Incepem prepararea aluatului cu o seara inainte:
-separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura.
-amestecam bine untura si smanatana pana se omogenizeaza,apoi adaugam galbenusurile si vanilina.Cernem faina si o adaugam peste compozitia de smanatana,apoi...
Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul.
Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de...
Spalam cartofii si ii curatam de coaja (daca sunt cartofi noi nu este nevoie), apoi ii taiem feliute, dar nu pana jos, iar ca sa obtinem rezultatul dorit punem cartofii intre 2 linguri, apoi taiem, astfel cutitul se opreste la timp.
Punem in fiecare crestatura putina margarina si presaram apoi...
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praf de copt,un praf de sare) si in altul cele lichide(oul,uleiul,esenta de rom si iaurtul),apoi peste cele uscate punem cele lichide si omogenizam.
In formele pentru briose punem hartiutele si in hartiute punem...
Spalam toate legumele si le taiem:morcovii,dovleceii si ardeii ii taiem feliute,vanata cubulete si rosiile in 4.
Punem o oala cu apa sarata pe foc pentru paste.
Punem usturoiul intreg in tigaie impreuna cu uleiul si il lasam sa se rumeneasca putin,apoi il scoatem si punem...
Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc.
In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste.
Cand maiaua este gata o punem in fantana facuta la faina si incepem framantarea,adaugand treptat apa...
Decojim rosiile si le taiem cubulete mici.
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi le punem intr-o tigaie cu uleiul,sa se caleasca.Cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile (fara sa le dezghetam) si le lasam pana scade toata apa pe care o lasa,apoi stingem cu cele 2 linguri de...
Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute:
amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de bucati),pe care le punem pe o farfurie si le dam la rece pana in momentul folosirii.
Aluatul:...
Curatam toate legumele si le spalam.
Un morcov il dam pe razatoarea mare si il punem in oala unde vom pregati supa cu cele 3 linguri de ulei de masline.Il lasam la foc mic pana se inmoaie putin,apoi punem 3 litri de apa si cand incepe sa fiarba punem celelalte legume.
Cand legumele...
Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita.
Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute...
Punem laptele pe foc cu un praf de sare,iar cand da in fiert punem taiteii(sau alte paste) si zaharul.
Lasam sa fiarba 5 minute,apoi adaugam vanilina si coaja rasa de portocala,mai lasam sa dea 1 clocot,dupa care dam deoparte si acoperim oala cu un capac pentru 5-10 minute.
Servim simplu...
Spalam buchetelele de conopida si le fierbem in apa sarata 5-7 minute,dupa care le lasam la scurs si racit.
Dovleceii ii spalam si ii taiem felii,fara sa ii curatam,apoi ii presaram cu putina sare.
Intr-un bol amestecam faina alba cu cea de grau dur,adaugam sare,piper si putina paprika,apoi...
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt(sau o facem cu robotul).Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeii ii spalam,ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem cubulete.
Intr-o oala cu fundul gros punem uleiul si ceapa tocata la innabusit,lasam 10-15 minute dupa care...
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se umfla,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,apoi mixam,dupa care incorporam faina si praful de copt cernute.Amestecam usor pana se...
Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos.
Batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana bezeaua sta "bat",apoi adaugam otetul,mixam si apoi adaugam amidonul.Omogenizam compozitia si o punem intr-un poche sau folosim o lingura....
Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.
Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat.
Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 gr fiecare) si le rotunjim.
Intindem fiecare biluta de...
Frecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam cacao,amidonul si adaugam treptat smantana si laptele,amestecand pentru a nu face cocoloase.
Punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,apoi dam deoparte.
Dupa ce s-a racorit putin punem budinca in 4 cupe si lasam sa...
Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam impreuna cu telina si le punem intr-o oala cu uleiul sa se caleasca putin,dup care punem afumatura si o lasam putin sa se innabuseasca,dupa care punem 1 litru(circa) de apa.
Lasam sa fiarba la foc mic 25 de minute,timp in care curatam cartofii,ii spalam...
Rupem buchetele de conopida,le spalam si pe cele prea mari le taiem in 2.
Punem pe foc o oala cu apa sarata si cand da in fiert punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 5-7 minute(cat sa inmoaie putin),apoi le scurgem si le lasam sa se raceasca.
Intre timp pregati aluatul:...
Topim untul si il lasam sa se racoreasca.
Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt cernute.
Punem o parte din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in compozitia...
Fierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca.
Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete(sau ii dam pe razatoarea mare).Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici.
Curatam ceapa si o...
Preparare Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa
Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la incalzit.Cand este cald topim drojdia,apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cojile rase se ridica la...
Curatam legumele si le punem intr-o oala cu apa (3,5-4 litri apa,eu pun la ochi),pe care o punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem si carnea de pui.
Lasam sa fiarba la foc mic (luam spuma de cate ori este nevoie) 1 ora si 30 de minute circa.Dupa 1 ora punem sare si boabe de piper si punem...
Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei.
Intre timp pregatim umplutura:
curatam legumele si le spalam,apoi le tocam marunt si le punem in tigaie cu cele 25 gr unt si uleiul de masline.Le calim putin apoi adaugam carnea tocata si...
Dupa ce am spalat,curatat de coaja si cotoare gutuile,le taiem cubulete(eu am avut 2,5 kg produs finit) si le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu apa si punem pe foc.
Lasam sa fiarba circa 30 de minute,amestecam des si cand gutuile se desfac in oala,le pisam bine(facem un piure),apoi...
Pregatirea blatului:
Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam treptat uleiul si continuam sa mixam pana devine ca o crema.Punem gemul,omogenizam,apoi adaugam laptele si faina amestecata cu cacao si praful de copt,iar dupa ce am amestecat bine adaugam la...
Curatam legumele,le spalam si le taiem bucatele.
Bucata de cotlet o masam bine cu sare si paprika,apoi cu condimentele pentru fripturi.
In tava in care o vom pregati punem untul si uleiul de masline,apoi punem pe foc potrivit si cand untul s-a topit punem bucata de carne sa se rumeneasca pe...
Nu pot sa va spun cate gutui am folosit pt ca le-am cantarit doar dupa ce le-am curatat si taiat cubulete.
Alegem gutui coapte si sanatoase,pe care le spalam,le curatam de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete.Eu le-am taiat de diferite dimensiuni.
Punem intr-o oala cu fundul gros...
Prima data pregatim sosul ragù:
Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si lasam pana carnea se albeste,apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore,dupa care adaugam passata de...
Mixam untul cu zaharul si praful de sare,pana devine cremos,apoi adaugam cate un galbenus si mixam dupa fiecare in parte.Separat amestecam faina cu amidonul,praful de copt si cacao,compozitie pe care o vom adauga cernuta peste crema de unt.
Framantam pana obtinem un aluat compact si moale,pe...
Broscute cu nuca prajita
Incepem prepararea aluatului cu o seara inainte: -separam albusurile de galbenusuri,iar albusurile le tinem deoparte pentru umplutura. -amestecam bine untura si smanatana pana se omogenizeaza,apoi adaugam galbenusurile si vanilina.Cernem faina si o adaugam peste compozitia de smanatana,apoi...
Sarmale cu ciuperci de post
Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul. Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de...
Garnitura cartofi Hasselback
Spalam cartofii si ii curatam de coaja (daca sunt cartofi noi nu este nevoie), apoi ii taiem feliute, dar nu pana jos, iar ca sa obtinem rezultatul dorit punem cartofii intre 2 linguri, apoi taiem, astfel cutitul se opreste la timp. Punem in fiecare crestatura putina margarina si presaram apoi...
Briose cu surprize
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele uscate(faina,cacao,zahar,praf de copt,un praf de sare) si in altul cele lichide(oul,uleiul,esenta de rom si iaurtul),apoi peste cele uscate punem cele lichide si omogenizam. In formele pentru briose punem hartiutele si in hartiute punem...
Spaghete cu legume
Spalam toate legumele si le taiem:morcovii,dovleceii si ardeii ii taiem feliute,vanata cubulete si rosiile in 4. Punem o oala cu apa sarata pe foc pentru paste. Punem usturoiul intreg in tigaie impreuna cu uleiul si il lasam sa se rumeneasca putin,apoi il scoatem si punem...
Langosi
Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc. In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste. Cand maiaua este gata o punem in fantana facuta la faina si incepem framantarea,adaugand treptat apa...
Ciuperci cu rosii pe pat de mamaliga
Decojim rosiile si le taiem cubulete mici. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi le punem intr-o tigaie cu uleiul,sa se caleasca.Cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile (fara sa le dezghetam) si le lasam pana scade toata apa pe care o lasa,apoi stingem cu cele 2 linguri de...
Chiftelute cu parmezan in aluat de bere.
Prima data pregatim compozitia pentru chifteleute: amestecam toate ingredientele de mai sus pana obtinem o compozitie omogena,apoi cu mana umeda formam chiftelute(avem nevoie de 18-20 de bucati),pe care le punem pe o farfurie si le dam la rece pana in momentul folosirii. Aluatul:...
Supa de legume cu taitei de casa.
Curatam toate legumele si le spalam. Un morcov il dam pe razatoarea mare si il punem in oala unde vom pregati supa cu cele 3 linguri de ulei de masline.Il lasam la foc mic pana se inmoaie putin,apoi punem 3 litri de apa si cand incepe sa fiarba punem celelalte legume. Cand legumele...
Taitei de casa fara ou.
Cernem cele 2 tipuri de faina intr-un bol si amestecam cu sarea,apoi facem o fantana la mijloc si icorporam treptat apa,amestecand cu o furculita. Cand am adaugat toata apa,incepem sa framantam aluatul cu mana pana devine omogen,apoi il invelim in folie transparenta si il lasam 30-40 de minute...
Taitei cu lapte(de post).
Punem laptele pe foc cu un praf de sare,iar cand da in fiert punem taiteii(sau alte paste) si zaharul. Lasam sa fiarba 5 minute,apoi adaugam vanilina si coaja rasa de portocala,mai lasam sa dea 1 clocot,dupa care dam deoparte si acoperim oala cu un capac pentru 5-10 minute. Servim simplu...
Conopida si dovlecei pané (de post).
Spalam buchetelele de conopida si le fierbem in apa sarata 5-7 minute,dupa care le lasam la scurs si racit. Dovleceii ii spalam si ii taiem felii,fara sa ii curatam,apoi ii presaram cu putina sare. Intr-un bol amestecam faina alba cu cea de grau dur,adaugam sare,piper si putina paprika,apoi...
Tocana de legume cu orez
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt(sau o facem cu robotul).Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeii ii spalam,ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem cubulete. Intr-o oala cu fundul gros punem uleiul si ceapa tocata la innabusit,lasam 10-15 minute dupa care...
Rulada cu gem de gutui si nuci prajite.
Separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile cu un praf de sare pana se umfla,apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea lucioasa.Adaugam pe rand galbenusurile si uleiul,apoi mixam,dupa care incorporam faina si praful de copt cernute.Amestecam usor pana se...
Mini pavlova.
Amestecam zaharul pudra cu zaharul tos. Batem albusurile spuma cu praful de sare,apoi adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana bezeaua sta "bat",apoi adaugam otetul,mixam si apoi adaugam amidonul.Omogenizam compozitia si o punem intr-un poche sau folosim o lingura....
Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval
Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline. Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat. Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 gr fiecare) si le rotunjim. Intindem fiecare biluta de...
Budinca cu cacao si smantana.
Frecam galbenusurile cu zaharul,apoi adaugam cacao,amidonul si adaugam treptat smantana si laptele,amestecand pentru a nu face cocoloase. Punem compozitia pe foc si lasam sa fiarba la foc mic pana se ingroasa,apoi dam deoparte. Dupa ce s-a racorit putin punem budinca in 4 cupe si lasam sa...
Supa-crema de cartofi cu afumatura si tarhon
Curatam ceapa si morcovul,apoi le tocam impreuna cu telina si le punem intr-o oala cu uleiul sa se caleasca putin,dup care punem afumatura si o lasam putin sa se innabuseasca,dupa care punem 1 litru(circa) de apa. Lasam sa fiarba la foc mic 25 de minute,timp in care curatam cartofii,ii spalam...
Conopida pane
Rupem buchetele de conopida,le spalam si pe cele prea mari le taiem in 2. Punem pe foc o oala cu apa sarata si cand da in fiert punem buchetelele de conopida si le lasam sa fiarba 5-7 minute(cat sa inmoaie putin),apoi le scurgem si le lasam sa se raceasca. Intre timp pregati aluatul:...
Chec din albusuri
Topim untul si il lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile cu un praf de sare,zaharul vanilat si zaharul ca pentru bezea,apoi adaugam untul si la sfarsit incorporam faina si praful de copt cernute. Punem o parte din compozitie intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in compozitia...
Cartofi taranesti (de post)
Fierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca. Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete(sau ii dam pe razatoarea mare).Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici. Curatam ceapa si o...
Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa
Preparare Reteta de cornuri pufoase cu gem sau cu nuca si cacao cu aluat de casa Punem 100 ml lapte cu o lingura de zahar si cojile de lamaie si portocala rase,la incalzit.Cand este cald topim drojdia,apoi acoperim vasul si lasam 10-15 minute sa creasca(pana cojile rase se ridica la...
Supa de pui cu galuste de gris
Curatam legumele si le punem intr-o oala cu apa (3,5-4 litri apa,eu pun la ochi),pe care o punem pe foc.Cand incepe sa fiarba punem si carnea de pui. Lasam sa fiarba la foc mic (luam spuma de cate ori este nevoie) 1 ora si 30 de minute circa.Dupa 1 ora punem sare si boabe de piper si punem...
Hachis Parmentier.
Curatam cartofii,ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare pana intra usor furculita in ei. Intre timp pregatim umplutura: curatam legumele si le spalam,apoi le tocam marunt si le punem in tigaie cu cele 25 gr unt si uleiul de masline.Le calim putin apoi adaugam carnea tocata si...
Gem de gutui
Dupa ce am spalat,curatat de coaja si cotoare gutuile,le taiem cubulete(eu am avut 2,5 kg produs finit) si le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu apa si punem pe foc. Lasam sa fiarba circa 30 de minute,amestecam des si cand gutuile se desfac in oala,le pisam bine(facem un piure),apoi...
Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate
Pregatirea blatului: Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi dubleza volumul,apoi adaugam treptat uleiul si continuam sa mixam pana devine ca o crema.Punem gemul,omogenizam,apoi adaugam laptele si faina amestecata cu cacao si praful de copt,iar dupa ce am amestecat bine adaugam la...
Cotlet de porc la cuptor cu sos de legume
Curatam legumele,le spalam si le taiem bucatele. Bucata de cotlet o masam bine cu sare si paprika,apoi cu condimentele pentru fripturi. In tava in care o vom pregati punem untul si uleiul de masline,apoi punem pe foc potrivit si cand untul s-a topit punem bucata de carne sa se rumeneasca pe...
Dulceata de gutui
Nu pot sa va spun cate gutui am folosit pt ca le-am cantarit doar dupa ce le-am curatat si taiat cubulete. Alegem gutui coapte si sanatoase,pe care le spalam,le curatam de coaja si cotoare,apoi le taiem cubulete.Eu le-am taiat de diferite dimensiuni. Punem intr-o oala cu fundul gros...
Cannelloni alla bolognese
Prima data pregatim sosul ragù: Tocam legumele marunt si le punem cu 4-5 linguri de ulei de masline intr-o oala cu fundul gros.Le calim putin,apoi punem cele 2 tipuri de carne tocata si lasam pana carnea se albeste,apoi stingem cu vinul,lasam sa se evapore,dupa care adaugam passata de...
Nasturasi de ciocolata...
Mixam untul cu zaharul si praful de sare,pana devine cremos,apoi adaugam cate un galbenus si mixam dupa fiecare in parte.Separat amestecam faina cu amidonul,praful de copt si cacao,compozitie pe care o vom adauga cernuta peste crema de unt. Framantam pana obtinem un aluat compact si moale,pe...