Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte.
Curatati si tocati marunt ceapa.
Colorati ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati carnea tocata si reveniti timp de 5 minute.
Asezonati: sare, piper piment, adaugati...
Se curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa.
Taiati morcovii in lungime, in bastonase.
Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin.
Acoperiti cu apa si adaugati cubul de pui si piper.
Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba la...
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute.
Dupa acest timp, adaugati untul topit si racit, merele rase, zaharul si scortisoara.
Cu o lingura, puneti din compozitie in tigaia...
Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul.
Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul.
Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic...
Incalziti cuptorul la 180° C.
Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o crema foarte aerata si spumoasa. Incorporati treptat faina, amidonul si cacaua. Ungeti cu unt forma de...
Preparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească.
Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele de tapioca şi lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-16 minute. Lasati-le apoi 5 minute in apa in...
Scurgeti lintea si pastrati un pic din apa in care a fiert. Puneti toate ingredientele intr-un mixer si mixati pana obtineti o pasta.
Adaugati un pic din apa pastrata, daca vise pare cam groasa.
Verificati de sare si piper.
Puneti in borcane sau in cutii de plastic.
Se pastreaza la...
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina.
Lasam sa-si dubleze volumul.
In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale.
Amestecati si incorporati laptele...
Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie.
Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu.
Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. ...
Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm).
Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet.
Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine.
Bateti...
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat.
Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati.
Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat.
Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora.
Scoateti aluatul si-l l intindeti...
Puneti faina intr-un castron adanc.
Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele.
Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute.
Adaugati untul topit si racit. Amestecati.
Cu un polonic, puneti din compozitie in tigaia de teflon incinsa (nu trebuie s-o ungeti, untul...
Spalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare.
Adaugati si amestecati scortisoara.
Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale.
Adaugati untul moale taiat in bucatele si amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile, pentru a obtine un aluat...
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute.
Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin, ardeiul iute, sare si piper si sotati.
Varsati sosul de rosii de casa (reteta aici ) sau...
Reteta de preparare a papanasilor
Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de faina. Daca branza nu este prea bine scursade zer, puneti numai un ou.
Cu o lingura, luati din aluat...
Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare.
Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid.
Adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii si lasam pe foc...
Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua.
Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este...
Amestecati toate ingredientele pentru marinata.
Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform.
Lasati la rece 1 ora.
Curatati morcovii si ceapa "grelots".
Incalziti cuptorul la 180°C....
Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung.
Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering.
Amestecati smantana cu mustarul, sare si piper.
Depuneti-o peste hering si ceapa.
Decorati cu rondele de oua si verdeata verde....
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si...
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca trebuie, si le taiati bucatele. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este...
Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea.
Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet.
Puneti marar si deasupra somonul cu partea fara piele in sus.
Puneti deasupra compozitia cu sare preparata si acoperiti apoi cu...
Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le...
Dati branza pe razatoare. Adaugati, oul, faina, piperul si paprika.
Amestecati toate ingredientele si formati bile mici.
Dati-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins, pana cand devin colorate pe toate partile.
Scoateti-le pe o hartie absorbanta si serviti-le cat mai repede :)...
Pregatiti Salata boeuf (vezi retele mele cu carne si cu somon ).
Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium).
Taiati foile de brick in 2. Pliati in 2 fiecare jumatate. Cu un penson, ungeti formele si foile de...
Am folosit un rest de Brioşă belgiană
Incepeti cu garnitura de zmeura.
Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe pentru a lasa sucul sa iasa. Lasati cateva minute, astfel incat zmeura sa ramana inca intreaga....
Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul.
Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute.
În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea.
Adăugați drojdia, iaurtul,...
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică.
Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este...
Pregatiti insert-ul de fructe:
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute.
Se spală si se curata căpșunile si zmeura.
Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat.
Se scurge bine...
Praline:
Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat.
Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel, apoi le rastrunam pe o planseta. Le...
Tacos cu sos de branza
Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati carnea tocata si reveniti timp de 5 minute. Asezonati: sare, piper piment, adaugati...
Pui cu orez si legume la cuptor
Se curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa. Taiati morcovii in lungime, in bastonase. Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin. Acoperiti cu apa si adaugati cubul de pui si piper. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba la...
Desert clatite cu mere
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Dupa acest timp, adaugati untul topit si racit, merele rase, zaharul si scortisoara. Cu o lingura, puneti din compozitie in tigaia...
Desert placinta greceasca- Bougatsa
Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul. Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul. Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic...
Desert buturuga Foret-Noire
Incalziti cuptorul la 180° C. Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o crema foarte aerata si spumoasa. Incorporati treptat faina, amidonul si cacaua. Ungeti cu unt forma de...
Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea
Preparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească. Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele de tapioca şi lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-16 minute. Lasati-le apoi 5 minute in apa in...
Pateu vegetal
Scurgeti lintea si pastrati un pic din apa in care a fiert. Puneti toate ingredientele intr-un mixer si mixati pana obtineti o pasta. Adaugati un pic din apa pastrata, daca vise pare cam groasa. Verificati de sare si piper. Puneti in borcane sau in cutii de plastic. Se pastreaza la...
Desert briosa finlandeza - Korvapuusti
Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale. Amestecati si incorporati laptele...
Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli
Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie. Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu. Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. ...
Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake
Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm). Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet. Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine. Bateti...
Desert biscuiti Urechile lui Aman
Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat. Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora. Scoateti aluatul si-l l intindeti...
Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Adaugati untul topit si racit. Amestecati. Cu un polonic, puneti din compozitie in tigaia de teflon incinsa (nu trebuie s-o ungeti, untul...
Prajitura crumble cu mere
Spalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare. Adaugati si amestecati scortisoara. Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale. Adaugati untul moale taiat in bucatele si amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile, pentru a obtine un aluat...
Tocana de legume africana - Chakalaka
Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute. Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin, ardeiul iute, sare si piper si sotati. Varsati sosul de rosii de casa (reteta aici ) sau...
Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki
Reteta de preparare a papanasilor Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de faina. Daca branza nu este prea bine scursade zer, puneti numai un ou. Cu o lingura, luati din aluat...
Sarmale cu varza murata
Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare. Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii si lasam pe foc...
Prajitura cu ciocolata
Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este...
Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor
Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform. Lasati la rece 1 ora. Curatati morcovii si ceapa "grelots". Incalziti cuptorul la 180°C....
Hering cu smantana acra
Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung. Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering. Amestecati smantana cu mustarul, sare si piper. Depuneti-o peste hering si ceapa. Decorati cu rondele de oua si verdeata verde....
Clatite cu branza la cuptor - Blynai
Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si...
Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca trebuie, si le taiati bucatele. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este...
Somon gravlax
Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea. Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet. Puneti marar si deasupra somonul cu partea fara piele in sus. Puneti deasupra compozitia cu sare preparata si acoperiti apoi cu...
Placinta pralinata - Galette de rois
Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le...
Crochete cu branza Edam
Dati branza pe razatoare. Adaugati, oul, faina, piperul si paprika. Amestecati toate ingredientele si formati bile mici. Dati-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins, pana cand devin colorate pe toate partile. Scoateti-le pe o hartie absorbanta si serviti-le cat mai repede :)...
Rulouri crocante cu salata ruseasca
Pregatiti Salata boeuf (vezi retele mele cu carne si cu somon ). Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium). Taiati foile de brick in 2. Pliati in 2 fiecare jumatate. Cu un penson, ungeti formele si foile de...
Friganele sau French toast
Am folosit un rest de Brioşă belgiană Incepeti cu garnitura de zmeura. Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe pentru a lasa sucul sa iasa. Lasati cateva minute, astfel incat zmeura sa ramana inca intreaga....
Naans cu carne tocata - Keema naans
Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea. Adăugați drojdia, iaurtul,...
Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia
Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este...
Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura
Pregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura. Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine...
Mini-choux cu crema de vanilie pralinata
Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel, apoi le rastrunam pe o planseta. Le...