nadea68

1

Bucataras
incepator

Com Carcaliu judetul Tulcea

Bucataras din 06.02.2013

RETETE202
PRIETENI206
Retete

Clatite cu nuci si portocale-de post

In Mancaruri de post la 18 Dec 2013

Intr-un castron punem 1/2 cantitate apa,uleiul ,vanilia si sarea ;adaugam faina si coaja razuita de la o portocala.Amestecam bine fara cocoloase si mai punem cate un pic de apa pana obtinem o crema destul de lichida asa ca pentru clatite :). Incingem o tigaie si facem clatite. Umplutura...

Creveti cu usturoi si lamaie

In Fructe de mare la 17 Dec 2013

Intr-o tigaie punem uleiul,usturoiul taiat marunt si lasam un pic pe foc. Adaugam crevetii asa cu sunt ,in coaja.Adaugam si boiaua.Amestecam si lasam la prajit cateva minute,dupa care adaugam sare,piper si zeama de lamaie. Lasam pe foc 3-4 minute,amestecam si crevetii sunt gata. Servim...

Morcovi in agro-dulce

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2013

Curatam morcovi si-i spalam. Ii taiem in doua pe lungime si dupa aceea inca in doua sau trei parti.Putem sa-i taiem si rondele. Intr-o cratita punem morcovii si apa cat sa-i acopere.Lasam la fiert cam 20 minute dupa care adaugam margarina. Lasam la fiert pana se evapora apa si morcovii...

Trandafiri cu mere

In Dulciuri la 14 Dec 2013

Foietajul il scoatem din frigider si-l lasam la temperatura camerei. Merele le spalam,le taiem in doua,scoatem miezul si fiecare jumatate o taiem in felii cat mai subtiri. Intr-o tigaie mica punem apa,zaharul,zeama de lamaie si scortisoara. Adaugam merele si lasam pe foc pana se...

Piept de pui cu cascaval

In Pui la 13 Dec 2013

Pieptul de pui taiat felii se da prin faina si se pune la rumenit intr-o tigaie unde am pus untul. Cand e rumenit pe ambele parti adaugam sare, piper si vinul . Deasupra fiecarei felli de piept punem cate o felie de cascaval. Cand cascavalul e topit,mancarica noastra e gata. Se serveste...

Placinta cu dovleac si stafide

In Mancaruri de post la 12 Dec 2013

Punem intr-un castron apa,sare,drojdia ,uleiul,otetul si amestecam un pic.Adaugam coaja de lamaie si faina. Amestecam si face bilute. Lasam la crescut intr-un loc cald. Dupa ce a crescut,intindem foile si le umplem cu dovleac ras,stafide si zahar. Rulam foile si le punem intr-o tava...

Orez-Pilaf

In Mancaruri de post la 11 Dec 2013

Intr-o tigaie calim ceapa taiata marunt.Cand e transparenta adaugam orezul si amestecam.Lasam pe foc cateva minute. Adaugam apa si vegeta. Lasam la fiert pana cand orezul e gata.Adaugam piper si patrunjel. Pofta buna!!  

Pizza cu mozzarella,sunca si ciuperci

In Pizza la 10 Dec 2013

Facem  aluatul:dizolvam drojdia in apa cald ,adaugam galbenusul de ou,uleiul si sarea. Amestecam si adaugam faina.Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Preparam si umplutura:taiam marunt mozzarella,ciupercile si sunca. Cand aluatul e crescut il intindem intr-o tava rotunda(28...

Painici cu iaurt si susan

In Piine la 8 Dec 2013

Pregatim maiaua:Intr-o cana punem un pic de apa calda, un pic de faina si drojdia. O lasam sa creasca cateva minute la cald. Intr-un castron punem restul de apa si iaurtul. Adaugam sare si maiaua. Amestecam si adaugam faina. Continuam sa amestecam cu mana si cand vadem ca e destul de consistent...

Pollo alla pizzaiola (Pui in sos de rosii)

In Pui la 7 Dec 2013

Pulpele de pui le spalam si le lasam asa intregi. Taiem marunt usturoiul. Pulpele le dam cu ulei si cu piper.Dupa care le frecam bine cu usturoiul. Incalzim pe foc o tigaie si asezam pulpele in ea(incercam sa pastram tot usturoiul pe pulpe). Rumenim pulpele pe ambele parti cam 15...

Ciorba de peste

In Pastrav la 6 Dec 2013

Incepem cu zarzavatul.Curatam si taiem marunt cartofii,ceapa si ardeiul. Punem pe foc o oala cu apa (3 l) .Adaugam zarzavatul . Lasam sa fiarba. Curatam pestele ,i-l taiem bucati si-l spalam. Cand zarzavatul e aproape gata adaugam pestele.Adaugam si rosiile di bulion taiate...

Aripioare de pui cu prosciutto

In Pui la 1 Dec 2013

Aripioarele de pui le spalam si taiem varfurile. Le dam cu sare,piper,curry si le invelim in prosciutto,una cate una. Luam o tava si punem un pic ulei.Asezam aripioarele si le prajim pe ambele parti,cateva minute. Adaugam boabele de mustar,usturoiul taiat marunt,rozmarin si paharul de...

Tortulete ciocolatoase - reteta nr.100

In Torturi la 30 Noi 2013

Incepem cu ciocolata pe care o topim impreuna cu untul la bagnomaria. Intr-un castron batem ouale si galbenusul cu zaharul. Cand devin o crema adaugam ciocolata si amestecam.Ciocolata o lasam un pic sa se raciasca. Adaugam si faina cu vanilia. Amestecam bine.Rezulta o crema ciocolatoasa....

Farfalle cu ton

In Farfalle la 27 Noi 2013

Intr-o oala se une apa la fiert. Cand da in clocot adaugam sare .Varsam si pasta.O fierbem atat cat e indicat pe cutie.Cand e gata,o scurgem si o lasam in strecuratoare. Intr-o tigaie punem o lingura de ulei de masline,usturoiul intreg(curatat) si conserva de ton. Adaugam si 1/2...

Placinta cu mere la tigaie-de post

In Dulciuri la 25 Noi 2013

Apa o punem intr-un castron,adaugam uleiul,otetul,sarea. Punem si faina,n-am pus cantitatea,  asa la ochi,aluatul trebuie sa fie elastic. Amestecam bine si imparti aluatul in doua. Fiecare bucata o intindem cat mai subtire posibil. Merele si gutuia se spala si se dau prin...

Salata de telina si morcov - Reteta simpla si sanatoasa

In Salate la 24 Noi 2013

Cum se prepara Salata de telina si morcov - Reteta simpla si sanatoasa Telina si morcovii se curata si se spala. Se dau prin razatoare.Punem totul in salatiera, adaugam sare, piper, ulei si otet. Se amesteca bine si se serveste. Este ideala langa Pui cu sos de lamaie sau o poti...

Ficatei cu ceapa pe pat de mamaliguta

In Ficat la 23 Noi 2013

Preparam ficateii:ii spalam si-i uscam ,daca e nevoie ii maruntim. Intr-o tigaie incalzim uleiul si cand e bine cald adaugam ceapa taiata marunt .Lasam sa se caleasca un  pic si adaugam ficateii. Adaugam si usturoiul,sarea,piperul.Lasam la prajit cateva minute.Amestecam si varsam...

Piept de pui umplut

In Pui la 21 Noi 2013

Pieptul de pui se spala si se taie in doua jumatati de-a lungul,asa ca in poze :).  Luam fiecare jumatate si facem un ,buzunar pe care il vom umple . Spanacul se spala si se fierbe cateva minute.Se scoate si se lasa deoparte. Ficateii se spala si se taie marunt.se condimenteaza cu...

Salata orientala

In Mancaruri de post la 20 Noi 2013

Cartofii ii spalam si ii punem la fiert asa cum sunt in coaja. Dupa ce s-au fiert,ii cojim si-i taiem in patru,sau bucati mai mari si-i punem intr-un castron. Ceapa o taiem rondele si adaugam la cartofi.Adaugam si masline.Cantitatea nu am pus,depinde de fiecare cat vrea sa puna. Adaugam...

Clatite cu miere si migdale -de post

In Dulciuri la 19 Noi 2013

Intr-un castron punem apa,uleiul,un pic de sare,zaharul vanilat.Amestecam un pic si punem faina.N-am pus cantitatea ca depinde de cat lichid v-a iesit,in functie de ce cana folositi :).Oricum trebue sa iasa asa ca la clatite,mai curgator... Cu un polonic luam putin si punem in tigaie.Se coc pe...

Tort cu crema de lamaie

In Torturi la 17 Noi 2013

 Blatul Galbenusurle se separa de albusuri. Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul.Adaugam apa si coaja de lamaie si amestecam. Faina o amestecam cu praful de copt.Adaugam la crema de galbenusuri. Albusurile batem spuma cu un pic de sare . Incorporam...

Carne de porc cu piure de cartofi si morcovi

In Porc la 16 Noi 2013

Incepem cu piureul.Curatam si spalam cartofii si morcovul.Taiem bucati mici si punem la fiert. Cand da in clocot adaugam sare. Lasam pe foc pana cartofii si morcovul e fiert bine. Scoatem cartofii si morcovul si-l pisam bine cu lingura.Adaugam lapte si unt.Iar la sfarsit adaugam si un...

Rotite cu ricotta si stafide

In Dulciuri la 15 Noi 2013

Foietajul il scoatem din frigder si-l tinem la temperatura camerei. Intr-un bol punem ricotta,un galbenus si un ou.Amestecam bine.Adaugam zaharul vanilat. Intindem foietajul si distribuim crema obtinuta deasupra.Punem si zaharul (2 linguri)uniform.Si deasupra adaugam stafidele pe care mai...

Orez cu fructe de mare

In Fructe de mare la 14 Noi 2013

Taiem ceapa marunt(eu am folosit  ceapa rosie)si o punem la calit in ulei.Adaugam si usturoiul un spic. Dupa cateva minute adaugam fructele de mare fara sa le decongelam.Adaugam vinul ,acoperim si lasam pe foc mic 20 minute.Adaugam  sarea si piperul dupa gust. Intr-o oala punem la...

Mancarica de cartofi

In Mancaruri de post la 12 Noi 2013

Curatam si spalam cartofii, morcovul si telina. Taiem bucatele mici. Intr-o tigaie care poate fi introdusa si la cuptor,punem ulei.Cand e cald punem cartofii,morcovul si telina.Adaugam usturoiul taiat marunt si rozmarinul.Rumenim un pic cartofii.Adaugam sarea ,nucusoara si piperul. Punem...

Portofele cu pere si ciocolata

In Dulciuri la 11 Noi 2013

Incepem cu perele:le spalam si le taiem bucatele mici.Intr-o tigaie punem zaharul si adaugam perele.Punem pe foc cam 10 minute pana perele se inmoaie si lasa sirop. Intindem foietajul si-l impartim in 6 parti. Ciocolata o taiem bucatele. Pe fiecare patratel de foietaj punem o lingura de...

Fasole mexicana

In Mancaruri de legume la 9 Noi 2013

Curatam ceapa si usturoiul si -i taiem marunt.Intr-o tigaie punem ulei si cand e cald prajim  ceapa si usturoiul. Taiem crenvustii rondele si-i adaugam la ceapa.Ii lasam pe foc cateva minute dupa care adaugam sucul de rosii. Mai lasam pe foc un pic si adaugam fasolea.Saram,pepam si...

Prajitura cu frisca

In Prajituri la 8 Noi 2013

Eu am inceput cu crema.Frisca lichida se pune pe foc impreuna cu ciocolata si se incalzeste pana se topeste ciocolata.amestecam incontinu. Cand se raceste o punem la rece in frigider. Blatul.Separam albusurile de galbenusuri.Batem galbenusurile cu zaharul pana se topeste zaharul si obtinem...

Peste ,,al cartoccio''si cartofi natur

In Peste la 6 Noi 2013

Incepem cu pestele...Curatam pestele,il spalam ,inauntru punem un spic de usturoi,rozmarin si un pic de ulei deasupra.Procedam asa cu tot pestele. Luam trei foi de aluminiu.Pe fiecare foaie punem cate un peste si inchidem bine foaia de aluminiu. Pestele impaturit in foaie punem intr-o tava...

Carne de curcan cu capere

In Curcan la 5 Noi 2013

Am luat pulpa de curcan si am dezosat-o. Se taie in bucati mici ,se spala si se usuca cu un servet de hartie. Luam o punga(eu am folosit una care se uzeaza pentru pus produse la congelator ),si inauntru se pune faina,cimbru,curry,sare,piper. Amestecam totul scuturand bine punga ....

Afisate 91 - 120 din 202 retete    

Postari recente

publicat la 17.04.2017

Aperitiv torta Pasqualina

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Tu stai asa de mult in casa, incat de multe ori trupele SWAT vor interveni gândindu-se ca ai fost luat ostatic.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]