Se pregatesc toate ingredientele la indemana.
Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat.
Intr-un castronel se toarna un pahar cu lapte.
Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun intr-un...
Cum se prepara Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat:
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen...
Intai am taiat ceapa marunt.
Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete.
Intr-o oala de 5 l am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit.
Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper.
Le-am calit cam doua minute pe o...
1.Pregatirea aluatului:
Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se toarna peste faina cu drojdie.Se framanta bine cel putin 5-10 minute,arata exceptional,elastic.
Apoi...
Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore.
A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe.
Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat.
Apoi intr-o oala de 8 l am calit ceapa, tocata marunt ,in ulei de masline.
Am adaugat apa,circa 6 l.
Legumele se taie...
Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute cu zaharul vanilat si o lingura de zahar.
Separat se prepara frisca care se mixeaza cu o lingura...
Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala.
Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare).
Se pune peste faina.
Restul de lapte caldut se amesteca cu unt si cu restul de zahar.
Deasupra se toarna si...
Cartofii se curata de coaja,se spala si se scurg bine de apa.Se taie in felii subtiri si se pun intr-o forma termorezistenta.
Cuptorul se preincalzeste la 200° C.
Ceapa se curata si se taie in fasii subtiri.
Apoi se pune peste cartofi.
Se presara parmezanul ras peste cartofi si...
Cuptorul se incalzeste la 180°C.
Intr-un castron mare se mixeaza cele 7 albusuri cu un praf de sare.
Apoi se adauga zaharul pudra,apa,uleiul.Apoi se adauga si faina si praful de copt.
Se amesteca usor pana se incorporeaza totul.Se adauga si nuca macinata.
Se unge o forma 25/35 cm...
Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200 ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva caramelul.Apoi se adauga piersicile taiate in felii.Se mai lasa la foc mic inca 5 minute.Se lasa apoi la...
Reteta de preparare a papanasilor
Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat.
Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare.
Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute.
Intre timp am topit untul in...
Laptele se incalzeste intr-o craticioara.
Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer.
Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron .
Se...
Dulceata de capsuni reteta
Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute.
Capsunile proaspete,le-am spalat si curatat de codite.
Apoi le-am pus intr-un castron mai inalt si le-am zdrobit cu...
Intai se separa galbenusurile de albusuri.
Intre timp se pune laptele la fiert la foc mic.
Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,in timp ce mixam adaugam doua linguri de zahar pudra.
Galbenusurile se mixeaza cu 7 linguri de zahar pudra.
Cand este laptele fierbinte,se...
Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul.
Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis.
Apoi se pune la foc mic spre mediu.
A nu se lasa nesupravegheat!
Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde.
Se adauga si vanilia....
Cuptorul se preincalzeste la 170°C.
Albusurile se separa de galbenusuri.
Intr-un castron mai inalt se bat albusurile bine cu un praf de sare,apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra.
Separat intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri de zahar pudra.
Apoi se adauga...
Intr-un vas termorezistent se pune uleiul de masline ,apoi se pun cele doua bucati de somon roz.Se pune sare si piper.
Ceapa se curata,se taie marunt.
Se pregateste si ardeiul,taiat marunt.Eu am avut congelat.
Rosiile cherry se taie in sferturi.
Sucul de la o jumatate de lamaie se...
Preparare cupcake:
Intai preincalzim cuptorul la 180°C.
Intr-un castron se omogenizeaza bine untul cu zaharul.Cand are o consistenta cremoasa se adauga un ou,se mixeaza 1 minut,apoi se adauga al doilea si se mixeaza inca un minut.
Apoi se adauga ingredientele...
Am adaugat faina,drojdia,sarea,zaharul,zaharul vanilat intr-un castron mare.Apoi am adaugat untul,2 oua,2 linguri lapte si am framantat bine.
Apoi am adaugat la rece.
Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoare.
Intr-o tigaie am pus merele la calit cu 150 gr. zahar.Apoi am...
Ardeii i-am spalat,sters cu un prosop de hartie,apoi i-am taiat pe jumatate si pus intr-o tava.
Intr-un castron am pus carnea tocata ,peste care am adaugat un ou,rosiile in suc propriu,morcovii,ceapa,sarea,piperul.
Am umplut jumatatile cu compozitia de carne.
Apoi am presarat...
Intai am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare.
Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.
Am mixat intensiv,pana au fost bine batute.
Apoi am mixat galbenusurile cu restul de zahar .
Am adaugat si...
Ciupercile brune se curata bine,se indeparteaza coditele.
Branza Gouda se imparte in 8 patratele.
Se pune in fiecare ciuperca bruna,cate o bucatica Gouda,apoi cate o bucatica de unt cu ierburi aromate de Provence.
Se adauga sare si piper.
Apoi se aseaza frumos intr-o forma...
Intr-un castron mare se adauga faina cu restul ingredientelor pentru aluat,se framanta bine ,apoi se impacheteaza in folie si se da la rece.
Am lasat la rece 2 ore,se intinde mult mai usor,pentru ca aluatul trebuie sa fie moale.
Cuptorul se preincalzeste la 180°C.
Se intinde...
Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini.
Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de...
Se fierb cartofii ,in coaja ,cand sunt gata fierti se curata de coaja.
Se taie cartofii pe jumatate,apoi jumatatile se taie in rondele mai groase.
Apoi se taie marunt castravetii murati si gogosarii.
Se adauga in castron ,peste cartofii taiati rondele.
Se adauga si zeama de pe...
Cuptorul se preincalzeste la 200 °.
Prepelitele se spala,se sterg cu un prosop de hartie,apoi se pun intr-o forma termorezistenta pe un pat de legume,legumele se aleg dupa gustul fiecaruia si se taie dupa preferinte.
Deasupra se adauga supa clara,apoi se adauga deasupra piperul....
Se pregateste aluatul dezghetat.
Cubuletele de piept de pui se condimenteaza cu sare,piper si boia.
Cuptorul se incinge la 200 °C.
Aluatul de foietaj se taie in patratele,vezi foto.
Peste patratele se pune cate un cubulet de piept de pui si o lingura de crema de branza,care...
Am pus toate ingredientele pe masa de gatit.
Am luat un castron mai mare in care pus:
-faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul.
Intr-o craticioara am incalzit putin laptele.
Din laptele caldut se toarna putin,cate...
1.Intr-un castron am mixat margarina cu zaharul si zaharul vanilat,cand este mixat bine se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare.
Am adaugat zeama de lamaie,faina si praful de copt.
2.Separat am mixat foarte bine albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat treptat zaharul ,pana...
1.Se prepara budinca din 500 ml lapte si praful de budinca,se adauga si 2 linguri de zahar.
2.Se separa albusurile de galbenusuri.
3.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar.
4.Galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar,apoi se adauga zaharul vanilat,faina si...
Fursecuri cuplate si tavalite
Se pregatesc toate ingredientele la indemana. Intr-un castron, foarte curat, se mixeaza frisca lichida cu intaritorul de frisca si zaharul vanilat. Intr-un castronel se toarna un pahar cu lapte. Fursecurile se pregatesc la indemana iar migdalele macinate se pun intr-un...
Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat
Cum se prepara Chec pufos, reteta perfecta pentru un chec gustos si rapid de preparat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat. Intr-un castron se amesteca galbenusurile cu uleiul, se prepara gen...
Tocanita de iepure
Intai am taiat ceapa marunt. Apoi am taiat morcovii rondele,ardeiul rosu taiat cubulete. Intr-o oala de 5 l am incins uleiul de masline,am adaugat ceapa si am lasat la calit. Apoi am adaugat bucatile de iepure, pe care am pus sare si piper. Le-am calit cam doua minute pe o...
Eierschecke-Prajitura Corinutei
1.Pregatirea aluatului: Intr-un castron se pun faina si sarea.Apoi se adauga drojdia .Peste ea se pune o lingurita de zahar.Intre timp incalzim laptele,in el se topesc untul si zaharul.Se toarna peste faina cu drojdie.Se framanta bine cel putin 5-10 minute,arata exceptional,elastic. Apoi...
Ciorba de fasole boabe cu legume
Fasolea boabe se pune in apa rece,intr-un castron,pentru circa 8 ore. A doua zi se pregateste ciorba de fasole boabe. Eu am fiert intai fasolea circa 1 ora separat. Apoi intr-o oala de 8 l am calit ceapa, tocata marunt ,in ulei de masline. Am adaugat apa,circa 6 l. Legumele se taie...
Parfait cu migdale caramelizate si lichior de oua
Pentru un Parfait reusit este nevoie de timp.De data aceasta circa 12 ore.Eu l-am facut ieri si il servim astazi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza circa 5 minute cu zaharul vanilat si o lingura de zahar. Separat se prepara frisca care se mixeaza cu o lingura...
Cozonac cu mousse de mere si scortisoara
Intr-un castron amestecam faina impreuna cu sarea,apoi se adauga coaja de portocala. Intr-un castronel se dizolva drojdia in laptele caldut cu zahar(cate o lingura din fiecare). Se pune peste faina. Restul de lapte caldut se amesteca cu unt si cu restul de zahar. Deasupra se toarna si...
Cartofi gratinati cu kaiser
Cartofii se curata de coaja,se spala si se scurg bine de apa.Se taie in felii subtiri si se pun intr-o forma termorezistenta. Cuptorul se preincalzeste la 200° C. Ceapa se curata si se taie in fasii subtiri. Apoi se pune peste cartofi. Se presara parmezanul ras peste cartofi si...
Prajitura cu nuca si migdale caramelizate
Cuptorul se incalzeste la 180°C. Intr-un castron mare se mixeaza cele 7 albusuri cu un praf de sare. Apoi se adauga zaharul pudra,apa,uleiul.Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se amesteca usor pana se incorporeaza totul.Se adauga si nuca macinata. Se unge o forma 25/35 cm...
Desert cu piersici caramelizate
Intr-o tigaie se caramelizeaza cele 5 linguri de zahar.Cand este culoarea aurie,se adauga sucul de pe piersici sau 200 ml apa.Si se lasa inca 5 minute la foc mic ,pana se dizolva caramelul.Apoi se adauga piersicile taiate in felii.Se mai lasa la foc mic inca 5 minute.Se lasa apoi la...
Reteta de preparare a papanasilor
Reteta de preparare a papanasilor Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat. Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare. Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute. Intre timp am topit untul in...
Cornuri pufoase cu Nutella
Laptele se incalzeste intr-o craticioara. Intr-o cana se pune drojdia,2 linguri de lapte caldut si se preseaza si putina faina deasupra.Se lasa circa 15 minute la loc caldut,ferit de curent de aer. Intre timp se pun faina,untul,sarea,mierea si restul de lapte intr-un castron . Se...
Dulceata de capsuni reteta
Dulceata de capsuni reteta Intai am pregatit borcanele,8 la numar,de 440 gr.Le-am spalat ,apoi le-am pus la cuptor la 100°C cu usa intredeschisa,pentru 15 minute. Capsunile proaspete,le-am spalat si curatat de codite. Apoi le-am pus intr-un castron mai inalt si le-am zdrobit cu...
Lapte de pasare (2)Schneenockerl mit Kanarimilch
Intai se separa galbenusurile de albusuri. Intre timp se pune laptele la fiert la foc mic. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare,in timp ce mixam adaugam doua linguri de zahar pudra. Galbenusurile se mixeaza cu 7 linguri de zahar pudra. Cand este laptele fierbinte,se...
Zabaione
Intr-o oala cu fund dublu se pun galbenusurile impreuna cu zaharul. Se mixeaza pana capata o consistenta cremoasa si de culoare galben deschis. Apoi se pune la foc mic spre mediu. A nu se lasa nesupravegheat! Se mixeaza in continuu ,pentru a nu se prinde. Se adauga si vanilia....
Prajitura cu branza de vaci si Philadelphia cu iaurt
Cuptorul se preincalzeste la 170°C. Albusurile se separa de galbenusuri. Intr-un castron mai inalt se bat albusurile bine cu un praf de sare,apoi se adauga 3 linguri de zahar pudra. Separat intr-un castron se mixeaza galbenusurile cu 6 linguri de zahar pudra. Apoi se adauga...
Somon roz Italiano
Intr-un vas termorezistent se pune uleiul de masline ,apoi se pun cele doua bucati de somon roz.Se pune sare si piper. Ceapa se curata,se taie marunt. Se pregateste si ardeiul,taiat marunt.Eu am avut congelat. Rosiile cherry se taie in sferturi. Sucul de la o jumatate de lamaie se...
Cupcake cu crema de zmeura-reteta nr.100
Preparare cupcake: Intai preincalzim cuptorul la 180°C. Intr-un castron se omogenizeaza bine untul cu zaharul.Cand are o consistenta cremoasa se adauga un ou,se mixeaza 1 minut,apoi se adauga al doilea si se mixeaza inca un minut. Apoi se adauga ingredientele...
Prajitura cu mere
Am adaugat faina,drojdia,sarea,zaharul,zaharul vanilat intr-un castron mare.Apoi am adaugat untul,2 oua,2 linguri lapte si am framantat bine. Apoi am adaugat la rece. Merele le-am curatat de coaja,le-am dat pe razatoare. Intr-o tigaie am pus merele la calit cu 150 gr. zahar.Apoi am...
Ardei umpluti cu carne tocata la cuptor
Ardeii i-am spalat,sters cu un prosop de hartie,apoi i-am taiat pe jumatate si pus intr-o tava. Intr-un castron am pus carnea tocata ,peste care am adaugat un ou,rosiile in suc propriu,morcovii,ceapa,sarea,piperul. Am umplut jumatatile cu compozitia de carne. Apoi am presarat...
Chec cu nuca, inspirat de la Motan
Intai am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut bine cu o priza de sare. Apoi am adaugat jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat. Am mixat intensiv,pana au fost bine batute. Apoi am mixat galbenusurile cu restul de zahar . Am adaugat si...
Ciuperci brune cu gouda si unt cu ierburi aromate
Ciupercile brune se curata bine,se indeparteaza coditele. Branza Gouda se imparte in 8 patratele. Se pune in fiecare ciuperca bruna,cate o bucatica Gouda,apoi cate o bucatica de unt cu ierburi aromate de Provence. Se adauga sare si piper. Apoi se aseaza frumos intr-o forma...
Stelute si braduti de Craciun
Intr-un castron mare se adauga faina cu restul ingredientelor pentru aluat,se framanta bine ,apoi se impacheteaza in folie si se da la rece. Am lasat la rece 2 ore,se intinde mult mai usor,pentru ca aluatul trebuie sa fie moale. Cuptorul se preincalzeste la 180°C. Se intinde...
Placinte cu Mozzarella si Emmentaler
Intr-un castron se pune faina,drojdia,sarea,oul,smantana si se framanta cu apa calduta pana se formeaza un aluat elastic,poate mai este nevoie de putina apa sau de putina faina.Aluatul trebuie sa se dezlipeasca de pe maini. Cand este gata se pune la un loc mai caldut,se acopera cu un prosop de...
Salata de cartofi-De Craciun- a la Klaus
Se fierb cartofii ,in coaja ,cand sunt gata fierti se curata de coaja. Se taie cartofii pe jumatate,apoi jumatatile se taie in rondele mai groase. Apoi se taie marunt castravetii murati si gogosarii. Se adauga in castron ,peste cartofii taiati rondele. Se adauga si zeama de pe...
Prepelita la cuptor
Cuptorul se preincalzeste la 200 °. Prepelitele se spala,se sterg cu un prosop de hartie,apoi se pun intr-o forma termorezistenta pe un pat de legume,legumele se aleg dupa gustul fiecaruia si se taie dupa preferinte. Deasupra se adauga supa clara,apoi se adauga deasupra piperul....
Traistute cu piept de pui
Se pregateste aluatul dezghetat. Cubuletele de piept de pui se condimenteaza cu sare,piper si boia. Cuptorul se incinge la 200 °C. Aluatul de foietaj se taie in patratele,vezi foto. Peste patratele se pune cate un cubulet de piept de pui si o lingura de crema de branza,care...
Cornuri pufoase
Am pus toate ingredientele pe masa de gatit. Am luat un castron mai mare in care pus: -faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si uleiul. Intr-o craticioara am incalzit putin laptele. Din laptele caldut se toarna putin,cate...
Prajitura Lavinia
1.Intr-un castron am mixat margarina cu zaharul si zaharul vanilat,cand este mixat bine se adauga galbenusurile si se mixeaza in continuare. Am adaugat zeama de lamaie,faina si praful de copt. 2.Separat am mixat foarte bine albusurile cu un praf de sare,apoi am adaugat treptat zaharul ,pana...
Prajitura marmorata cu budinca de vanilie
1.Se prepara budinca din 500 ml lapte si praful de budinca,se adauga si 2 linguri de zahar. 2.Se separa albusurile de galbenusuri. 3.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 2 linguri de zahar. 4.Galbenusurile se freaca bine cu restul de zahar,apoi se adauga zaharul vanilat,faina si...