Carnea se taie in bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper, impreuna cu costitele
Cartofii se curata si se taie in bucati mari .
Intr-o tava se pun carnea , costitele , rozmarinul, vinul, o cana de apa si putin ulei .
Se da la cuptorul incins circa 60 minute .
Blatul
Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea.
Galbenusurile se bat binecu restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula .
Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv...
Se separa ouale.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat gabenusurile si zaharul .
Adaugam faina in ploaie si praful de copt .
Se da la cuptor 25 minute .
Crema de branza
Se freaca untul cu zaharul si apoi se adauga branza .
Budinca ...
Blatul .
Se mixeaza ouale zu zaharul peste care se pune drojdia , apoi adaugam laptele si faina cat cuprinde .
Intr-o tava tapetata cu faina punem aluatul si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Taiem toate mezelurile cubulete si le calim in putin unt .
Le punem peste aluat si...
Apa se pune la fiert .
Intre timp curatam legumele le taiem cubulete si le punem in putin ulei la calit .
Le adaugam peste apa cu sare vegeta bulion si lasam sa fiaba legumele.
Intre timp pregatim perisoarele .
Carnea o amestecam cu oul grisul sare piper si fomam bilute ....
Apa se pune la foc cand da in fiert adaugam puilui si lasam 10 minute sa fiarba, apoi spumam.
Legumele curatate si taiate in 2-3 le adaugam peste pui si vegeta.
Lasam sa fiaba .
Intre timp ne ocupam de galuste.
Frecam bine oul cu grisul si sarea. Cand este gata supa se strecoara...
Vinete se pun intr-o sita si se lasa la scurs .
Dupa ce s-au scurs de zeama se toaca marunt sau se pot pune in robotul de bucatarie.
Dupa ce le-am tocat le punem intr-un bol si adaugam treptat uleiul, sare si piper dupa gust .
Ceapa se toaca marunt cu cu usturoiul si se adauga peste...
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare , adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea.
Incorporam in bezea galbenusurile si uleiul.
Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn .
Aluatul se subtiaza cu lapte.
Turnam cu polonicul in tigaia incinsa si coacem pe ambele parti....
Bucatile de carne se pun pe un prosop de hartie pentru a absoarbe apa .
Apoi le batem cu ciocanul pe amble parti si le condimentam cu sare .
Intr-o farfurie amestecam faina cu piperul , usturoiul si ghimbirul.
Fiecare bucata de carne sa da prin amestecul de faina si se prajeste in uleiul...
Scarita o taiem cubulete si dam intr-un fiert.
Se pune apa la fiert .
Tocam legumele cubulete respectiv morvocul , telina , ardeiul telina , pastarnacul , ceapa si le punem in putin ulei la calit .
Adaugam peste legume si bulionul , mai lasam 3 minute.
Peste apa care a dat in...
Apa se pune la fiert cu putina sare.
Cand da in clocot se pun pastele si se fierb al dente.
Cand sunt aproape gata se adauga si mazarea .
Intr-o sita se scot si se lasa la scurs de apa.
Intr-o craticioara se pune in uleiul incins baconul pana se rumeneste un pic .
Peste bacon punem...
Apa se pune la fiert .
Salata se spala, se taie in fasii si se pune peste apa .
Slaninuta se taie si ea marunt si se pune peste salata impreuna cu bulionul si usturoiul taiat marunt .
Intre timp facem o omleta si o rupem marunt .
Cand salata s-a fiert adaugam bucatile de omleta, sare,...
Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia .
Adaugam coaja de portocala, apa, sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa .
Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri.
In fiecare triunghi punem cate o lingurita din...
Rosiile se taie cubulete, se adauga sarea si se lasa 5 minute apoi se scurge de toata zeama.
Se taie marunt celelalte ingrediente, se adauga peste rosii se pune sare si piper dupa gust.
Rosiile se taie cubulete si se pun la calit cu ceapa taiata marunt.
Se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul, oregano si busuioc.
Se lasa circa 10 minute pe foc .
Peste feliile de paine se pune cate o lingura din compozitie, se presara cu cascaval si se dau 30 de secunde la cuptorul cu...
Cartofii se fierb in coaja dupa care se dau la racit.
Dupa racire se curata si se taie cubulete .
Ceapa o taiem julie frecam cu vegeta si punem la calit.
Peste ceapa adaugam boiaua, cartofii, sare, piper, lasam 5 minute pe foc.
Dam deoparte si punem mararul .
Blatul
Se mizeaza albusurile cu un varf de sare adaugand treptat zaharul pana devine o bezea.
La final adaugam si romul si nuca .
Intr-o tava tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preuncalzit circa 20-25 minute, apoi blatul se lasa la racit.
Glazura de...
FOILE
Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana devine ca o bezea , apoi adaugam nuca
Compozitia se imparte in doua. Se coc 2 foi pe fundul tavii.
BLATUL
Se separa galbenusurile , se freaca cu zaharul pana devin spumoase.
Albusurile se bat spuma ,peste care se adauga...
Se ameste faina , ouale , zaharul , drojdia , laptele si se framanta .
Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut se adauga untul se farmanta din nou si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut se framanta iar, se intinde o foaie, se decupeaza...
Ceapa se toaca marunt se freaca cu vegeta si se pune la calit , peste care adaugam ardeiul taiat si el marunt. Se lasa 5 minute .
Adaugam bucatile de pui peste ceapa , apoi bulionul si apa .
Lasam sa fiarba la foc mic 25-30 minute .
Intre timp facem galustile .
Peste pireu adaugam...
Cartofii se ferb in coaja dupa care se dau la rece.
Se curata si se taie in jumatate .
Ii scobim in mijloc cat sa ii umplem .
Baconul si sunca se taie marunt si se pune putin la calit cat sa prinda culoare .
Cartofii ramasi (ce am scobit) ii pisam, adaugam baconul , sunca, oul,...
Foile.
Se amesteca toate ingredientele si se da la frigider 4 ore .
De aici coacem 3 foi pe fundul tavii , aici depinde si de tava pe care o aveti.
Crema .
Se bate smantana cu zaharul pana obtinem frisca de casa apoi adaugam cu nuca si amestecam cu o lingura de lemn.
Pune prima...
Biscutii il pisam fin .
Intr-o craticioara punem la foc mic zaharul, vinul, cacaoa, apa si untul pana se leaga totul si se da la rece.
Dupa ce s-a racit adaugam peste biscuiti si amestecam bine pana obtinem o compozitie bine legata.
Pe o folie de nailon adaugam compozitia si o intindem...
Preparam piftelutele .
Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor pana se leaga , daca este prea moale se adauga putina faina .
Din compozitie formam bilute mici pe care pe prajim in uleiul incins , si se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina uleiul in exaces....
Pentru inceput pregatim sosul .
Peste uleiul incins punem carnea tocata pana prinde putina culoare .
Morcovul este curatat si dat prin razatoarea mica iar coada de leustean se toaca marunt si se adauga peste carne .
Sucul de rosii il adaugam si pe el impreuna cu...
Aluatul
Se amesteca faina cu uleiul si restul ingredientelor pana obtinem o coca si lasam sa creasca.
Intre timp facem umplutura . Amestecam branza cu galbenusurile zaharul , stafidele si romul.
Dupa ce aluatul este deja dospit , intindem o foaie pe care o taiem in...
Bucatile de pui se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul .
Peste carne adaugam si ciupercile impreuna cu sarea, piperul si apa .
Lasam sa fiarba pana scade apa si au fiert legumele .
Se poate servi si cu mamaliguta.
Feliile de paine se prajesc.
Ceapa se taie marunt si se amesteca cu maioneza si tonul scurs de ulei,sare, piper si se adauga peste painea prajita .
Simplu si rapid .
Intr-un bol mixam apa uleiul, zaharul, zaharul vanilat praful de copt si faina pana obtinem o compozitie omogena.
Impartim compozitia in doua . In una din ele punem cacao si dulceata de capsuni iar in cealalta nuca de cocos.
Tapetam o tava de chec cu ulei si faina si punem cele 2 compozitii...
Friptura de porc si costite
Carnea se taie in bucati mici si se condimenteaza cu sare, piper, impreuna cu costitele Cartofii se curata si se taie in bucati mari . Intr-o tava se pun carnea , costitele , rozmarinul, vinul, o cana de apa si putin ulei . Se da la cuptorul incins circa 60 minute .
Tort de ciocolata cu crema Chantilly
Blatul Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea. Galbenusurile se bat binecu restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula . Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv...
Prajitura Fanta
Se separa ouale. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga treptat gabenusurile si zaharul . Adaugam faina in ploaie si praful de copt . Se da la cuptor 25 minute . Crema de branza Se freaca untul cu zaharul si apoi se adauga branza . Budinca ...
Pizza ,,cu de toate,,
Blatul . Se mixeaza ouale zu zaharul peste care se pune drojdia , apoi adaugam laptele si faina cat cuprinde . Intr-o tava tapetata cu faina punem aluatul si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Taiem toate mezelurile cubulete si le calim in putin unt . Le punem peste aluat si...
Ciorba de perisoare cu zeama de varza
Apa se pune la fiert . Intre timp curatam legumele le taiem cubulete si le punem in putin ulei la calit . Le adaugam peste apa cu sare vegeta bulion si lasam sa fiaba legumele. Intre timp pregatim perisoarele . Carnea o amestecam cu oul grisul sare piper si fomam bilute ....
Supa cu galuste
Apa se pune la foc cand da in fiert adaugam puilui si lasam 10 minute sa fiarba, apoi spumam. Legumele curatate si taiate in 2-3 le adaugam peste pui si vegeta. Lasam sa fiaba . Intre timp ne ocupam de galuste. Frecam bine oul cu grisul si sarea. Cand este gata supa se strecoara...
Salata de vinete
Vinete se pun intr-o sita si se lasa la scurs . Dupa ce s-au scurs de zeama se toaca marunt sau se pot pune in robotul de bucatarie. Dupa ce le-am tocat le punem intr-un bol si adaugam treptat uleiul, sare si piper dupa gust . Ceapa se toaca marunt cu cu usturoiul si se adauga peste...
Pancakes cu nuttela
Albusurile se bat spuma cu un varf de sare , adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea. Incorporam in bezea galbenusurile si uleiul. Adaugam faina si amestecam cu o lingura de lemn . Aluatul se subtiaza cu lapte. Turnam cu polonicul in tigaia incinsa si coacem pe ambele parti....
Snitel din piept de pui condimentat
Bucatile de carne se pun pe un prosop de hartie pentru a absoarbe apa . Apoi le batem cu ciocanul pe amble parti si le condimentam cu sare . Intr-o farfurie amestecam faina cu piperul , usturoiul si ghimbirul. Fiecare bucata de carne sa da prin amestecul de faina si se prajeste in uleiul...
Ciorba de cartofi cu scarita afumata
Scarita o taiem cubulete si dam intr-un fiert. Se pune apa la fiert . Tocam legumele cubulete respectiv morvocul , telina , ardeiul telina , pastarnacul , ceapa si le punem in putin ulei la calit . Adaugam peste legume si bulionul , mai lasam 3 minute. Peste apa care a dat in...
Farfalle cu bacon si mazare
Apa se pune la fiert cu putina sare. Cand da in clocot se pun pastele si se fierb al dente. Cand sunt aproape gata se adauga si mazarea . Intr-o sita se scot si se lasa la scurs de apa. Intr-o craticioara se pune in uleiul incins baconul pana se rumeneste un pic . Peste bacon punem...
Ciorba de salata
Apa se pune la fiert . Salata se spala, se taie in fasii si se pune peste apa . Slaninuta se taie si ea marunt si se pune peste salata impreuna cu bulionul si usturoiul taiat marunt . Intre timp facem o omleta si o rupem marunt . Cand salata s-a fiert adaugam bucatile de omleta, sare,...
Cornulete cu gem si nuca
Untul il amestecam cu zaharul pana se dizolva si punem si drojdia . Adaugam coaja de portocala, apa, sarea, esenta si faina treptat pana obtinem o bila de aluat nelipicioasa . Intindem aluatul in forma rotunda si il taiem triunghiuri. In fiecare triunghi punem cate o lingurita din...
Salata
Rosiile se taie cubulete, se adauga sarea si se lasa 5 minute apoi se scurge de toata zeama. Se taie marunt celelalte ingrediente, se adauga peste rosii se pune sare si piper dupa gust.
Bruschete cu rosii
Rosiile se taie cubulete si se pun la calit cu ceapa taiata marunt. Se adauga usturoiul pisat, sarea, piperul, oregano si busuioc. Se lasa circa 10 minute pe foc . Peste feliile de paine se pune cate o lingura din compozitie, se presara cu cascaval si se dau 30 de secunde la cuptorul cu...
Salata de cartofi cu boia si bacon
Cartofii se fierb in coaja dupa care se dau la racit. Dupa racire se curata si se taie cubulete . Ceapa o taiem julie frecam cu vegeta si punem la calit. Peste ceapa adaugam boiaua, cartofii, sare, piper, lasam 5 minute pe foc. Dam deoparte si punem mararul .
Prajitura cu nuci si crema caramel - snickers
Blatul Se mizeaza albusurile cu un varf de sare adaugand treptat zaharul pana devine o bezea. La final adaugam si romul si nuca . Intr-o tava tapetam cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul preuncalzit circa 20-25 minute, apoi blatul se lasa la racit. Glazura de...
Salata de varza murata
Varza se da sub un jet de apa rece , pentru a elimina excesul de sare. Se toaca marunt, se adauga uleiul si piperul .
Prajitura cu crema de cafea
FOILE Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana devine ca o bezea , apoi adaugam nuca Compozitia se imparte in doua. Se coc 2 foi pe fundul tavii. BLATUL Se separa galbenusurile , se freaca cu zaharul pana devin spumoase. Albusurile se bat spuma ,peste care se adauga...
Gogosi infuriate
Se ameste faina , ouale , zaharul , drojdia , laptele si se framanta . Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se adauga untul se farmanta din nou si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a crescut se framanta iar, se intinde o foaie, se decupeaza...
Papricas cu fasonari de pui
Ceapa se toaca marunt se freaca cu vegeta si se pune la calit , peste care adaugam ardeiul taiat si el marunt. Se lasa 5 minute . Adaugam bucatile de pui peste ceapa , apoi bulionul si apa . Lasam sa fiarba la foc mic 25-30 minute . Intre timp facem galustile . Peste pireu adaugam...
Cartofi umpluti
Cartofii se ferb in coaja dupa care se dau la rece. Se curata si se taie in jumatate . Ii scobim in mijloc cat sa ii umplem . Baconul si sunca se taie marunt si se pune putin la calit cat sa prinda culoare . Cartofii ramasi (ce am scobit) ii pisam, adaugam baconul , sunca, oul,...
Prajitura cu nuca
Foile. Se amesteca toate ingredientele si se da la frigider 4 ore . De aici coacem 3 foi pe fundul tavii , aici depinde si de tava pe care o aveti. Crema . Se bate smantana cu zaharul pana obtinem frisca de casa apoi adaugam cu nuca si amestecam cu o lingura de lemn. Pune prima...
Rulada cu nuca de cocos
Biscutii il pisam fin . Intr-o craticioara punem la foc mic zaharul, vinul, cacaoa, apa si untul pana se leaga totul si se da la rece. Dupa ce s-a racit adaugam peste biscuiti si amestecam bine pana obtinem o compozitie bine legata. Pe o folie de nailon adaugam compozitia si o intindem...
Piftelute pe pat de maioneza si ceapa
Preparam piftelutele . Amestecam carnea tocata cu restul ingredientelor pana se leaga , daca este prea moale se adauga putina faina . Din compozitie formam bilute mici pe care pe prajim in uleiul incins , si se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina uleiul in exaces....
Paste bologneze
Pentru inceput pregatim sosul . Peste uleiul incins punem carnea tocata pana prinde putina culoare . Morcovul este curatat si dat prin razatoarea mica iar coada de leustean se toaca marunt si se adauga peste carne . Sucul de rosii il adaugam si pe el impreuna cu...
Branzoaice
Aluatul Se amesteca faina cu uleiul si restul ingredientelor pana obtinem o coca si lasam sa creasca. Intre timp facem umplutura . Amestecam branza cu galbenusurile zaharul , stafidele si romul. Dupa ce aluatul este deja dospit , intindem o foaie pe care o taiem in...
Pui cu legume
Bucatile de pui se pun la calit impreuna cu ceapa tocata marunt si ardeiul . Peste carne adaugam si ciupercile impreuna cu sarea, piperul si apa . Lasam sa fiarba pana scade apa si au fiert legumele . Se poate servi si cu mamaliguta.
Bruschete cu ton
Feliile de paine se prajesc. Ceapa se taie marunt si se amesteca cu maioneza si tonul scurs de ulei,sare, piper si se adauga peste painea prajita . Simplu si rapid .
Chec de post
Intr-un bol mixam apa uleiul, zaharul, zaharul vanilat praful de copt si faina pana obtinem o compozitie omogena. Impartim compozitia in doua . In una din ele punem cacao si dulceata de capsuni iar in cealalta nuca de cocos. Tapetam o tava de chec cu ulei si faina si punem cele 2 compozitii...