publicat la 19.05.2019
publicat la 19.05.2019
publicat la 06.12.2018
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Salata vinete cu maioneza
Vinetele le spalam, si le asezam in tava de cuptor (le coc in cuptor, sa nu fac fum in casa si se fac si mai repede dupa parerea mea), cum s-au copt, le curat si le pun pe un fund cu ceva greu deasupra ca sa se scurga,le lasam vreo 2 h. Dupa ce s-au scurs, le toc, le amestecam cu...
Tort cu mere
Pe masura ce curatati merele, stropiti-le cu putin suc de lamaie ca sa nu se oxideze. Puneti pe fundul formei de copt 3 linguri de zahar, avand grija ca intreg fundul sa fie acoperit, apoi dati la cuptor cateva minutele. Atentie sa nu se arda. Cand zaharul este caramelizat, scoateti tava...
Foi cu crema
Foile: amestecam ingredientele.Se face un aluat, care sa se poata intinde pe fundul tavii de aragaz. Se incinge cuptorul si se baga pe rind cite o foaie pe fundul (dosul) tavii, unde am pus o hartie pergament sau presarati faina, se lasa circa10- 15 min. Asa se procedeaza cu toate cele 3 foi....
Muraturi
Luam legumele si le spalam, le asezam in butoias sau ce aveti la indemana, punem frunze de telina, sfecla, hrean, morcov. La 1l apa 1 lg sare, amestecam si punem la fiert, dupa turnam saramura peste muraturi, punem capacul si dam la rece.:)
Ciulama de ghebe
Ghebele se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Se scurg si se pun deoparte. In alta cratita incingem uleiul si calim ceapa, usturoiul, faina o dezlegam in putina apa si o punem in cratita. Când devine de consistenţa smantanii se adaugă ghebele fierte şi taiate, smantana. Se mai...
Placinta cu mere
Merele, le cureti de cotor si coaja, le dai pe razatoarea mare, apoi le pui intr-o cratita pe aragaz, pe foc mic. Adaugi o cana de zahar, coaja de lamaie si stafidele amesteci incontinuu sa nu se prinda. Vezi ca ele vor lasa multa zeama. Le calesti pana scade aceasta zeama, apoi le dai deoparte...
Tort cu budinca
Se bat spuma albusurile cu un varf de sare, dupa care se adauga zaharul. Se incorporeaza apoi galbenusurile, margarina care am topit-o in prealabil, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt, esenta, coaja de portocala si cacaua. Aluatul se toarna intr-o forma pt tort cu pereti detasabili...
Chiftelute de cartofi
Curatam cartofii de coaja, ii dam pe razatoarea mare, dupa se ia cate o gramajoara si se scurge zeama. Se amesteca cu oul, verdeata, condimentele pana se omogenizeaza. Luam cate o lingura de compozitie dam prin faina, formam chifteluta si o punem in uleiul incins.
Sos de usturoi
Usturoiul l-am zdrobit si l-am amestecat cu ulei pana am obtinut o pasta, am pus si putin otet pentru ai mai lua din "putere", dupa am adaugat 2 lingurite de iaurt, putin marar si sare. A mers brici:)) cu niste peste
Condiment tocanite sau sosuri
Am amestecat toate ingredientele intr-un mojar. Se foleseste la diferite tocanite sau sosuri. Nu este cine stie ce dificil sa amesteci niste condimente dar am fost multumita de rezultat.
Salata cu iaurt
Nu este ceva dificil dar ar fi bine sa consumam cat mai multe salate,mai ales in perioada calda. Se taie ceapa, rosiile, ridichile, castravetii, se pun intr-un bol,in alt bol se adauga smantana sau iaurt sare,piper,putin ulei, marar si se amesteca totul apoi se toarna peste salata.
Dulceata caise
Am confiscat cca 2 kg de caise de la tara, am scos samburii si le-am taiat marunt. Plicul de gelfix l-am amestecat cu 2 lingur de zahar si am pus continutul peste caise, au fiert timp de 5 minute la foc iute amestecand incontinuu, dupa am pus si restul de zahar am mai fiert 10 minute. Am...
Compot de visine
Fructele spalate se aseaza in borcane. Am pus cam 2,5 linguri de zahar la borcan, am pus intr-o oala alaturi de apa esenta si lamaie. Dupa ce s-a topit zaharul punem apa in borcane, infiletam si punem borcanele intr-o oala cu apa le lasam pana vedem bule de aer pe peretii borcanelor. Atunci le...
Tocanita de vara
Fierbem carnita de pui, apoi o dam deoparte. Calim ceapa in putin ulei, punem cartofii, carnea si fierbem la foc potrivit. Adaugam si o lingura de vegeta, 3 catei usturoi, putin cimbru. Spalam rosiile si le tocam marunt, le punem in oala peste restu ingredientelor, punem capacul si mai lasam...
Placintele
Pentru 6 lipii am folosit ingredientele de mai sus. Am pus mai întâi drojdia și zahărul într-o groapă făcută-n făină. Am turnat o parte din apă în aceeași groapă și am presărat și puțină făină peste apă. Tot aici am pus și 2linguri de ulei. Am amestecat...
Tocanita de vita
Carnea de vitel se lasa cateva minute in apa rece, apoi se continua spalarea, se tamponeaza cu un servet de hartie si apoi se taie cuburi. Separat, calim, tot intr-o tigaie, in ulei bine incins : telina cubulete, ceapa taiata rondele, morcovul cubulete, fulgii de chilli si coditele de la...
Briose 2 in 1
Se amesteca faina, praful de copt si bicarbonatul. Intr-un alt recipient se amesteca zaharul cu untul topit, ouale, apoi se toarna apa. Se pune amestecul obtinut in bolul cu faina si se amesteca bine pana cand se obtine o compozitie omogena. Punem jumatate din aluat intr-un bol si il amestecam...
Paste cu pui
Se pun pastele la fiert cu sare si un strop de ulei de masline. Dupa ce au fiert se scurg si se trec printr-un jet de apa. Pieptul de pui se taie cubulete se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei de masline, usturoi, rozmarin si sucul de rosii cu putin busuioc, sare si piper, calim putin si...
Bulz
Se pune apa cu un praf de sare in ceaunel la fiert,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaie si se amesteca pentru a nu se forma cololoase. Se amesteca apoi 5-10 minute pe foc mic si gata. Cand s-a racit putin,se formeaza cu mana mingiute in care se pune branza de burduf! Apoi,se pun...
Ceva racoritor
Desfacem cutia de macedonia, punem fructele in storcatorul din dotare sau blender( ce avem la indemana) apa minerala sau plata, zeama de la o limeta care am stors-o in prealabil si cateva cuburi de pepene rosu fara samburi. Totul se mixeaza / toaca la blender, apoi am adăugat şi o cană de...
Quesadilla
Ce poate fi mai usor decat sa speli ardeii si sa ii tai feliute subtiri, pe urma muschiul cateva felii pe care si pe ele le taiem fasii, radem cascaval sau il punem felii pe lipie, adaugam muschiul si ardeiul iar cascaval si punem lipia in aparatul de toast. Am servit cu ketchup. Tare...
Fasole batuta
Punem fasolea sa stea in apa pt vreo 2/3 ore. Taiem ceapa si o calim cu o lingura bulion o dam deoparte. Punem fasolea la fiert dupa primul clocot o scurgem de apa si punem alta apa, in aceasta apa punem si un morcov si jumatate de pastarnac. Dupa ce fasolea a fiert, o pasam, adaugam...
Salata de ton
Luam o cutie cu ton, scurgem uleiul, ceapa o taiem pestisori, punem totul intr-un castron si amestecam impreuna cu maioneza. Eu am facut maioneza dar daca va este mai comod merge si cea cumparata. Se serveste cu paine prajita eu asa am ales.:)
Salata de telina cu pui
Curatam legumele, telina si marul le dam pe razatoare. Pieptul de pui il punem la fiert cu sare, dupa ce a fiert il scoatem si il taiem cubulete. Stoarcem jumatate de lamaie si turnam zeama peste legume si le amestecam impreuna cu pieptul de pui, punem iaurtul si il amestecam cu o lingura...
Pizza Delaco
Aluat pizza: punem faina intr-un bol, in mijloc facem o adancitura si punem drojdia,zaharul, apa calduta si amestecam, mai punem apa framantam pana aluatul se dezlipeste dupa mana, punem si putin ulei aluatul trebuie s fie pufos si usor de manevrat. Facem si sosul: bulion, oregano, sare, ardei...
Wafe,vafe,clatite sau grofe
Se sparg si se bat ouale cu zaharul, esenta,laptele si untul topit pana se topeste zaharul. Praful de copt si amoniul il amestecam cu faina, care o punem peste aluat pana devine un aluat mai dens, ca la chec. Ungem aparatul din dotare cu putin ulei si il punem pe flacara la incins daca...
Crenvusti in aluat
Se decongeleaza aluatul de foietaj, apoi se taie fasii suficient de lungi cat sa invelesca crenvustii. Se pune cate un crenvusti pe fiecare fasie si se ruleaza astfel incat sa se inchida bine. Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung cu oul batut, apoi se presara...
Salata Boeuf
Se curata, se spala legumele si se pun la fiert, asemenea si pulpele. Dupa fierbere, cartofii, morcovii, telina si carnea se taie in cubulete . Punem totul intr-un castron, se adauga castraveciorii taiati, gogosarii si mazarea. Se sareaza, se adauga o parte de maioneza si o lingura de mustar...
Tarta cu legume
Cerne faina intr-un bol cu praf de sare, fa o adancitura si pune margarina si apa amestecata cu uleiul. Framanta toate aceste ingrediente pana obtii un aluat bine legat. Acopera-l cu folie si baga-l la frigider 1 h. Intre timp taie ceapa si caleste-o in ulei, adauga ardeii taiati fideluta si...
Pizza pe lipie
Ungem lipia cu sos de rosii in care am adaugat usturoi pulbere, busuioc, 1 lingurita zahar, oregano, sare,boia iute un praf. Intindem pe toata suprafata lipiei, punem toppingul cu ce avem prin frigider, (am facut cu ton si cu ceapa, pui), radem cascaval, un strop de ulei de masline si dam la...