Tort de ciocolata cu crema Chantilly

de Micutza Luana in Torturi, 2 Mar 2014 | 12621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 10 oua
  • 150 gr zahar
  • 2 linguri miere
  • 1 plic zahar vanilat
  • 7 linguri de faina
  • 1 pachet praf de copt
  • un varf de sare
  • 2 linguri de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 50 gr ciocolata rasa .
  • Pentru crema Chantilly
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg faina
  • 5 lg zahar
  • 400 ml lapte
  • coaja de lamaie
  • un zahar vanilat
  • 200 ml frisca lichida
  • Crema Chantilly de ciocolata
  • 4 galbenusuri
  • 4 lg faina
  • 5 lg zahar
  • un vahar vanilat
  • 400 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata neagra
  • Glazura
  • 120 gr ciocolata
  • 2 lg apa
  • 2 lg ulei
  • un borcan de compot de visine fara samburi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema Chantilly:

Blatul 

Se separa ouale . Albusurile se bat spuma cu un varf de sare si jumatate din zahar pana devine o bezea.

Galbenusurile se bat binecu  restul se zahar si se adauga treptat peste albus amestecand cu o spatula .

Rand pe rand se adauga restul ingredientelor respectiv zaharul vanilat, laptele, faina, praful de copt, cacao, ciocolata rasa si la urma mierea.

Tapetam  tava rotunda cu pereti detasabili cu hartie de copt si dam blatul la cuptor circa 35 minute. Cand este gata se da la rece ,pentru a taia in  3 parti egale.

Intre timp pregatim crema Chantilly de vanilie 

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul. Faina se amesteca cu laptele pentru a nu ramane cocoloase. Se adauga laptele peste galbenus. Compozitia o punem intr-o craticioara la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit crema batem frisca si o incorporam peste crema .

Crema chantiilly de ciocolata 

Procedam la fel ca si la cea precedenta doar ca adaugam cicolata topita la baine-marie .

Pentru glazura de ciocolata topim ciocolata la baine-marie cu apa si uleiul .

Visinele le lasam intr-o sita la scrus.

Incepem asamblarea .

Peste primul blat punem crema de vanilie si visinele. Adaugam al 2 lea blat si punem crema de ciocolata. Adaugam si al 3 lea blat peste care punem glazura .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema Chantilly" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Black & White