publicat la 26.03.2019
publicat la 21.03.2019
publicat la 16.03.2019
Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!
Bucataras.ro
[email protected]
Friptura de miel cu cartofi si ghimbir
Punem piciorul de miel intr-o tava/cratita cu apa (aproximativ 250 ml apa), foi dafin, piper boabe, sare, usturoiul curatat si boia. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la foc mic, aproximativ 30-40 de minute, pana incepe carnea sa se patrunda. Adaugam cartofii spalati si taiati...
Drob de pui cu leurda
Pentru început punem la fiert ficatul curățat, in apa fără sare. Tăiem verdețurile mărunt si le punem intr-un bol. După ce s-a răcit ficatul, il tăiem cubulețe si il adăugăm peste verdețuri. Adăugăm ouăle crude si condimente după gust, amestecam. La final...
Tocanita de pui cu legume
Spalam legumele. Morcovii ii taiem bastonase subtiri,ceapa julien,ardeiul cubulete. Punem intr-o craticioara ceapa si morcovii cu o lingura de soya,putina apa si ii lasam la inabusit. Dupa ce s-au inmuiat morcovii,adaugam pieptul de pui taiat cubulete,ardeiul iute,rosia taiata marunt si...
Tocanita cu carne de porc
Se curata si se spala ceapa,dupa care se taie marunt si se pune la calit in ulei. Cand s-a sticlosat,se adauga boiaua,carnatul taiat rondele,carnea taiata cubulete. Se adauga apa si se lasa la fiert,condimentandu-se cu sare si piper dupa gust. Gustam carnea sa fie fiarta si pregatim din ou,faina...
Pui pe pat de varza
Taiem varza fideluta,dam morcovii pe razatoare,taiem ardeiul fasii,usturoiul feliute si ceapa julien. Calim legumele de mai sus intr-o lingura de ulei,pana s-au inmuiat cat de cat,condimentam cu sare,piper,marar si cimbru. Intre timp taiem pieptul de pui fasii sau felii si le condimentam....
Quiche Lorraine cu piept de pui,brocoli si conopida
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus . Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Pieptul de pui il taiem cubulete sau felii si il calim intr-o lingura de ulei, condimentam cu vegeta. Ceapa si prazul se taie julien, razalim cascavalul, conopida...
Corabioare cu arpacas si piept de pui
Taiem dovlecelul si pieptul de pui cubulete. Tocam ceapa si ardeiul iute. Intr-o tigaie,punem dovlecelui,ceapa,ardeiul iute,pieptul de pui si sosul de soya si le lasam pe foc mic,pana se inmoaie putin. In loc de sosul de soya,puteti cali ingredinetele intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-a inmuiat...
Pui Macao
Legumele taiati-le cat mai subtire pentru a gati mai repede! Topim untul intr-o tigaie, adaugam legumele si le lasam sa se caleasca, cu capacul pus pe tigaie. Cand sunt aproape calite, adaugam pieptul de pui taiat cubulete si sosul de soia. Lasam tigaia pe foc pana se patrunde pieptul de pui,...
Pui umplut cu clatite
Spalam bine puiul si il curatam. Il punem pe un blat de lemn si cu atentie,incepem sa separam carnea de piele. Avem grija ca aripile si pulpele puiului sa ramana intacte. Frecam untul cu putina boia,sare si patrunjel uscat. Cu acest amestec,ungem bine puiul,pe exterior si interior....
Clatite cu ficatei de pui
Calim ceapa tocata marunt,adaugam ficateii spalati si taiati bucatele,ii lasam sa se rumeneasca si eu putin. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Adaugam vinul si lasam sa fiarba bine ficateii,iar la final adaugam smantana si patrunjel tocat marunt.. Impartim compozitia in 4-5,rulam...
Dovlecei rotunzi umpluti
Cus-cus-ul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se spala sub un jet de apa rece si se lasa la strecurat. Spalam dovleceii si ii scobim, pastrand miezul. Ceapa taiata marunt, miezul de dovlecei taiat marunt, ardeiul taiat cubulete si usturoiul taiat feliute se calesc...
Quiche Lorraine
Framantam un aluat din ingredientele de mai sus . Punem aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider pentru 30 de minute. Pieptul de pui il taiem cubulete sau felii si il calim intr-io lingura de ulei. Ceapa se taie julienne, razalim cascavalul, muschiul file il taiem cubulete. Batem...
Mancarica la cuptor
Pulpele de pui le fierbem inainte in apa cu sare. Punem la fiert in oale separate conopida si fasolea verde. Ungem o forma de yena cu unt. Punem un strat de cartofi taiati felii,saram si piperam,adaugam un strat de praz taiat felii. Peste punem fasolea verde strecurata....
Snitel de pui in crusta de fulgi de porumb
Taiem pieptul de pui felii si il batem cu ciocanul pentru snitele. Condimentam feliile de pui cusare si piper pe ambele parti. Batem cele doua oua si adaugam un praf de sare. Dam feliile din piept de pui prin faina,ou,fulgi de porumb sfarmati putin si le punem in ulei incins. Le scoatem pe un...
Tarta cu piept de pui
Prima data facem blatul: Topim untul pe care il adaugam,peste faina cernuta,adaugam sare si apa si framantam bine,dupa care dam aluatul la frigider pentru 30 de minute. Intre timp pregatim umplutura: Taiem pieptul de pui cubulete si il calim intr-o tigaie,adaugam putina sare. Batem ouale si le...
Rissoto cu ficatei de pui
Se curata ficateii de pielite si se taie bucati potrivite,ceapa, morcovul se toaca marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca,se adauga ficateii,se soteaza. Se adauga si ceapa,morcovul,se soteaza. Adaugam vinul,foile de dafin,nucsoara si se inabuse totul pana ficateii sant numai buni....
Tocanita de pui
Taiem ceapa marunt si o calim in putin ulei,adaugam boia dupa gust si completam cu apa pana la jumatate. Se spala bine pulpele de pui si se pun la fiert in apa,se adauga piper si sare dupa gust,cand pulpele sunt aproape fierte se pregateste ingrosala din faina si lapte.(trebuie sa fie ca o...
Pui cu ciuperci si prune la cuptor
Preparare Pui cu ciuperci si prune la cuptor Punem pulpele intr-o tava,adaugam cartofii curatati,spalati si taiati felii,prunele taiate in jumatati,ciupercile curatate si taiate felii si 3 catei usturoi taiati feliute. Pisam 2 catei de usturoi ii amestecam cu un pahar de apa si putin ulei,il...
Fluturasi din piept de pui cu sos tzatziki
Taiem pieptul de pui si cu ajutorul scobitorilor formam fluturasi. Presaram sare si piper pe ambele parti. Si pe o parte ii coloram putin cu boia dulce si curry. Punem pieptul de pui pe gratar si intre timp pregatim sosul tzatiki: Curatam castraveti si ii dam pe razatoare. Amestecam iaurtul cu...
Pulpe de pui la cuptor cu unt aromat
Amestecam untul cu verdeturile si putina sare. Saram,piperam si presaram putina boia pe pulpe. Ungem pulpele cu untul aromat si le punem intr-o tava. Adaugam putin ulei si putina apa,punem peste tava folie de aluminiu si dam la cuptor 35-40 de minute. In ultimele 5 minute luam folia jos. Am...
Snitele de pui cu bere
Spalam puiul,il taiem si fiecare felie o batem cu ciocanul de snitele. Le saram,piperam si presaram boia. Batem oul,adaugam 3-4 linguri de faina,si subtiem cu bere. Condimentam cu sare,piper si boia dupa gust. Dam snitelele prin compozitia de mai sus si le prajim in ulei incins pe fiecare parte....
Pui rotisat
Spalam puiul bine,il piguim de eventualele pene ramase . Il ungem cu putin ulei de masline si il condimentam din belsug,(avand grija sa fie condimentat si pe interior) Pregatim un jar bine incins,punem puiul pe tija si il prindem pe gratar. Il lasam sa se invarta pana ameste de cap si...
Varza la ceaun cu afumatura
Spalam varza si o taiem fideluta. Curatam si spalam ceapa dupa care o taiem marunt. Afumatura o taiem cubulete. Calim ceapa in ulei,adaugam afumatura,le calim putin dupa care adaugam varza si 1 cana de lapte. Lasam sa fiarba pana scade varza si adaugam bulionul si condimentele dupa gust...
Pui Romantic cu capsuni
Sectionati fileurile de pui pe latime, desfaceti-le pe din 2, bateti carnea, presarati sare, piper si boia. Tocati plantele aromate(ale mele au fost uscate). Presarati pe fiecare fileu cate 1-2 linguri de ierburi aromatice si cascavalul razalit. Infasurati bine fileurile si prindeti-le...
Chiftelute marinate in sos de visine
Amestecam carnea tocata,oul,pesmetul,condimentele,usturoiul pisat,paine inmuiata in paine si patrunjelul. Formam mingiute si le prajim in ulei. Pentru sos se pun 2 linguri de ulei intr-o craticioara pe foc,se adauga faina,dupa care treptat se adauga siropul de la compot mestecand mereu (ca si...
Buzunar cu prune
Pieptul de pui il taiem in 4 bucati,in fiecare bucata se taie un buzunar. Se condimenteaza pieptul cu condiment pentru pui,in buzunar ungem cu miere si punem cate 2 jumatati de prune,inchidem buzunarele cu scobitori,le dam prin pesmet si le punem la prajit in ulei incins. Le scoatem pe servetel...
Mancarica de ficatei cu brocolii
Broccoli se spala, se rupe in buchetele si se pune la fiert in apa cu putina sare. Se scoate din apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ficateii se spala, se scurg de apa si se pun la prajit in ulei incins. Cand sunt gata, se condimenteaza, se amesteca si se...
Tocana de cartofi
Curatam ceapa si morcovii. Ceapa o taiem marunt,morcovii felii subtiri si le calim in putin ulei. Dupa ce s-au calit,adaugam carnatul taiat felii si suncata taiata cubulete. Le calim impreuna,adaugam apa si lasam sa fiarba carnea. Pe urma adaugam cele 2 linguri cu pasta de...
Friptura de porc cu sos de ceapa
Se condimenteaza carnea,se pune intr-o forma de yena,se adayga vin,apa si foi de dafin. Se da la cuptor pana este aproape gata;pe urma se adauga mujdei si se mai lasa la cuptor pana este gata carnea. Ceapa se curata,se spala si se taie rondele. Se realizeaza un caramel din...
Pui de balta prajit
Se pun piciorusele la dezghetat in apa fierbinte. Se sareaza,se dau prin faina,prin ou batut condimentat cu sare,piper si boia dupa gust si ultima data prin pesmet. Se prajesc in ulei incins pe ambele parti. Se servesc cu mujdei,cu maioneza sau diferite sosuri. Pofta Buna!!