Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete / Aperitive / Garnituri

Sandwich cu parizer de vita,mozzarella si varza cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2012

Taiem chiflele in 2, ungem o parte cu margarina, adaugam frunza de salata, parizerul, 1 felie mare de rosie, varza cu maioneza si cate 2-3 felii de mozzarella. Se serveste cu ketchup

Salata de cartofi cu caracatita

In Aperitive / Garnituri la 15 Sep 2012

Se taie sacul mare si se curata usor in mijloc unde are ochiul,cu atentie sa nu se sparga.Se clateste bine cu apa rece si se pune pe foc mic la fiert timp de 20 minute.Nu se lasa mai mult pentru ca se intareste si devine ca un cauciuc!Se lasa sa se raceasca si se curata de pielietele negre sub...

Legume la cuptor cu rozmarin si grefruit

In Aperitive / Garnituri la 13 Sep 2012

Ardeiul kapia,ceapa si usturoiul se taie rondele si se lasa la marinat 20 minute,cu sare,piper,peperoncino,ulei masline si putin vin rosu.Cartofii se taie pe lung(mai grosi decat cartofii prajiti),ii punem in apa cu sare si ii lasam sa fiarba pe jumatate.Se scot,se adauga condimentele mentionate...

Bulz cu ou si smantana

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2012

Punem intr-un ceaun apa pana la jumatate, adaugam putina sare si cand incepe sa clocoteasca adaugam malaiul in ploaie, se amesteca continuu si se lasa sa fiarba putin! Cand e gata, pregatim un vas termorezistent, il ungem cu putin ulei, adaugam un strat de mamaliga, branza de burduf...

Cartofi aurii

In Aperitive / Garnituri la 8 Sep 2012

Cartofii se curata,se taie cubulete si se pun la fiert.Cand au inceput sa clocoteasca se mai lasa doar 10 minute ca sa nu se sfarame.Se scot din oala,se pun intr-un castron,se pun condimentele si se pun intr-o tigaie in ulei incins sa se prajeasca,se lasa cam 10 minute,se intorc de pe o parte pe...

Omleta cu cascaval,salam si rosii

In Aperitive / Garnituri la 7 Sep 2012

Batem ouale bine cu sare si piper, cascavalul, rosiile, salamul si mozzarella se taie cubulete, se amesteca toate si se pune in uleiul incins (sa nu fie foarte mult ulei ca sa nu fie prea uleioasa). Se prajeste pe ambele parti dupa care se poate servi!

Cartofi natur trasi in unt

In Aperitive / Garnituri la 26 Aug 2012

Punem cartofii taiati cubulete la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata intr-o tigaie se pune untul si se topeste. Cartofii se scot si se pun intr-un vas rotund termorezistent, asezonam cu sare si piper, mararul tocat marunt si turnam untul topit. Se amesteca si se da la cuptor 15 minute. Se...

Cartofi taranesti altfel

In Aperitive / Garnituri la 14 Aug 2012

Intr-o tigaie wok punem ulei si punem cartofii sa se rumeneasca timp de cateva minute, dupa care ii acoperim cu apa si ii lasam la foc mic sa fiarba. Se adauga si 1 ceasca de vin alb cand sunt aproape facuti. Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat felii subtiri....

Vinete cu ardei kapia

In Aperitive / Garnituri la 12 Aug 2012

Curatam vinetele si ardeiul de coaja si le lasam separat sa se raceasca.Se taie ardeiul kapia cubulete,Se pun si cepele taiate cubulete mici.Se pun vinetele scurse,dar nu in totalitate ca altfel ies prea seci,se adauga sare si ardeiul kapia si se paseaza cu blenderul.La sfarsit se adauga si...

Orez picant cu vin rosu

In Aperitive / Garnituri la 11 Aug 2012

Intr-o tigaie wok punem continutul plicului de orez,adaugam 500 ml apa si lasam la foc mic sa fiarba timp de 10 minute,se amesteca frecvent pentru a nu se lipi.Cand e aproape gata adaugam vinul rosu,sa se patrunda bine.Se lasa circa 2 minute sa se raceasca si se serveste ca si garnitura.

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2012

Se bat ouale bine, se adauga putina sare si putin piper. Punem uleiul, praful de copt si faina. Se amesteca bine. Intr-un castron se pune telemeaua rasa pe razatoarea mare, ardeiul  si sunca se taie cubulete. Se amesteca totul impreuna cu compozitia. Se pregateste o tava de copt, se pune...

Chiftele de dovlecei cu morcov si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2012

Se curata dovlecelul de coaja, se spala bine, se curata de semintele din mijloc si se da pe razatoarea mare. se sareaza si se lasa 10-15 minute la scurs. Intr-un castron se rade cascavalul pe razatoarea mare, iar morcovul pe cea mica. Punem sare si piper si adaugam oul batut bine, se amesteca...

Placinta de dovlecei cu branza

In Aperitive / Garnituri la 27 Iul 2012

Dovlecelul se da pe razatoarea mare, se stoarce de apa si se adauga un ou. Se amesteca bine, punem sarea si piperul, adaugam si faina. Intr-un alt castron se da pe razatoare telemeaua. Intr-un vas termorezistent se pune putin unt topit, se unge peste tot si se aduga hartie de copt. Se adauga...

Aperitiv cu sunca si pepene galben

In Aperitive / Garnituri la 26 Iul 2012

Se inlatura grasimea de pe margine cui nu-i place,sau se poate servi cu grasime cu tot. Se curata 2-3 felii de pepene galben, se inlatura semintele. Se serveste pepenele cubulete, iar sunca felii subtiri sau cubulete.

Bruschete cu rosii si telemea

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2012

Punem feliile de paine pe gratar le lasam maxim 1 minut pe fiecare parte. Separat s-au pregatit rosiile taiate cubulete, stropite cu ulei de masline si busuioc proaspat sau uscat. Telemeaua se taie cubulete, se amesteca toate bine, se adauga si putin piper macinat si se lasa asa timp de 20-30...

Legume la gratar

In Aperitive / Garnituri la 1 Iul 2012

Se spala bine cartofii si dovleceii, se taie rondele potrivite, nici foarte subtiri, dar nici groase ca altfel se fac mai greu. Se condimenteaza cu sare, piper, boia dulce, busuioc, rozmarin, se stropesc cu ulei, se amesteca bine si se lasa asa jumate de ora sa intre toate aromele. Se pun pe...

Cum se fierbe porumbul

In Aperitive / Garnituri la 28 Iun 2012

. Se curata fiecare stiulete de panuse si de matase. Se pastreaza cateva panuse pentru a pune intr-o oala pe fund, se aseaza porumbul rupt in doua, se acopera cu alte frunze de panuse si se umple cu apa cat sa acopere. Se pune si un capac si se lasa la foc mic, cca 1 ora. La sfarsit se adauga si...

Sote de ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2012

Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri, iar coditele se pun intregi intr-un ceaun. Se adauga unt, ceapa taiata marunt, morcovii se dau pe razatoarea mare, iar ardeiul gras se taie cubulete. Se pun putin la calit, timp de 5 minute dupa care se acopera cu lapte pentru a fierbe. Se adauga...

Piure de cartofi a la Gordon Ramsay

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2012

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Se scurg de apa, se pune sare si piper, 1 lingura plina de margarina, putin lapte incalzit, care se adauga putin cate putin in functie de cat de moale il dorim. Ceapa se taie felii subtiri si se adauga...

Broccoli cu ulei de masline si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2012

Broccoli se pune intr-o oala in apa cu sare, timp de 10-15 minute. Se scot cu o strecuratoare, se lasa putin sa se raceasca, dupa care se taie felii subtiri ce se pun intr-o tigaie cu ulei de masline (o ceasca mica) si catei de usturoi pisat. Se lasa 10 minute la foc potrivit. Se pun toate...

Cartofi noi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2012

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare timp de 15-20 minute. Cand sunt gata, se scurge apa si se adauga in tava peste sosul format de la pulpele de pui. Reteta o vezi aici...

Scampagnata

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2012

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea mare. Se da pe razatoarea mica si parmezanul, iar ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele mici. Se pune ulei de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa taiata si dovlecelul scurs, se lasa circa 5 minute pe foc mare, se pune sare si piper si se...

Chiftelute de dovlecei cu branza feta

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2012

Dovleceii se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o sita si se lasa 10 minute la scurs. Intr-un castron se bate 1 ou bine, se pune sare si piper si se adauga dovleceii scursi bine de tot. Se amesteca, se sfarama branza feta, adaugam faina si mararul tocat marunt si se...

Cartofi noi cu marar

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2012

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Dupa ce s-au fiert se lasa sa se racoreasca putin si se taie in doua si se pun in ulei de masline incalzit si se lasa cca 7 minute pe fiecare parte sa se prajeasca bine. La sfarsit se adauga mararul taiat marunt, se amesteca, se...

Miez de lapte cu portocala

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

Se scoate miezul de lapte din cutie si se taie felii.Portocala o decojim,si o taiem la fel,felii rotunde.Se pune o felie de miez de lapte,una de portocala,si tot asa pana se termina.Se orneaza cu dulceata de visine

Bis di crudaiola

In Aperitive / Garnituri la 19 Mai 2012

Rosiile se taie felii,se pune in robotul de bucatarie,sau se paseaza cu blenderul(iese mai bine in robotul de bucatarie).Maslinele se pun fara masline,se taie cubulete,punem oregano,busuioc si ulei de masline.Pasam totul bine si punem paine la prajit si servim tip bruschete

Salata de fasole

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2012

Fasolea se scurge de zeama si se clateste bine cu apa rece,se pune intr-un castron,peste care se adauga tonul scurs de apa.Ceapa se taie felii subtiri,iar rosia o taiem cubulete.Se adauga sare si piper,ulei de masline si otet.Se serveste asa sau ca,o garnitura

Cartofi taranesti

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2012

Cartofii se taie cubulete ca de piure si se pun in apa cu sare la fiert,10-15 minute.Nu trebuie lasati sa se sfarame.Intre timp se taie ceapa felii subtiri,kaizerul se taie cubulete si se pun la calit in ulei de masline,dupa vreo 5 minute se adauga bulionul,sarea si piperul si se amesteca bine.Se...

Ciuperci gratinate

In Aperitive / Garnituri la 4 Mai 2012

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja in apa cu sare timp de 20 minute. Intre timp curatam ciuperciile de pielita, se spala cu apa rece si se taie felii subtiri si se pun la calit in uleiul de masline si se stinge cu vinul alb, se lasa 10 minute pana scade zeama. Intr-un...

Bruschete cu pomororo e basilico

In Aperitive / Garnituri la 24 Apr 2012

Rosia se taie feliute subtiri, dupa care le facem cubulete. Le adaugam intr-un castronel, punem sare si piper, ulei de masline, busuioc si oregano. Lasam la rece timp de 20 minute. Painea o punem la prajit si adaugam pe fiecare rosia preparata cu condimente

Afisate 151 - 180 din 193 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]