publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
publicat la 27.12.2021
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Tarta cu varza, ciuperci si piept de pui
Se taie ciupercile si se fierb (separat) in apa cu sare, timp de 15-20 min. Ceapa se toaca marunt, se caleste, se adauga pieptul de pui (cubulete) si se lasa pana devine alb. Adaugati varza taiata si ciupercile fierte. Se pune sare, piper si putina apa. Se lasa sa fiarba la foc mic (cu...
Omleta cu somon la cuptor
Se pregateste somonul. Va recomand sa-l gatiti cat mai dietetic, pentru ca omleta este destul de grasa. Eu l-am fiert in putina apa si am mai adaugat pe parcurs, la nevoie. La sfarsit l-am prajit in 2 lingurite ulei de cocos (sau de floarea soarelui) 2-3 minute. Mozzarella se taie felii,...
Desert gogosi turnate
Se cerne faina si se amesteca cu praful de copt, iaurtul, zaharul, sarea, oul, coaja de lamaie, esenta vanilie. Aluatul trebuie sa fie ca o smantana groasa, dar care curge. Se prajesc in ulei si se toarna gramajoare de aluat cu lingura, inmuiata in ulei, de fiecare data. Sunt cele mai...
Supa de varza cu cartofi si chimen
Se pune apa la fiert cu ceapa intreaga, morcovii, telina, ardeiul gras, cartofii taiati. Se pot cali legumele (eu am facut-o mai dietetica), in afara de ceapa. Se toaca varza si se pune in oala, cu sare. Dupa ce a dat in clocot, se fierbe 45 minute, cand se adauga chimenul si se mai lasa 15 minute.
Lasagna cu somon si spanac
Se caleste ceapa tocata marunt cu usturoiul. Se adauga rosiile tocate cu sos, sare si piper. Se dau in clocot si se ia cratita de pe foc. Pastele se fierb in apa cu sare, una cate una, pentru a nu se lipi. Spanacul se opareste in apa clocotita cu sare si apoi se trece in apa rece,...
Desert tarte cu mascarpone si zmeura
Aluat: se amesteca faina, zaharul, cacaua, praful de copt si sarea. Adaugati untul, oul si framantati. Puneti apa si amestecati pana rezulta un aluat usor de modelat. Se tine la frigider 30 minute. Se intinde aluatul si se decupeaza cu ajutorul unei forme de tarta cerculete. Puneti hartie de...
Cartofi cu boia si cotlet de porc
Pentru cartofi: Se spala bine si se pun la fiert cu coaja, timp de 1 ora (cel mult 1 ora si 30 minute). Ii verificati cu furculita, iar cand sunt gata, se lasa la racit. Cotletele de porc sau ceafa se prajeste in ulei, sau se pune intr-o tigaie cu apa (eu am vrut mai dietetic,avand in...
Quiche cu dovlecel
Aluat: Se amesteca faina, sarea, praful de copt, amestecul de ierburi si marar Delikat (pesmetul nu se pune in aluat). Se adauga untul si se mixeaza pana cand aluatul este nisipos. Se pune apa si se framanta putin, pana incepe sa se lege. Se pune intr-o folie alimentara si se baga la frigider 30...
Chiftele la cuptor cu cartofi
Chiftele: Se toaca ceapa marunt, se caleste pana se inmoaie. Se amesteca carnea cu sare, piper, pesmet, ou, patrunjel tocat si ceapa calita. La sfarsit se pune si condimentul de chiftele Delikat, special conceput pentru a oferi un gust cat mai bogat. Se fac 35 chifetele cu mainile, iar la...
Desert prajitura ora 12 cu visine
Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga treptat ouale, unul cate unul, apoi Inka amestecata cu apa clocotita. Separat se amesteca faina, cacaua (am pus cacao dark, pentru ca nu am gasit altfel) ,praful de copt si se toarna amestecul peste cel de oua. Se pune hartie de...
Desert prajitura cu ghimbir
Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava de 20 x 30 cm, cu hartie de copt. Se pun pe foc melasa, mierea, untul, siropul si ghimbirul ras fin, pana se topeste (untul). Se lasa la racit. Ouale intregi se bat spuma cu zaharul brun, se cerne faina si se adauga praful de...
Cartofi copti cu bacon
Se spala bine cartofii si se inteapa cu furculita, pe toate partile. Se ung cu 1 lg ulei de masline si se introduc in cuptor, pana sunt copti (cam 1 ora si 15 minute pana la 2 ore-depinde de marime). Va recomand sa faceti cartofi medii, pentru ca se coc mai bine si mai repede. In acest timp se...
Gratin de cartofi cu ierburi aromate
Pulpele de pui se curata de piele si se pun intr-o tigaie cu putina apa, cu capac, timp de 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati lichid (apa). Cartofii se taie cu o razatoare speciala, in rondele de 3 mm grosime. Se unge o tava (36x23 cm) cu unt. Restul de unt se topeste, se...
Supa crema de telina cu crutoane
Se fac crutoanele: Se face un amestec de ulei de masline, cu usturoi maruntit, oregano si cimbrisor (uscate). Se taie bagheta in felii, apoi in patru bucati si se pun intr-o tava. Se toarna cu lingura amestecul de ulei peste bucatele de paine si se intorc ( pentru a se amesteca bine). Se...
Desert biscuiti cu fulgi de ciocolata
Se amesteca untul cu zaharul brun, lapte si vanilie, apoi se adauga oul. Se pun ingredientele uscate si anume: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. La sfarsit se adauga nuca macinata si 200-220 g fulgi de ciocolata ( restul ii presarati deasupra). Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se...
Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe
Aluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema. Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se pune in 900 ml lapte, la fiert. Se amesteca ouale, zaharul, amidonul, zaharul vanilinat, semintele de...
Butterfish cu legume
Se pune pestele intr-o tigaie cu apa (eu am facut reteta mai dietetica). Se lasa sa fiarba la foc mic (cu capac), timp de 30 minute. La sfarsit/ se lasa sa se evapore apa si se adauga ulei cocos si se rumeneste cateva minute, pe ambele parti (se intorc cu 2 spatule, pentru ca e fragil)....
Crema de banane cu cacao
Se pun intr-un blender toate ingredientele (bananele taiate rodele) si se pune crema in cupe. Se poate servi imediat sau rece, de la frigider.
Andive umplute
Pieptul de pui se taie si se fierbe 1 ora si 30 minute. Apa in care a fiert poate fi folosita la o supa. Se taie cubulete. Se desprind frunzele de andiva si se spala. Maioneza: Se poate pune galbenus crud sau fiert (dar nu are acelasi aspect, la cel fiert). Se amesteca galbenusul cu sare de...
Desert prajitura cu crema de vanilie
Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se intinde cu ajutorul unei linguri. Se pune intr-o tava de 30 x 20 cm si se pune in cuptorul...
Desert prajitura cu unt de arahide
Blatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de 25x25 cm si se coace 30-35 minute. Este posibil sa nu creasca uniform (depinde de cuptor), dar e...
Aperitiv cosulete din foietaj
Carnatii se prajesc, dupa care se taie in bucatele. Se marunteste telemeaua cu furculita si se amesteca cu oua, smantana, maslinele taiate, carnatii taiati, putina sare,piper. Se intinde putin aluatul foietaj si se taie 16 patratele. Fiecare patratel se pune in forme de briose ( cu hartie de...
Salata Tabouleh
Se taie legumele. Se pune o oala cu apa pe aragaz, iar cand fierbe, se adauga bulgurul si sare. Se fierbe 25 minute, timp in care amestecati din cand in cand. La sfarsit se strecoara si se amesteca cu putin ulei masline (cam 1/2 lg) si legumele taiate. Se mai poate pune sare daca mai...
Desert mini-tarte cu branza si mandarine
Aluatul : Se taie untul in cubulete, se amesteca cu zaharul, galbenusul, zaharul vanilinat, praful de copt, iar la sfarsit se adauga faina, treptat (pana veti obtine un aluat usor de modelat,nelipicios). Aluatul se tine la frigider 1 ora. Umplutura : Se amesteca toate ingredientele. Se...
Paine cu unt de arahide si banane
Feliile de paine se taie in jumatati si se prajesc. Se pune unt de arahide si banana taiate rondele. Cine doreste, poate picura putina miere, dar eu nu am pus, pentru ca mi s-au parut destul de dulci.
Burger cu carne de vita
Varza se taie marunt, daca nu aveti razatoare speciala, se pune sare si se amesteca cu mainile. Se lasa 15-20 minute, dupa care se pune ulei de masline cu busuioc. Carnea gata preparata se pune la prajit in 2 lg-te ulei de cocos (fara miros, pentru gatit). Se intorc, dupa care se presara...
Desert prajitura Chocoflan
Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie si turnati compozitia peste caramelul din tava. Puneti tava cu crema intr-o alta tava mai mare, cu...
Desert negresa cu branza
Se mixeaza ouale intregi, timp de 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul, batand in continuare. Se toarna laptele si faina alternativ, praful de copt si sarea. La sfarsit se adauga cacaua si esenta vanilie. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele. Se pregateste o tava de 25...
Burger de somon
Se indeparteaza pielea de pe carnea de somon. Se scot oasele si se taie in cubulete mici. Se pune sare, piper, cativa stropi de lamaie,1 ou si painea (cat doua degete) inmuiata in apa si stoarsa,1/2 ceapa rosie taiata marunt. Se amesteca si se pun la prajit, formand 3 chiftele cu ajutorul...
Desert prajitura cu crema de vanilie si ciocolata
Blaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile, amestecand de aceasta data cu o spatula, de jos in sus. Se toarna uleiul si se amesteca usor, apoi apa, esenta...