Eu am aflat, la modul concret, despre Paștele Blajinilor abia după ce a murit tăticu și am susținut-o mai mult pe mămica în toate demersurile ei bisericești. Dar asta nu înseamnă că acest obicei local ar fi de dată recentă. El există de mult timp, în special în...
Dincolo de toate aceste cifre, mai mult sau mai puțin cunoscute, m-ar interesa să aflu dacă și pe voi vă deranjează risipa alimentară și dacă DA, atunci cum luptați împotriva ei?
Risipa alimentară este obișnuința de a arunca la gunoi alimente comestibile, din...
Astăzi se împlinesc 150 de ani de la nașterea pictorului botoșănean, ȘTEFAN LUCHIAN (1 februarie 1868, Ștefănești, jud. Botoșani - 28 iunie 1916, București) cel care a fost supranumit "poetul plastic al florilor".
Pictorul s-a născut la Ștefănești, județul...
Pentru că-mi place mult ciocolata și mai ales pentru că mă uimește reținerea unora ș i atitudinea unor mămici tinere și ultra moderne, care o interzic cu strășnicie copiilor, m-am gândit să adun câteva date despre efectele negative și pozitive ale ciocolatei.
Am...
De ce tocmai parizienii? Nu neapărat pentru că sunt o francofilă convinsă și mă interesează tot ce vine din acel spațiu geografic, dar mai ales pentru că e vorba de ceea ce stă la originea celei mai apreciate și mai rafinate bucătării din lume. Este interesant să aflăm de unde au...
A condimenta judicios un preparat este aproape o artă, susțin specialiștii, încă din timpuri îndepărtate. Pe vremea aceea, mâncarea era condimentată cu usturoi, chimen, muștar, lămâi și alte plante aromatice, pentru a da savoare, mai ales alimentației dietetice,...
În meniul românilor, dintotdeauna, preparatele lichide (ciorbe, supe, borșuri) au ocupat un loc important, nu doar pentru că au fost pe placul lor, dar și pentru virtuțile și efectele binefăcătoare ale acestor alimente.
În vestul Europei, alimentația este mai ales...
În meniul românilor, dintotdeauna, preparatele lichide (ciorbe, supe, borșuri) au ocupat un loc important, nu doar pentru că au fost pe placul lor, dar și pentru virtuțile și efectele binefăcătoare ale acestui aliment.
În vestul Europei, alimentația este mai ales...
După ce ani de zile la rând ni s-a spus că masa de dimineață este cea mai importantă masă a zilei și că ar trebui să fie consistentă, pentru că omul pleacă la muncă având acest bagaj absolut necesar pentru funcționarea sa normală și optimă, chiar, astăzi aflăm...
Pentru unii, cafeaua este băutura magică, fără de care nu se poate începe o zi. Ceșcuța de cafea ține de ritualul de fiecare dimineață, de ritualul fumatului, de ritualul discuției pasionate, sau relaxate cu un prieten.
Iată că de câtva timp există în calendarul...
Paștele Blajinilor, la Botoșani
Eu am aflat, la modul concret, despre Paștele Blajinilor abia după ce a murit tăticu și am susținut-o mai mult pe mămica în toate demersurile ei bisericești. Dar asta nu înseamnă că acest obicei local ar fi de dată recentă. El există de mult timp, în special în...
Risipa alimentară, între legislații și obișnuințe casnice
Dincolo de toate aceste cifre, mai mult sau mai puțin cunoscute, m-ar interesa să aflu dacă și pe voi vă deranjează risipa alimentară și dacă DA, atunci cum luptați împotriva ei? Risipa alimentară este obișnuința de a arunca la gunoi alimente comestibile, din...
ȘTEFAN LUCHIAN - poetul plastic al florilor
Astăzi se împlinesc 150 de ani de la nașterea pictorului botoșănean, ȘTEFAN LUCHIAN (1 februarie 1868, Ștefănești, jud. Botoșani - 28 iunie 1916, București) cel care a fost supranumit "poetul plastic al florilor". Pictorul s-a născut la Ștefănești, județul...
Ciocolata – efecte pozitive și negative
Pentru că-mi place mult ciocolata și mai ales pentru că mă uimește reținerea unora ș i atitudinea unor mămici tinere și ultra moderne, care o interzic cu strășnicie copiilor, m-am gândit să adun câteva date despre efectele negative și pozitive ale ciocolatei. Am...
Ca o curiozitate – Ce mâncau parizienii în Evul Mediu?
De ce tocmai parizienii? Nu neapărat pentru că sunt o francofilă convinsă și mă interesează tot ce vine din acel spațiu geografic, dar mai ales pentru că e vorba de ceea ce stă la originea celei mai apreciate și mai rafinate bucătării din lume. Este interesant să aflăm de unde au...
Abuzul de condimente
A condimenta judicios un preparat este aproape o artă, susțin specialiștii, încă din timpuri îndepărtate. Pe vremea aceea, mâncarea era condimentată cu usturoi, chimen, muștar, lămâi și alte plante aromatice, pentru a da savoare, mai ales alimentației dietetice,...
Cu, sau fără ciorbă la masă?
În meniul românilor, dintotdeauna, preparatele lichide (ciorbe, supe, borșuri) au ocupat un loc important, nu doar pentru că au fost pe placul lor, dar și pentru virtuțile și efectele binefăcătoare ale acestor alimente. În vestul Europei, alimentația este mai ales...
Cu, sau fără ciorbă la masă?
În meniul românilor, dintotdeauna, preparatele lichide (ciorbe, supe, borșuri) au ocupat un loc important, nu doar pentru că au fost pe placul lor, dar și pentru virtuțile și efectele binefăcătoare ale acestui aliment. În vestul Europei, alimentația este mai ales...
E bine sau nu e bine să mâncăm dimineața?
După ce ani de zile la rând ni s-a spus că masa de dimineață este cea mai importantă masă a zilei și că ar trebui să fie consistentă, pentru că omul pleacă la muncă având acest bagaj absolut necesar pentru funcționarea sa normală și optimă, chiar, astăzi aflăm...
Ziua Internațională a Cafelei
Pentru unii, cafeaua este băutura magică, fără de care nu se poate începe o zi. Ceșcuța de cafea ține de ritualul de fiecare dimineață, de ritualul fumatului, de ritualul discuției pasionate, sau relaxate cu un prieten. Iată că de câtva timp există în calendarul...