Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI258
Retete / Mancaruri cu carne

Ficatei de pui in vin cu legume

In Ficat la 3 Iun 2010

Preparare: spalam si curatam bine ficateii de pui si uscam cu un servet absorbant. Pregatim legumele tocand marunt ceapa verde si prazul si taind feliute subtiri ardeiul rosu.  Intr-un vas punem la incins uleiul si apoi adaugam ficatul de pui. Cand s-a rumenit usor adaugam legumele si...

Piept de pui pe pat de cartofi in vas roman

In Pui la 2 Iun 2010

 Preparare : se spala bine cartofii si se sterg si se taie cu tot cu coaja felii maricele, se condimenteaza  si se aseaza in vasul roman. Peste ei punem carnea de pui condimentata bine cu sare, piper si boia.  Am turnat cu grija peste o lingura de ulei de masline sa ajunga peste...

Coq au vin

In Mancaruri cu carne la 1 Iun 2010

 M-am delectat si eu preparat aceasta reteta de cateva ori si va dau reteta mea preferata la care am ajuns dupa mici adaugari si inlocuiri de la reteta  originala. Am ajuns la concluzia ca prefer reteta preparata cu vin alb, parca devine mai frageda carnea si imi place mai mult culoarea...

Sarmalute de vara in varza chinezeasca

In Mancaruri cu carne la 28 Mai 2010

Am desfacut frunzele si le-am dat un clocot in apa cu sare si otet, calclulati o lingurita de sare si o lingura de otet la fiecare litru.  Le-am adaugat in vas cand colcotea apa si le-am lasat 3-4 minute pana si-au schimbat culoarea si s-au inmuiat. Varza chineazeasca e mult mai frageda ca...

Pita cu gratar de pui si ciuperci

In Pui la 26 Mai 2010

Decupam cu grija pita longitudinal. Sunt diverse forme in care se poate manca sau taiata in semicerc si decupata putin in interior, sau cu garnitura asezata peste ea sau decupata integral cum am facut eu. Cladim  in ce ordine dorim carnea cu ciupercile, adaugam ceapa verde si rosia taiata...

Sarmale

In Porc la 20 Mai 2010

Varza o desfacem pe foi  , pe cele mai mari le taiem in 2 cele mai mici raman intregi, le scoatem numai baza  la nervura din spate sa le putem rula mai usor.  Preparare : tocam ceapa marunt si o calim in ulei, adaugam apoi tot acolo carnea si orezul si condimentele si...

Spaghetti de pui cu praz si zuchinni

In Pui la 20 Mai 2010

Se taie atat pieptul de pui cat si prazul si zuchinni in felii subtiri si lungi, de unde vine si denumirea de spaghetti , la zuchinni si praz taiem prima data in bucati de 5-6 cm ca sa nu iasa prea lungi.  Punem in wok la incins lingurita de ulei si imediat adaugam spaghetiile de pui si...

Iepure cu ciuperci champinion

In Mancaruri cu carne la 19 Mai 2010

 spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam  si le trecem printr-un strat fin de faina.  Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam...

Pulpe de pui cu dovlecel gratinat

In Pui la 18 Mai 2010

Punem ceapa tocata marunt cu uleiul la incins si atunci cand sfaraie adaugam pulpa de pui. Lasam sa se rumeneasca putin si adaugam apoi sare si piper si lasam la foc mic pret de cateva minute. Dupa aceea adaugam rosia curatata de seminte tocata marunt si o canita de apa, lasam la foc mic 10-15...

Medalion de porc cu ciuperci

In Porc la 13 Mai 2010

 Intr-o tigaie mai mare punem cele 2 linguri de ulei la incins si punem apoi bucatile de carne de porc condimentate in prealabil cu sare si piper si se lasam sa se rumeneasca putin pe ambele parti pret de cateva minute. Dupa aceea le scoatem la o parte si calim in ulei ceapa si ciupercile...

Aripioare la cuptor cu legume

In Pui la 11 Mai 2010

Spalam si stergem aripioarele, le frecam cu sare si pe punem la marinat in sosul facut din apa+vin+ulei+soia si verdeata si le lasam la rece o ora.  Dupa aceea le asezam intr-un vas termorezistet si turnam sosul peste ele, asezonam cu piper, boia si verdeata si sunt gata pentru a lua drumul...

Inima de vita cu legume picante

In Vita la 10 Mai 2010

Lasam la macerat in frigider pentru macar 2 ore bucatile de inima de vita cu un sos facut dintr-o lingura de soya, 50 ml vin, cateii de usturoi tocati marunt, lingura de verdeata taiata marunt , sare, piper, condimente dupa gust .   Intre timp pregatim legumele taind ceapa solzisori si...

Pui la cuptor in vas roman

In Pui la 7 Mai 2010

Facem un amestec  intr-un bol din apa, ulei, boia, sare, piper, amestecul de radacinoase  si frunze de salvie ( prospete sau congelate) .  Asezam puiul spalat si sters apoi bine intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta si turnam amestecul peste pui ....

Pulpe de pui la cuptor

In Pui la 27 Apr 2010

 Punem intr-un vas termorezistent pulpele de pui, rondelele de ceapa si usturoi peste ele. Facem separat intr-un bol o compozitie cu 100 ml de apa, o lingurita boia, sare,piper ierburi aromate si turnam peste pulpe. Pentru ca una dintre ele sa fie picanta am pus peste ea o lingurita de pasta...

Poulet à la provencale / Pui provencale

In Pui la 26 Apr 2010

 Preparare: se pregatesc bucatile de carne , se spala si se sterg si se tamponeaza bine cu faina. Se prajesc in ulei de masline pana se rumenesc putin si apoi se scot. Se calesc apoi restul legumelor tocate bucati mai mari.    Dupa aceasta operatiune se aseaza bucatile de pui...

Friptura asortata

In Mancaruri cu carne la 19 Apr 2010

  Preparare : spalam si stergem bine bucatile de carne, le condimentam cu sare si piper. Cu robotul maruntim impreuna toate legumele si verdeata pana obtinem o pasta de legume. Intr-un vas mai mare amestecam pasta de legume cu vinul si o turnam peste bucatile de carne, amestecam sa se...

Rulouri de piept de pui cu hribi

In Pui la 16 Apr 2010

 Preparare: batem bucatile de carne si le condimentam cu sare si piper. Asezam apoi pe fiecare bucata catia hribi rehidratati ( eu i-am rehidratat cu 100 ml de apa la microunde lasati pe putere maxima 3 minute), o feliuta de cascaval, 2 fasii de ardei si verdeata maruntita .   Rulam...

Papricas de pipote

In Pui la 15 Apr 2010

 Spalam bine pipotele se pui si le uscam cu un servet absorbant .   Punem intr-un vas uleiul la incins si adaugam apoi ceapa tocata marunt si amestecul de legume. Lasam cateva minute sa se caleasca si apoi adaugam pipotele. Le lasam putin la calit si apoi adaugam, sare,...

Roti de porc in vas roman

In Porc la 13 Apr 2010

 Preparare :  spalam cotletul si il tamponamapoi bine cuun servet absorbant de hartie sa fie bine uscat. Il frecam cu sare , piper si boia, condimente, il impanam cu usturoi si prindem pe sub firete de ata ierburi aromate.  Separat mixam ceapa, morcovul, telina si verdeturile si...

Pui cu soté de morcovi si zucchini

In Pui la 12 Apr 2010

Am taiat patratzele  morcovul si un zucchini mare.  Am pus la incins o lingura de ulei de masline si am adaugat apoi bucatile de pui, le-am condimentat si le-am lasat sa se rumeneasca putin si am adaugat 100 ml de apa.   Le-am lasat la foc minim si cu capac timp de  10...

Pui cu bambus

In Pui la 10 Apr 2010

 Preparare : se calesc in wok  intr-o lingura de ulei de masline bucatelele de piept de pui pana iau culoarea alba.   Se  adauga  apoi condimentele si se mai caleste un minut apoi adaugam bambusul, o lingura de sos de soya, ghimbirul, pasta de ardei; Adaugam apoi o...

Hachis parmentier

In Mancaruri cu carne la 9 Apr 2010

 Retetea e simpla ca idee, avem la baza un strata de legume si carne ( rereta spunede vita eu ampus de pui ) tocat fin si gatit putin in prealabil si un piure de cartofi mai consistent cu galbenus de ou si cascaval ras in compotitie ca si patura de suprafata. Se pot face si oua straturi de...

Saltimbocca din cotlet de porc cu mozzarella

In Porc la 8 Apr 2010

Garnitura a fost cartofi tiganesti si cartofi taranesti aurii, insotiti de salata de sfecla rosie.  Se pun pe grill  cotletele de porc condimentate bine si se lasa fiecare cate 5 minute pe fiecare parte, dupa ce sunt prajite se da focul pe minim si se pun intre 2 bucati de cotlete...

Gratar de pui cu sos roquefort

In Pui la 5 Apr 2010

 Preparare : facem intr-un bol un amestec din ulei, otet balamic, soia, ketchup si ierburi aromate. Facem fiecare bucata de piept de pui cu sare si piper si apoio trecem prin amestecul facut . Ideal este sa le lasam asa la frigider pentru o ora.  Dupa o ora le prajim pe un grill cu...

Cote de miel premier

In Mancaruri cu carne la 3 Apr 2010

Reteta preparata din miel de Pasti.  Am pregatit un sos din ingredietele pentru marinat. Am maruntit cu miniroboul meu  telina, usturoiul, patrunjelul, ierburile aromate  . Am pregatit pe un platou bucatile de cote de miel spalate si sterse bine si restul ingredientelor ....

Pui la ceaun

In Pui la 1 Apr 2010

  Preparare : spalam bine puiul, il decupam in bucati mici si le spalam apoi ica o data si pe acestea cu apa rece. Stergem fiecare bucata de carne bine cu un servet de hartie absorbant ( daca nu este carnea uscata nu se rumeneste frumos , secret aflat de mine ) , le condimentam apoi pe toate...

Tocanita de miel

In Oaie la 1 Apr 2010

Retete de Pasti  Se pune ceapa tocata marunt la calit pe foc  mic in uleiul incins si dupa 5 minute adaugam boia si punem bucatile de carne.  Mai  lasam cateva minute pe foc mic sa se rumeneasca si carnea si apoi condimentam cu sare, piper, putin delikat si adaugam apa...

Pui umplut cu legume la cuptor

In Pui la 10 Mar 2010

  Preparare: intr-un vas calim  intr-o lingura de ulei legumele la foc mic, asezonandu-le dupa gust cu sare, piper . Le lasam pret de cateva minute pana sunt facute pe jumatate, fara sa adaugam deloc apa.   Spalam bine puiul, il curatam si il uscam cu un servet absorbant de...

Legume asortate umplute

In Mancaruri cu carne la 24 Feb 2010

 Curatam  legumele, ceapa se decojeste dar se pastreaza o parte din codita, ardeii se curata de seminte dar pastram capacul cu codita,la  rosii de asemnea scoatem capacul si curatam semintele, pastrand capacul. Se pun in apa cu sare care clocoteste ceapa fara capac pentru...

Mititei cu mustar

In Mancaruri cu carne la 24 Feb 2010

   Preparare: Se toaca carnea, reteta zicea de doua ori prin masina de carne eu cum am facut-o cu robotul s-a maruntit f bine din prima tura . Se amesteca bine carnea sa se omogenizeze si se incepe framantatul ei cu apa minerala in care am pus lingurita de zeama de lamaie si...

Afisate 61 - 90 din 115 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]