Acrisoara Dulce

de laughylau in Prajituri, 6 Noi 2011 | 6522 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri apa
  • 8 linguri zahar
  • coaja unei lamai

crema de mere:

  • 5 mere mari
  • 100 g zahar
  • sucul de la doua lamai
  • 50 ml suc mere
  • 40 g amidon
  • 80 g unt

crema vanilie:

  • un plic praf de budinca vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar

Sirop 1:

  • cojile celor 5 mere
  • sucul unei lamai
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 ml apa

Sirop 2:

  • 200 g visine
  • 80 ml apa
  • sucul unei lamai
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acrisoara Dulce:

Preparare blat:

Se bat albusele spuma tare impreuna cu apa. Se adauga zaharul si se continua batutul pana cand se intaresc. Se adauga cate un galbenus, pe rand, coaja de lamaie si la sfarsit, faina.

Intr-o tava cu hartie cerata se toarna amestecul rezultat. Se coace 35 minute in cuptorul incalzit la 180 grade Celsius. Cand e gata, se desprinde hartia cerata si se taie in doua pe orizontala.

Pentru siropul 1 se fierb 10 minute cojile merelor cu apa. Se ia de pe foc si se adauga sucul lamaii si zaharul vaniat.

Pentru siropul 2 se fierb 5 minute visinele in apa si suc de lamaie. Se strecoara, iar visinele se vor folosi la decor.

Crema de mere se prepara punand untul intr-un vas pe foc mic. Cand e topit, se pune zaharul si se asteapta pana se dizolva. Se pun si merele rase (vasul e inca pe foc) si se fierb 7 minute. Amidonul se dizolva in sucul de mere si lamaie si se adauga la amestecul care fierbe. 1 minut se mai lasa pe foc, sa clocoteasca pe foc micut.

Pentru crema de vanilie se prepara budinca dupa instructiunile de pe plic.

Finalizarea: Prima parte din blat se insiropeaza cu siropul 1. Se pune crema calduta de mere dupa care se aseaza cealalta parte a blatului si se insiropeaza cu siropul 2, apoi se niveleaza budinca de vanilie calda.

Se orneaza cu visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Acrisoara Dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]