publicat la 27.10.2014
publicat la 26.10.2014
publicat la 26.10.2014
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi rantaliti
Se curata cartofii , se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare . Ceapa , ardeiul , usturoiul ,rosiile si prazul se spala se curata si se taie marunt apoi se calesc in ulei , cand sunt bine calite se pune boiaua , sarea si piperul , se amesteca bine si la final se...
Scoici, calamar, file pangasius cu legume pe placa electrica
Spalam bine scoicile sub jet de apa , lasam aproximativ o ora in apa rece pentru a se curata de eventualul nisip, cele care nu se deschid in apa si plutesc se arunca deoarece sunt moarte . Se curata bine de algele care se gasesc in cochilie. Intr-un vas se pune untul la topit, adaugam...
Desert galuste de aur
Se pune drojdia in lapte caldut si putin zahar si se lasa sa se activeze. Cernem faina si facem la mijloc o adancitura unde punem drojdia inflorita, galbenusurile, zaharul, smantana, coaja de lamaie si zaharul vanilat. Incepem sa framantam adaugand din cand in cand ulei caldut. ...
Cuib de viespe
Punem drojdia la inflorit cu o lingurita zahar si 100 ml. lapte caldut . Amestecam galbenusurile cu untul, smantana, zaharul, coaja de lamaie, zaharul vanilat , adaugam drojdia si faina . Framantam pana aluatul se desprinde usor de mana si lasam la crescut intr-un loc caldut...
Prajitura cu rahat
Separam ouale iar galbenusurile le frecam cu zaharul si zaharul vanilat pana cand se topeste zaharul . Adaugam uleiul , razatura de lamaie ,praful de sare si amestecam bine sa se omogenizeze compozitia . Batem albusurile si le amestecam cu compozitia de mai sus , adaugam faina si praful de...
Tort cu fructe si frisca
Blatul Batem albusurile cu praful de sare si zaharul , amestecam cu galbenusurile , faina si praful de copt . Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia , introducem in cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute . Facem testul cu...
Prajitura cu crema de budinca si ness
Blatul Separam ouale , galbenusul se amesteca cu 4 linguri de zahar pana se topeste , adaugam sarea ,uleiul , nuca si amestecam . Batem albusurile cu 2 linguri zahar si turnam in compozitia de mai sus , apoi adaugam faina si praful de copt stins cu...
Prajitura cu mere
Curatam si razuim merele, adaugam zaharul, scortisoara, zaharul vanilat si grisul si amestecam. COCA: Spargem ouale si adaugam zaharul tos si vanilat amestecam pana se topeste zaharul, apoi adaugam sarea, uleiul, laptele, faina si praful de copt si amestecam sa se omogenizeze coca....
Salata de vara
Curatam castravetii si ceapa si le taiem felii. Taiem rosiile si le adaugam in castron , presaram o lingurita de marar uscat si sare dupa gust peste salata si amestecam. Razuim telemea si adaugam smantana . Se serveste ca garnitura la fripturi . Eu am servit asa goala si a fost...
Paste cu nuca
Punem la fiert pastele in apa cu sare pentru 8 minute. Intre timp macinam nuca si o amestecam cu zahar . Strecuram pastele si le amestecam cu nuca amestecata cu zahar . Sunt delicioase . Pofta buna !!!
Prajitura cu mere si bezea
Curatam merele si le razuim , adaugam zaharul si scortisoara. Separam ouale , galbenusul se freaca cu 4 linguri zaharul tos , zaharul vanilat , smantana si untura pana cand se topeste zaharul . Adaugam faina , putina sare si praful de copt si amestecam sa se...
Vinete pane
Se spala vanata si se feliaza . Se sareaza putin si se lasa cu sare pana pregatim coca. Batem ouale cu putina sare si adaugam faina in ploaie amestecand sa se coomogenizeze si sa capete consistenta unei smantani . Dam feliile de vanata prin coca si le prajim in...
Varza pane
Se taie varza felii, se sareaza . Batem ouale cu praful de sare si adaugam treptat faina. Punem uleiul la incins. Feliile de varza se trec prin compozitia de mai sus si se pun la prajit in uleiul incins pe ambele parti pana cand se rumenesc. Se scot feliile pe un servetel absorbant....
Torrijas
Se feliaza painea. Batem ouale, adaugam praful de sare. Amestecam zaharul cu scortisoara. Trecem feliile de paine prin lapte, apoi prin oul batut si le prajim im uleiul incins pe ambele parti. Le scoatem din ulei si le trecem prin zaharul amestecat cu scortisoara. Sunt aromate si...
Iepure la cuptor
Se spala bine carnea si se taie bucati. Se curata ceapa si usturoiul si se taie marunt . Intr-o tava se pune uleiul , ceapa si usturoiul . Se bun bucatile de carne , se condimenteaza cu boia , piper si vegeta . Se presara patrunjel verde , o cana de apa si 200 ml. vin . Se...
Mazare cu carne de vitel
Se pune uleiul la incins , se adauga carnea si se amesteca din cand in cand . Curatam ceapa , usturoiul si morcovul , le taiem marunt si le adaugam in cratita , lasam la foc mic sa se caleasca impreuna cu carnea . Punem boia de ardei si sucul de rosii , o cana de apa si lasam sa...
Gem de visine
Se pun visinele intr- un vas de inox cu fund dublu , se aseaza o plita pe ochiul aragazului pe care asezam vasul cu visine . Se adauga zaharul daca dorim gemul mai dulce . Amestecam din cand in cand , lasam sa fiarba incet . Cand fierbe butonat adaugam conservantul , amestecam bine...
Sirop de visine
Se spala visinele si se curata de codite . Se scot samburii , se pun fructele intr-un vas cu zahar , se amesteca din cand in cand pana a doua zi . Se strecoara fructele si siropul se pune la fiert intr-o oala de inox cu fund dublu . Se lasa sa fiarba la foc mic . Taiem o...
Ciorba din cap de vitel cu spanac , orez si tarhon
Se spala bine capul de vitel si se pune la fiert in apa cu o lingurita de sare . Se lasa sa fiarba incet si se spumeaza din cand in cand . Curatam ceapa si o taiem marunt . Spalam spanacul si il taiem fasii . Spalam orezul si il lasam in apa rece la innflorit . Cand carnea...
Compot de visine
Se spala visinele , se curata de codite . Spalam borcanele si le sterilizam. Calculam pentru fiecare borcan 3 linguri de zahar , punem visine intr-un borcan , il umplem cu apa si calculam de cata apa avem nevoie pentru 20 de borcane. Intr-o oala punem apa la fiert...
Chec cu cacao si zmeura
Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si laptele. Faina se amesteca cu praful de copt . Turnam galbenusurile peste albus amestecand incet sa se omogenizeze. Tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt. Punem 3...
Spaghete cu sos din carne de vitel
Se fierb spaghetele 8-10 minute in apa cu sare . Se strecoara sub jet de apa . Punem uleiul in cratita , adaugam carnea de vitel si amestecam din cand in cand. Se taie ceapa si usturoiul marunt si se pune la calit , adaugam sucul de rosii si...
Aperitiv Tortilla
Intr-o tigaie punem la prajit salamul taiat cubulete impreuna cu uleiul de masline si amestecam . Cartofii curatati si taiati cubulete se pun la fiert cu putina sare. Spargem ouale si le batem bine, adaugam laptele, vegeta si piperul, apoi punem salamul prajit peste ouale batute. Adaugam...
Ciorba de vitel cu paste scurte
Se spala zarzavatul se curata si se taie cubulete. Spaiam carnea si o taiem bucati mici . Punem uleiul la incins intr-o oala si adaugam ceapa si zarzavatul , le prajim putin , adaugam carnea si oasele de vitel si le prajim inpreuna cu zarzavatul amestecand. Adaugam apa calda si...
Aperitiv din foietaj de casa cu cascaval si chimen
Se intinde aluatul la grosimea dorita si cu un cutit incalzit in apa fierbinte se taie fasii de forma si marimea dorita . Se bate bine oul si cu ajutorul unei pensule se unge foietajul , se presara sare si chimen , cascaval ras si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt ....
Strudel cu mere din foietaj de casa
200 gr. faina se amesteca cu 400 gr. untura si se fac 3 bile egale cu care se unge coca . 600 gr. faina se amesteca cu galbenusurile ,uleiul, otetul si se framanta adaugand apa sarata , se face un aluat vascos . Aluatul bine framantat se intinde si se unge cu o bila de...
Guguluf cu crema de iaurt si cirese
Se amesteca galbenusurile cu zaharul , praful de sare , apa , uleiul . Batem albusurile spuma , le amestecam cu compozitia de mai sus , cacaoa , faina si pfaful de copt . Se pune compozitia in forma de guguluf si introducem la cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute ....
Prajitura cu crema ganache
Blatul Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana se topeste . Adaugam cafeaua , sarea , uleiul , apa , faina , praful de copt si amestecam sa se omogenizeze. Albusurile le batem spuma si le amestecam cu restul compozitiei . Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si...
Salata de icre de crap
Se curata de coaja painea si se pune in apa rece . Curatam icrele de pelite , se sareaza si se freaca cu putin ulei . Painea scursa de apa se amesteca cu icrele cu ajutorul mixerului si se adauga zeama de lamaie si ulei putin cate putin . Ceapa se curata si se taie marunt...
Milkshake cu cirese si zmeura
Spalam fructele si le curatam de codite , scoatem samburii cireselor si le punem in blender impreuna cu mierea . Se mixeaza 2-3 minute si apoi se adauga laptele . Se mai mixeaza 1-2 minute . Se serveste rece . Pofta buna !!!