Se scurge ananasul (am pastrat 4-6 cubulete pentru decor), se taie bucatele (in cazul in care sunt rondele), se paseaza la blender pana obtinem un piure, nu foarte fin. Se lasa la scurs pana se face aluatul.
Se amesteca zaharul, praful de copt, bicarbonatul (eu nu l-am stins), sarea, ouale si...
Blatul : cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare.
Tapetati o forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Intindeti aluatul cu mana si formati o mica...
Aluatul : Se amesteca laptele cald cu zaharul si drojdia. In alt bol, cernem faina si cacaua, adaugam sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu zahar si drojdie si se amesteca. Se acopera vasul si se lasa la crescut 1 ora si 30 minute sau pana isi dubleaza volumul. Se pun in forme de briose,...
Blat : Cernem faina, cacaua si praful de copt. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos.
Batem un galbenus de ou cu putina sare, lapte si zahar, apoi turnam acest amestec peste cel cu faina si se framanta pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Se tine la...
Aluat : Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50 minute, intr-un loc cald.
Intr-un bol, se amesteca 2 oua, 7 lg zahar, sare, apa, 2 lg ulei si 2 lg...
Se amesteca pe foc, zaharul, laptele, untul si cacaua, pana se topeste primul (zaharul). Lasam la racit. Adaugam faina, galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie si esenta rom.
Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia cu faina. Se toarna aluatul intr-o tava de 32x22 cm si se...
Aluat : se topeste margarina, pe aburi, se adauga mierea, ouale ( amestecand dupa fiecare), scortisoara, cacaua si zaharul pudra. Se inchide focul si se adauga treptat faina, amestecata cu bicarbonatul stins. Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde prima foaie in tava de 22 x 36 sau 26 x...
Se amesteca ouale, faina (toata cantitatea), laptele, praful de copt si 1 lg zahar, cu mixerul sau telul, ca sa nu se faca cocoloase. Se pune la frigider 20 minute.
Se spala florile cu codite si se lasa sa se usuce.
Se scoate aluatul de la frigider si se pune o tigaie cu ulei, pe...
Blat : Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 3 parti egale. Se intind foile intr-o tava de 25 x 35 cm sau 22 x 36 cm si se coc 10 minute. Sa nu le coaceti mai mult, pentru ca se vor usca! Nu se vor rumeni, dar se pot verifica cu scobitoarea.
Crema : Se opresc intr-un...
Blat : Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga laptele si Inka, dizolvata in apa clocotita.
Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie...
Se taie varfurile bananelor, apoi in bucati de 4-5 cm lungime. Se fac gauri in fiecare bucata (doar pe o parte). Eu am facut cu un cutit, cu varf ascutit (vedeti ca se rup usor). Se pune Nutella in fiecare gaura, se dau bananele prin faina, ou, pesmet si se prajesc cateva secunde.
La...
Foi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in cinci parti. Se intind pe o tava de 24 x 36 cm (eu le-am facut pe tava mare de la cuptor ), cu...
Blat :
Se fac trei blaturi. Pentru un singur blat este necesar: se bat 3 albusuri spuma, se adauga zaharul si se continua cu mixerul. Apoi se adauga galbenusurile, praful de copt, esenta vanilie, coaja lamaie si 3 lg faina, amestecand cu o paleta, de jos in sus (pentru a nu se lasa...
Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt.
Umplutura : Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii mai groase. Se topeste untul si se adauga...
Se fierb vinul rosu impreuna cu mierea, batonul de scortisoara, cuisoare, anasonul. Cand da in clocot, se adauga perele (curatate de coaja si cotor) si se fierb, la foc mic, 5-6 minute (daca nu le fierbeti la foc mic, vi se vor crapa). Apoi se scot pe o farfurie si se adauga amidonul...
Se amesteca untul la temperatura camerei, cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Adaugati faina si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se pun peste aluat (nu este nevoie sa caliti merele). Se adauga scortisoara...
Aluat :
Se amesteca mierea cu untul, zaharul si sarea pe aragaz, la foc mediu spre mic. Se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa faca spume. Atunci se inchide si se lasa la racit.
Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonatul stins in putin otet. Se face o adancitura in mijlocul fainii...
Tiramisu reţetă originală
Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La final, se toarna laptele si Inka dizolvata in cele doua linguri de apa...
Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi untul moale si cacaua. Dizolvi nesul in lapte si adaugi faina, amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si le incorporezi in compozitie.
Umplutura: Branza se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, grisul, ouale si coaja de...
Blat : Se separa galbenusurile de albusuri. Acestea din urma se bat spuma, se adauga zaharul, amestecand continuu. Galbenusurile se freaca cu uleiul (intr-un singur sens, pentru a nu se taia). Se adauga apa si albusurile batute spuma. Se adauga faina, putin cate putin, amestecata cu cacao si praf...
Umplutura :Gutuile se taie in sferturi si se curata de coaja si cotor.Se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o oala,pe aragaz, cu zahar, zahar vanilinat si scortiosara.Se fierbe 1 ora ,amestecand tot timpul.Apoi se adauga merele rase si curatate de coaja.Se mai fierb 30 minute , adaugand apa,...
Aluatul : Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile se pun peste foi). Se amesteca faina, praful de copt si zaharul.Se adauga galbenusurile si untul. Amesteci totul , o invelesti in folie alimentara si se tine la congelator 20 minute.
Se fac doua foi , cu dimensiunea de 22x27 cm...
Blat: Se amesteca untul cu faina si praful de copt. Incorporezi galbenusul, apa, sarea si amesteci pana obtii un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare se mai adauga o lg de apa (total 5 lg).Se tine la frigider 30 minute.
Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de budinca,...
Blat: Se amesteca toate ingredientele (inclusiv bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie ) si se imparte aluatul in doua parti inegale (una mai mare care se pune in tava si alta mai mica , care se tine la congelator 15 minute (pentru a se putea rade).
Umplutura: Se amesteca toate...
Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml.
Aluatul : Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in...
Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor.
Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul,...
Foile: Se topeste untul si se cerne faina. Cand s-a racit (untul) se toarna peste faina si se amesteca cu zaharul pudra, ouale, coaja de lamaie si praful de copt.Foile se fac in tava de 35x25 cm(eu nu am avut ).Aluatul se tine la frigider 1 ora in folie alimentara.Se imparte in 3.
Umplutura:...
Foi: Eu am facut jumatate de cantitate de aluat , iar cand se cocea ultima foaie am pregatit si restul.
Se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma si 2 plicuri praf de copt.Eu am facut foile pe dosul unei tavi mari de aragaz, dar mai mici.
Se...
Blat: Nuca se macina si se amesteca cu celelalte ingrediente uscate. Apoi se pun si restul ingredientelor, pe rand.Se pune aluatul, intr-o tava mare de cuptor si se tine 40 minute.
Crema1: Se topeste ciocolala alba in 6 lg frisca lichida.Apoi se lasa la racit. Cand e calduta , se adauga untul...
Aluat: se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamaie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina lamaie si se amesteca bine.Se pune faina si lapte cat sa se obtina, un aluat potrivit, usor de intins cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute, apoi se imparte in 5...
Desert pancakes cu ananas
Se scurge ananasul (am pastrat 4-6 cubulete pentru decor), se taie bucatele (in cazul in care sunt rondele), se paseaza la blender pana obtinem un piure, nu foarte fin. Se lasa la scurs pana se face aluatul. Se amesteca zaharul, praful de copt, bicarbonatul (eu nu l-am stins), sarea, ouale si...
Desert tarta cu branza de vaci Duet
Blatul : cerneti faina si dati lamaia pe razatoarea mica.Amestecati untul moale cu faina, praful de copt, zaharul pudra si coaja de lamaie. Adaugati smantana si amestecati in continuare. Tapetati o forma cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt. Intindeti aluatul cu mana si formati o mica...
Desert savarine cu ciocolata
Aluatul : Se amesteca laptele cald cu zaharul si drojdia. In alt bol, cernem faina si cacaua, adaugam sarea, ouale, uleiul si compozitia de lapte cu zahar si drojdie si se amesteca. Se acopera vasul si se lasa la crescut 1 ora si 30 minute sau pana isi dubleaza volumul. Se pun in forme de briose,...
Desert prajitura grilaj cu branza si cacao
Blat : Cernem faina, cacaua si praful de copt. Se adauga untul si se framanta pana se obtine un aluat nisipos. Batem un galbenus de ou cu putina sare, lapte si zahar, apoi turnam acest amestec peste cel cu faina si se framanta pana rezulta un aluat omogen si nelipicios. Se tine la...
Desert cozonac coronita
Aluat : Se amesteca 250 ml lapte cald cu drojdia si 1 lingurita zahar si se lasa la crescut 10-15 minute. Treptat, adaugati 250 g faina si amestecati. Se acopera vasul si se lasa la crescut 50 minute, intr-un loc cald. Intr-un bol, se amesteca 2 oua, 7 lg zahar, sare, apa, 2 lg ulei si 2 lg...
Desert negresa cu caise
Se amesteca pe foc, zaharul, laptele, untul si cacaua, pana se topeste primul (zaharul). Lasam la racit. Adaugam faina, galbenusurile, praful de copt, coaja de lamaie si esenta rom. Albusurile se bat spuma si se adauga peste compozitia cu faina. Se toarna aluatul intr-o tava de 32x22 cm si se...
Desert prajitura cu miere si scortisoara
Aluat : se topeste margarina, pe aburi, se adauga mierea, ouale ( amestecand dupa fiecare), scortisoara, cacaua si zaharul pudra. Se inchide focul si se adauga treptat faina, amestecata cu bicarbonatul stins. Aluatul se imparte in 3 parti egale. Se intinde prima foaie in tava de 22 x 36 sau 26 x...
Desert gogosi cu flori de salcam
Se amesteca ouale, faina (toata cantitatea), laptele, praful de copt si 1 lg zahar, cu mixerul sau telul, ca sa nu se faca cocoloase. Se pune la frigider 20 minute. Se spala florile cu codite si se lasa sa se usuce. Se scoate aluatul de la frigider si se pune o tigaie cu ulei, pe...
Desert prajitura Delicia
Blat : Se amesteca toate ingredientele. Se imparte compozitia in 3 parti egale. Se intind foile intr-o tava de 25 x 35 cm sau 22 x 36 cm si se coc 10 minute. Sa nu le coaceti mai mult, pentru ca se vor usca! Nu se vor rumeni, dar se pot verifica cu scobitoarea. Crema : Se opresc intr-un...
Desert tort cu crema de caramel
Blat : Se amesteca untul cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La sfarsit, se adauga laptele si Inka, dizolvata in apa clocotita. Se fac doua blaturi, intr-o forma tapetata cu hartie...
Desert banane cu ciocolata
Se taie varfurile bananelor, apoi in bucati de 4-5 cm lungime. Se fac gauri in fiecare bucata (doar pe o parte). Eu am facut cu un cutit, cu varf ascutit (vedeti ca se rup usor). Se pune Nutella in fiecare gaura, se dau bananele prin faina, ou, pesmet si se prajesc cateva secunde. La...
Desert prajitura Marlenka
Foi: Se pun mierea si zaharul pe foc, pana face spume (dar sa nu capete culoare de caramel). Se inchide focul si se adauga untul. Apoi, ouale, sarea, praful de copt si faina. Se imparte aluatul in cinci parti. Se intind pe o tava de 24 x 36 cm (eu le-am facut pe tava mare de la cuptor ), cu...
Desert tort cu crema de vanilie si fructe
Blat : Se fac trei blaturi. Pentru un singur blat este necesar: se bat 3 albusuri spuma, se adauga zaharul si se continua cu mixerul. Apoi se adauga galbenusurile, praful de copt, esenta vanilie, coaja lamaie si 3 lg faina, amestecand cu o paleta, de jos in sus (pentru a nu se lasa...
Desert tarta tatin
Aluat: Se amesteca toate ingredientele si se pune aluatul la frigider 30 minute. Daca va iese prea tare aluatul, mai adaugati putina apa sau lapte. Nu este nevoie de praf de copt. Umplutura : Se curata merele de coaja si cotor si se taie felii mai groase. Se topeste untul si se adauga...
Pere in sos de vin rosu
Se fierb vinul rosu impreuna cu mierea, batonul de scortisoara, cuisoare, anasonul. Cand da in clocot, se adauga perele (curatate de coaja si cotor) si se fierb, la foc mic, 5-6 minute (daca nu le fierbeti la foc mic, vi se vor crapa). Apoi se scot pe o farfurie si se adauga amidonul...
Desert prajitura cu mere si scortisoara
Se amesteca untul la temperatura camerei, cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Adaugati faina si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Merele se curata de coaja si se taie cubulete, apoi se pun peste aluat (nu este nevoie sa caliti merele). Se adauga scortisoara...
Desert prajitura Albinita
Aluat : Se amesteca mierea cu untul, zaharul si sarea pe aragaz, la foc mediu spre mic. Se lasa pana se topeste zaharul si incepe sa faca spume. Atunci se inchide si se lasa la racit. Faina se cerne si se amesteca cu bicarbonatul stins in putin otet. Se face o adancitura in mijlocul fainii...
Tort Tiramisu reteta cu crema
Tiramisu reţetă originală Blat: Untul se amesteca cu zaharul, pana se spumeaza. Se adauga ouale, pe rand, amestecand cu telul sau mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune peste compozitia de oua. La final, se toarna laptele si Inka dizolvata in cele doua linguri de apa...
Negresa cu branza dulce de vaci
Blat: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugi untul moale si cacaua. Dizolvi nesul in lapte si adaugi faina, amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma si le incorporezi in compozitie. Umplutura: Branza se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, grisul, ouale si coaja de...
Tort amandina
Blat : Se separa galbenusurile de albusuri. Acestea din urma se bat spuma, se adauga zaharul, amestecand continuu. Galbenusurile se freaca cu uleiul (intr-un singur sens, pentru a nu se taia). Se adauga apa si albusurile batute spuma. Se adauga faina, putin cate putin, amestecata cu cacao si praf...
Prajitura cu gutui si mere
Umplutura :Gutuile se taie in sferturi si se curata de coaja si cotor.Se dau pe razatoarea mica si se pun intr-o oala,pe aragaz, cu zahar, zahar vanilinat si scortiosara.Se fierbe 1 ora ,amestecand tot timpul.Apoi se adauga merele rase si curatate de coaja.Se mai fierb 30 minute , adaugand apa,...
Prajitura Doamna Walewska
Aluatul : Se separa galbenusurile de albusuri (albusurile se pun peste foi). Se amesteca faina, praful de copt si zaharul.Se adauga galbenusurile si untul. Amesteci totul , o invelesti in folie alimentara si se tine la congelator 20 minute. Se fac doua foi , cu dimensiunea de 22x27 cm...
Tarta cu branza si capsuni
Blat: Se amesteca untul cu faina si praful de copt. Incorporezi galbenusul, apa, sarea si amesteci pana obtii un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare se mai adauga o lg de apa (total 5 lg).Se tine la frigider 30 minute. Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de budinca,...
Prajitura (pasca) cu branza
Blat: Se amesteca toate ingredientele (inclusiv bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie ) si se imparte aluatul in doua parti inegale (una mai mare care se pune in tava si alta mai mica , care se tine la congelator 15 minute (pentru a se putea rade). Umplutura: Se amesteca toate...
Foietaj (de casa) cu mere
Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml. Aluatul : Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in...
Prajitura cu foi Ani
Aluat: Se rade coaja de lamaie. Bicarbonatul se stinge in putina zeama de lamaie. Se amesteca toate ingredientele si se imparte aluatul in 4 parti. Se intind pe dosul unei tavi mari (de cuptor) si se dau la cuptor. Crema: Se fierbe laptele. In acest timp se amesteca ouale cu zaharul,...
Prajitura cu mere
Foile: Se topeste untul si se cerne faina. Cand s-a racit (untul) se toarna peste faina si se amesteca cu zaharul pudra, ouale, coaja de lamaie si praful de copt.Foile se fac in tava de 35x25 cm(eu nu am avut ).Aluatul se tine la frigider 1 ora in folie alimentara.Se imparte in 3. Umplutura:...
Tort Dobos
Foi: Eu am facut jumatate de cantitate de aluat , iar cand se cocea ultima foaie am pregatit si restul. Se freaca galbenusurile cu zaharul.Se adauga faina si apoi albusurile batute spuma si 2 plicuri praf de copt.Eu am facut foile pe dosul unei tavi mari de aragaz, dar mai mici. Se...
Inimioare cu ciocolata
Blat: Nuca se macina si se amesteca cu celelalte ingrediente uscate. Apoi se pun si restul ingredientelor, pe rand.Se pune aluatul, intr-o tava mare de cuptor si se tine 40 minute. Crema1: Se topeste ciocolala alba in 6 lg frisca lichida.Apoi se lasa la racit. Cand e calduta , se adauga untul...
Tort Dobos
Aluat: se freaca margarina cu zaharul, ouale intregi, sarea, coaja de lamaie.Se adauga bicarbonatul stins cu putina lamaie si se amesteca bine.Se pune faina si lapte cat sa se obtina, un aluat potrivit, usor de intins cu facaletul.Se lasa sa se odihneasca cca 20 minute, apoi se imparte in 5...