Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti

de anca_rm in Prajituri, 23 Sep 2013 | 24173 vizualizari

 

Daca deja avem pe aici mancare , merge si un desert :)

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 30 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra tocata
  • 200 gr unt
  • 250 gr biscuit

Optional :

  • 100 g nuci sau alune macinate, tocate sau samburi intregi –dupa preferinta ;
  • 100 gr stafide puse la inmuiat in esenta de rom (o fiola )
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti:

Laptele impreuna cu zaharul si ciocolata rupta in bucati le punem la fiert impreuna si le amestecam continuu pana cand se topesc , atentie nu trebuie sa fiarba .

Le luam de pe foc si mai amestecam sa nu faca pojghita deasupra pana cand se mai racoreste putin.

Adaugam untul taiat cubulete (pentru a se topi mai repede ) , amestecam pana cand nu mai avem bucati de unt intregi.

Punem in compozitia obtinuta biscuitii macinati sau zdrobiti (eu i-am zdrobit cu mana), stafidele, nucile , alunele . (va sfatuiesc sa gustati , daca va place mai dulce mai puneti putin zahar )

Aceasta compozitie o punem peste prima foaie de napolitana , o intindem bine pana cand toata foaie este acoperita si peste ea asezam cealalata foaie de napolitana .

Acoperim cu o folie de plastic ,apasam putin foaia dar in asa fel incat sa nu iasa compozitia din mijloc , sau punem ceva greu pe ele si dam la frigider pentru cateva ore .

Scoateti din frigider si taiati prajitura dupa dorinta .

Serviti cu incredere !!! alaturi de ceasca de cafea , ceai sau capucino

Optional puteti decora cu ciocolata topita sau cu toping de fructe .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura in foi de napolitana cu biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bombite cu visine