Spalati bine quinoa in apa rece.
Fierbeti-o intr-o oala cu apa sarata fierbinte timp de 10-15 minute.
Scurgeti, lasati sa se raceasca.
Cand este inca calduta, puneti-o intr-un castron adanc si adaugati uleiul de masline, pudra de coriandru, sare, piper si paprika. Amestecati.
Curati...
Spalati lintea sub apa rece.
Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit.
Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa ramana calduta ca sa absoarba bine sosul.
Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul,...
Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece.
Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare.
Puneti-le in apa rece.
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.
Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor....
Fierbeti ouale 10 minute in apa fiarta cu sare.
Préparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper).
Tocati varza marunt, varsati deasupra sosul vinaigrette, amestecati si rezervati 2-3 h .
Adaugati apoi marul curatat si taiat bucatele....
Cuptorul se preincalzeste la 200°C.
Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor.
Se pun pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute.
Se intorc din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate fetele.
Se scot din cuptor, se curata de...
Preparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine.
Puneti ouale la fiert, timp de 10 minute, in apa fierbinte.
Spalati legumele. Curatati sau nu coaja castravetului (nu daca...
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita.
Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra.
Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o...
Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite.
Curatati legumele si le taiati in cuburi mici.
Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza.
Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox.
Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza...
Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.
Se curata si se lasa sa se raceasca bine.
Ardeiul rosu, ouale (pastrati 1 ou pentru decor), somonul si castravetii se taie in cubulete mici.
La fel procedati cu cartofii si morcovii.
Mazarea si tonul se scurg bine. Se pun toate...
Taiati penele galben in 2 si goliti-l de seminte.
Taiati branza burata in 2 si umpleti cu fiecare parte jumatatile de melon.
Varsati deasupra 1-2 linguri de otet balsamic si presarati piper prospat macinat.
Decorati cu foi de busuioc proaspete si serviti imediat.
Pofta Buna !
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema mai subtire.
Spalati salata.
Taiati-o bucati si puneti peste ea sosul vinaigrette. Amestecati.
Taiati pastrama in felii subtiri si cascavalul...
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.
Taiati sfecla si fructul mango in felii subtiri. Taiati branza in cuburi (a mea era deja taiata).
Spalati salata.
Taiati salata bucati...
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor.
Gatiti-i sub grill 30-40 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra.
Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator (sau intr-o oala acoperita).
Lasati...
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.
Se spală și se scurge salata .
Taiati-o bucati si puneti peste ea sosul vinaigrette. Amestecati.
Se taie pepenele, scoateți semințele...
Incingeti bine grill-ul. Dati pieptul de pui prin sare, piper, papika si putin ulei de masline.
Rumeniti-l pe ambele parti. Dupa ce s-a racit putin il taiati in bucatele.
Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si smantana si frecam...
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.
Taiati sfecla si branza in cuburi.
Puneti-le intr-un castron si adaugati sosul vinaigrette.
Adaugati sare,...
Fierbeti ouale 10 minute.
Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.
Taiati sfecla, ouale tari si branza Roquefort in cuburi.
Puneti-le intr-un...
Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime.
Scoateti-l si pastrati-l la cald.
Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati la cald cand sunt bine prajite si colorate.
Taiati cartofii in felii...
Cuptorul se preincalzeste la 200°C.
Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor.
Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 40 de minute.
Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele.
Apoi se scot de la cuptor, se curata...
Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare.
Se curata si se lasa sa se raceasca bine.
Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici.
La fel si cartofii si morcovii.
Mazarea se scurge bine.
Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine.
Se...
Cuptorul se preincalzeste la 200°C.
Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor.
Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute.
Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele.
Apoi se scot de la cuptor, se...
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute.
Se prepară sosul (muștar, sare, piper, oțet, ulei).
Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat.
Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor.
Se...
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul.
La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire.
Curatam castravetele si-l taiem in felii fine.
Branza o taiem in cubulete.
Amestecam castravetele cu sosul vinaigrette. Condimentam....
Salata cu quinoa, avocado si grapefruit
Spalati bine quinoa in apa rece. Fierbeti-o intr-o oala cu apa sarata fierbinte timp de 10-15 minute. Scurgeti, lasati sa se raceasca. Cand este inca calduta, puneti-o intr-un castron adanc si adaugati uleiul de masline, pudra de coriandru, sare, piper si paprika. Amestecati. Curati...
Salata de linte, pipote de rata confiate si varza pak choy
Spalati lintea sub apa rece. Gatiti lintea 20 - 25 minute cu foaia de dafin, incepeti gatirea in apa rece si sarati la sfarsit. Scurgeti si lasati sa se raceasca un pic, lintea trebuie sa ramana calduta ca sa absoarba bine sosul. Preparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul,...
Salata cu hering afumat si cartofi
Amestecati smantana acra cu mustarul, sare si piper. Dati la rece. Fierbeti ouale 10 minute in apa cu sare. Puneti-le in apa rece. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor....
Salata de varza rosie cu mar
Fierbeti ouale 10 minute in apa fiarta cu sare. Préparati sosul vinaigrette (amestecati uleiul, otetul, mustarul cu un pic de sare si piper). Tocati varza marunt, varsati deasupra sosul vinaigrette, amestecati si rezervati 2-3 h . Adaugati apoi marul curatat si taiat bucatele....
Salata de vinete egipteana / Baba ganoush
Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa, de cateva ori cu furculita, inainte de a le introduce la cuptor. Se pun pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute. Se intorc din cand in cand, sa se rumeneasca pe toate fetele. Se scot din cuptor, se curata de...
Salata Niçoise
Preparati sosul vinaigrette, din 3 linguri de ulei de masline, sare, piper si 2 linguri de otet. Puteti pune o lingurita de mustar daca preferati. Amestecati bine. Puneti ouale la fiert, timp de 10 minute, in apa fierbinte. Spalati legumele. Curatati sau nu coaja castravetului (nu daca...
Salata de vinete si ardei marocana - Zaalouk
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Puneti vinetele in aceeasi tava - intepati-le de cateva ori cu furculita. Gatiti ardeii timp de 30 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra. Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o...
Hering imbracat
Fierbeti legumele cu tot cu coaja, in oale diferite. Curatati legumele si le taiati in cuburi mici. Scurgeti heringul si amestecati o lingura de marinata in maioneza. Pentru a realiza o prezentare frumoasa folositi un cerc de inox. Se curata de coaja ouale fierte, se păstreaza...
Rassols - Salata ruseasca cu somon si ton
Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare. Se curata si se lasa sa se raceasca bine. Ardeiul rosu, ouale (pastrati 1 ou pentru decor), somonul si castravetii se taie in cubulete mici. La fel procedati cu cartofii si morcovii. Mazarea si tonul se scurg bine. Se pun toate...
Pepene galben cu burata
Taiati penele galben in 2 si goliti-l de seminte. Taiati branza burata in 2 si umpleti cu fiecare parte jumatatile de melon. Varsati deasupra 1-2 linguri de otet balsamic si presarati piper prospat macinat. Decorati cu foi de busuioc proaspete si serviti imediat. Pofta Buna !
Salata verde cu pastrama
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema mai subtire. Spalati salata. Taiati-o bucati si puneti peste ea sosul vinaigrette. Amestecati. Taiati pastrama in felii subtiri si cascavalul...
Salata de sfecla cu mango si Salakis
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Taiati sfecla si fructul mango in felii subtiri. Taiati branza in cuburi (a mea era deja taiata). Spalati salata. Taiati salata bucati...
Salata de ardei copti
Spalați ardeii și puneți-i pe o tava la cuptor. Gatiti-i sub grill 30-40 de minute, intoarceti-i de cateva ori până când coaja lor este neagra. Scoateți-i din cuptor și puneti-i imediat într-o pungă de plastic pentru congelator (sau intr-o oala acoperita). Lasati...
Salata cu pepene galben
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Se spală și se scurge salata . Taiati-o bucati si puneti peste ea sosul vinaigrette. Amestecati. Se taie pepenele, scoateți semințele...
Salata Caesar
Incingeti bine grill-ul. Dati pieptul de pui prin sare, piper, papika si putin ulei de masline. Rumeniti-l pe ambele parti. Dupa ce s-a racit putin il taiati in bucatele. Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si smantana si frecam...
Salata de sfecla rosie cu branza Salakis
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Taiati sfecla si branza in cuburi. Puneti-le intr-un castron si adaugati sosul vinaigrette. Adaugati sare,...
Salata de sfecla rosie cu branza Roquefort
Fierbeti ouale 10 minute. Pregatim sosul vinaigrette: amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Taiati sfecla, ouale tari si branza Roquefort in cuburi. Puneti-le intr-un...
Salata salardeza
Taiati baconul bucatele si prajiti-l fara sa adaugati ulei sau alta grasime. Scoateti-l si pastrati-l la cald. Pipotele de rata confiate le prajiti cu un pic din grasimea lor. Le scoateti si le rezervati la cald cand sunt bine prajite si colorate. Taiati cartofii in felii...
Salata de Vinete cu maioneza
Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 40 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Apoi se scot de la cuptor, se curata...
Salata de boeuf sau Salata ruseasca Olivier
Se fierb cartofii si morcovii in apa cu sare. Se curata si se lasa sa se raceasca bine. Carnea, ardeiul si castraveciorii se taie in cubulete mici. La fel si cartofii si morcovii. Mazarea se scurge bine. Se pun toate ingredientele intr-un castron si se amesteca bine. Se...
Salata de Vinete
Cuptorul se preincalzeste la 200°C. Vinetele se inteapa de cateva ori cu furculita inainte de a le introduce la cuptor. Se pun vinetele pe o tava si se lasa sa se coaca cam 45-50 de minute. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate fetele. Apoi se scot de la cuptor, se...
Salata de cartofi
Se pun cartofii la fiert in apa cu sare pentru 20 de minute. Se prepară sosul (muștar, sare, piper, oțet, ulei). Se curata ceapa si se toaca marunt. O punem la marinat in sosul preparat. Odata fierti, treceti cartofii imediat sub apă rece pentru a-i curata de coaja mai usor. Se...
Salata de castravete cu branza Roquefort
Pregatim sosul vinaigrette : amestecam otetul, mustarul, sarea si piperul. La urma adaugam uleiul si frecam bine pana se obtine o crema subtire. Curatam castravetele si-l taiem in felii fine. Branza o taiem in cubulete. Amestecam castravetele cu sosul vinaigrette. Condimentam....