adnia

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 01.01.2013

RETETE293
PRIETENI138
Retete / Pizza

Colacei pentru colindatori

In Piine la 24 Dec 2013

  1. Se introduc toate ingredientele in masina de paine (intai lichidele, apoi cele uscate) si se seteaza masina pe programul special pentru aluat (la mine dureaza cca 90 minute) 2. Aluatul se scoate din masina de paine, se framanta putin pe masa infainata si se imparte aluatul in 8...

Baghete si chifle cu dovleac

In Piine la 5 Oct 2013

Mod de preparare Dovleacul copt se proceseaza in blender, impreuna cu apa, condimentele, uleiul si sarea, pana se obtine un piure fin. Se transfera intr-un bol incapator, dupa care se adauga, pe rand, restul de ingrediente si se framanta un aluat elastic. Acesta se pune la crescut intr-un loc...

Paine Irlandeza

In Piine la 12 Sep 2013

Se framanta toate ingredientele pana se formeaza bila de aluat (se poate folosi si robotul de bucatarie, sau masina de paine...in acest mod este mai comod), se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se cresteaza si se introduce in cuptorul preincalzit. Se coace la foc mediu, pana trece...

Paine integrala cu stafide si seminte

In Piine la 8 Sep 2013

 Se adauga toate ingredientele mentionate in cuva masinii de paine, in ordinea mentionata de producator (intai lichidelele, apoi solidele). Se seteaza masina pe programul de paine integrala, cu rumenire medie si...pregatiti-va sa savurati o paine foarte gustoasa! Cantitatile sunt date pentru...

Paine cu cartofi si seminte

In Piine la 4 Aug 2013

Daca deja avem maiaua facuta (adica ingredientele amestecate si lasate sa creasca), totul e extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta un aluat elastic (fie cu mana, fie cu ajutorul robotului/masinii de paine). Se lasa la crescut intr-un loc ferit de curent si caldut...

Paine cu seminte in oala de lut--reteta fara gluten

In Piine la 1 Iul 2013

Se pregateste oala de lut, umpland-o cu apa si lasand-o asa 1 ora, ca sa aiba timp sa se umfle (daca oala dvs. de lut este emailata, cum e a mea, nu mai e nevoie de acest procedeu). Se coace faina de hrisca intr-o tigaie teflonata, pe aragaz (acest procedeu este optional--eu am facut acest...

Lipie neagra cu verdeturi uscate

In Piine la 29 Mai 2013

  Procedeul de preparare este extrem de simplu: se amesteca toate ingredientele si se framanta bine, pana se formeaza o bila de aluat, care se poate lasa la dospit cca 2 ore (din lipsa de timp, insa, eu am sarit peste aceasta etapa si am intins o foaie rotunda, am uns-o cu 1 lingura ulei...

Black panini cu ciuperci si verdeturi uscate

In Piine la 8 Mai 2013

Din toate ingredientele am format un aluat, l-am lasat la dospit 1 ora, dupa care am format painicile si le-am dat la cuptor. Le-am scos pe un gratar la racit. Enjoy!

Paine speciala de Paste

In Piine la 5 Mai 2013

Din toate ingredientele (cu exceptia semintelor) am framantat un aluat fin si elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul (cca. 2 ore). Acum avenit momentul sa scot aluatul din bolul in care crescuse si sa-l framant din nou pe planseta, adaugandu-i si semintele, putin,...

Paine cu nuci si hrisca

In Piine la 23 Apr 2013

Pt. inceput am facut maiaua: in apa calduta am dizolvat drojdia proaspata, am pus praful de zahar si 2 linguri faina de grau integrala, am amestecat bine si am lasat la dospit. Intre timp, am preparat faina de hrisca si cea de nuci, prin macinarea boabelor de hrisca/ nucilor cu rasnita de...

Paine cu secara si migdale--multe fibre, putin gluten

In Piine la 23 Apr 2013

Primul pas a fost sa pregatesc faina: am amestecat 250 gr. faina integrala de grau cu faina integrala de secara (acest amestec a reprezentat, de fapt, baza retetei mele). Dupa ce am facut acest lucru, am incalzit putin laptele, am dizolvat drojdia si i-am adaugat zaharul si 2 linguri faina...

Paine cu smochine

In Piine la 7 Apr 2013

Am amestecat bine toate ingredientele, obtinand un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut cca 1 ora. Apoi am format painea rotunda si am asezat-o in tava tapetata cu hartie de copt. Am mai lasat la crescut intr-un loc caldut si ferit ce curent inca 1 ora, dupa care am bagat-o in cuptor,la...

Paine tip foccaccia

In Piine la 22 Mar 2013

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa e formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul. Am rulat apoi aluatul crescut si l-am intins sub forma rotunda,...

Pizza

In Pizza la 28 Feb 2013

  Aluatul se formeaza prin mixare rapida intr-un bol, dupa care se  toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se adauga toate celelalte ingrediente, dupa gust. Apoi se da la cuptor pana trece testul scobitorii. Enjoy!

Chifle cu branza si verdeturi--reteta cu continut scazut de gluten

In Piine la 10 Feb 2013

Primul pas a fost sa prepar faina din grau integral, apoi pe cea din malai (cu ajutorul rasnitei de cafea). Intr-un bol am pus putina apa calduta cu drojdie, am adaugat ouale, untul topit, uleiul si branza rasa pe razatoarea mica. Am incorporat faina de grau integral si pe cea de malai...

Taietei de casa cu ou

In Piine la 13 Ian 2013

  Din toate ingredientele se formeaza un aluat tare, apoi se lasa sa se odihneasca 30 min (ca sa se aseze glutenul). Aluatul se taie cu cutitul in 4 bucati, care se aplatizeaza usor si se trec pe rand prin rolele de intins (de la cea mai groasa setare catre cea mai subtire, pana cand...

Langosi unguresti

In Piine la 12 Ian 2013

  Am pus drojdia la inmuiat in laptele caldut cu putin zahar (ca sa infloreasca repede), apoi am adaugat celelalte ingrediente, am format un aluat elastic si am lasat la crescut cca 1 ora, intr-un loc ferit de curent si langa o sursa de caldura. Dupa acest interval de timp, am constat...

Paine cu masline

In Piine la 3 Ian 2013

Se formeaza aluatul din toate ingredientele, mai putin busuiocul si maslinele maruntite. Se lasa aluatul la crescut intr-un loc ferit de curent (cuptorul cu microunde nepornit---truc invatat de la DiaMar) pana isi dubleaza volumul. Acum este momentul sa luam aluatul, sa-l impartim (in functie...

Paine cu ulei de masline

In Piine la 3 Ian 2013

Am pus drojdia si zaharul in laptele caldut si am lasat cateva minute sa se formeze maiaua, apoi am framantat bine aluatul, pe care, la final, l-am uns cu putin ulei de masline si l-am lasat sa dospeasca pana si-a dublat volumul. Am rulat apoi aluatul crescut si l-am impartit in doua suluri...

Chifle cu faina de linte, tarate de grau si faina alba

In Piine la 2 Ian 2013

Am amestecat intai pudrele de faina, apoi am format aluatul, pe care l-am lasat la crescut pana si-au dublat volumul, apoi am format 2 chifle frumoase, pe care le-am asezat in hartiute speciale de briose maaaaari. Le-am bagat in cuptor pana au trecut testul scbitorii, iar in casa s-a raspandit un...

Paine speciala de Craciun

In Piine la 2 Ian 2013

Am amestecat toate ingredientele, cu exceptia nucilor si stafidelor, am format un aluat elastic, pe care l-am lasat la crescut. Intre timp, am pus stafidele in apa cu esenta de rom, sa se hidrateze. dupa ce aluatul a crescut, am adaugat nucile maruntite si stafidele scurse bine, am framantat...

Afisate 1 - 21 din 21 retete    

Postari recente

publicat la 13.01.2014

Smoothie in straturi

publicat la 13.01.2014

Bomboane cu mere

publicat la 13.01.2014

Pate de ficat aromat cu stafide

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]