Gem de gutui

de lilik in Dulceata / Gem, 2 Noi 2012 | 7349 vizualizari

 

Foarte aromat...

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg gutui curatate si taiate cubulete
  • 5 pahare cu apa(fiecare pahar 250 ml)
  • 2 kg zahar
  • zeama de la 2 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de gutui:

Dupa ce am spalat,curatat de coaja si cotoare gutuile,le taiem cubulete(eu am avut 2,5 kg produs finit) si le punem intr-o oala cu fundul gros impreuna cu apa si punem pe foc.

Lasam sa fiarba circa 30 de minute,amestecam des si cand gutuile se desfac in oala,le pisam bine(facem un piure),apoi adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic 45-60 de minute circa(pana gemul capata o culoare frumoasa si este bine legat),amestecand mereu sa nu se lipeasca.

La sfarsit adaugam zeama de lamaie si mai lasam 5 minute pe foc,dupa care punem gemul fierbinte in borcane sterilizate,punem capacul si le punem cu fundul in sus pana se racesc.

Depozitam borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui