Catalina L

8

Bucataras
Minunat

Suceava

Bucataras din 11.02.2015

RETETE1003
PRIETENI127
Retete

Tacos cu sos de branza

In Mancaruri cu carne la 2 Apr 2017

Taiati carnea de pui in bucatele, asezonati: sare, piper, paprika si prajiti-le intr-un pic de ulei. Dati deoparte. Curatati si tocati marunt ceapa. Colorati ceapa intr-o lingura de ulei, adaugati carnea tocata si reveniti timp de 5 minute. Asezonati: sare, piper piment, adaugati...

Pui cu orez si legume la cuptor

In Pui la 2 Apr 2017

Se curata si se spala legumele. Infigeţi cuişoarele in ceapa. Taiati morcovii in lungime, in bastonase. Puneti carnea la fiert, intr-o oala cu ceapa, morcovii, cimbrul si foaia de dafin. Acoperiti cu apa si adaugati cubul de pui si piper. Aduceti la fierbere si lasati sa fiarba la...

Desert clatite cu mere

In Dulciuri la 2 Apr 2017

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Dupa acest timp, adaugati untul topit si racit, merele rase, zaharul si scortisoara. Cu o lingura, puneti din compozitie in tigaia...

Desert placinta greceasca- Bougatsa

In Dulciuri la 25 Mar 2017

Puneti la incazit laptele cu smantana si zaharul. Cand da sa fiarba, adaugati grisul treptat (in ploaie) si amestecati in continuu, pana cand se ingroasa si obtineti o crema. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca, adaugati untul. Adaugati oul cand crema s-a racit si este numai un pic...

Desert buturuga Foret-Noire

In Dulciuri la 22 Mar 2017

Incalziti cuptorul la 180° C. Bateti ouale intregi cu zaharul, pe bain-marie, la inceput cateva minute, apoi continuati sa le bateti la robot pana se vor raci complet. Veti obtine o crema foarte aerata si spumoasa. Incorporati treptat faina, amidonul si cacaua. Ungeti cu unt forma de...

Ceai cu perle de tapioca - Bubble Tea

In Bauturi la 22 Mar 2017

Preparati ceaiul verde conform instrucţiunilor de pe etichetă, apoi adaugati siropul de menta şi lasati să se răcească. Fierbeti într-un recipient 1 litru de apă, adaugati perlele de tapioca şi lasati sa fiarba la foc mic timp de 15-16 minute. Lasati-le apoi 5 minute in apa in...

Pateu vegetal

In Mancaruri de post la 22 Mar 2017

Scurgeti lintea si pastrati un pic din apa in care a fiert. Puneti toate ingredientele intr-un mixer si mixati pana obtineti o pasta. Adaugati un pic din apa pastrata, daca vise pare cam groasa. Verificati de sare si piper. Puneti in borcane sau in cutii de plastic. Se pastreaza la...

Desert briosa finlandeza - Korvapuusti

In Dulciuri la 19 Mar 2017

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul, punem faina, maiaua, zaharul, oul, sarea, condimentele si untul moale. Amestecati si incorporati laptele...

Aperitiv batoane din mamaliga și sos aioli

In Aperitive / Garnituri la 18 Mar 2017

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie.  Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu.  Se lasa sa se raceasca un pic, apoi se adaugă parmezanul, cimbrul și piperul. Se verifică de sare. ...

Desert Prajitura cu bere Guinness si ciocolata - Guinness Cake

In Dulciuri la 17 Mar 2017

Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm). Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana cand untul este dizolvat complet. Luati de pe foc, adaugati cacaua si zaharul, amestecand bine. Bateti...

Desert biscuiti Urechile lui Aman

In Dulciuri la 12 Mar 2017

Intr-un castron, frecati oul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugati faina amestecata cu praful de copt si amestecati. Puneti bucatelele de unt si cu mana frecati si formati un aluat. Inveliti bula de aluat in folie alimentara si dati la rece 1 ora. Scoateti aluatul si-l l intindeti...

Clatite cu ciuperci si sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2017

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 30 de minute. Adaugati untul topit si racit. Amestecati. Cu un polonic, puneti din compozitie in tigaia de teflon incinsa (nu trebuie s-o ungeti, untul...

Prajitura crumble cu mere

In Dulciuri la 4 Mar 2017

Spalati si curatati merele. Dati-le pe razatoare cea mare. Adaugati si amestecati scortisoara. Amestecati faina, zaharul, pesmetul si pudra de migdale. Adaugati untul moale taiat in bucatele si amestecați ușor compoziția cateva minute cu mâinile, pentru a obtine un  aluat...

Tocana de legume africana - Chakalaka

In Mancaruri de legume la 4 Mar 2017

Caliti ceapa si usturoiul in uleiul de masline. Adaugati bulionul, ardeii si ghimbirul ras si gatiti timp de 5 minute. Puneti morcovul dat pe razatoarea cea mare, curry-ul, foile de dafin, ardeiul iute, sare si piper si sotati. Varsati sosul de rosii de casa (reteta  aici ) sau...

Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza - Syrniki

In Dulciuri la 2 Mar 2017

Reteta de preparare a papanasilor  Amestecati branza cu zaharurile, adaugati treptat ouale, stafidele si faina. Amestecati bine si daca este foarte lipicioasa, adaugati un pic de faina. Daca branza nu este prea bine scursade zer, puneti numai un ou. Cu o lingura, luati din aluat...

Sarmale cu varza murata

In Mancaruri cu carne la 26 Feb 2017

Spalam bine, cu apa rece, foile de varza. Dati-le deoparte. Curatam si taiem ceapa marunt. Curatam si radem morcovul pe razatoare. Calim ceapa si morcovul in uleiul de masline, adaugam orezul si-l calim pana devine translucid. Adaugam 10 cl de apa, bulionul de rosii si lasam pe foc...

Prajitura cu ciocolata

In Dulciuri la 26 Feb 2017

Intr-o oala puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Intr-o oala, puneti la incalzit untul taiat bucatele, laptele, zaharurile si cacaua. Amestecati si, cand compozitia incepe sa dea in clocot, lasati sa fiarba 2 minute (nici mai mult, nici mai putin- este...

Friptura de porc cu cartofi mici la cuptor

In Mancaruri cu carne la 26 Feb 2017

Amestecati toate ingredientele pentru marinata. Ungeti bine carnea si puneti-o cu tot cu marinata, intr-un sac de congelat. Inchideti sacul, apasati si amestecati lichidul uniform. Lasati la rece 1 ora. Curatati morcovii si ceapa "grelots". Incalziti cuptorul la 180°C....

Hering cu smantana acra

In Peste la 24 Feb 2017

Taiati file-ul de hering in bucati de 2 cm si asezati-le pe un plat de serviciu de preferinta lung. Taiati ceapa rondele si le depuneti peste hering. Amestecati smantana cu mustarul, sare si piper. Depuneti-o peste hering si ceapa. Decorati cu rondele de oua si verdeata verde....

Clatite cu branza la cuptor - Blynai

In Dulciuri la 16 Feb 2017

Puneti faina intr-un castron adanc. Adaugati sarea, zaharul, ouale treptat si diluati cu laptele. Amestecati bine si lasati sa se odihneasca 2 ore la rece. Dupa acest timp, adaugati lapte daca aluatul vi se pare cam gros si amestecati. Cu un polonic, depuneti din compozitie in tigaia incinsa si...

Sarlota cu capsuni pentru Sf. Valentin

In Dulciuri la 14 Feb 2017

Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile, se taie in bucati mici. Daca folositi capsuni congelate, le decongelati, le curatati, daca trebuie, si le taiati bucatele. Se pun pe foc cu zaharul si se incalzeste pana cand tot zaharul este...

Somon gravlax

In Somon la 10 Feb 2017

Amestecati sarea, zaharul, piperul alb si mierea. Puneti folie alimentara pe fundul unei tavi mici, lasand sa depaseasca pentru a inveli somonul apoi complet. Puneti marar si deasupra somonul cu partea fara piele in sus. Puneti deasupra compozitia cu sare preparata si acoperiti apoi cu...

Placinta pralinata - Galette de rois

In Dulciuri la 10 Feb 2017

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Se poate cumpara sau face de casa : punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel apoi le...

Crochete cu branza Edam

In Aperitive / Garnituri la 10 Feb 2017

Dati branza pe razatoare. Adaugati, oul, faina, piperul si paprika. Amestecati toate ingredientele si formati bile mici. Dati-le prin faina si prajiti-le in uleiul incins, pana cand devin colorate pe toate partile. Scoateti-le pe o hartie absorbanta si serviti-le cat mai repede :)...

Rulouri crocante cu salata ruseasca

In Aperitive / Garnituri la 29 Ian 2017

Pregatiti Salata boeuf (vezi retele mele  cu carne  si  cu somon ). Pentru fabricarea rulourilor, am folosit forme in inox (puteti face forme suport din hartie in aluminium). Taiati foile de brick in 2. Pliati in 2 fiecare jumatate. Cu un penson, ungeti formele si foile de...

Friganele sau French toast

In Dulciuri la 29 Ian 2017

Am folosit un rest de  Brioşă belgiană  Incepeti cu garnitura de zmeura. Intr-o tigaie, amestecati apa, zaharul si adaugati zmeura cand apa clocoteste. Presati cateva fructe pentru a lasa sucul sa iasa. Lasati cateva minute, astfel incat zmeura sa ramana inca intreaga....

Naans cu carne tocata - Keema naans

In Aperitive / Garnituri la 28 Ian 2017

Se dizolvă drojdia într-un pic de apă caldă, cu zahărul. Se amestecă bine și se lasa sa creasca aproximativ 5 minute. În bolul robotului (sau într-un castron), se amestecă toate ingredientele uscate: faina, praful de copt, sarea. Adăugați drojdia, iaurtul,...

Scoici Saint Jacques cu usturoi, ghimbir si sos de soia

In Fructe de mare la 28 Ian 2017

Pregătiți scoicile: îndepărtați cochilia ( negustorul de peste o poate face) și spălați sub jet de apă rece, carnea de scoică. Curatati-le de „sacul negru”. Partea portocalie este comestibilă, dar nu tuturor le place, aşa că se poate scoate. Eu o pastrez, este...

Buturuga din mousse de ciocolata si insert capsuni/zmeura

In Dulciuri la 23 Ian 2017

Pregatiti insert-ul de fructe: Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece, timp de 10 minute. Se spală si se curata căpșunile si zmeura.  Se mixeaza si se pune compozitia pe foc cu zaharul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand tot zaharul este diluat. Se scurge bine...

Mini-choux cu crema de vanilie pralinata

In Dulciuri la 18 Ian 2017

Praline: Produs de cofetarie casant, facut din migdale, alune si zahar caramelizat. Punem zaharul la caramelizat intr-o oala mica, cu fund dublu. Cand obtinem un caramel frumos, oprim focul si adaugam migdalele si alunele. Le acoperim bine cu caramel, apoi le rastrunam pe o planseta. Le...

Afisate 601 - 630 din 1003 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Retete preferate
Sfintisori

Voturi:26

Makrout

Voturi:20

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]