publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Azi dai o petrecere la tine acasa. Si daca tot ai facut-o, inviti numai cunoscuti carora le prezinti scenarii despre cum ar fi lumea daca tu ai fi Dumnezeu… :)
Bucataras.ro
[email protected]
Gratar de piept de curcan cu legume la capac
Preparare: intr-o tigaie neaderenta se pune pe masurate o lingura de ulei de masline si se adauga legumele : fasolea, morcovul si ardeiul. Eu iarna prefer sa folosesc legumele de vara in formula congelata, daca nu sunt legume de sezon le prefer asa deoarece dupa ce m-am...
Piept de curcan umplut cu mozzarella si legume
Preparare: intindem bucatile de carne si le suprapunem ca sa avem o bucata mare si plata. Asezam peste ea legumele in strat subtire si punem mozzarela la un capat . Rulam cu grija si asezam intr-un vas termorezistent. Turnam peste amestecul facut din apa,...
Roti de porc / friptura de porc la cuptor
Preparare : condimentam bine cotletul cu sare si piper si putina boia, prindem sub plasa crenguta de rozmarin si frunzele de dafin . Asezam cotletul intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman. Presaram peste cateva boabe de piper si turnam peste cotlet 50 ml vin...
Curcan umplut la cuptor
Am lasat curcanul, frecat in prealabil cu sare si pe interior si pe exterior, 24 de ore intr-un amestec facut din 150 ml in alb, 150 ml ulei, 150 ml apa, sare, piper ( si macinat si boabe) cuisoare, foi de dafin, putina boia siverdeturi maruntite. Se roteste la cateva ore ca sa...
Pui la cocotte cu legume
Preparare : bucatile de pui se condimenteaza bine cu sare, piper, putina boia, 2 linguri de ulei de masline, verdeata maruntita si se lasa sa stea putin la rece pana prind aroma. Se cladesc apoi in cocotte. Adaugam peste combinatia de legume, hribi si rosiile decojite taiae...
Muschiulet de porc in vin alb si seminte aromate/Filet mignon de porc au vin blanc
Se condimenteaza muschiletul de porc cu sare si piper proaspat macinate, adaugam putina boia si boabe de piper intregi si o lingurita de semnite aromate ( ienibahar, coriandru, chimen). Se aseaza intr-un vas termorezistent si se toarna peste vinul si uleiul. Pentru...
Shaorma cu piept de pui la gratar
Preparare: se taie pieptul de pui fasii inguste si se condimenteaza cu sare si piper, eu am mai adaugat peste el un fir de ulei de masline pentru ca imi place aroma care i-o da dar nu este obligatoriu. Se prajeste intr-o tava neaderenta, eu am folosit Tefal care sincer vorbind isi merita renumele...
Ciorba de iepure
Pregatim carnea de iepure , taiata in bucati potrivite ca marime, spalate bine si uscate cu un servet absorbant. Separat curatam si pregatim legumele pe care le vom pune la fiert impreuna cu iepurele . Intr-o lingura de ulei de masline calim pentru cateva minute bucatile de...
Aripioare de pui crocante facute in bere
Preparare : lasam aripioarele spalate bine si sterse in prealabil la macerat in amestecul de condimente si ulei de masline pentru macar o ora. Le aranjam apoi frumos in vasul roman si turnam berea peste ele. Lasam vasul acoperit cu capac timp de 30 de minute la temperatura de 220-230...
Pui la cuptor cu legume de toamna
Preparare : decupam buiul bucati si il lasam macar 2 ore la marinat in vin, ulei de masline, condimente si verdeata maruntita. Asezam apoi bucatile de pui in vasul pentru cuptor, eu am folosit vasul de lui pentru tajine pentru ca este mai mare, puteti sa folositi orice vad de...
Pui dezosat umplut la cuptor
Sa incepem cu inceputul cu dezosatul puiului care la final trebuie sa ramana intreg….suna ciudat si complicat dar operatiunea in sine este destul de usoara . Incepem prin a aseza puiul pe o placa de decupaj cu pieptul in jos . Facem o incizie lunga pe tot spatele puiului si apoi...
Pulpe de pui cu bambus si ardei
Preparare: intr-o tigaie adanca sau wok punem uleiul la incins si adaugam apoi pulpele de pui si le lasam putin pana se albesc. Adaugam apoi bambusul, o canita de apa , condimentele si sosul de soia . Lasam sa fiarba la foc mic pret de 12-15 minute, adaugand apa...
Pulpe de pui in vas roman pe pat de legume
Preparare: se spala, curata si taie legumele si se aseaza in vasul roman . Peste ele se aseaza pulpele de pui. Condimentam totul cu sare si piper (eu am un amestec de trei feluri de piper cu granule de sare si ceva verdeturi si l-am folosit pe acela) , adaugam o lingura de...
Pui la ceaun
Preparare : se taie puiul bucati ( eu am folosit pulpele, aripile, pieptul facut bucati, maruntaiele …practic tot puiul mai putin spatele de pui ) si se condimeneaza fiecare bucata cu sare, piper, boia. Am pregatit mancarea in livada la casuta de vacanta a...
Carnaciori romanesti la gratar :) preparati in livada bunicilor
Se ruleaza carnaciorii in forma de spirala si se trece batul pentru frigarui prin ei . Se fac pe gratar la foc mediu, aici noi am avut toate conditiile necesare tata are un gratar foarte smecher e o casuta de fapt care are in ea o plita mica de soba, un gratar clasic ...
Tajine de pui cu masline
Preparare: decupam puiul spalat si uscat in bucati potrivite ca marime, pe care le condimentam cu sare, piper, curcuma, boia si Raz el Hanout si boia si il asezam in vasul de tajine. Peste el asezam maslinele, morcovul si bucatile de telina si si turnam un amestec...
Pulpe de pui la ceaun cu mamaliga la gratar
Preparare: punem la calit rondelele de ceapa cu pulpele de pui, dupa cateva minute adaugam sare, piper si boia si stingem cu vinul. Adaugam rondelele de ardei rosu si pastram pentru final cozile de la ceapa verde. Adaugam si apa calda si lasam sa fiarba cu capac la foc mic ( eu am pus...
Tajine de pui cu legume
Am condimentat pulpele de pui cu sare piper, boia si am pus peste el praf de Raz el Hanout. Am aranjat apoi in vasul de tajine legumele si am pus carnea deasupra. Am facut un amestec din o jumatate canita de apa, putina sare, piper, curcuma si Raz el hanout si am turnat...
Cotlet haiducesc la gratar
Se sareaza cotletul pe ambele parti si se face cu piper si se lasa asa 30 de minute la rece ,apoi se presara peste el boia si ierburi aromate si vinul si se lasa la frigider 30 de minute. Dupa 30 de minute il scoatem si intoarcem bucatile de cotlet si mai adaugam...
Pui rotisat
Preparare : spalam si stergem bine puiul si il frecam cu un amestec facut din sare, piper, boia, coriandru si maghiran maruntite cu robotul. Condimentam bine puiul si pe interior si il pregatim pentru pus la cuptor. Il aranjam pe tija pentru rotisat si il lasam la cuptor la...
Pulpe de pui pané trase in cascaval
Preparare : curatam pulpele de pui de piele si si condimentam bine cu sare piper si boia si le lasam in lapte rece pret de cateva ore. Dupa aceea pregatim ouale batandu-le bine, le condimentam cu sare si piper si adaugam 2-3 linguri de cascaval...
Pui cu legume de vara la ceaun
Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam si puiul si il lasam sa se patrunda putin la foc foarte mic. Condimentam cu sare si piper si adaugam o cana de apa clocotita. Am lasat sa fiarba puiul 10 minute cu vasul...
Pulpe de pui in lapte à la Jamie in vas roman
Preparare : spalam bine pulpele de pui si el stergem cu un servet absorbant. Saram bine si apoi le prajim intr-o tigaie cu unt incins, intorcandu-le pe toate partile pana devine aurii. Eu m-am grabit foarte tare de data asta si am sarit peste aceasta operatiune dar...
Pui cu bambus si legume aromate
Pregatim legumele si le taiem patrate . Punem un wok la incins si adaugam uleiul la incins.Punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper si lasam sa se rumeneasca putin acoperite cu capac. Dupa cateva minute adaugam bambusul, ciupercile si...
Frigarui – vedetele verii
Preparare: pregatim carnea si legumele taindu-le cubulete si patrate mici. Cu rabdare si drag infigem alternativ carnea si legume pe bete, eu am avut niste bete de bambus pentru frigarui, puteti sa folositi orice fel de bete de bambus sau de metal. Le-am prajit pe...
Pulpe de pui umplute
Preparare: se desprinde pielea de pe pulpa de pui si se introduce in buzunarul format compozitia de jambon crud, amestecat cu ciupercile, cascavalul si verdeata, condimentate bine in prealabil. Se ruleaza inapoi pielea si pentru a nu se umfla la copt se face pe...
Saramura de pui
Bucatile de carne condimentate bine in prealabil se fac pe grill pe foc minum sa se patrunda bine. Ingredientele pentru saramura se pun cu o cana de apa la fiert si le lasam sa clocoteasca cateva minute. Dupa ce s-au facut bucatile de carne le punem si pe acestea in...
Pulpa de miel in ierburi aromate
Se spala carnea si se ususca cu un servet absorbant. Se freaca bine cu sare, piper si boia si se impaneaza din loc in loc cu un catel de usturoi taiat bucatele . Se aseaza intr-un vas mai adanc si se toarna peste ea marinata facuta din toate ingredientele mentionate mai sus. Dupa aceea se adauga...
Cartofi cu carnaciori albi / Ecrasée de pomme de terre et boudin blanc
Ecrasée-ul de cartofi e reteta simpla si gustoasa de cartofi mai fermi fierti in coaja si zdrobiti apoi cu furculita, incat sa ramana si bucatele mai mari, amestecati cu diverse ierburi aromate, cu unt sau ulei de masline, cu ceapa mica echalote sau cu alte legume taiate marunt. Se gaseste...
Pui cu castane la cuptor à la Sylvia
Preparare: am spalat si curatat bine puiul intreg, l-am uscat si apoi frecat bine cu sare, piper si boia si l-am asezat in vasul roman. Am turnat peste el uleiul, si apa am pus ierburile aromate si l-am dat la cuptor singur pentru 40 de minute, daca aveti un pui care se face mai...