epurasha2bb

2

Bucataras
junior

Craiova

Bucataras din 15.02.2010

RETETE467
PRIETENI165
Retete / Mancaruri cu carne

Pernite de pui crocante

In Pui la 28 Iul 2010

Aceast reteta mi-a fost inspirata de o reclama la pernite crocante pentru pisici.Ma gandeam cum ar fi sa rontai si eu ceva in crusta crocanta dar putin dulce, putin picant , ceva cu arome fine,orientale.Asta m-a dus cu gandul la mancarea indiana care combina mult gustul dulce cu cel picant. Iata...

Rulada de pui Caleidoscop

In Pui la 28 Iul 2010

Se toaca marunt ardeiul gras rosu si verdeata. Se unge cu ulei de masline o folie de aluminiu, se aseaza cate o bucata de file de piept de pui peste care asezam in ordine verdeata tocata, ardeiul rosu calit (doar putin, ca sa nu se duca culoarea) si apoi baghetele de cascaval. Se ruleaza ,...

Tabla de sah

In Porc la 28 Iul 2010

Cartofii curatati de coaja si spalati se fierb putin in apa cu sare daca sunt prea mari.  Se taie cuburi potrivite din cartof si din carne de porc.Se aseaza alternativ cuburile ca o tabla de sah si se invelesc cu folie de aluminiu, se stropesc cu putin unt si sare si se dau la cuptor...

Ceafa de porc cu lutita

In Porc la 27 Iul 2010

Pentru lutita trebuie coapte rosiile pe gratar cu carbuni si apoi decojite si strosite bine impreuna cu sare,usturoi si puti ulei.Unii mai pun si ardei copt in ea. Se curata cartofii de coaja, se spala si s etaia cubulete.Se pun la fiert cu apa si sare si apoi se paseaza , adaugand lapte si...

Ficatei in sos cu mamaliguta

In Ficat la 21 Iul 2010

Se spala costitele si se preara pe ele boia, boabe de mustar si sare.Se picura ulei si se baga la cuptorul preincins si se lasa sa se rumeneasca. Ficateii se spala bine si se pun intr-o craticioara cu apa si ulei sa se inabuse.Se da un praf de sare.Apoi se dau deoparte putin. Separat...

Aripa de curcan inabusita cu legume

In Curcan la 21 Iul 2010

Se pune la fiert aripa de curcan in apa cu putina sare in tigaia adanca Doubletta.Deasupra se pune sita pt.aburi si pe ea bucati mari, curatate, de legume. Se lasa 1/2 ora.Apoi se desface carnea de pe osul aripii si se adauga in tigaia adanca.Se adauga si legumele de la aburi si se acopera cu...

Piept de pui umplut cu branzeturi si invelit in bacon

In Pui la 16 Iul 2010

Se curata pieptul de pui de piele si os, se spala bine si se bate bine cu ciocanul de snitele.Se da un praf de piper. Branza si cascavalul se dau pe razatoarea mica si se amesteca cu un ou mic crud.Apoi se toaca firul de ceapa verde si se adauga in acest amestec. Amestecul se intinde si se...

Sarmalute din porc cu curcan

In Porc la 12 Iul 2010

Se toaca marunt 2 cepe , se da pe razatoarea mica 1 morcov , se spala bine o canuta de orez.facem asa:punem la calit intai aceapa, apoi adaugam si morcovul, apoi mai lasam putin si adaugam si orezul si putina apa in care l-am tinut .Nu lasam mult, numai cat sa se inmoaie putin legumele si...

Piept de pui gratinat

In Pui la 9 Iul 2010

Se spala si se curata de pielita pieptul de pui, se transeaza felii subtiri (eu am folosit 4) si se bat usor sa nu se rupa.Se aseaza pe o hartie de copt intr-o tava cu putin unt si sare si apoi se aseaza deasupra pestisori de ceapa si feliute lungi de usturoi.Apoi suvite de ardei rosu, bucatele...

Cartofi umpluti a la Roberta

In Porc la 9 Iul 2010

Cartofii se spala si se curata de coaja, se foloseste unealta de scos cotorul de la mar si se scoate un tubulet din miezul cartofilor chiar pe mijloc.Cu aceeasi unealta vom scoate din roata de cascaval tubulete de cascaval cu care vom umple cartofii. Cartofii se fierb pe jumatate apoi se scot si...

Rata cu portocale

In Rata la 5 Iul 2010

Fiindca ratoiul meu nu era prea tinerel intai am fiert bine carnea, apoi am prajit-o doar putin la suprafata in putin unt impreuna cu ceapa taiata solzisori si un praf de sare.Apoi am scos copanele de rata si le-am asezaqt intr-un vas termorezistent. Ceapa am lasat-o in continuare pe foc pana...

Muschi de porc aromat in vasul de lut

In Porc la 22 Iun 2010

Ei, asta mancare e asa de buna ca trebe incercata dragilor! Nu-i greu de intocmit!poate ca va mirati ca vorbesc asa, dar odata ce am ticluit-o si am gustat-o mi-a luat-o limba razna! o nebunie! Iaca si cum se face: Taiem fara zgarcenie bucatoaie mari de muschi de porc, le asezam pe rotund...

Budinca de radacinoase cu pulpe dezosate la gratar

In Pui la 21 Iun 2010

Se curata legumele de coaja si se toaca cubulete , se pun la fiert in apa cu putina sare, se lasa pana fierb pana la 90 % apoi se scot se scurg si se aseaza intr-o tavita unsa cu unt si presarand bucatele de unt intre legume.Apoi se presara deasupra pesmet si se da la cuptor. Din pilaful de...

Chiftelute de pui in sos de smantana la cuptor

In Pui la 16 Iun 2010

Se toaca marunt carnea de pui sau se pune in robot impreuna cu ceapa curatata si morcovul.Se amesteca apoi cu sare si piper, un ou batut bine si putina faina.Puteti pune si putina paine  i compozitie sau cartof fiert dupa plac.Apoi formati gogoloaie si le dati prin pesmet si le prajiti in...

Beef Andreea

In Vita la 16 Iun 2010

Se taia patrate din carnea de vita se bat cu ciocanul de snitzele, se sareaza si se pipereaza putin.Se toaca verdeata, feliile de dovlecel, pieptul de pui si ceapa rosie cubulete mici, se amesteca toate si se pune cu lingura din amestec in mijlocul patrateleor de carne de vita.Se ruleaza si se...

Pui umplut cu unt si ierburi aromate

In Pui la 9 Iun 2010

Se spala bine puiul si se desface cu picioarele in sus.Se face un amestec din untul la temperatura camerei si ardeiul, ceapa si usturoiul tocate. Se adauga ultima data zeama de la o jumatate de lamaie si se rade si putin coaja de lamaie pe razatoarea mica Se umple puiul cu acest amestec, se...

Mamaliguta cu sos Rustic

In Pui la 4 Iun 2010

Am spalat bien cotoiasele si el-am pus intai la fiert in apa cu sare.Apoi am spalat, curatat si tocat legumele, morcovul l-am dat pe razatoare si grauntii de usturoi iar restul la cutit marunt.Apoi le-am pus la calit in puti ulei si am adaugat dupa 5 minute si pasta de rosii cu ardei.Apoi am...

Sarmalute in foi de vita

In Porc la 1 Iun 2010

Am tocat marunt ceapa rosie, am dat pe razatoarea mica morcovul si le-am calit in putin ulei, apoi am adaugat si carnea tocata amestec de porc cu piept de gaina si apoi am adaugat si orezul fiert separat dinainte in apa cu putina sare.Am amestecat si am adaugat si condimentele. Frunzele de...

Varza cu ciolan afumat

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2010

Se spala bine ciolanul de porc si soricul.Se lasa putin in apa. Se spala varza si se toaca marunt.Se pune la fiert in apa cu ciolanul. Separat calim ceapa tocata marunt cu putin bulion si pe la jumatea timpului de fierbere adaugam peste varza cu ciolan. Se adauga sare si 2 foi...

Crispy Strips

In Pui la 28 Mai 2010

Se marineaza carnea de pui taiata fasii lungi intr-un castron nemetalic cu o cana de lapte si condimentele. Lasati un pic la rece la frigider acoperit cu o punga sau puneti totul in punga de la condimentul Knorr afumatura cu usturoi, care are si punga pentru cuptor si o folositi pe aceea....

Varza in straturi

In Vita la 26 Mai 2010

Am tocat varza si am calit-o intr-o cratita cu putin ulei, sare si piper impreuna cu usturoiul si ceapa verde tocate.Apoi am adaugat si pasta de tomate si am dat deoparte dupa cateva minute. Separat am fiert orezul pe care apoi l-am ametecat cu carea tocata calita in tigaie cu sare, piper si...

Musaca rumenita cu cascaval

In Vita la 25 Mai 2010

Fierbem cartofii in coaja in apa simpla.Apoi pasam cartofii fierti bine si curatati de coaja si ii amestecam cu unt, sare, piper si  1 lingura de smantana. Apoi tocam marunt ceapa, morcovul,ardeiul si usturoiul si le calim in putin ulei, 2 linguri acolo. Apoi adaugam si carnea...

Mix grill

In Pui la 17 Mai 2010

se spala 2 cartofi mari , se coc in cuptor crapati pe mijloc si dati cu sare si unt.Separat facem bucati din legume pe care le punem pe gratar stropite cu putin ulei de masline si un praf de sare si piper. Pieptul de pui se pune invelit in staniol pe gratar apoi se desface si...

Vitel cu fasole verde

In Vita la 15 Mai 2010

Se pune la fiert o oala cu apa si deasupra o strecuratoare mare pe care asezam cuburile de carne de vitel. Separat oparim fasolea in apa cu sare si apoi o strecuram si o punem repede in apa rece cu cuburi de gheata ca sa nu-si piarda culoarea verde.Intr-o tigaie punem o ceasca de supa de legume...

Pui cu legume si pere

In Pui la 15 Mai 2010

Se spala bine pulpitele, se freaza cu ulei si se pun in punga magica cu condimente. Se toaca legumele si para bastonase lungi, rosiile chery in sferturi, se adauga in punga alaturi de pulpe impreuna cu maslinele si ramurica de rozmarin. Se leaga punga la gura si se introduce intr-o tava in...

Varza umpluta

In Porc la 11 Mai 2010

Se spala varzuca bine si se scoate cu grija cu un cutit cotorul.Se stropeste cu putin ulei si se da cu sare mare si piper negruSe toaca marunt kaizerul, usturoiul, ardeiul rosu, morcovul si ciuperca si se calesc usor in tigaie.Apoi se umple varzuca cu acest amestec.Deasupra asezam rosia...

Varza cu cabanos la cuptor

In Porc la 10 Mai 2010

Se curata varza de foila exterioare si se scoate cotorul cu un cutit.Se toaca varza si se freaca intre palme cu sare mare.Se lasa deoparte sa-si lase zeama care apoi se scurge.Se pune o cratita pe foc cu putin ulei si se caleste varza noastra inmuiata cu sare.Se adauga piper negru se amesteca sa...

Galina mia

In Pui la 6 Mai 2010

Se fierbe bine gaina/puiul grill in apa cu sare si apoi se baga la cuptor intr-o tava. Gainusa se va freca pe toata suprafata cu ierburi aromate Provence de la Kotani (sau se face o tocatura fina din toate ierburile mentionate si se amesteca cu putin ulei de masline/unt, apoi se freaca cu...

Friptura November

In Porc la 6 Mai 2010

Se incinge cuptorul. Se taie carnea de porc bucati maricele si se pune in punga magica cu condimentele. Se amesteca bine. Se taie rondele carnatul si se prajeste putin, nu de tot. Se adauga apoi si rondelele de carnat afumat in punga impreuna cu carnea de porc si 3 graunti de...

Fasolica cu carnati

In Porc la 5 Mai 2010

Se tine fasolea de cu seara in apa cu un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sa se inmoaie si sa mai elimine din gaze,apoi se scurge si se pune la fiert in apa cat sa treaca de 3 ori nivelul fasolei si se schimb apa de 3 ori, Cum scade, punem alta apa gata calduta ,fiarta in vas separat....

Afisate 61 - 90 din 120 retete    

Postari recente

publicat la 12.03.2016

Tarta cu ciuperci si ceapa rosie

publicat la 31.08.2014

Bezele cu aroma de capsuni

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]