Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece.
Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece.
Puneti-l la fiert, in apa noua fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit, 1 h - 1 h 15.
Cand...
Curatati si spalati legumele.
Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei.
Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi.
Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere.
Gatiti la foc potrivit, fara capac...
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita.
Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra.
Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o...
Dizolvati drojdia uscata intr-un pic de apa calduta si lasati sa-si dubleze volumul.
In bolul robotului sau intr-un castron adanc, puneti faina, praful de copt, sarea, zaharul si grisul si amestecati incet.
Adaugati oul, amestecati, puneti drojdia si framantati adaugati treptat apa...
Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte.
Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie.
Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea.
Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia.
Turnati...
Incalziti cuptorul la 180 ° C.
Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul.
Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor de sus in jos.
Puneti compozitia intr-o...
Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul.
Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde.
Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar....
Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta.
Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca.
Intre timp, pregatiti umplutura.
Taiati...
In bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul.
Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o crema- 5 minute maximum.
Adaugati dulceata ramasa si amestecati.
Se serveste imediat sau se...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.
Adaugati treptat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute....
Pregatiti foile:
Frecati ouale cu zaharul si sarea, pana devin bine spumoase si-si dubleaza volumul.
Adaugati untul topit si racit si faina cernuta. Amestecati bine.
Puneti hartie de copt pe 2 placi de cuptor. Impartiti compozitia si nivelati pe toata suprafata.
Dati la cuptorul...
Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca.
Intre timp, pregatiti umplutura.
Taiati...
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat.
Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.
Scoateti aluatul, si-l l intindeti...
Taiati carnea de pui in bucatele.
Pregatiti o marinada; amestecati sosul de peste cu sosul de soia light si zaharul brun.
Adaugati usturoiul tocat si un varf de pudra de ghimbir..
Puneti carnea de pui in marinada si dati deoparte 30 minute la rece.
Taiati marunt ceapa esalota, ceapa...
Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii.
Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte.
Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2.
Se scoate carnea si...
Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute.
Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc.
Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas.
Varsati amestecul...
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale.
Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță.
Se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa- aproximativ 5 minute....
Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure.
Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati.
Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute.
Amestecati faina, ouale si sarea.
Adaugati drojdia rezervata si apoi...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2. Adaugam trepat apa calda.
La final, adaugam uleiul si amestecam cca. 10-15 minute- la...
Puneti pe foc, o oala cu apa si cu un pic de sare.
Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri cu un robot sau cu o mandolina.
Cand apa fierbe, luati oala de pe foc, puneti cartofii in oala cu apa, acoperiti si lasati-i 10 minute.
Amestecati carnea tocata de porc cu usturoiul tocat si...
Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare.
Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper.
Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti...
Tiramisu reţetă originală
Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul.
Adăugați crema de mascarpone si amestecati.
Se bat albusurile spuma si se adauga treptat cu o spatulă la amestecul precedent.
Rezervati la rece.
Se prepară cafeaua...
Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti.
Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui.
Aruncati grasimea lasata.
Puneti untul de arahide, bulionul de rosii, 2 pahare de apa fiarta, amestecati.
Sarati si piperati.
Lasati sa fiarba...
Intr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele.
Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen.
Puneti aluatul in folie alimentara si...
Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta.
Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic.
Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul.
Sotati totul cateva...
Intr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt.
Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul.
In bolul robotului (sau cu mana), amestecati bine carnea tocata cu condimentele, patrunjelul tocat si...
Intr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula de aluat. Se scoate aluatul si se preseaza de...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul .
Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb.
Puneti pe foc amestecand in continuu pana cand crema se-ngroasa.
Luati de pe foc, adaugati untul amestecati...
Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele.
Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora.
Pe un blat infainat, intindeti aluatul cu un rulou de patiserie (grosime de 3 mm).
Decupati saratelele,...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam...
Tajina cu pui si cartofi
Cu o seara inainte, puneti la inmuiat nautul, in apa rece. Puneti apa suficienta caci se va umfla. A 2a zi, scurgeti nautul si clatiti-l sub apa rece. Puneti-l la fiert, in apa noua fara sare. Curatati de spuma in mod regulat si lasati sa fiarba la foc potrivit, 1 h - 1 h 15. Cand...
Supa algeriana - Chorba Beida
Curatati si spalati legumele. Pueti rumeni carnea cu ceapa tocata marunt, intr-un pic de ulei. Eu am pus intr-o oala adanca, pieptul de pui taiat in 2 cu legumele curatate intregi. Acoperiti cu apa rece, adaugati Kub-ul de pui si aduceti la fierbere. Gatiti la foc potrivit, fara capac...
Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita. Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra. Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o...
Paine/clatita berbera Bouchiar
Dizolvati drojdia uscata intr-un pic de apa calduta si lasati sa-si dubleze volumul. In bolul robotului sau intr-un castron adanc, puneti faina, praful de copt, sarea, zaharul si grisul si amestecati incet. Adaugati oul, amestecati, puneti drojdia si framantati adaugati treptat apa...
Desert flan portughez- Pasteis de Nata
Pastaia de vanilie o taiati in lungime si o curatati bine de seminte. Se pune la fiert laptele cu pastaia de vanilie taiata si semințele de vanilie. Intr-un castron/bol, amestecati faina, zaharul si sarea. Cand laptele ajunge la fierbere, luati de pe foc, scoateti pastaia. Turnati...
Desert pandispan portughez Pao de Lo
Incalziti cuptorul la 180 ° C. Bateti ouale intregi cu un varf de sare, la robot/mixer la viteza mare, timp de 15 minute, adaugand treptat zaharul. Incorporati apoi faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Amestecati usor de sus in jos. Puneti compozitia intr-o...
Desert prajitura mexicana cu ananas
Frecati ouale cu zaharul, pana se albesc si isi dubleaza volumul. Puneti untul topit si racit, smantana si amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Taiati ananasul proaspat in felii subtiri rotunde. Ungeti cu unt forma si presarati pe fundul ei zahar....
Empanadas / Pateuri cu carne
Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca. Intre timp, pregatiti umplutura. Taiati...
Desert inghetata de capsuni rapida
In bolul robotului, puneti capsunile, 2 linguri de dulceata de zmeura, vanilia si iaurtul. Incepeti sa mixati, intai usor, dati cateva impulsuri scurte, apoi mixati in continuu pana obtineti o crema- 5 minute maximum. Adaugati dulceata ramasa si amestecati. Se serveste imediat sau se...
Piscialandrea / Tarta cu ansoa italiana
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua si sarea. Amestecati. Adaugati treptat apa calda. La final, adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute....
Desert prajitura Dobos
Pregatiti foile: Frecati ouale cu zaharul si sarea, pana devin bine spumoase si-si dubleaza volumul. Adaugati untul topit si racit si faina cernuta. Amestecati bine. Puneti hartie de copt pe 2 placi de cuptor. Impartiti compozitia si nivelati pe toata suprafata. Dati la cuptorul...
Aperitive empanadas / Pateuri cu ton
Se amesteca făina si sarea intr-un bol. Adaugati untul topit si amestecati. Se adauga oul si treptat apa calduta. Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted. Se acopera si se lasa aluatul să se odihneasca. Intre timp, pregatiti umplutura. Taiati...
Desert biscuiti cu gem de zmeura
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana, frecati si formati un aluat. Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora. Scoateti aluatul, si-l l intindeti...
Paste de orez cu pui
Taiati carnea de pui in bucatele. Pregatiti o marinada; amestecati sosul de peste cu sosul de soia light si zaharul brun. Adaugati usturoiul tocat si un varf de pudra de ghimbir.. Puneti carnea de pui in marinada si dati deoparte 30 minute la rece. Taiati marunt ceapa esalota, ceapa...
Gratin de cartofi si carne argentinian
Fierbeti cartofii în apă cu sare. Se lasa sa raceasca, se curata de coaja si se taie felii. Intre timp, puneti la prajit cotletele de porc intregi, intr-o tigaie in uleiul fierbinte. Se curata si se taie marunt ceapa esalota. Taiem rosiile in 2. Se scoate carnea si...
Crema de lapte - Paraguay (Crema de leche y maizena)
Incalziti 80 cl din lapte cu coaja de portocala, zaharul si vanilia. Cand ajunge la fierbere, luati de pe foc si rezervati 15 minute. Dupa 15 minute, scoateti coaja de portocale si puneti din nou laptele pe foc. Amestecati si diluati bine amidonul in laptele rece ramas. Varsati amestecul...
Crema portocale /Orange Curd
Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță. Se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa- aproximativ 5 minute....
Vafe-Gaufres sarate cu morcovi si carne de pui
Curatati si fierbeti morcovii intregi. Lasati-i sa se raceasca si reduceti-i in piure. Adaugati branza topita, sare, piper si amestecati. Diluati drojdia in laptele caldut, amestecati si lasati 10 minute. Amestecati faina, ouale si sarea. Adaugati drojdia rezervata si apoi...
Tarta/Pizza cu praz si branza reblochon
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In bolul Kitchenaid punem faina, maiaua, sarea - amestecati la viteza 2. Adaugam trepat apa calda. La final, adaugam uleiul si amestecam cca. 10-15 minute- la...
Placinta cu cartofi si carne
Puneti pe foc, o oala cu apa si cu un pic de sare. Curatati cartofii si taiati-i felii subtiri cu un robot sau cu o mandolina. Cand apa fierbe, luati oala de pe foc, puneti cartofii in oala cu apa, acoperiti si lasati-i 10 minute. Amestecati carnea tocata de porc cu usturoiul tocat si...
Aperitiv clatita (galette) de cartofi
Spalati si curatati cartofii. Dati-i pe razatoarea cea mare si scurgeti-i de zeama, cat puteti de tare. Adaugati oul, ceapa tocata, usturoiul pisat marunt, faina, sosul pesto, cascavalul ras, verdeata tocata, sare si piper. Amestecati bine. Intr-o tigaie de teflon anti-aderenta, puneti...
Desert tiramisu reteta cu capsuni si biscuiti
Tiramisu reţetă originală Se separă albusurile de gălbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu zaharul. Adăugați crema de mascarpone si amestecati. Se bat albusurile spuma si se adauga treptat cu o spatulă la amestecul precedent. Rezervati la rece. Se prepară cafeaua...
Pui cu sos de arahide - reteta africana
Taiati puiul in bucati, indepartati grasimea si chiar pielea, daca vreti. Sotati ceapa taiata marunt in uleiul incins, cu bucatile de pui. Aruncati grasimea lasata. Puneti untul de arahide, bulionul de rosii, 2 pahare de apa fiarta, amestecati. Sarati si piperati. Lasati sa fiarba...
Desert crochete/gogosi africane-du Mboa ou Chin Chin
Intr-un castron, amestecati oul cu zaharul. Adaugati untul topit si racit, zaharul vanilat, nucsoara si laptele. Amestecati bine si adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul. Amestecati bine pana obtineti un aluat omogen. Puneti aluatul in folie alimentara si...
Orez pilaf jollof - Ghana
Incalziti uleiul intr-o cratita adanca, din fonta. Prajiti bucatile de pui si le rumeniti pe toate partile. Scoateti si puneti deoparte. Puneti batonul de scortisoara, ceapa tocata si rumeniti un pic. Adaugati bulionul de rosii, rosiile taiate si ardeiul. Sotati totul cateva...
Gratin de carne dulce-sarat - Bobotie
Intr-un castronel, puneti la inmuiat painea in lapte. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Intr- tigaie mai mare, puneti la incalzit uleiul si colorati ceapa si usturoiul. In bolul robotului (sau cu mana), amestecati bine carnea tocata cu condimentele, patrunjelul tocat si...
Desert tarta cu crema de lapte si oua - Melktert
Intr-un castron (sau in bolul robotului), amestecati faina, sarea si zaharul. Se adaugă untul moale taiat în bucăți și se amesteca pana cand untul este bine incorporat. Se adauga oul si vanilia si se amesteca pana cand se formeaza o bula de aluat. Se scoate aluatul si se preseaza de...
Desert Briosa Leopard
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calduta si amestecam bine. Lasam sa-si dubleze volumul . Amestecati laptele rece cu amidonul de porumb. Puneti pe foc amestecand in continuu pana cand crema se-ngroasa. Luati de pe foc, adaugati untul amestecati...
Aperitiv saratele rapide
Incalziti cuptorul la 210° C. Intr-un castron sau in bolul robotului amestecati toate ingredientele. Trebuie sa obtineti un aluat omogen neted. Lasati sa se odihneasca 1 ora. Pe un blat infainat, intindeti aluatul cu un rulou de patiserie (grosime de 3 mm). Decupati saratelele,...
Desert placinte poale-n brau (branzoaice)
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, ouale, sarea si untul moale. Amestecati si incorporati laptele ramas. Framantam...