Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval

de lilik in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2012 | 5098 vizualizari

 

ei bine astazi am facut faimoasele "chiftele in aluat de bere",dar fetita mea imi zicea ca ea nu vrea,ca vrea chiftelele facute in alt fel,ma rog(deci pe maine am in meniu chiftele altfel :))),asa ca am facut si cu alta umplutura...Chiar grozave...merg de minune in loc de sandvis ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 200 gr faina de grau dur
  • 200 gr faina alba
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 250 ml bere
  • 5 gr drojdie uscata
  • Pentru umplutura:
  • sunca
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval:

Cernem cele 2 tipuri de faina si le amestecam cu drojdia,apoi adaugam sarea,berea si treptat uleiul de masline.

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios si usor de manevrat.

Impartim aluatul in 18-20 de bucati egale(35-40 gr fiecare) si le rotunjim.

Intindem fiecare biluta de aluat si in mijloc punem cascaval si sunca dupa plac,apoi inchidem marginile aluatului la mijloc si aplatizam putin.

Procedam astfel cu fiecare biluta de aluat,apoi le asezam intr-un vas termorezistent uns cu unt si le lasam acoperite la loc cald 20-30 de minute.

Le dam la cuptorul incins la 180° pana se rumenesc frumos(30-35 de minute).

TIPS-URI

1

marginile trebuie inchise bine pentru ca in timpul coacerii cascavalul se topeste si poate iesi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici din aluat de bere umplute cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bagheta umpluta