Ingrediente:
250 gr paste scurte
3 dovlecei mici si tineri
2-3 linguri pesto de leurda
ulei de masline
sare, piper
Portii: 4
Preparare
- Se taie dovleceii felii subtiri.
- Se pune intr-o tigaie larga ulei cat sa acopere bine fundul. Folositi ulei de masline fiindca dovleceii vor avea un gust mai bun. Incingeti uleiul, apoi dati focul la mediu.
- Prajiti feliile de dovlecei, in ture, astfel incat sa nu fie inghesuite in tigaie. Prajiti-le pana sunt usor rumene pe margini.
- Scoateti-le cu o paleta cu gauri pe servetele absorbante, sa se scurga de ulei
- Cand ati terminat de prajit toti dovleceii, presarati-i cu sare si piper dupa gust si pesto de leurda. Amestecati pana se omogenizeaza."jocuri de gatit"
- Fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet. Scurgeti-le si adaugati 2 linguri din apa in care au fiert peste dovlecei.
- Adaugati peste dovlecei pastele si amestecati bine. Dregeti de sare.
- Serviti cu parmezan presarat deasupra.