Va propun astazi aceasta ciorba lejera de toamna care a adunat in ea fara vreun plan initial bine stabilit culoarea si aromele toamnei
Preparare : intr-un vas punem lingura de ulei de masline si adaugam ceapa verde taiata rondele, morcovul, ceapa si tija de telina taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam ardeiul taiat cubulete si adaugam 2 litri de apa, condimentam cu sare si piper proaspat macinat si lasam sa fiarba 10-12 minute.
Am adaugat dupa aceea boabele de porumb, rosia taiata cubulete si fasolea boabe prefiarta care mai trebuia lasata doar 2-3 minute. Ciorbele de legume sunt simplu de facut dar trebuie respectat timpul de fierbere la fiecare leguma pentru ca la sfarsit sa fie toate gata in acelasi timp. La sfarsit mai dregem cu sare si piper daca trebuie, stingem fosul si adaugam dupa acteva minute frunzele de telina taiate nu foarte marunt. Lasam vasul acoperit cu capac sa se intrepatrunde si mai bine aromele si o servim fierbinte. O aroma perfecta pentru o zi de toamna.