Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in ulei .
Ceapa se curata ,se spala si se toaca . Se pune la prajit langa carne .
Adugati pasta de gogosari , sarati , puneti o lingura de faina si amestecati .
Se toarna laptele ,putin cate putin, amestecand .
Ouale se bat spuma cu...
Puneti jintuiala la fiert . Sarati . Cand aceasta fierbe turnati in ploaie faina de malai amestecand cu un tel sau o lingura de lemn . Balmosul nu trebuie sa aiba in final o consistenta foarte mare .
Prajiti[ fara ulei ] intr-o tigaie slanina afumata taiata feliute increstate . Cand...
Carnea de pui se portioneaza , se curata si se spala .
Asezati carnea intr-o tigaie .
Condimentati cu sare si scortisoara .
Adaugati sucul proaspat de rosii si stropiti cu putin ulei de masline .
Presarati frunze de busuioc .
Fierbeti inabusit sub capac 40-50...
Legumele se curata si se spala .
Carnea de porc se taie bucati mici [ cat ar incape intr-o lingura ].
Rosiile se curata de pelite si se toaca cu blenderul vertical .
Se pune la calit in ulei ceapa , ardeiul Kapia , si usturoiul care au fost tocate marunt .
Cand ceapa...
Tineti inima in apa rece ca sa se traga sangele din ea.
Spalati ceapa si patrunjelul
Portionati inima felii si o puneti la prajit intr-o tigaie mare .
Adugati ceapa taiata marunt si carnatul chorizo .Adaugati vinul .
Cand inima este fiarta dati putina culoare cu boia si curcuma...
Carnea taiata cuburi mai mari se pune in ceaun la prajit
Cand a scazut tot lichidul lasat de carne si aceasta incepe sa se rumeneasca se pune ceapa si ardeiul taiate cubulete .Sarati.
Adaugati pasta de rosii , boiaua si pasta de ardei . Amestecati si puneti apa cat sa acopere carnea ....
Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte .
Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano .
Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori .
Inttr-o tigaie incapatoare...
Spalati si portionati costita de miel .
Puneti la fiert cu un pahar de apa si putin ulei costita , ceapa tocata marunt , menta si chili . Sarati .
Fierbeti carnea inabusit la foc mic sub capac .
In acelasi timp puneti la fiert in apa sarata cartofii in coaja .
Cand...
Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii .
Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei minimum 30 minute .
ATENTIE: NU SARATI ....
Puiul se curata si se portioneaza .
Cepele se curata si se toaca marunt .
Prajiti puiul in ulei pana incepe sa se rumeneasca .Sarati .
Adugati ceapa si prajiti inca 1-2 minute .
Adugati rosiile paserate boiaua de ardei si pasta de ardei iuti +faina .
Amestecati totul si...
Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne .
Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru .
Carnea spalata se unge cu amestecul de mai sus si se pune intr-o tava de ceramica .
Puneti...
Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in ulei de masline si usturoi maruntit pana capata crusta .
Adaugati ciupercile curatate , spalate si feliate .
Amestecati si puneti rosiile pasate . Presarati cu oregano .Sarati.
Lasati la fiert 30 minute Adugati putina apa...
Puiul curratat , spalat si portionat se sareaza si se prajeste usor in ulei intr-o cratita incapatoare .
Dupa ce se evapora apa ceeste lasata de carne siaceasta incepe sa prinda crusta se adauga ceapa si jumatate din patrunjel tocate .Se amesteca .
Imediat se pune pasta de rosii , cea de...
Puneti vasul roman sa stea in apa minim 30 minute .
Pregatirea frunzelor:Puneti la fiert 3 l apa cu sare si otet .Opariti mai intai foarte usor frunzele de salata si loboda . Urmeaza oparirea frunzelor de vita . Scobiti cotorul de la varza pe care o introduceti in oala , se vor desprinde cu...
Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte .
Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati .
Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora .
Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate .
Asezonati...
Feliati carnea de vacuta .
Bateti carnea bine sa se subtieze .Sarati si piparati .
Dati felia de carne usor prin faina alba , scuturati surplusul si prajiti in ulei incins pe ambele parti , nu prea mult, pana incepe sa devina usor maronie .
Separat caliti ciupercile scurse de apa in unt...
Ceapa se curata, se spala si se taie felii mai groase .
Caciulia de usturoi se curata de mustati si primul strat de foi, se spala si se taie in doua .
Se pune la fiert in bere+apa , costele,piperul ,ceapa,usturoiul,foaia de dafin,sarea .
Cand carnea este fiarta se scurge si se unge cu un...
Carnea de vitel se feliaza in bucati de 1-2 cm grosime /5 cm/5 cm.
Puneti bucatile de vitel in marinata cateva ore .
Frigaruile din lemn le lasati sa stea in apa . Astfel in timpul prajirii la gratar ele nu se vor mai arde .
Feliati si sarati legumele.
Feliati carnatii si slaninuta ....
Carnea de vacuta se feliaza si se pune intr-o tava teflonata .
Morcovii si usturoiul,se curata,se spala,se feliaza si se aseaza deasupra carnii.
Se adauga foaia de dafin , condimentele , vinul, uleiul si sarea .
Se da tava la cuptor o ora pana carnea este patrunsa si usor...
Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao .
Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi .
Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .
Se aseaza...
Portionati carnea de miel si prajiti in ulei pana se rumeneste .Sarati .
Adaugati pasta de ardei , ardeiul rosu maruntit si amestecati .
Adugati faina alaba si boiaua, tarhonul , amestecand in continuare .
Turnati laptele ,amestecati si lasati la foc mic pana se patrunde...
Carnatii se taie bucati si se prajesc in 2 linguri de ulei pana devin crocanti .
Spanacul se spala bine si se lasa sa se scurga de apa .
Untul se topeste in restul de ulei si se caleste impreuna cu faina alba si usturoiul tocat .
Se toarna laptele si se amesteca pentru a nu se forma...
Se curata ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei .
Adaugati carnatii taiati bucati si caliti impreuna.
Cartofi curatati, spalati si taiati cuburi mai mari se pun si ei la calit.
Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat cu chimen care se strecoara ....
Feliile de fleica se pun in o tava .
Curatati si feliati usturoiul .
Se presara feliute de usturoi , boia si pasta de ardei . Sarati .
Adaugati apa si vinul .
Dati tava cu fleica la cuptorul incins .
Intoarceti din cand in cand carnea sa se rumeneasca pe ambele parti .
Este gata...
Feliati carnea si o bateti usor dar nu foarte subtire . Sarati si piparati.
Taiati jambonul cubulete . Curatati si tocati rosiile si usturoiul .
Feliile de carne se dau prin faina , se scutura de surplus si se prajesc pe ambele parti in ulei incins pana incep sa se rumeneasca .
Scoteti...
Curatati , spalati si tocati marunt ceapa .
Curatati inima de partea alba-zgarciuri si o lasati 5 min.in apa rece sa traga sangele . Taiati inima cuburi potrivite 3/3 cm .
Prajiti ceapa la foc domol pana incepe sa devina sticloasa .
Adaugati inima si prajiti 5 minute impreuna...
Se amesteca ingredientele pentru chiftelute .
Formati bile rotunde nu foarte mari,se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
Scoateti chiftelutele pe o farfurie cu servetel de hartie care sa absoarba uleiul
Caliti usor in unt fasolea verde . Sarati.
Serviti preparatul cald...
Spalati , curatati , taiati cubulete si caliti in ulei legumele aproximativ 2 min .
Adugati carnea taiata cuburi si caliti 5 minute .
Adugati pasta de ardei , ketchup-ul si faina alba .
Amestecati si turnati doua pahare apa .
Puneti condimentele uscate si fierbeti 15-20 min pana...
Se curata si se spala legumele .
Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta .
Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului .
Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati.
Adaugati...
Spalati si feliati carnea de mistret .
Curatati , spalati si feliati ardeiul si usturoiul.Feliati slanina afumata .
Puneti carnea in tava si presarati toate ingredientele pe deasupra .
Adugati la sfarsit o cana cu apa si paharul cu vin .
Dati la cuptor la 220 grade timp de o ora si...
Paprikas cu carne, mazare si galuste
Muschiuletul de porc se feliaza si se prajeste in ulei . Ceapa se curata ,se spala si se toaca . Se pune la prajit langa carne . Adugati pasta de gogosari , sarati , puneti o lingura de faina si amestecati . Se toarna laptele ,putin cate putin, amestecand . Ouale se bat spuma cu...
Balmos cu praz si branza -la cuptor
Puneti jintuiala la fiert . Sarati . Cand aceasta fierbe turnati in ploaie faina de malai amestecand cu un tel sau o lingura de lemn . Balmosul nu trebuie sa aiba in final o consistenta foarte mare . Prajiti[ fara ulei ] intr-o tigaie slanina afumata taiata feliute increstate . Cand...
Pui cu busuioc,scortisoara si rosii [ la tigaie]
Carnea de pui se portioneaza , se curata si se spala . Asezati carnea intr-o tigaie . Condimentati cu sare si scortisoara . Adaugati sucul proaspat de rosii si stropiti cu putin ulei de masline . Presarati frunze de busuioc . Fierbeti inabusit sub capac 40-50...
Tocanita de porc cu ardei copti
Legumele se curata si se spala . Carnea de porc se taie bucati mici [ cat ar incape intr-o lingura ]. Rosiile se curata de pelite si se toaca cu blenderul vertical . Se pune la calit in ulei ceapa , ardeiul Kapia , si usturoiul care au fost tocate marunt . Cand ceapa...
Sote de inima cu chorizo
Tineti inima in apa rece ca sa se traga sangele din ea. Spalati ceapa si patrunjelul Portionati inima felii si o puneti la prajit intr-o tigaie mare . Adugati ceapa taiata marunt si carnatul chorizo .Adaugati vinul . Cand inima este fiarta dati putina culoare cu boia si curcuma...
Tocanita cu carne si cartofi - la ceaun
Carnea taiata cuburi mai mari se pune in ceaun la prajit Cand a scazut tot lichidul lasat de carne si aceasta incepe sa se rumeneasca se pune ceapa si ardeiul taiate cubulete .Sarati. Adaugati pasta de rosii , boiaua si pasta de ardei . Amestecati si puneti apa cat sa acopere carnea ....
Ficatei de pui cu prosciutto si usturoi
Curatati ficateii de pelitele albe si tineti o ora cel putin in frigider acoperiti de lapte . Scurgeti ficateii si-i condimentati cu nucsoara , piper si oregano . Impachetati ficateii [ cat va ajung feliile] in prosciutto . Fixati cu ajutorul unei scobitori . Inttr-o tigaie incapatoare...
Costita de miel cu cartofi - a la Nigella
Spalati si portionati costita de miel . Puneti la fiert cu un pahar de apa si putin ulei costita , ceapa tocata marunt , menta si chili . Sarati . Fierbeti carnea inabusit la foc mic sub capac . In acelasi timp puneti la fiert in apa sarata cartofii in coaja . Cand...
Muschiulet de vita la tigaie
Muschiuletul de vita trebuie obligatoriu sa fie la temperatura camerei in momentul pregatirii . Masati muschiuletul cu fulgi de chilli , ulei de masline, mustar si cimbru verde maruntit .Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei minimum 30 minute . ATENTIE: NU SARATI ....
Pui picant cu hribi si busuioc
Puiul se curata si se portioneaza . Cepele se curata si se toaca marunt . Prajiti puiul in ulei pana incepe sa se rumeneasca .Sarati . Adugati ceapa si prajiti inca 1-2 minute . Adugati rosiile paserate boiaua de ardei si pasta de ardei iuti +faina . Amestecati totul si...
Friptura de rata la cuptor
Transati pieptul de rata,cu ajutorul unui cutit ascutit scoateti fileurile de carne . Amestecati uleiul de susan cu sosul de soia , mustarul ,sarea, otetul ,putina menta uscata si putin cimbru . Carnea spalata se unge cu amestecul de mai sus si se pune intr-o tava de ceramica . Puneti...
Spezzatino di vitello ai fungi [ Tocanita de vitel cu ciuperci ]
Carnea de vitel taiata cuburi se prajeste in ulei de masline si usturoi maruntit pana capata crusta . Adaugati ciupercile curatate , spalate si feliate . Amestecati si puneti rosiile pasate . Presarati cu oregano .Sarati. Lasati la fiert 30 minute Adugati putina apa...
Tocanita papricata de pui cu tarhon
Puiul curratat , spalat si portionat se sareaza si se prajeste usor in ulei intr-o cratita incapatoare . Dupa ce se evapora apa ceeste lasata de carne siaceasta incepe sa prinda crusta se adauga ceapa si jumatate din patrunjel tocate .Se amesteca . Imediat se pune pasta de rosii , cea de...
Sarmale mixte de primavara ( la vas roman)
Puneti vasul roman sa stea in apa minim 30 minute . Pregatirea frunzelor:Puneti la fiert 3 l apa cu sare si otet .Opariti mai intai foarte usor frunzele de salata si loboda . Urmeaza oparirea frunzelor de vita . Scobiti cotorul de la varza pe care o introduceti in oala , se vor desprinde cu...
Ficat cu ciuperci salbatice (galbiori )
Ficatul se tine cateva ore la rece in lapte . Ciupercile bine spalate si scurse de apa se pun intr-o tigaie cu 50 ml ulei .Sarati . Ciupercile vor lasa lichid ,in cateva minute acesta se va evapora . Adaugati ceapa verde , usturoiul verde si patrunjelul tocate . Asezonati...
Escalop voievodal
Feliati carnea de vacuta . Bateti carnea bine sa se subtieze .Sarati si piparati . Dati felia de carne usor prin faina alba , scuturati surplusul si prajiti in ulei incins pe ambele parti , nu prea mult, pana incepe sa devina usor maronie . Separat caliti ciupercile scurse de apa in unt...
Coaste de vita dulci-picante
Ceapa se curata, se spala si se taie felii mai groase . Caciulia de usturoi se curata de mustati si primul strat de foi, se spala si se taie in doua . Se pune la fiert in bere+apa , costele,piperul ,ceapa,usturoiul,foaia de dafin,sarea . Cand carnea este fiarta se scurge si se unge cu un...
Frigarui cu carnati si vitel
Carnea de vitel se feliaza in bucati de 1-2 cm grosime /5 cm/5 cm. Puneti bucatile de vitel in marinata cateva ore . Frigaruile din lemn le lasati sa stea in apa . Astfel in timpul prajirii la gratar ele nu se vor mai arde . Feliati si sarati legumele. Feliati carnatii si slaninuta ....
Friptura de vacuta
Carnea de vacuta se feliaza si se pune intr-o tava teflonata . Morcovii si usturoiul,se curata,se spala,se feliaza si se aseaza deasupra carnii. Se adauga foaia de dafin , condimentele , vinul, uleiul si sarea . Se da tava la cuptor o ora pana carnea este patrunsa si usor...
Miel in stil turcesc
Se spala costita si se maseaza carnea cu un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia , sare si oreganao . Se lasa in acest bait cateva ore . Daca ai timp chiar o zi . Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza . Se aseaza...
Tocanita papricata de miel
Portionati carnea de miel si prajiti in ulei pana se rumeneste .Sarati . Adaugati pasta de ardei , ardeiul rosu maruntit si amestecati . Adugati faina alaba si boiaua, tarhonul , amestecand in continuare . Turnati laptele ,amestecati si lasati la foc mic pana se patrunde...
Spanac scazut cu carnati afumati
Carnatii se taie bucati si se prajesc in 2 linguri de ulei pana devin crocanti . Spanacul se spala bine si se lasa sa se scurga de apa . Untul se topeste in restul de ulei si se caleste impreuna cu faina alba si usturoiul tocat . Se toarna laptele si se amesteca pentru a nu se forma...
Tocanita de cartofi cu carnati si chimen
Se curata ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei . Adaugati carnatii taiati bucati si caliti impreuna. Cartofi curatati, spalati si taiati cuburi mai mari se pun si ei la calit. Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat cu chimen care se strecoara ....
Fleica la tava
Feliile de fleica se pun in o tava . Curatati si feliati usturoiul . Se presara feliute de usturoi , boia si pasta de ardei . Sarati . Adaugati apa si vinul . Dati tava cu fleica la cuptorul incins . Intoarceti din cand in cand carnea sa se rumeneasca pe ambele parti . Este gata...
Scallopini cu jambon si capere
Feliati carnea si o bateti usor dar nu foarte subtire . Sarati si piparati. Taiati jambonul cubulete . Curatati si tocati rosiile si usturoiul . Feliile de carne se dau prin faina , se scutura de surplus si se prajesc pe ambele parti in ulei incins pana incep sa se rumeneasca . Scoteti...
Paprikas cu inima de vitel si ciuperci
Curatati , spalati si tocati marunt ceapa . Curatati inima de partea alba-zgarciuri si o lasati 5 min.in apa rece sa traga sangele . Taiati inima cuburi potrivite 3/3 cm . Prajiti ceapa la foc domol pana incepe sa devina sticloasa . Adaugati inima si prajiti 5 minute impreuna...
Chiftelute de pui si fasole verde
Se amesteca ingredientele pentru chiftelute . Formati bile rotunde nu foarte mari,se dau prin faina si se prajesc in ulei incins. Scoateti chiftelutele pe o farfurie cu servetel de hartie care sa absoarba uleiul Caliti usor in unt fasolea verde . Sarati. Serviti preparatul cald...
Tocanita de porc cu farfalle
Spalati , curatati , taiati cubulete si caliti in ulei legumele aproximativ 2 min . Adugati carnea taiata cuburi si caliti 5 minute . Adugati pasta de ardei , ketchup-ul si faina alba . Amestecati si turnati doua pahare apa . Puneti condimentele uscate si fierbeti 15-20 min pana...
Orez cu carnat Trandafir
Se curata si se spala legumele . Opariti usor carnatul.Taiati-l rondele si puneti la prajit cu ulei intr-o cratita mare non- aderenta . Ceapa ,prazul ,morcovul si o parte de patrunjel se toaca cu ajutorul robotului . Prajiti usor si legumele impreuna cu carnatul . Sarati. Adaugati...
Friptura de mistret -la tava
Spalati si feliati carnea de mistret . Curatati , spalati si feliati ardeiul si usturoiul.Feliati slanina afumata . Puneti carnea in tava si presarati toate ingredientele pe deasupra . Adugati la sfarsit o cana cu apa si paharul cu vin . Dati la cuptor la 220 grade timp de o ora si...