Iepure cu ciuperci champinion

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2010 | 8025 vizualizari

 

Este una din retetele clasice ale bucatariei franceze, o mancare aromata si simplu de realizat care impaca toate gusturile .

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de
  • 4 bucati mari de carne de iepure,
  • o lingura de faina,
  • 300 grame de ciuperci champinion, 
  • 50 ml vin alb,
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline,
  • o lingura de boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • verdeata in functie de preferinta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu ciuperci champinion:

 spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam  si le trecem printr-un strat fin de faina.

 Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam la foc mic.

   Lasam sa clocoteasca la foc mic carnea, acoperita cu capac timp de 15-20 minute. Dupa aceea adaugam ciupercile si mai lasam cu capac pret de 10 minute, nu am mai completat cu apa ca au lasat ciupercile. Lasam sa scada apa, mai dragem cu condimente la final daca trebuie si adaugam o lingura de verdeata maruntita ( telina si salvie am pus eu ) .

Se serveste cald cu ce garnitura doriti, eu am facut cartofi piure e data asta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu ciuperci champinion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

ANCA 1

20.05.2010, 18:33

de cand tanjesc dupa asa ceva!! delicatesa!

Adinacarla 1

20.05.2010, 20:52

yam, yam carne de iepure...imi place si gatim destul de des...trebuie sa incerc si aceasta varianta..

Sylvia 1

21.05.2010, 12:48

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui imblanit