Bya Ralu

9

Bucataras
Suprem

brasov /brasov

Bucataras din 01.06.2011

RETETE1151
PRIETENI371
Retete / Aperitive / Garnituri

Omleta la cuptor cu porumb,ceapa verde si salam

In Aperitive / Garnituri la 7 Iun 2013

Ceapa verde se taie feliute, salamul se taie fasii potrivite, branza o taiem cubulete. Jumatate din compozitie se pune intr-un vas termorezistent uns cu ulei de masline, iar cealalta jumatate se pune in castron dupa ce am batut ouale bine. Se condimenteaza, punem cascavalul ras si rosia...

Pasta de ton cu branza si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 29 Mai 2013

Tonul se scurge de ulei ,se pune intr-un castron. Se adauga deasupra crema de branza,se amesteca bine, Ceapa si patrunjelul se taie marunt. Se adauga peste compozitie,impreuna cu condimentele si mustarul. Se serveste pe paine prajita

Bruschete cu rosii,porumb si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2013

Rosiile si mozzarella se taie cubulete, se pun intr-un castron, adaugam porumbul, condimentele si ulei de masline si le dam la rece 30 minute. Cabanosul il taiem feliute si le punem cateva minute la prajit. Painea se stropeste cu ulei de masline si se adauga compoztitia formata,iar deasupra...

Orez cu mazare,ciuperci si curcuma

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2013

Orezul se spala sub apa rece, de toate impuritatiile, se pune intr-o cratita cu apa la fiert. Se verifica, cand nu mai este tare se strecoara de apa. Se pune intr-o tigaie, se adauga untul, condimentele si legumele scurse de apa. Ceapa verde o taiem marunt, o adaugam in tigaie impreuna cu vinul....

Fasole batuta cu ceapa verde si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 15 Mai 2013

Fasolea se lasa in apa peste noapte. Se pune la fiert fasolea timp de 1.5 -2 ore.Se scurge de apa si se pune in robotul de bucatarie.Se adauga usturoiul pisat si ceapa verde taiata feliute. Se adauga si sare si piper si se mixeaza bine.Se adauga cate 1 lingura de maioneza ca sa se mixeze...

Chipsuri de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 14 Mai 2013

Cartofii se curata de coaja,se spala bine,se taie cu feliatorul,se fac feliute subtiri(depinde cum le doriti).Se pun intr-un castron si se clatesc foarte bine. Intr-un ceaun se pune ulei,iar cand s-a incins,se adauga feliutele de cartofi.Se pun pe rand nu foarte multe pentru a se prajii bine....

Salata de boeuf de vara

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2013

Cartofii se pun la fiert in coaja,se adauga sare si se lasa circa 20 minute. Ceafa de porc se pune la fiert impreuna cu morcovii. Mazarea se scurge de zeama si se adauga intr-un castron mare.Se taie castravetii si gogosarii feliute sau cuburi,se pun peste mazare,impreuna cu porumbul scurs....

Cartofi cu sos de mustar

In Aperitive / Garnituri la 9 Mai 2013

Cartofii se curata de coaja si se taie in doua daca sunt mai mici,daca nu ii taiem felii mai groase.Se pun la fiert pentru 20 minute,se adauga si sare. Cand sunt gata se scot intr-o strecuratoare,pentru a nu ramane apa deloc si se pun intr-un castron. Imediat se prepara sosul,amestecand...

Oua umplute cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 8 Mai 2013

Ouale le aveam deja fierte (cele care au ramas de la Paste), se curata de coaja si se taie pe lung in doua. Galbenusurile se adauga in robotul de bucatarie, se opreste unul pentru maioneza. Ciuperciile se scurg de apa din conserva si se pun in intr-o tigaie la prajit cu putin ulei. Adaugam...

Drob cu ciuperci si pui

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2013

Se spala ciuperciile bine, se da coaja jos si se pun la fiert circa 30 minute. Intr-o oala separata se pune la fiert pieptul de pui, ficatul de porc si morcovul. Ceapa verde se taie rondele si se pune la calit in ulei de masline. Ciuperciile se pun in robotul de bucatarie, impreuna cu...

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Ouale se spala bine cu detergent de vase dupa care le clatim foarte foarte bine. Cine doreste sa inlature scrisul de pe ou se poate sterge cu otet. Se pun la fiert in apa cu sare (pentru a nu se crapa coaja) si se lasa la fiert circa 3 minute. Se scot pe un prosop de hartie, dupa care...

Aperitiv cu ardei gras si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2013

Ardeii se spala bine, se taie cu grija pentru a le scoate capacul usor, se clatesc si se pun la uscat. Branza de burduf se striveste cu o furculita, se pune smantana, ceapa verde si mararul tocat marunt. Se amesteca bine si se umple fiecare ardei gras. Se pun fiecare intr-o punguta si se...

Bruschete cu rosii,bacon si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2013

Rosiile se taie cubulete si se pun intr-un castron, se adauga condimentele si ulei de masline si se lasa 10 minute sa intre condimentele in rosii. Baconul se taie cubulete si se pun intr-o tigaie la prajit fara ulei, se lasa cateva minute dupa care se poate opri focul. Feliile de paine se...

Cartofi aurii cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 27 Ian 2013

Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.Dupa ce incep sa fiarba se lasa inca 10 minute(nu trebuie sa fie foarte fierti,pentru ca se sfarama).Intr-o tigaie punem ulei de masline,adaugam cartofii scursi de apa si asezonam cu condimentele de mai sus.Se lasa la inceput la foc mare...

Salata de boeuf cu carne de porc si fasole pastai

In Aperitive / Garnituri la 19 Ian 2013

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare.Separat intr-o oala se pune carnea de porc,morcovii,pastarnacul,telina la fiert.Cand sunt fierte se lasa la racit.Cartofii,morcovii,carnea,pastarnacul se taie cubulete,se adauga intr-o oala mai mare,adaugam mazarea si fasolea pastai scursa si clatita cu apa...

Cartofi taranesti cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 15 Ian 2013

Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete. Ii clatim foarte bine, ii scurgem de apa, adaugam condimentele, stropim cu ulei de masline si ii lasam asa 10-15 minute. Intr-o tigaie wok adaugam ulei de masline, adaugam si cartofii cubulete si ii lasam putin la prajit pe ambele parti. Se stinge...

Omleta cu bacon,patrunjel si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 10 Ian 2013

Se bat ouale bine cu un praf de sare, adaugam cascavalul ras pe razatoarea mare, patrunjelul taiat marunt si baconul taiat cubulete. Adaugam si piper si putina boia dulce si putin busuioc. Se pune o tigaie la incins cu putin ulei si se adauga compozitia in tigaie. Se lasa cca 3 minute pe fiecare...

Oua umplute cu pateu de porc

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2013

Se pun ouale la fiert timp de 4-5 minute (cat sa fie tari). Se curata de coaja si se taie pe lung. Galbenusul de ou de pune intr-un castron si se sfarama bine cu o furculita. Se adauga pateul, se amesteca foarte bine, impreuna cu putina sare, piper si 2 linguri de maioneza. Se umple fiecare...

Chec aperitiv 2(reteta cu numarul 300)

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2012

Ouale se bat bine,se adauga faina amestecata cu praf de copt,punem sare si piper si uleiul.Ardeiul gras,feliile de muschi se taie cubulete,ciuperciile se maruntesc,iar mararul il tocam marunt.Se adauga peste compozitie,punem si branza si cascavalul ras,se amesteca usor.Intr-o tava de chec se...

Fasole batuta 2

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2012

Fasolea se lasa peste noapte in apa rece.Se pune la fiert in 3 ape(dupa ce clocoteste se schimba apa),in ultima apa se adauga si morcovii taiati in jumatate si telina,se adauga putina sare ceapa intreaga(pentru gust)si se lasa la fiert cca 30-40 minute.Se pastreaza zeama in care a fiert...

Salata de boeuf cu rasol de vita

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2012

Intr-o oala se pune la fiert rasolul de vita,impreuna cu morcovii,telina si ceapa intreaga(pentru gust).Cartofii se pun in coaja separat la fiert cca 20 minute in apa cu sare.Cand sunt gata se curata de coaja si se taie cubulete,morcovii si telina la fel,se amesteca,se adauga mazarea...

Mamaliga gratinata cu carnati la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Dec 2012

Intr-un vas termorezistent se pune ulei de masline, adaugam mamaliguta. Deasupra se pune carnatul taiat feliute, iar intr-un castron se pune smantana batuta cu ou, sare si piper. Se toarna smantana deasupra peste carnati, dupa care punem cascavalul ras. Se baga la cuptor cca 30 minute, se...

Bruschete cu rosii si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2012

Rosia se taie cubulete,se pune busuioc si ulei de masline.Painea o punem la prajit.Adaugam putin ulei de masline,punem rosiile cubulete si jumatate de felie de cascaval.Le bagam la cuptorul cu microunde timp de 2 minute (pana se topeste cascavalul.Se lasa putin sa se raceasca si se servesc ca...

Briose cu cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2012

Se bat ouale cu praful de sare, uleiul, laptele, ceapa bucatele, cascavalul cubulete, ciuperciile taiate bucatele mai mici, iar ceapa taiata marunt. Faina se amesteca cu praful de copt, se amesteca toata compozitia si adaugam si mararul tocat marunt. Formele se ung cu ulei si se aseaza intr-o...

Cartofi aromati la cuptor cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2012

Se curata cartofii de coaja,se clatesc bine in apa rece si se taie fasii potrivite dar nu de tot ca sa nu se desprinda bucatelele.Intr-un castron se pun 2-3 linguri de ulei de masline si condimentele,se amesteca bine si se adauga si usturoiul pisat.Se ung cartofii cu amestecul de condimente.Se...

Tarta de legume

In Aperitive / Garnituri la 28 Noi 2012

Cartofii se pun la fiert in coaja timp de 15-20 minute, se lasa putin la rece si se curata de coaja dupa care taiem bucatele mici. Telemeaua si cascavalul se dau pe razatoarea mare. Intr-un castron se pun ouale, sare, piper si se bat cu blenderul. Se adauga branza si cascavalul, ciupercile si...

Broccoli in vin rosu

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2012

Se pune broccoli la fiert circa 15 minute, dupa care il scoatem din apa si il taiem fasii mai subtiri .Intr-o oala sau o tigaie punem broccoli, adaugam sare si piper si usturoiul feliat subtire. Lasam cateva minute si inabusim cu 1 pahar de vin rosu. Se lasa pana scade zeama, se serveste ca si...

Ciuperci mixte in tigaie

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2012

Se pun ciupercile intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu usturoiul feliat subtire si se lasa la calit cateva minute. Se adauga putin lapte, se inabusa, adaugam sare si un strop de vin (rosu sau alb). Se muta in alta tigaie se mai adauga putin ulei, le mai lasam 5 minute si se servesc, ca si...

Pasta de ardei kapia cu fasole rosie

In Aperitive / Garnituri la 3 Oct 2012

Se fac ardeii kapia pe gratar, se pun intr-o oala cu sare si capac, se decojesc usor, se curata si de seminte si se pun deoparte. Se dau ardeii kapia prin robotul de bucatarie, se adauga si zeama ramasa de la ardei, se adauga fasolea clatita bine cu apa rece, sare, piper si uleiul de masline. Se...

Oua umplute cu ton

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2012

Punem ouale la fiert timp de 5 minute dupa ce a inceput sa clocoteasca. Le punem in apa rece si le lasam cateva minute sa se mai raceasca. Se curata de coaja,se taie in 2 pe lung. Se pun galbenusurile intr-un castron, se piseaza bine, adaugam ceapa taiata marunt, maioneza, usturoiul dat pe...

Afisate 121 - 150 din 193 retete    

Postari recente

publicat la 16.09.2021

Tartar de ton

publicat la 16.09.2021

Desert tort Cifra

publicat la 24.01.2021

Desert papanasi moldovenesti

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Ai grija unde-ti directionezi astazi gandurile - sfaturile sunt rar binevenite şi cei care au cea mai mare nevoie de ele sunt întotdeauna cei oare le agreează cel mai puţin.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]