Tort stelist

de laura_n in Torturi, 12 Oct 2012 | 8484 vizualizari

 

In spiritul meciului spre calificare (:)))))) postez un tort stelist :P

Tortul a fost facut pt un pusti de 11 ani, fan stelist;)

 

INGREDIENTE

  • pt blat
  • 6 oua
  • 12 lg faina
  • 12 lg zahar brut
  • seminte vanilie
  • 200 ml suc de sfecla/ colorant
  • pt crema
  • 500 gr mascarpone
  • 500 gr ciocolata alba
  • 100 gr merisoare confiate
  • 100 ml smantana lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • seminte vanilie
  • 800 ml compot capsuni pentru insiropat
  • 200 gr unt nesarat pt glazura
  • 50 gr zahar pudra pt glazura
  • 600 gr pasta de zahar
  • nuca cocos colorata verde
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort stelist:

Albusurile se bat spuma. Cand s-au intarit, se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o bezea tare; se adauga galbenusurile, sucul de sfecla rosie si semintele de vanilie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza; culoarea este destul de buna, insa daca se vrea o culoare mai intensa se poate suplimenta cu foarte putin colorant alimentar rosu. La sfarsit se adauga faina, amestecand usor cu lingura, pana la omogenizare.

Aceasta compozitie se toarna intr-o forma de copt si se coace la foc mediu cam 40-50 min, dupa care se scoate si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata alba si se lasa putin la racit. In acest timp, se bate smantana pana devine frisca.

Dupa ce s-a mai racit ciocolata, se amesteca cu mascarpone, oprind putina ciocolata topita (cam un sfert din cantitate). Se adauga si zaharul si mai mixam un pic, apoi se incorporeaza frisca in crema.  La sfarsit, se adauga si merisoarele si se amesteca. Se da crema la frigider pentru o jumatate de ora.

Dupa ce s-a racit, blatul se taie in 3 straturi.

In aceeasi forma de copt, se asaza primul strat de blat, se insiropeaza, se toarna cu lingura la intamplare urme de ciocolata alba, se asaza un strat de crema, alt strat de blat insiropat, alt strat de ciocolata alba, alt strat de crema si tot asa pana incheiem cu ultimul blat insiropat. Avem grija sa pastram un pic de ciocolata alba pentru glazura de pe tort.

Untul moale se mixeaza cu zaharul si se adauga apoi si restul de ciocolata alba. Obtinem o glazura cremoasa cu care imbracam tortul, dupa care dam la frigider. Crema de unt se intareste si putem imbraca tortul in pasta. 

Tortul a fost decorat si cu gazon din nuca de cocos verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort stelist" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lia_ 1

01.10.2013, 14:30

ma bucur ca nu pui accent numai pe aspect ci este si o combinatie foarte gustoasa. bravo

laura_n 1

01.10.2013, 14:41

Lia, gustul trebuie sa primeze multumesc de aprecieri

MOKUSKA 1

21.07.2014, 14:49

delicios!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Juventus