cristina1985

5

Bucataras
senzational

Bistrita

Bucataras din 19.07.2014

RETETE311
PRIETENI77
Retete

Salata cu seminte de pin

In Salate la 6 Feb 2018

Semintele de pin se pun intr-un vas pe aragaz si se prajesc la foc mic, amestecand tot timpul. Dureaza cateva minute. Frunzele de salata (2-4 bucati) se spala si se rup. Se pune branza taiata cubulete, rosiile, semintele de pin si putina sare. Cine doreste, poate pune si ulei de masline...

Gyros cu carne de porc

In Porc la 31 Ian 2018

Pulpa de porc se taie cubulete, se caleste in putin ulei, pana devine alba. Se pune sare, se toarna apa fierbinte si se fierbe 2 ore si 30 minute. In tot acest timp se poate adauga apa (fierbinte) peste, iar la sfarsit se lasa sa se evapore, pana ramane uleiul. Se scot pe o farfurie si se pun in...

Desert prajitura Trandafir cu nuca

In Prajituri la 28 Ian 2018

Umplutura : Laptele, zaharul, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, se adauga nuca macinata, esenta rom si cacaua. Se lasa compozitia la fiert si se amesteca pana se ingroasa. La sfarsit se adauga coaja lamaie/portocala (eu am pus de portocala). Aluatul : Untul se freaca cu zaharul pudra....

Aperitiv pide -placinta cu carne

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2018

Umplutura : ceapa se taie marunt si se caleste, se adauga ardeiul tocat si carnea.Cand carnea devine alba, se toarna apa si se fierbe 1 ora si 30 minute. Se adauga boia, sare, piper,cimbru si 2 lg-te faina, amestecata cu putin sos(de la carne) se mai lasa pe foc, 30 minute, amestecand mereu....

Foietaje cu somon

In Somon la 16 Ian 2018

Telemeaua se rade fin, iar mozzarella pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pastreaza in frigider, pana este gata pestele. Aluatul se decongeleaza. Pestele se fierbe in apa, intr-o tigaie sau se prajeste (eu am facut mai dietetic, pentru ca aluatul este deja gras). Se pune sare si se tine la foc...

Desert prajitura rustica cu mere

In Prajituri la 13 Ian 2018

Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc. Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste oua,apoi se adauga laptele si amestecati. Se pune o priza de sare, faina cernuta, praful de copt, esenta...

Desert tort cu banane si pere

In Torturi la 2 Dec 2017

Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate. Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi timp), in forme cu diametru de  26 cm, timp de 30 minute. Verificati dupa 15 minute. Sa nu va...

Desert prajitura cu lapte condensat

In Prajituri la 25 Noi 2017

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata. Crema: untul, la temperatura camerei, se mixeaza, apoi se adauga treptat, laptele condensat caramelizat (va recomand...

Croissant cu piept de pui si avocado

In Sandvisuri la 21 Noi 2017

Se taie pieptul de pui si se bate putin. Se pune sare, piper si se prajeste in putin ulei, pana devine alb. Apoi ,se toarna putina apa si se continua asa (adaugand apa) 1 ora si 10 minute, la flacara mica. Dupa aceea, se lasa sa se evapore apa si sa se prajeasca putin, in ulei ramas.Timpul total...

Desert prajitura cu branza si bezea

In Prajituri la 19 Noi 2017

Umplutura : Se amesteca toate ingredientele. Aluat : Se cerne faina, praful de copt si cacaua si se amesteca cu zahar, ulei, lapte, oua. Va rezulta un aluat gros, dar care curge. Se toarna intr-o tava de maxim 24 x 37 cm (cu cat este mai mica, cu atat va iesi mai inalta). Se pune branza cu...

Desert prajitura cu coacaze negre

In Prajituri la 18 Noi 2017

Aluatul: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, praful de copt. Se tine la frigider 20 minute. Umplutura: Peste coacazele dezghetate, se pune zaharul si cel vanilinat si se amesteca. Se lasa la scurs. Va rezulta putin sirop pe care il puteti bea cu apa. 3/4 din...

Desert cupcakes cu cafea

In Prajituri la 11 Noi 2017

Aluat : Se amesteca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga, pe rand, cate un ou, amestecand dupa fiecare. La final, se adauga faina, sarea, praful de copt si cafeaua. Eu am facut in forme mici si mi-au iesit 30 bucati. Se coc 20-30 minute, dupa care se lasa la racit. Crema:...

Desert tort cu mango

In Torturi la 11 Noi 2017

Aluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina, praful de copt si coaja portocala. Se fac 2 blaturi, intr-o forma de tort de 26 diametru, cu hartie de...

Sandwich cu piept de pui

In Sandvisuri la 9 Noi 2017

Pieptul de pui se taie si se caleste in putin ulei, pana devine alb. Se toarna putina apa si se fierbe 1 ora, timp in care se mai adauga (apa), daca este nevoie. Timpul total de gatire este de 1 ora si 30 minute. In ultimele  20-30 minute, se adauga sare si se lasa sa se evapore apa, pentru...

Aperitiv foietaj cu carne

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2017

Carnea de porc se taie in cubulete mici si se caleste in putin ulei. Se adauga ceapa (se mai lasa cateva minute), se adauga apa si se fierbe 1 ora si 30 minute, dupa care se pune sare si piper si se lasa sa se evapore apa (pentru a se cali putin, in uleiul ramas). Cartofii se curata de coaja...

Desert prajitura rasturnata cu banane

In Prajituri la 6 Noi 2017

Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul. Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit. Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale...

Desert tiramisu cu Inka

In Prajituri la 4 Noi 2017

Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit. Mie nu imi place crema de tiramisu cu oua crude, asa ca am fiert crema. Crema: Se fierbe pe baie de aburi, 3 lg din amestecul de Inka,...

Desert tiramisu reteta cu capsuni

In Prajituri la 4 Noi 2017

Capsunile se dezgheata si se opresc cateva din ele, pentru ornat. Restul se pun in blender cu 200 g zahar. Pasta respectiva se pune pe aragaz, pana incepe sa fiarba, dupa care se ia de pe foc. Se amesteca 3 lg apa cu 150 g zahar si galbenusurile si se pun pe baie de aburi. Se amesteca...

Aperitiv placinte cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2017

Iaurtul, la temperatura camerei, se amesteca cu sarea, zaharul si bicarbonatul. Se lasa 5 minute. Se rade cascavalul pe razatoarea mica si se amesteca cu faina si amestecul de iaurt. Va rezulta un aluat lipicios, care se framanta 3 minute. Se presara faina (pentru ca aluatul este lipicios), se...

Desert prajitura cu foi si crema de vanilie

In Prajituri la 28 Oct 2017

Aluat: Se bat ouale cu zaharul, cateva minute, apoi adaugati laptele si amestecati putin pentru a se dizolva zaharul. Se pune uleiul, amoniacul stins cu otet, cacao si faina. Se fac 3 foi intr-o tava de 30 x 37 cm, la cuptorul preincalzit, cam10-12 minute fiecare. Crema: Se pune la incalzit...

Desert prajitura cu miere si Inka

In Prajituri la 28 Oct 2017

Aluat: Se pune intr-o cratita pe foc, la bain-marie un amestec din zahar, oua, unt, Inka si mierea. Se lasa pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Bicarbonatul se stinge in otet si se adauga amestecul de oua si faina (care se pune treptat), pana devine un aluat moale, usor de modelat....

Salata Cobb

In Salate la 28 Oct 2017

Pieptul de pui se caleste in putin ulei, pana devine alb. Apoi se pune putina apa si se fierbe 1 ora. In tot acest timp, se mai adauga apa, daca trebuie. In ultima jumatate de ora (se gateste 1 ora si 30 minute) se lasa apa sa scada si sa se rumeneasca putin in uleiul ramas (de la inceput)....

Aperitiv biscuiti cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2017

Amesteci untul la temperatura camerei cu cascavalul ras fin, praful de copt, sare, apoi adaugi laptele si faina, treptat.Framanti aluatul pana se amesteca toate ingredientele . Se imparte aluatul in doua (in cazul in care nu aveti o suprafata mare de intins). Fiecare jumatate se intinde si se...

Desert gogosi cu scortisoara

In Dulciuri la 17 Oct 2017

Se macina zaharul brun si se amesteca cu scortisoara. Se amesteca zaharul, praful de copt, untul topit, 100 ml lapte cu un ou, iar la final, faina, treptat. Framantati pana aveti un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios. Faceti bilute din ele ,cu ajutorul fainii (sa le faceti cat mai...

Aperitiv rulada cu spanac si telemea

In Aperitive / Garnituri la 12 Oct 2017

Aluatul : Se fierb cartofii in coaja, in apa rece, aproximativ o ora (de cand a inceput sa fiarba apa), apoi se scot din apa si se lasa la racit. Se paseaza si se amesteca cu untul (la temperatura camerei), sare, faina si cine vrea, praf de copt. Umplutura : Se lasa spanacul la temperatura...

Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie

In Prajituri la 1 Oct 2017

Blat : Se curata merele de coaja si se feliaza in rondele cat mai subtiri (cu ajutorul unei razatori speciale sau cu cutitul). Folositi si resturile de mar, dar sa fie feliate subtire. Se asaza intr-o tava de 22 x 36 cm, pe mai multe straturi, pana se termina merele. Se presara zahar si...

Desert briose cu cacao

In Prajituri la 28 Sep 2017

Intr-un bol se amesteca faina, cacaua, zaharul, Inka, zaharul brun si praful de copt. In alt bol, se pun oul, untul topit, laptele si esenta vanilie. Apoi, treptat, incorporati treptat amestecul de faina. Aluatul se pune in forme de briose, unse cu unt si puneti tava in cuptorul preincalzit,...

Mini- pizza cu ton

In Pizza la 12 Sep 2017

Blat: Se dizolva drojdia cu zahar, in 125 ml apa calda. Se adauga sare, faina si ulei. Se framanta 10 minute si se lasa la crescut 1 ora. Umplutura: Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie cuburi (eu am folosit bulion) Se fac 4 mini-pizza, se ung cu bulion sau se pun rosii, ton, masline,...

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone

In Torturi la 12 Sep 2017

Ciocolata neagra se topeste cu frisca; se adauga esenta vanilie si se toarna peste biscuitii rupti in sferturi. Puneti compozitia de biscuiti intr-o tava de 20 x30 cm,tapetata cu hartie de copt si presati-i cu o lingura, astfel incat sa nu ramana spatiu intre ei. Se tine la frigider 1 ora....

Dovlecei cu usturoi

In Mancaruri de legume la 9 Sep 2017

Puteti face pentru inceput cantitate mai mica,pentru a vedea daca va plac. Se taie dovleceii rondele de 1 cm grosime, se presara sare si se lasa 30 minute. Se pun pe un servetel pentru a absorbi apa, se dau prin pesmet, apoi prin ou batut (amestecat cu 1/2 lg-ta sare la 2 oua si piper) si se...

Afisate 181 - 210 din 311 retete    

Postari recente

publicat la 27.12.2021

Milkshake cu caramel

publicat la 27.12.2021

Ceai rooibos

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]