Pestele il spalam si-l filetam.
Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta.
Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine.
Dam pestele la rece pentru minim 3 ore, ideal ar fi sa-l pregatiti de cu...
Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele.
Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta .
Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de preferat tuci.Adaugam ,sarea ,zaharul ,pasta de tomate,uleiul ,ardeiul iute tocat marunt si fierbem sosul la...
Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate.
Incalzim cuptorul la 180 grade C.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam.
Ungem cu pensula sau stropim cu ulei suprafata descojita si dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade C.
In...
Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul.
Adaugati intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele ,adaugati ulei.Amestecati si lasati 3-4 ore amestecand din cand in cand.
Umpleti borcanele( la inceput...
Pregatim borcanele si capacele sterilizate.
Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika.
Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala.
Dam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogosarul, adaugam peste pasta de gogonele.
Adaugam sarea, zaharul si...
Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori.
Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la foc potrivit. Amestecati din cand in cand.
La...
Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete.
Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul.
Amestecam, lasam sa rumeneasca foarte putin ceapa,apoi adaugam...
Spalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora.
Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta Crock Pot .
Adaugam boia, piperul boabe, amestecam totul, apoi asezam rata si crenguta de cimbru....
Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam.
Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul.
Acoperim cu un capac si lasam 10 min.
Tocam ceapa, rosiile si castravetii dupa cum ne place.
Tocam si...
Ficatul fiert si racit il tocam in cubulete, adaugam intr-un bol. Adaugam mazarea scursa bine.
Ceapa o tocam si o adaugam in bolul cu ficat si mazare, la fel procedam si cu ouale (eu am tocat doar unul, celalalt l-am lasat pentru ornat).
Adaugam maioneza,...
Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru 10 minute, acoperit cu un capac.Il taiem felii.
Fierbem pastele in multa apa cu sare....
Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul.
Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la mediu inca 5 minute pana se evapora tot lichidul si se rumenesc un pic. Se potrivesc de sare dupa gust....
Sotam in cele 2 linguri de masline carnea pana se rumeneste usor si o dam deoparte.
Intr-o oala punem suficienta apa la fiert 4 litri.
Cand apa clocoteste punem broccoli la fiert, mai intai cotoarele taiate in patru, peste 5-6 minute adaugam si restul de...
Caracatita fiarta o tocam cubulete, apoi o sotam cateva minute in 2-3 linguri de ulei masline. Adaugam vinul si lasam 3 minute Scoatem caracatita pe un platou.
Punem pastele la fiert respectand instructiunile de pe ambalaj .
In paralel ,continuam in aceiasi tigaie sa sotam ceapa cu...
Cum se face Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc
Creierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a incalzit suficient se prajesc...
Punem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina.
Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute.
Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pasta de rosii, lasam 2-3 minute si apoi adaugam stevia taiata dupa plac,...
Intr-un bol adaugam carnea t aiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece pentru 30 min.
Intr-o tigaie adaugam 3 linguri ulei, apoi cand s-a incalzit suficient uleiul,...
Pregatim coca mai intai.
Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul.
Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte .
Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi in uleiul...
Punem intr-o cratita cartofii la fiert cu un litru de supa de legume sau apa, pana fierb cartofii separat. Intr-o tigaie ,incalzim uleiul si sotam sunculita 2 minute.
Adaugam peste sunculita ceapa si mai sotam timp de 3 minute la foc potrivit,adaugam morcovul si mai sotam 2...
Fierbem ouale tari cca 10 minute, cand sunt gata le curatam si tocam grosier, adaugam intr-un catron, oprind 1-2 felii pentru decor.
Avocado il curatam scoatem samburele, apoi il tocam grosier.
Ceapa rosie o tocam marunt si o adaugam in castronul cu avocado si ou
Intr-un bol...
Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora.
Pe parcurs se mai intoarce si cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si ceapa taiate felii subtiri. Cand zarzavatul este facut se scoate carnea si in sosul ramas se...
Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto. Adaugam merele si omogenizam compozitia. Intr-o...
Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.
Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau in functie de cuptor.
Scoatem castanele, le lasam sa raceasca atat cat sa nu ne frigem si...
Carnea se spala in mai multe ape si se pune in vasul aparatului.Se adauga ceapa intreaga cu tot cu coaja si morcovul,se seteaza pe Slow si se lasa 8 ore la fiert.Orice spuma aparuta la inceput va trebui inlaturata.
Scoatem morcovul si ceapa din stoc si adaugam alt morcov taiat...
Setam aparatul slow cooker pe functia High. Cand uleiul s-a incalzit bine, adaugam ceapa. Sotam pana devine ceapa translucida, adaugam ciupercile, lasam 5 minute, apoi adaugam legumele si orezul. Adaugam 2 cani de apa fierbinte, setam pe functia low. Lasam 1 ora sa fiarba.
Intr-un castron,...
Carnea se spala si se adauga in vas.
Ceapa se taie rondele se adauga peste carne.
Untul taiat bucati si se adauga peste ceapa, apoi stocul de legume/carne sau apa si se acopera.
Se seteaza aparatul slow cooker Crock Pot pe functia low pentru 8 ore.
Inainte cu o ora de expirarea...
Ii spalam bine, inlaturam pielita, verificam sa nu ramana cumva fierea, apoi ii adaugam intr-un bol unde am turnat lapte. II tinem la rece minim o ora. II scoatem si-i lasam la scurs.
Ceapa curatata si spalata o tocam grosier.
Puteti sa o tocati dupa plac, semiluna rondele...
Setam...
Orezul il blansam timp de 3-4 minute, dupa care il punem la scurs.
Adaugam uleiul in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , setam pe functia High 3 ore. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam jumatate din ceapa tocata.
Sotam un pic ceapa,...
Se pun gutuile in vasul aparatului slow cooker Crock Pot, se adauga zaharul si se acopera cu capac.
Se seteza pe functia low pentru 5.30 ore. Daca vreti mai legata, atunci setati inca o ora pe functia High.
Dulceata este gata.
Punem aparatul slow cooker Crock Pot pe modul High, adaugam uleiul, asteptam sa incalzeasca bine, dupa care adaugam ceapa, acoperim cu capac si lasam sa inmoaie bine.
Adaugam carnea, amestecam si acoperim din nou. Cand carnea s-a sigilat complet fara sa aiba urme de sange,...
Macrou la cuptor
Pestele il spalam si-l filetam. Amestecam intr-un castron toate ingredientele. Vom obtine o pasta. Intr-un catron asezam pestele, apoi adaugam pasta si scaldam pestele in asa fel incat sa sa fie incorporat bine. Dam pestele la rece pentru minim 3 ore, ideal ar fi sa-l pregatiti de cu...
Adjika -sos rusesc picant din dovlecei II
Curatam dovlecelul de coaja, si-l taiem bucati.Daca este mare eliminam cu o lingura semintele. Dam dovlecelul la robot pana obtinem o pasta . Adaugam pasta intr-o oala incapatoare,de preferat tuci.Adaugam ,sarea ,zaharul ,pasta de tomate,uleiul ,ardeiul iute tocat marunt si fierbem sosul la...
Vinete umplute
Spalam si curatam vinetele de coaja, doar pe jumatate. Incalzim cuptorul la 180 grade C. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, asezam vinetele curatate, saram si piperam. Ungem cu pensula sau stropim cu ulei suprafata descojita si dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade C. In...
Salata ruseasca de gogonele verzi la borcan (la rece)
Intr-un castron adanc adaugam gogonelele ,gogosarii,usturoiul,ardeiul iute si patrunjelul. Adaugati intr- un bol si dizolvati in otet ,zaharul si sarea,apoi adaugati peste gogonele ,adaugati ulei.Amestecati si lasati 3-4 ore amestecand din cand in cand. Umpleti borcanele( la inceput...
Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi
Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa, usturoiul, ardeiul iute si gogosarul, adaugam peste pasta de gogonele. Adaugam sarea, zaharul si...
Salata de gogonele verzi la borcan
Intr-o oala incapatoare, adaugati toate legumele taiate, adaugati zaharul si sarea si lasati 2-3 ore, amestecand de cateva ori. Inainte de a o pune pe flacara, adaugati uleiul, amestecati si, din momentul fierberii, 35 de minute o fierbeti la foc potrivit. Amestecati din cand in cand. La...
Tocana taraneasca de dovlecel cu ochi romanesc
Spalam dovlecelul si il decojim. Il taiem pe jumatate si cu ajutorul lingurii scoatem semintele si nervurile si-l tocam cubulete. Ceapa curatata si spalata tocata si adaugata intr-un ceaunel de tuci in care sfaraie deja uleiul. Amestecam, lasam sa rumeneasca foarte putin ceapa,apoi adaugam...
Rata pe varza la vas din fonta Crock Pot
Spalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora. Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta Crock Pot . Adaugam boia, piperul boabe, amestecam totul, apoi asezam rata si crenguta de cimbru....
Couscous in stil turcesc a la Jamie Oliver
Intr-un bol, adaugam chimenul, boiaua si jumatate de lingurita sare, amestecam. Adaugam cus cusul si apa clocotita, atat cat sa acopere totul. Acoperim cu un capac si lasam 10 min. Tocam ceapa, rosiile si castravetii dupa cum ne place. Tocam si...
Salata din ficat de vitel cu mazare
Ficatul fiert si racit il tocam in cubulete, adaugam intr-un bol. Adaugam mazarea scursa bine. Ceapa o tocam si o adaugam in bolul cu ficat si mazare, la fel procedam si cu ouale (eu am tocat doar unul, celalalt l-am lasat pentru ornat). Adaugam maioneza,...
Lagman -supa asiatica cu taitei de casa si piept de rata
Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru 10 minute, acoperit cu un capac.Il taiem felii. Fierbem pastele in multa apa cu sare....
Aperitiv canapele cu zbarciogi
Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul. Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la mediu inca 5 minute pana se evapora tot lichidul si se rumenesc un pic. Se potrivesc de sare dupa gust....
Gratin de broccoli cu paste si piept de pui
Sotam in cele 2 linguri de masline carnea pana se rumeneste usor si o dam deoparte. Intr-o oala punem suficienta apa la fiert 4 litri. Cand apa clocoteste punem broccoli la fiert, mai intai cotoarele taiate in patru, peste 5-6 minute adaugam si restul de...
Paste cu caracatita si nduja
Caracatita fiarta o tocam cubulete, apoi o sotam cateva minute in 2-3 linguri de ulei masline. Adaugam vinul si lasam 3 minute Scoatem caracatita pe un platou. Punem pastele la fiert respectand instructiunile de pe ambalaj . In paralel ,continuam in aceiasi tigaie sa sotam ceapa cu...
Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc
Cum se face Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc Creierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a incalzit suficient se prajesc...
Bors de primavara cu taitei de casa
Punem la fiert legumele, morcovul, patrunjelul si telina. Adaugam fasolea fiarta, supa de legume sau apa lasam la fiert 20 minute. Separat calim ceapa in 3 linguri ulei, cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam pasta de rosii, lasam 2-3 minute si apoi adaugam stevia taiata dupa plac,...
Tikka Masala
Intr-un bol adaugam carnea t aiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece pentru 30 min. Intr-o tigaie adaugam 3 linguri ulei, apoi cand s-a incalzit suficient uleiul,...
Peste sub plapuma
Pregatim coca mai intai. Dizolvam drojdia in apa calda, adaugam uleiul, sarea si amestecam totul. Adaugam cate putina faina si amestecam ,pana obtinem un aluat ferm si neipicios,acoperim si-l lasam deoparte . Pestele il saram ,piperam si -l tavalim prin faina, apoi in uleiul...
Supa de conopida
Punem intr-o cratita cartofii la fiert cu un litru de supa de legume sau apa, pana fierb cartofii separat. Intr-o tigaie ,incalzim uleiul si sotam sunculita 2 minute. Adaugam peste sunculita ceapa si mai sotam timp de 3 minute la foc potrivit,adaugam morcovul si mai sotam 2...
Salata de avocado
Fierbem ouale tari cca 10 minute, cand sunt gata le curatam si tocam grosier, adaugam intr-un catron, oprind 1-2 felii pentru decor. Avocado il curatam scoatem samburele, apoi il tocam grosier. Ceapa rosie o tocam marunt si o adaugam in castronul cu avocado si ou Intr-un bol...
Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche
Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora. Pe parcurs se mai intoarce si cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si ceapa taiate felii subtiri. Cand zarzavatul este facut se scoate carnea si in sosul ramas se...
Desert Oladi rusesti cu mere
Intr-un bol, batem cele doua oua cu un praf de sare si zaharul, adaugam kefirul si bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet. Adaugam faina treptat si batem cu un tel sau cu mixerul pana rezulta un aluat mai gros, vezi foto. Adaugam merele si omogenizam compozitia. Intr-o...
Supa crema de dovleac, cu castane
Castanele le spalam si le crestam cu un cutit. Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau in functie de cuptor. Scoatem castanele, le lasam sa raceasca atat cat sa nu ne frigem si...
Shurpa – supa uzbeka de berbecut pregatita la slow cooker Crock Pot
Carnea se spala in mai multe ape si se pune in vasul aparatului.Se adauga ceapa intreaga cu tot cu coaja si morcovul,se seteaza pe Slow si se lasa 8 ore la fiert.Orice spuma aparuta la inceput va trebui inlaturata. Scoatem morcovul si ceapa din stoc si adaugam alt morcov taiat...
Supa de ciuperci a la grec la slow cooker Crock Pot
Setam aparatul slow cooker pe functia High. Cand uleiul s-a incalzit bine, adaugam ceapa. Sotam pana devine ceapa translucida, adaugam ciupercile, lasam 5 minute, apoi adaugam legumele si orezul. Adaugam 2 cani de apa fierbinte, setam pe functia low. Lasam 1 ora sa fiarba. Intr-un castron,...
Antricot de vita ca la Kremlin, gatit la slow cooker Crock Pot
Carnea se spala si se adauga in vas. Ceapa se taie rondele se adauga peste carne. Untul taiat bucati si se adauga peste ceapa, apoi stocul de legume/carne sau apa si se acopera. Se seteaza aparatul slow cooker Crock Pot pe functia low pentru 8 ore. Inainte cu o ora de expirarea...
Ficatei cu ceapa la slow cooker Crock Pot
Ii spalam bine, inlaturam pielita, verificam sa nu ramana cumva fierea, apoi ii adaugam intr-un bol unde am turnat lapte. II tinem la rece minim o ora. II scoatem si-i lasam la scurs. Ceapa curatata si spalata o tocam grosier. Puteti sa o tocati dupa plac, semiluna rondele... Setam...
Aricei cu orez, gatiti la slow cooker Crock Pot
Orezul il blansam timp de 3-4 minute, dupa care il punem la scurs. Adaugam uleiul in vasul aparatului slow cooker Crock Pot , setam pe functia High 3 ore. Cand s-a incalzit uleiul, adaugam jumatate din ceapa tocata. Sotam un pic ceapa,...
Dulceata de gutui la slow cooker Crock Pot
Se pun gutuile in vasul aparatului slow cooker Crock Pot, se adauga zaharul si se acopera cu capac. Se seteza pe functia low pentru 5.30 ore. Daca vreti mai legata, atunci setati inca o ora pe functia High. Dulceata este gata.
Sos ragu la borcan gatit la slow cooker Crock Pot
Punem aparatul slow cooker Crock Pot pe modul High, adaugam uleiul, asteptam sa incalzeasca bine, dupa care adaugam ceapa, acoperim cu capac si lasam sa inmoaie bine. Adaugam carnea, amestecam si acoperim din nou. Cand carnea s-a sigilat complet fara sa aiba urme de sange,...