Prunele se spală, se înjumătățesc și se lasă în așteptare.
Într-un bol se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul tot și cel vanilinat, făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se...
Carnea si osul de vitel le fierbem mai intai separat intr-un vas cu apa. Fierbem aprox 15-20 de minute.
Separat intr-un vas de 3 l, punem apa si punem vasul pe foc.
Curatam si...
Prima data pregatim mamaliga:
Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc....
Prima data facem blatul: ouale le mixam cu zaharul pana se topeste zaharul, adaugam laptele si uleiul si mixam bine.La final incoproram faina amestecata cu praful de copt.Punem amestecul in tava...
Carnea de porc se taie in 6 bucati mai mari si se pune la fiert in apa cu sare .
Pentru rapiditatea fierberii folositi apa clocotita obtinuta cu ajutorul fierbatorului.
Curatat si...
Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se...
Crema de rahat: Punem la robot rahatul cu margarina pana devin spuma. Radem coaja de la lamaie , stoarcem zeama si le incorporam bine. Vom obtine o crema dulce- acrisoara si aromata.
Crema...
Faina se pune intr-un bol, in mijloc punem drojdia, sare si zaharul si putina apa calda, amestecam putin si lasam 5 minute deoparte.
Untul se topeste, se pune peste faina, punem si restul de apa...
Pulpele se taie in doua,se cresteaza,se clatesc bine si se lasa deoparte sa se scurga apa.
Intr-o tigaie wok punem ulei si pulpele sa se prajeasca,sa lasa cateva minute bune pe ambele parti dupa...
Crema de ciocolata:
Incepem cu crema de ciocolata pentru a avea timp sa se raceasca.
Intr-un vas punem 100 ml frisca lichida si dam vasul pe foc mic pana cand frisca se incalzeste...
Se face mai întâi un blat mic, doar din 4 ouă, care să fie tăiat în două felii.
Se separă albușurile de gălbenușuri, se mixează cu praful de sare și apoi se adaugă treptat zahărul vanilinat și zahărul tos. Se...
Se curata, se spala, se toaca si se pun la fiert morcovul, ardeiul si cepele. Mai tarziu se adauga uleiul si o lingura de baza pentru mancare.
Dupa aceea se pregatesc galustele: se bat doua...
Se curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai...
Blat:
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin bezea. Se...
Morcovii se curata, se spala si se taie rondele.
Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Dovleacul (dovlecii) se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.
Se pun...
Se pune apa cu putina sare la fiert si cand clocoteste se adauga tagliatellele.Se acopera si se da focul mic inca 10 minute.Apoi se scurg si se tin acoperite.Se pregateste sosul diN 200 ml apa 3...
Se desface aluatul si se imparte ochiometric in trei pe latura lunga.
Se aseaza dovleacul pe centru, iar partile laterale se cresteaza oblic, la 2 cm. Se aseaza alternativ peste umplutura cate o...
Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară
Prunele se spală, se înjumătățesc și se lasă în așteptare. Într-un bol se amestecă mai întâi ingredientele solide: zahărul tot și cel vanilinat, făina, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Se...