publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu branza si prune
Aluat: Se amesteca toate ingredientele (faina o puneti la sfarsit, treptat). Va rezulta un aluat moale nelipicios. Umplutura: Se amesteca toate ingredientele. Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 32 cm, se intinde aluatul, se pune umplutura...
Scoici umplute cu carne
Se caleste ceapa ,apoi se adauga carnea si se tot amesteca pana devine alba. Se toarna apa, cat sa acopere carnea. Se fierbe 1 ora si jumatate. Se pune sare, piper, bulion, boia dulce, cimbru si se mai lasa pe foc 30 minute. Se fierbe apa intr-o oala cat ma mare (ca diametru) cu putina sare....
Prajitura rasturnata cu piersici si caramel
Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot si se curata de coaja. Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste caramel. Eu am avut o tava de 27 cm diametru. Aluat: Toate ingredientele sa fie la temperatura...
Rulouri cu carne
Se taie ceapa verde, se caleste, apoi se adauga ardeiul taiat marunt si la sfarsit carnea (taiata fasii mici). Se calesc putin, dupa care se adauga putina apa. Se fierbe 45 minute, adaugand cand este nevoie apa. Se pune 1 lingurita boia, 1 lingurita pasta de rosii, cimbru, sare, piper. Se pune...
Aperitiv chec cu oua si ceapa verde
Maioneza: Galbenusul crud se amesteca intr-un singur sens (altfel se taie) cu mustarul, un varf de cutit de sare de lamaie si treptat ulei, amestecand mereu, pana obtineti 1 lg de maioneza. Ouale se amesteca cu maioneza, smantana si sare. Adaugati faina, praful de copt si amestecati. Turnati...
Aperitiv placinte cu cascaval, marar si patrunjel
Aluat: Se pune praful de copt in iaurt, se amesteca putin si se lasa la crescut 10 minute. Apoi adaugati treptat faina cernuta (e posibil sa nu fie nevoie de toata), adaugati sare si amestecati pana rezulta un aluat pufos, usor de modelat, nelipicios. Se lasa sa se odihneasca 10-15 minute....
Aperitiv bilute din cartofi cu bacon
Cartofii se fierb cu coaja, timp de 1 ora si 30 minute, apoi se lasa la racit. Baconul se taie in patratele si se prajeste in putin ulei, cateva minute, pe ochiul mic. Se paseaza cartofii, se amesteca cu sare (cat luati intre trei degete, de doua ori, nu mai mult pentru ca baconul acesta...
Aperitiv placinte din cartofi cu bacon
Cartofii se fierb in coaja 1 ora si 30 minute sau pana sunt gata. Se curata de coaja si se zdrobesc. Se lasa la racit. Ceapa se taie marunt si se caleste pana se inmoaie, apoi se adauga baconul taiat cubulete. Se caleste putin si baconul si se inchide focul. Se amesteca ceapa si baconul...
Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci
Blat : se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta). Umplutura : Se amesteca toate si se pun cu grija, peste aluatul intins. Sa puneti unt la umplutura, pentru...
Desert pancakes cu ananas
Se scurge ananasul (am pastrat 4-6 cubulete pentru decor), se taie bucatele (in cazul in care sunt rondele), se paseaza la blender pana obtinem un piure, nu foarte fin. Se lasa la scurs pana se face aluatul. Se amesteca zaharul, praful de copt, bicarbonatul (eu nu l-am stins), sarea, ouale si...
Desert tort din quinoa si crema de avocado
Blat: Se inmoaie quinoa in apa (la temperatura camerei), timp de 15 minute. Curmalele se curata de samburi si apoi le cantariti; se taie mai marunt. Se pun in blender quinoa scursa, curmalele taiate si restul ingredienteleor, inclusiv 450 ml apa. Eu am facut de doua ori, cate o jumatate de...
Desert tarta cu branza de vaci Duet
Blatul : cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare. Tapetati o forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Intindeti aluatul cu mana si formati o mica...
Dovlecei pane umpluti cu carne
Se taie dovleceii (cu tot cu coaja) rondele, cu grosimea de un deget. Se scoate miezul dovleceilor cu un cutit. Carnea tocata se amesteca cu sare, piper si cimbru. Se umplu rondelele cu amestecul de carne, se dau prin faina apoi prin ou. Se prajesc intr-o tigaie de ceramica cu capac, pe...
Desert savarine cu ciocolata
Aluatul : Se amesteca laptele cald cu zaharul si drojdia. In alt bol, cernem faina si cacaua, adaugam sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu zahar si drojdie si se amesteca. Se acopera vasul si se lasa la crescut 1 ora si 30 minute sau pana isi dubleaza volumul. Se pun in forme de briose,...
Aperitiv pancakes cu dovlecei
Se curata dovleceii de coaja se rad pe razatoarea cu ochiurile mari, se presara 1 lingurita sare, se amesteca si se lasa 10 minute. Apoi se storc si se amesteca cu ouale, faina de grau, faina de ovaz, ardeiul taiat marunt,praful de copt,1 lingurita sare, piper, ceapa verde tocata. ...
Aperitiv briose cu bacon si cascaval
Se prajeste baconul taiat, cateva secunde. Se rade cascavalul, pe ochiurile mici. Intr-un bol, se amesteca ouale, laptele, uleiul si sarea. Se adauga baconul, cascaval ras, ceapa verde taiata cubulete si patrunjelul tocat marunt. La sfarsit, se adauga faina si praful de copt. Se amesteca...
Desert prajitura grilaj cu branza si cacao
Blat : Cernem faina, cacaua si praful de copt. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos. Batem un galbenus de ou cu putina sare, lapte si zahar, apoi turnam acest amestec peste cel cu faina si se framanta pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Se tine la...
Desert cozonac coronita
Aluat : Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50 minute, intr-un loc cald. Intr-un bol, se amesteca 2 oua, 7 lg zahar, sare, apa, 2 lg ulei si 2 lg...
Desert negresa cu caise
Se amesteca pe foc, zaharul, laptele, untul si cacaua, pana se topeste primul (zaharul). Lasam la racit. Adaugam faina, galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie si esenta rom. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia cu faina. Se toarna aluatul intr-o tava de 32x22 cm si se...
Aperitiv placinta cu branza
Se marunteste telemeaua cu furculita. Se amesteca cu mozzarella rasa, crema de branza, smantana, iaurtul, 5 oua , bicarbonatul, sare si piper. Daca telemeua este prea sarata, atunci nu mai puneti sare. Se pregateste o tava cu hartie de copt care se unge cu ulei si se pun 4 foi. Se unge ultima...
Tocanita de post cu naut
Nautul se tine in apa, cel putin 2 ore (de preferat toata noaptea in frigider). Vanata se coace pe aragaz, se curata, se lasa la scurs, apoi se toaca foarte putin. Se pune nautul la fiert, timp de 1 ora. In timpul asta, se caleste ceapa si se adauga peste naut. Se pune si vanata tocata si...
Desert prajitura cu miere si scortisoara
Aluat : se topeste margarina, pe aburi, se adauga mierea, ouale ( amestecand dupa fiecare), scortisoara, cacaua si zaharul pudra. Se inchide focul si se adauga treptat faina, amestecata cu bicarbonatul stins. Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde prima foaie in tava de 22 x 36 sau 26 x...
Calzone
Aluat : se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se decupeaza cercuri, cu ajutorul unui bol de supa. Fiecare jumatate (de cerc) se inteapa si se pune...
Desert gogosi cu flori de salcam
Se amesteca ouale, faina (toata cantitatea), laptele, praful de copt si 1 lg zahar, cu mixerul sau telul, ca sa nu se faca cocoloase. Se pune la frigider 20 minute. Se spala florile cu codite si se lasa sa se usuce. Se scoate aluatul de la frigider si se pune o tigaie cu ulei, pe...
Desert prajitura Delicia
Blat : Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 3 parti egale. Se intind foile intr-o tava de 25 x 35 cm sau 22 x 36 cm si se coc 10 minute. Sa nu le coaceti mai mult, pentru ca se vor usca! Nu se vor rumeni, dar se pot verifica cu scobitoarea. Crema : Se opresc intr-un...
Placinta cu ton si macrou
Umplutura : Fierbeti doua oua (tari). Cand s-au racit, se taie cubulete. Scurgeti pestele de ulei. Taiati mararul. Aluat : se amesteca toate ingredientele. Folosit o tava de 24/24 cm. Intindeti aluatul cu o lingura, in tava. Sa nu va speriati pentru ca aluatul pare putin. Va creste in...
Aperitiv placintele cu piept de pui si cascaval
Umplutura : Se taie pieptul de pui in bucatele si se fierbe 30- 40 minute. Se lasa la racit si se adauga cascaval ras (pe razatoarea mica) si cozi de ceapa taiate. Aluat : Se amesteca iaurtul cu sarea, bicarbonatul de sodiu si zahar. Apoi se adauga cascaval ras (pe razatoarea mica), faina si...
Desert tort cu crema de caramel
Blat : Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga laptele si Inka, dizolvata in apa clocotita. Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie...
Desert banane cu ciocolata
Se taie varfurile bananelor, apoi in bucati de 4-5 cm lungime. Se fac gauri in fiecare bucata (doar pe o parte). Eu am facut cu un cutit, cu varf ascutit (vedeti ca se rup usor). Se pune Nutella in fiecare gaura, se dau bananele prin faina, ou, pesmet si se prajesc cateva secunde. La...
Desert prajitura Marlenka
Foi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in cinci parti. Se intind pe o tava de 24 x 36 cm (eu le-am facut pe tava mare de la cuptor ), cu...