Piftie combinata

de Ina in Aperitive / Garnituri, 3 Ian 2015 | 7387 vizualizari

 

Anul acesta am ales sa combin pasare si porc, intr-un mod care sa nu fie deranjant pentru fiere ( mai ales ca amandoi avem probleme ... ) .

 

INGREDIENTE

  • pieptul si pulpele de la o pasare de curte ( evident, eu am folosit de cocoş :))) )
  • 12 picioare de pasare de curte ( am avut de unde, ca am taiat in ultima luna mai mult de 20 de cocosi :)) )
  • 1 picior de porc
  • o ureche de porc fiarta si afumata
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras
  • sare
  • 3-4 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie combinata:

In vasul sub presiune, punem la fiert carnea ( mai putin urechea, deoarece aceasta este deja fiarta ) si legumele ( curatate si spalate ), impreuna cu 2 linguri de sare. Apa trebuie adaugata doar cat sa acopere carnea. 

Punem capacul si lasam sa fiarba 35 minute din momentul in care vasul incepe sa suiere. Oprim focul, lasam 30 minute sa scada  total presiunea din vas, apoi deschidem capacul si  scoatem intr-un alt vas carnea si legumele, sa se racoreasca. 

Cat timp se raceste carnea, curatam usturoiul , il pisam si-l adaugam in zeama de piftie . Gustam zeama si potrivim gustul de sare, iar daca e cazul, mai adaugam usturoi. 

Cand temperatura permite, curatam carnea de pe oase si o portionam in bucati potrivite. 

Strecuram zeama de piftie si adunam bine grasimea care se ridica la suprafata. 

Morcovul fiert il taiem rondele .

In castronele sau vase suficient de adanci , asezam bucatile de carne de pasare, dar si bucati de ureche de porc afumata. Acoperim cu zeama si decoram cu rondele de morcovi si frunze de patrunjel verde.

Dam vasele la rece 3-4 ore, pana ce piftia se incheaga bine  si nu curge daca intoarcem vasul . 

Se poate servi presarata cu boia de ardei ( am vazut pe site modul asta de servire si a fost prima data cand am incercat combinatia, dar mi-a placut  :))  )

Partea cu mamaliga n-o incerc, noi tot cu paine mancam piftia :)))) 

TIPS-URI

1

Picioarele de pasare ajuta foarte mult la inchegarea piftiei, avand multa gelatina. Dupa fierbere nu mai avem ce face cu ele in piftie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie combinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

simona72 1

04.01.2015, 09:03

Imi place piftia, noi le zicem racituri

Cris2711 1

04.01.2015, 16:54

vdaiana 1

04.01.2015, 21:39

Ioooi ce ma bucur ca am gasit o versiune de piftie cu fierbere in oala sub presiune (kukta)! Mersi pentru reteta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Racituri de porc