Morcovii si telina se taie bucati nu foarte mici. Se taie carnea fasii groase de 1 cm sau 1,5 cm. Se incinge uleiul intr-o oala incapatoare.
Carnea se pune in uleiul incins si se prajeste cam 5 minute ( pe masura ce sta pe foc isi lasa...
Pregatirea puiului:
Se taie marunt ceapa si se zdrobeste usturoiul Se amesteca toate ingrediente si se lasa puiul la macerat in sosul rezultat la rece aprox. 4 ore. Se incinge cuptorul la 250 de grade Celsius. Puiul se scoate...
Grisine:
Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat( trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.
Se incalzeste cuptorul la 200...
Albusurile se bat spuma. Se cerne faina cu cacaoa si cu praful de copt. Zaharul se freaca cu untul moale si se adauga cate un galbenus, pe rand. Se amesteca si cu faina si la sfarsit se adauga si albusurile batute, cu grija ca sa nu se...
Se curata usturoiul si se amesteca cu busuiocul taiat marunt, marunt, sucul de lamaie si cu uleiul de masline. Se sareaza dupa gust. Feliile de paine se prajesc la orice intensitate( de la abia caldute la arse-carbonizate, dupa cum va e placul...
Carnea de taie felii de 1 cm grosime. Lamaile se storc. Vinul se amesteca cu piperul, 3/4 din sucul lamailor, 4 mere rase + cojile lor, sare. Se amesteca cu carnea de porc si se lasa 4 ore la frigider.
Celelalte 6 mere se vor taia in...
Blat:
Se bat albusele spuma tare cu apa, se adauga zaharul tot, dupa care se mai bat pana cand devine compozitia lucioasa.Pe rand, se adauga galbenusurile si la sfarsit, faina
Aluatul se imparte in doua parti, una se amesteca cu...
Preincalziti cuptorul la 190 grade Celsius. Se cerne faina cu praful de copt, sarea, nucsoara, boiaua, piperul. Ouale se bat bine cu mixerul si se adauga faina cu condimentele, cascavalul, usturoiul, iaurtul si pestele cu tot cu uleiul din...
Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.
Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid...
Toate cele 3 feluri de ciocolata se pun in vase diferite pe bain-marie si se pastreaza topite. Se face un model din ciocolata alba pe forma de silicon, inainte de a pune ciocolata cu lapte, dupa care se lasa 10 minute in frigider, sa se...
Se incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius
Se bat foarte bine spuma albusurile. Se adauga tot zaharul ( si cel simplu, si cel vanilat) deodata si se bat impreuna pana cand se dizolva cristalele de zahar. Apoi, pe rand , cate un galbenus,...
Se framanta faina cu ouale cam 6 minute pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora in frigider perfect acoperit cu folie de plastic.
Pe o suprafata presarata cu faina se ia cate 1/4 din aluat si se intinde cu sucitorul pana...
Preparare blat:
Se bat albusele spuma tare impreuna cu apa. Se adauga zaharul si se continua batutul pana cand se intaresc. Se adauga cate un galbenus, pe rand, coaja de lamaie si la sfarsit, faina.
Intr-o tava cu hartie cerata se...
Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin
Morcovii si telina se taie bucati nu foarte mici. Se taie carnea fasii groase de 1 cm sau 1,5 cm. Se incinge uleiul intr-o oala incapatoare. Carnea se pune in uleiul incins si se prajeste cam 5 minute ( pe masura ce sta pe foc isi lasa...