Reteta de preparare a papanasilor

de Cris2711 in Dulciuri, 5 Iul 2014 | 5939 vizualizari

 

Reteta de preparare a papanasilor M-am inspirat de la Motan,Motan a preluat-o de la Gaby_d,ca papanasii sunt preferatii mei nici nu mai zic,ioi dar ce deliciosi mai sunt:).Versiunea de papanasi fierti imi place tot atat de mult ca si de papanasi prajiti.

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 500 gr. branza de vaci
  • 200 gr. gris
  • 4 linguri de zahar
  • 2 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr.de unt
  • 200 gr. pesmet
  • 3 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor:

Reteta de preparare a papanasilor

Intr-un castron am pus branza de vaci impreuna cu grisul,zaharul si zaharul vanilat.

Le-am incorporat,apoi am adaugat pe rand cele 2 oua,amestecand in continuare.

Apoi am pus castronul la frigider pentru 20 de minute.

Intre timp am topit untul in tigaie,apoi am adaugat pesmetul si l-am rumenit pana a capatat o culoare aurie.

Se ia deoparte si se lasa la racit,pe urma se adauga zaharul pudra.

Intr-o oala mare se pune apa la fiert,cu putina sare.

Se lasa la foc mediu pana clocoteste.

Apoi se da la foc mic.

Mainile se umezesc bine cu apa ,apoi se ia aluat de marimea unei caise,se modeleaza rotund,se adauga in apa fierbinte si se lasa la fiert,pana se ridica la suprafata.

Cu o paleta se scot din apa si se dau prin pesmet.

Noi i-am servit cu o dulceata de capsuni,preparata de noi si cu smantana.

Pofta buna, bucatarasi!

TIPS-URI

1

A se elimina zerul de la branza de vaci.

2

Optiunea de a se mai adauga gris in aluat e ok,eu nu am mai pus,m-am straduit cu mainile umezite sa ii formez,deoarece sunt mai buni cand aluatul este moale.

3

Cand se introduc in apa fierbinte,cu paleta se controleaza daca nu s-au lipit de oala.

4

Cand se scot cu paleta ,nu se scurg foarte mult de apa,deoarece se prinde pesmetul mult mai usor de papanasi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Cris2711 1

07.07.2014, 19:05

Andreea mersi

loredanaaa 1

18.07.2014, 21:15

Cred ca sunt tare buni numai bine de-ncercat

Cris2711 1

03.03.2015, 20:14

Lore

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca poloneza cu branza de vaci si blat de cacao