Iepure cu ciuperci champinion

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 19 Mai 2010 | 7748 vizualizari

 

Este una din retetele clasice ale bucatariei franceze, o mancare aromata si simplu de realizat care impaca toate gusturile .

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 persoane avem nevoie de
  • 4 bucati mari de carne de iepure,
  • o lingura de faina,
  • 300 grame de ciuperci champinion, 
  • 50 ml vin alb,
  • 100 ml apa
  • 2 linguri ulei de masline,
  • o lingura de boia dulce,
  • sare,
  • piper,
  • verdeata in functie de preferinta.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure cu ciuperci champinion:

 spalam si sergem bucatile de carne, le condimentam  si le trecem printr-un strat fin de faina.

 Punem uleiul la incins si cand este pregatit adaugam bucatile de carne si le lasam putin la rumenit. Dupa ce s-au rumenit adaugam apa si vinul , punem o lingura de boia si le lasam la foc mic.

   Lasam sa clocoteasca la foc mic carnea, acoperita cu capac timp de 15-20 minute. Dupa aceea adaugam ciupercile si mai lasam cu capac pret de 10 minute, nu am mai completat cu apa ca au lasat ciupercile. Lasam sa scada apa, mai dragem cu condimente la final daca trebuie si adaugam o lingura de verdeata maruntita ( telina si salvie am pus eu ) .

Se serveste cald cu ce garnitura doriti, eu am facut cartofi piure e data asta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure cu ciuperci champinion" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci