cristina1985

5

Bucataras
senzational

Bistrita

Bucataras din 19.07.2014

RETETE311
PRIETENI77
Retete / Dulciuri

Desert prajitura ora 12 cu visine

In Prajituri la 23 Iun 2018

Se mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga treptat ouale, unul cate unul, apoi Inka amestecata cu apa clocotita. Separat se amesteca faina, cacaua (am pus cacao dark, pentru ca nu am gasit altfel) ,praful de copt si  se toarna amestecul peste cel de oua. Se pune hartie de...

Desert prajitura cu ghimbir

In Prajituri la 23 Iun 2018

Se incinge cuptorul la 190 grade Celsius si se pregateste o tava de 20 x 30 cm, cu hartie de copt. Se pun pe foc melasa, mierea, untul, siropul si ghimbirul ras fin, pana se topeste (untul). Se lasa la racit. Ouale intregi se bat spuma cu zaharul brun, se cerne faina si se adauga praful de...

Desert biscuiti cu fulgi de ciocolata

In Dulciuri la 4 Iun 2018

Se amesteca untul cu zaharul brun, lapte si vanilie, apoi se adauga oul. Se pun ingredientele uscate si anume: faina, sare, bicarbonat si praf de copt. La sfarsit se adauga nuca macinata si 200-220 g fulgi de ciocolata ( restul ii presarati deasupra). Se pregateste o tava cu hartie de copt. Se...

Desert prajitura cu crema de vanilie si fructe

In Prajituri la 13 Mai 2018

Aluat: se amesteca toate ingredientele si se tine la frigider (aluatul), pana se face crema. Crema: Batonul de vanilie se taie in jumatate, pe lungime si se rad semintele. Batonul curatat se pune in 900 ml lapte, la fiert. Se amesteca ouale, zaharul, amidonul, zaharul vanilinat, semintele de...

Desert prajitura cu crema de vanilie

In Prajituri la 29 Apr 2018

Blat cocos: Se bat spuma 5 albusuri, apoi se pune treptat zaharul si mixati in continuare. Se adauga faina cernuta, praful de copt, fulgii de cocos. Aluatul este foarte uscat, ca o pasta care se intinde cu ajutorul unei linguri. Se pune  intr-o tava de 30 x 20 cm si se pune in cuptorul...

Desert prajitura cu unt de arahide

In Prajituri la 29 Apr 2018

Blatul: Cacaua se amesteca cu zaharul, apoi se adauga cafeaua fierbinte, ouale, faina, praful de sare, uleiul, laptele, praful de copt si bicarbonatul stins in putin otet. Se pune intr-o tava de 25x25 cm  si se coace 30-35 minute. Este posibil sa nu creasca uniform (depinde de cuptor), dar e...

Desert mini-tarte cu branza si mandarine

In Prajituri la 8 Apr 2018

Aluatul : Se taie untul in cubulete, se amesteca cu zaharul, galbenusul, zaharul vanilinat, praful de copt, iar la sfarsit se adauga faina, treptat (pana veti obtine un aluat usor de modelat,nelipicios). Aluatul se tine la frigider 1 ora. Umplutura : Se amesteca toate ingredientele. Se...

Desert prajitura Chocoflan

In Prajituri la 17 Mar 2018

Se caramelizeaza zaharul si apoi turnati-l intr-o tava de 32 x 20 cm. Intindeti caramelul repede (pentru ca se intareste). Intr-un alt vas, se amesteca ouale cu laptele, zaharul si esenta vanilie si turnati compozitia peste caramelul din tava. Puneti tava cu crema intr-o alta tava mai mare, cu...

Desert negresa cu branza

In Prajituri la 10 Mar 2018

Se mixeaza ouale intregi, timp de 2-3 minute, apoi se adauga zaharul, uleiul, batand in continuare. Se toarna laptele si faina alternativ, praful de copt si sarea. La sfarsit se adauga cacaua si esenta vanilie. Pentru umplutura se amesteca toate ingredientele. Se pregateste o tava de 25...

Desert prajitura cu crema de vanilie si ciocolata

In Prajituri la 17 Feb 2018

Blaturi: Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma tare, dupa care se adauga treptat zaharul si se bat in continuare, folosind mixerul sau telul. Se adauga galbenusurile, amestecand de aceasta data cu o spatula, de jos in sus. Se toarna uleiul si se amesteca usor, apoi apa, esenta...

Desert prajitura Trandafir cu nuca

In Prajituri la 28 Ian 2018

Umplutura : Laptele, zaharul, untul se pun la fiert. Cand da in clocot, se adauga nuca macinata, esenta rom si cacaua. Se lasa compozitia la fiert si se amesteca pana se ingroasa. La sfarsit se adauga coaja lamaie/portocala (eu am pus de portocala). Aluatul : Untul se freaca cu zaharul pudra....

Desert prajitura rustica cu mere

In Prajituri la 13 Ian 2018

Din 140 g zahar, se opresc 3 lg (care se presara la sfarsit, peste mere). Restul se amesteca cu galbenusurile, pana se albesc. Untul se topeste si se toarna (racit) 1/2 din cantitate peste oua,apoi se adauga laptele si amestecati. Se pune o priza de sare, faina cernuta, praful de copt, esenta...

Desert tort cu banane si pere

In Torturi la 2 Dec 2017

Blaturi: se bat ouale cu 2 lg apa fierbinte si 120 g zahar. Apoi, se adauga faina de grau, cea de hrisca, praful de copt si migdalele macinate. Se fac doua blaturi (pe rand sau in acelasi timp), in forme cu diametru de  26 cm, timp de 30 minute. Verificati dupa 15 minute. Sa nu va...

Desert prajitura cu lapte condensat

In Prajituri la 25 Noi 2017

Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul in frigider 30 minute. Se imparte in 3 bucati, din care se intind foi. Se tin la cuptor 10 minute sau pana sunt gata. Crema: untul, la temperatura camerei, se mixeaza, apoi se adauga treptat, laptele condensat caramelizat (va recomand...

Desert prajitura cu branza si bezea

In Prajituri la 19 Noi 2017

Umplutura : Se amesteca toate ingredientele. Aluat : Se cerne faina, praful de copt si cacaua si se amesteca cu zahar, ulei, lapte, oua. Va rezulta un aluat gros, dar care curge. Se toarna intr-o tava de maxim 24 x 37 cm (cu cat este mai mica, cu atat va iesi mai inalta). Se pune branza cu...

Desert prajitura cu coacaze negre

In Prajituri la 18 Noi 2017

Aluatul: Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile, faina, praful de copt. Se tine la frigider 20 minute. Umplutura: Peste coacazele dezghetate, se pune zaharul si cel vanilinat si se amesteca. Se lasa la scurs. Va rezulta putin sirop pe care il puteti bea cu apa. 3/4 din...

Desert cupcakes cu cafea

In Prajituri la 11 Noi 2017

Aluat : Se amesteca untul moale cu zaharul si esenta de vanilie. Se adauga, pe rand, cate un ou, amestecand dupa fiecare. La final, se adauga faina, sarea, praful de copt si cafeaua. Eu am facut in forme mici si mi-au iesit 30 bucati. Se coc 20-30 minute, dupa care se lasa la racit. Crema:...

Desert tort cu mango

In Torturi la 11 Noi 2017

Aluat: Se topeste untul cu ciocolata pe bain-marie, apoi lasati sa se raceasca. Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat si se fac cu mixerul. Se adauga ciocolata cu untul topit, faina, praful de copt si coaja portocala. Se fac 2 blaturi, intr-o forma de tort de 26 diametru, cu hartie de...

Desert prajitura rasturnata cu banane

In Prajituri la 6 Noi 2017

Intr-o oala se amesteca zaharul brun si apa. Se fierb pana incepe sa se caramelizeze zaharul si incepe sa faca spume. Se inchide ochiul si se adauga untul. Se pune hartie de copt intr-o tava, cu diametru de 27 cm si se toarna caramelul. Se lasa la racit. Blatul: Se amesteca zaharul cu ouale...

Desert tiramisu cu Inka

In Prajituri la 4 Noi 2017

Se amesteca apa cu Inka si se fierbe. Se poate adauga 50 g ciocolata amaruie,1 lg cacao si 1 lg-ta Amaretto (eu am folosit doar Inka). Se lasa la racit. Mie nu imi place crema de tiramisu cu oua crude, asa ca am fiert crema. Crema: Se fierbe pe baie de aburi, 3 lg din amestecul de Inka,...

Desert tiramisu reteta cu capsuni

In Prajituri la 4 Noi 2017

Capsunile se dezgheata si se opresc cateva din ele, pentru ornat. Restul se pun in blender cu 200 g zahar. Pasta respectiva se pune pe aragaz, pana incepe sa fiarba, dupa care se ia de pe foc. Se amesteca 3 lg apa cu 150 g zahar si galbenusurile si se pun pe baie de aburi. Se amesteca...

Desert prajitura cu foi si crema de vanilie

In Prajituri la 28 Oct 2017

Aluat: Se bat ouale cu zaharul, cateva minute, apoi adaugati laptele si amestecati putin pentru a se dizolva zaharul. Se pune uleiul, amoniacul stins cu otet, cacao si faina. Se fac 3 foi intr-o tava de 30 x 37 cm, la cuptorul preincalzit, cam10-12 minute fiecare. Crema: Se pune la incalzit...

Desert prajitura cu miere si Inka

In Prajituri la 28 Oct 2017

Aluat: Se pune intr-o cratita pe foc, la bain-marie un amestec din zahar, oua, unt, Inka si mierea. Se lasa pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Bicarbonatul se stinge in otet si se adauga amestecul de oua si faina (care se pune treptat), pana devine un aluat moale, usor de modelat....

Desert gogosi cu scortisoara

In Dulciuri la 17 Oct 2017

Se macina zaharul brun si se amesteca cu scortisoara. Se amesteca zaharul, praful de copt, untul topit, 100 ml lapte cu un ou, iar la final, faina, treptat. Framantati pana aveti un aluat moale, usor de modelat, putin lipicios. Faceti bilute din ele ,cu ajutorul fainii (sa le faceti cat mai...

Desert prajitura cu mere, mac si crema de vanilie

In Prajituri la 1 Oct 2017

Blat : Se curata merele de coaja si se feliaza in rondele cat mai subtiri (cu ajutorul unei razatori speciale sau cu cutitul). Folositi si resturile de mar, dar sa fie feliate subtire. Se asaza intr-o tava de 22 x 36 cm, pe mai multe straturi, pana se termina merele. Se presara zahar si...

Desert briose cu cacao

In Prajituri la 28 Sep 2017

Intr-un bol se amesteca faina, cacaua, zaharul, Inka, zaharul brun si praful de copt. In alt bol, se pun oul, untul topit, laptele si esenta vanilie. Apoi, treptat, incorporati treptat amestecul de faina. Aluatul se pune in forme de briose, unse cu unt si puneti tava in cuptorul preincalzit,...

Desert tort de biscuiti cu crema de mascarpone

In Torturi la 12 Sep 2017

Ciocolata neagra se topeste cu frisca; se adauga esenta vanilie si se toarna peste biscuitii rupti in sferturi. Puneti compozitia de biscuiti intr-o tava de 20 x30 cm,tapetata cu hartie de copt si presati-i cu o lingura, astfel incat sa nu ramana spatiu intre ei. Se tine la frigider 1 ora....

Desert prajitura cu branza si prune

In Prajituri la 9 Sep 2017

Aluat: Se amesteca toate ingredientele (faina o puneti la sfarsit, treptat). Va rezulta un aluat moale nelipicios. Umplutura: Se amesteca toate ingredientele. Se incalzeste cuptorul la 160 grade Celsius. Se pune hartie de copt intr-o tava de 20 x 32 cm, se intinde aluatul, se pune umplutura...

Prajitura rasturnata cu piersici si caramel

In Prajituri la 28 Aug 2017

Piersicile se pun in apa fiarta, timp de 1 minut.Se scot  si se curata de coaja. Zaharul se caramelizeaza si se toarna intr-o oala, unsa cu unt .Se taie piersicile felii si se aseaza peste caramel. Eu am avut o tava de 27 cm diametru. Aluat: Toate ingredientele sa fie la temperatura...

Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci

In Prajituri la 19 Aug 2017

Blat : se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta). Umplutura : Se amesteca toate si se pun cu grija, peste aluatul intins. Sa puneti unt la umplutura, pentru...

Afisate 61 - 90 din 150 retete    

Postari recente

publicat la 27.12.2021

Milkshake cu caramel

publicat la 27.12.2021

Ceai rooibos

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]