Foaia de tarta o scoatem di frigider ,o lasam la temperatura camerei 10-15 minute.
Dupa acest timp intindem foaia in tava pentru tarta.
Crema de branza o amestecam cu oua, mascarpone si zahar.
Pe foaia de tarta punem 3 linguri de dulceata si intindem pe toata suprafata.
Deasupra punem...
Mai intai scoatem spanacul din congelator si-l lasam sa se descongeleze.
Intr-o oala punem la fiert orezul dupa indicatile de pe cutie.
Cand e aproape gata,adaugam spanacul decongelat si stors bine.
Lasam la fiert 10 minute dupa care adaugam mascarpone.
Amestecam repede si bine pana...
Avand putin timp la dispozitie am folosit preparat pentru tort deja gata facut :)
Deci ,se iau forme mici de hartie pentru briose....se pune o lingura de preparat pentru tort,se pune si o mica cantitate de dulceata,dupa care se pune inca o lingura de preparat pt tort.
Nu trebuie sa umplem...
Am luat carnatii si am scos carnea din mat. Se intinde carnea intr-un strat subtire si se imparte in patru parti. Mozzarella se taie felii. Oul se bate cu un pic de sare si lapte. Intr-o farfurie punem faina. Luam o felie de paine,dam la o parte coaja, pe ea asezam carnea de carnat si mozzarella....
Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari.
Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare.
Facem aluatul:intr-un castron punem apa,sarea,uleiul si otet.
Adaugam faina.Aluatul trebuie sa rezulte mai...
Am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari.I-am pus la fiert.
Ceapa ,morcovii,ardeiul se curata se spala si se taie marunt.Se pun la calit 3-4 linguri de ulei.
Cand s-a calit un pic adaugam sucul de rosii.Mai lasam pe foc cateva minute.
Inima de porc se spala,se curata,si se...
Fagurile sunt forte simplu de preparat.
Ouale se bat cu zaharul.Se adauga uleiul,laptele si se amesteca bine.
Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la oua.se adauga si zahar vanilat sau esenza.
Aluatul nu trebuie sa fie prea lichid,trebuie sa fi mai consistent.
Se ia...
Cartofii se spala ,se curata si se taie pe lung felii dar nu de tot :), feliile trebuie sa ramana ,,unite''.
Intre felii se pune usturoi taiat marunt si cascaval.
Deasupra se presara condimentul de cartofi.
Se aseaza cartofii intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor.
Se ung cartofii...
Drojdia se dizolva in lapte caldut.Se aduga un pic de sare.
Se adauga faina si se framanta.
Se lasa la crescut cam o ora intr-un loc caldut.Cand isi dubleaza volumul,luam cate o bucata si formam niste bile nu prea mari.Mie mi-au iesit 5,dar putem sa facem mai mici si ne ies mai multe....
Carnea de vita o spalam si o punem la fiert in 3 l de apa.Lasam la fiert aproximativ 1 ora,avand grija sa adunam spuma la inceput.
Intre timp preparam legumele.Le spalam si le taiem marunt.
Dupa o ora de fiert carnea,adugam zarzavatul.Lasam sa fiarba inca 30 min, controlam daca...
Eu am folosit spanac congelat.
Se pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga sare.Se adauga spanacul fara sa se descongeleze.
Se lasa la fiert 6-8 minute de cand da in clocot.
Se scurge si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei.
Se adauga mozzarella taiata cubulete.Se amesteca...
Ouale se bat cu zaharul,uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacao.
Se adauga peste oua.
Se amesteca bine.
Luam o tava mare de cuptor,punem hartie pentru copt si peste,rasturnam compozitia.
O intindem bine uniform si o dam la cuptor la 220° pentru 10 minute.
Dupa...
Lipia e foarte usor de facut.
Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia.
Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare.
Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald.
Cand...
Mai intai curatam pestele,il spalam si-l crestam.Dam cu sare si-l lasam cam 30 minute deoparte.
Dupa accea il dam prin faina si-l punem in tigaie la rumenit.
Il rumenim pe ambele parti.
Intr-o alta tigaie puem la calit ceapa taiata felii si usturoiul.Dupa ce devine transparenta...
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Coaste de porc la tigaie, mai simplu si mai bun nu se poate:
Coastele se spala,se usuca cu hartie de bucatarie.
Se condimenteaza cu curry,sare ,piper.
Luam o tigaie si o punem pe foc.Adaugam uleiul.Cand uleiul se incinge punem coastele,vinul...
Mai intai ne ocupam de pui :).
Puiul intreg se spala si se taie in doua dar nu de tot,asa ca sa se deschida bine.
Se da cu curry peste tot.
Luam o tava de aragaz si-l asezam in ea.Sub pui punem rozmarin si usturoi.
Adaugam 1/2 pahar de vin si 1/2 pahar de apa.
Acoperim tava cu...
Mai intai ne ocupam de spanac.Eu am folosit spanac surgelat.Se pune la fiert apa cu sare.Cand da in clocot punem spanacul surgelat.Il fierbem 6-8 minute.
Scurgem apa si lasam sa se raceasca.
Albusurile le batem un pic,adaugam laptele si parmezan.Amestecam bine.
Intr-o tigaie eu am...
Preparam pestele.Se taie ,se curata de maruntaie,se spala.
Stiuculitele fiind mici le-am preparat intregi.
Se dau cu sare si se prajesc pe ambele parti.
Intr-o oala fierbem apa cu piper,dafin,cimbru.
Pestele il asezam intr-o tavita.Deasupra punem usturoiul taiat felii si ardeiul...
Tiramisu reţetă originală
Separam galbensurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul si lichiorul la baine-marie, pana se dizolva zaharul.
Frisca se bate cu mascarpone spuma.
Crema de galbenusuri racite se adauga la mascapone. Amestecam incet pana se omogenizeaza.
Facem...
Curatam ciupercile si le spalam.Le taiem in doua.
Carnea o saram,piperam si o punem la prajit cu un pic de ulei.
Rumenim carnea pe ambele parti.
Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt si usuroiul.
Adaugam si patrunjelul taiat marunt.
Dupa ce s-a calt un pic adaugam...
Vinetele se coc.Se curata de coaja si se lasa la scurs.
Dupa ce s-au scurs se taie marunt,marunt si se amesteca cu maioneza.
Eu am avut maioneza cumparata :).Se adauga sare daca e nevoie.
Rapid si gustos.
Pregatim aluatul.Intr-un bol punem oul si sare,frecam un pic.Adaugam uleiul si apa.
Punem faina cat cuprinde..N-am pus cantitatea pentu ca depinde de cata apa se pune.
Aluatul trebuie sa rezulte nici moale si nici prea tare :)...
Lasam deopate acoperit 1/2 ora.
Intre-timp facem...
Pieptul de pui il taiem felii.
Amestecam pesmetul cu rozmarin uscat maruntit,cimbru si fulgii de porumb macinati.
Pentru impanat pregatim un ou batut,intr-o farfurie faina si in alta pesmetul cu condimente si fulgi de porumb.
Feliile de piept de pui le dam prin faina apoi prin ou si dupa...
Curatam varza de foile de deasupra,taiem o bucata si o dam prin razatoare.
Curatam morcovul si-l dam si pe el prin razatoare.
Spargem nucile si le adaugam la varza.
Punem sare,piper,marar taiat marunt,ulei si otet.
Se amesteca bine bine.Se lasa cam vreo jumatate de ora deoparte...
Eu am folosit foietaj proaspat,se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei cateva minute,dupa care il intindem.
Scoatem carnea din carnati(sau mai bine zis din mat :) )si amestecam.
Punem peste foietaj.Deasupra punem cascavalul.
Rulam foietajul.
Taiem rulada cam de 2...
Pregatim carnea de pui.O taiem ,o spalam si o punem la rumenit in tigaie cu putin ulei.
Se rumeneste pe toate partile.Se taie ceapa marunt si se adauga la pui.
Se caleste cateva minute.Se adauga suc de rosii.Se lasa la fiert 10 minute dupa care se adauga niste apa.Punem capac si lasam la...
Blatul
Separam albusuri de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul.Adaugam apa si uleiul.Faina o amestecam cu cacao si praf de copt.
Adaugam la galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza bine.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
Adaugam la galbenusuri si amestecam de...
Din lipsa de timp eu am folosit pasta proaspata pentru pizza din comert.Intr-o tava rotunda se intinde pasta de pizza.Incercam sa o intindem cu bordul cat mai sus. Tava se unge cu ulei. Deasupra punem suc de rosii si cateva frunze de bussuioc.Adaugam cascavalul taiat felii. Peste cascaval asezam...
Separam albusurile de galbenusuri.galbenusurile se bat cu zaharul.
Adaugam untul topit si cana de lapte.
Adaugam si esenta.
Faina o amestecam cu praful de copt si adaugam la galbenusuri.Amestecam repede sa nu se faca cocoloase.
Albusurile se bat spuma cu praf de sare.se adauga la...
Se pune apa la fiert.Cand da in clocot punem pastele la fiert.Nu am pus sare la apa deoarece celelalte ingrediente sunt sarate.
Intr-o tigaie punem costita taiata cubulete la prajit.Dupa cateva minute adaugam si branza cremoasa.Adaugam cateva linguri de apa in care se fierbe pasta.
Cand...
Tarta cu crema de branza si mascarpone
Foaia de tarta o scoatem di frigider ,o lasam la temperatura camerei 10-15 minute. Dupa acest timp intindem foaia in tava pentru tarta. Crema de branza o amestecam cu oua, mascarpone si zahar. Pe foaia de tarta punem 3 linguri de dulceata si intindem pe toata suprafata. Deasupra punem...
Orez cu spanac si mascarpone
Mai intai scoatem spanacul din congelator si-l lasam sa se descongeleze. Intr-o oala punem la fiert orezul dupa indicatile de pe cutie. Cand e aproape gata,adaugam spanacul decongelat si stors bine. Lasam la fiert 10 minute dupa care adaugam mascarpone. Amestecam repede si bine pana...
Dulce de Halloween
Avand putin timp la dispozitie am folosit preparat pentru tort deja gata facut :) Deci ,se iau forme mici de hartie pentru briose....se pune o lingura de preparat pentru tort,se pune si o mica cantitate de dulceata,dupa care se pune inca o lingura de preparat pt tort. Nu trebuie sa umplem...
Carnati in ,,caruta''
Am luat carnatii si am scos carnea din mat. Se intinde carnea intr-un strat subtire si se imparte in patru parti. Mozzarella se taie felii. Oul se bate cu un pic de sare si lapte. Intr-o farfurie punem faina. Luam o felie de paine,dam la o parte coaja, pe ea asezam carnea de carnat si mozzarella....
Placinta cu dovleac
Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari. Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare. Facem aluatul:intr-un castron punem apa,sarea,uleiul si otet. Adaugam faina.Aluatul trebuie sa rezulte mai...
Mancarica de cartofi cu inima de porc
Am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari.I-am pus la fiert. Ceapa ,morcovii,ardeiul se curata se spala si se taie marunt.Se pun la calit 3-4 linguri de ulei. Cand s-a calit un pic adaugam sucul de rosii.Mai lasam pe foc cateva minute. Inima de porc se spala,se curata,si se...
Faguri
Fagurile sunt forte simplu de preparat. Ouale se bat cu zaharul.Se adauga uleiul,laptele si se amesteca bine. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la oua.se adauga si zahar vanilat sau esenza. Aluatul nu trebuie sa fie prea lichid,trebuie sa fi mai consistent. Se ia...
Cartofi evantai
Cartofii se spala ,se curata si se taie pe lung felii dar nu de tot :), feliile trebuie sa ramana ,,unite''. Intre felii se pune usturoi taiat marunt si cascaval. Deasupra se presara condimentul de cartofi. Se aseaza cartofii intr-o tava acoperita cu hartie de cuptor. Se ung cartofii...
Painici cu lapte
Drojdia se dizolva in lapte caldut.Se aduga un pic de sare. Se adauga faina si se framanta. Se lasa la crescut cam o ora intr-un loc caldut.Cand isi dubleaza volumul,luam cate o bucata si formam niste bile nu prea mari.Mie mi-au iesit 5,dar putem sa facem mai mici si ne ies mai multe....
Ciorba de vita
Carnea de vita o spalam si o punem la fiert in 3 l de apa.Lasam la fiert aproximativ 1 ora,avand grija sa adunam spuma la inceput. Intre timp preparam legumele.Le spalam si le taiem marunt. Dupa o ora de fiert carnea,adugam zarzavatul.Lasam sa fiarba inca 30 min, controlam daca...
Spanac cu mozzarella
Eu am folosit spanac congelat. Se pune apa la fiert,cand da in clocot se adauga sare.Se adauga spanacul fara sa se descongeleze. Se lasa la fiert 6-8 minute de cand da in clocot. Se scurge si se pune intr-o tigaie cu un strop de ulei. Se adauga mozzarella taiata cubulete.Se amesteca...
Rulada cu crema de fistic si ciocolata
Ouale se bat cu zaharul,uleiul.Faina se amesteca cu praful de copt si cacao. Se adauga peste oua. Se amesteca bine. Luam o tava mare de cuptor,punem hartie pentru copt si peste,rasturnam compozitia. O intindem bine uniform si o dam la cuptor la 220° pentru 10 minute. Dupa...
Lipii-reteta bunicii
Lipia e foarte usor de facut. Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia. Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare. Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald. Cand...
Caras in sos de rosii la cuptor
Mai intai curatam pestele,il spalam si-l crestam.Dam cu sare si-l lasam cam 30 minute deoparte. Dupa accea il dam prin faina si-l punem in tigaie la rumenit. Il rumenim pe ambele parti. Intr-o alta tigaie puem la calit ceapa taiata felii si usturoiul.Dupa ce devine transparenta...
Reteta simpla si gustoasa de Coaste de porc la tigaie, mai simplu si mai bun nu se poate
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Coaste de porc la tigaie, mai simplu si mai bun nu se poate: Coastele se spala,se usuca cu hartie de bucatarie. Se condimenteaza cu curry,sare ,piper. Luam o tigaie si o punem pe foc.Adaugam uleiul.Cand uleiul se incinge punem coastele,vinul...
Pui cu legume la cuptor
Mai intai ne ocupam de pui :). Puiul intreg se spala si se taie in doua dar nu de tot,asa ca sa se deschida bine. Se da cu curry peste tot. Luam o tava de aragaz si-l asezam in ea.Sub pui punem rozmarin si usturoi. Adaugam 1/2 pahar de vin si 1/2 pahar de apa. Acoperim tava cu...
Omleta light din albusuri si spanac
Mai intai ne ocupam de spanac.Eu am folosit spanac surgelat.Se pune la fiert apa cu sare.Cand da in clocot punem spanacul surgelat.Il fierbem 6-8 minute. Scurgem apa si lasam sa se raceasca. Albusurile le batem un pic,adaugam laptele si parmezan.Amestecam bine. Intr-o tigaie eu am...
Saramura de stiuca
Preparam pestele.Se taie ,se curata de maruntaie,se spala. Stiuculitele fiind mici le-am preparat intregi. Se dau cu sare si se prajesc pe ambele parti. Intr-o oala fierbem apa cu piper,dafin,cimbru. Pestele il asezam intr-o tavita.Deasupra punem usturoiul taiat felii si ardeiul...
Tiramisu reteta (2)
Tiramisu reţetă originală Separam galbensurile de albusuri. Galbenusurile le batem cu zaharul si lichiorul la baine-marie, pana se dizolva zaharul. Frisca se bate cu mascarpone spuma. Crema de galbenusuri racite se adauga la mascapone. Amestecam incet pana se omogenizeaza. Facem...
Carne de porc cu ciuperci si smantana la cuptor
Curatam ciupercile si le spalam.Le taiem in doua. Carnea o saram,piperam si o punem la prajit cu un pic de ulei. Rumenim carnea pe ambele parti. Intr-o tigaie punem la calit ceapa taiata marunt si usuroiul. Adaugam si patrunjelul taiat marunt. Dupa ce s-a calt un pic adaugam...
Salata de vinete cu maioneza
Vinetele se coc.Se curata de coaja si se lasa la scurs. Dupa ce s-au scurs se taie marunt,marunt si se amesteca cu maioneza. Eu am avut maioneza cumparata :).Se adauga sare daca e nevoie. Rapid si gustos.
Vareniki
Pregatim aluatul.Intr-un bol punem oul si sare,frecam un pic.Adaugam uleiul si apa. Punem faina cat cuprinde..N-am pus cantitatea pentu ca depinde de cata apa se pune. Aluatul trebuie sa rezulte nici moale si nici prea tare :)... Lasam deopate acoperit 1/2 ora. Intre-timp facem...
Snitel de pui crocant
Pieptul de pui il taiem felii. Amestecam pesmetul cu rozmarin uscat maruntit,cimbru si fulgii de porumb macinati. Pentru impanat pregatim un ou batut,intr-o farfurie faina si in alta pesmetul cu condimente si fulgi de porumb. Feliile de piept de pui le dam prin faina apoi prin ou si dupa...
Salata de toamna
Curatam varza de foile de deasupra,taiem o bucata si o dam prin razatoare. Curatam morcovul si-l dam si pe el prin razatoare. Spargem nucile si le adaugam la varza. Punem sare,piper,marar taiat marunt,ulei si otet. Se amesteca bine bine.Se lasa cam vreo jumatate de ora deoparte...
Rondele din foietaj cu carnati
Eu am folosit foietaj proaspat,se scoate din frigider si se lasa la temperatura camerei cateva minute,dupa care il intindem. Scoatem carnea din carnati(sau mai bine zis din mat :) )si amestecam. Punem peste foietaj.Deasupra punem cascavalul. Rulam foietajul. Taiem rulada cam de 2...
Pui cu mazare
Pregatim carnea de pui.O taiem ,o spalam si o punem la rumenit in tigaie cu putin ulei. Se rumeneste pe toate partile.Se taie ceapa marunt si se adauga la pui. Se caleste cateva minute.Se adauga suc de rosii.Se lasa la fiert 10 minute dupa care se adauga niste apa.Punem capac si lasam la...
Tort de ciocolata si frisca
Blatul Separam albusuri de galbenusuri.Galbenusurile le frecam cu zaharul.Adaugam apa si uleiul.Faina o amestecam cu cacao si praf de copt. Adaugam la galbenusuri si amestecam pana se incorporeaza bine.Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam la galbenusuri si amestecam de...
Parigina
Din lipsa de timp eu am folosit pasta proaspata pentru pizza din comert.Intr-o tava rotunda se intinde pasta de pizza.Incercam sa o intindem cu bordul cat mai sus. Tava se unge cu ulei. Deasupra punem suc de rosii si cateva frunze de bussuioc.Adaugam cascavalul taiat felii. Peste cascaval asezam...
Pancakes
Separam albusurile de galbenusuri.galbenusurile se bat cu zaharul. Adaugam untul topit si cana de lapte. Adaugam si esenta. Faina o amestecam cu praful de copt si adaugam la galbenusuri.Amestecam repede sa nu se faca cocoloase. Albusurile se bat spuma cu praf de sare.se adauga la...
Fusilli cu crema de branza si costita
Se pune apa la fiert.Cand da in clocot punem pastele la fiert.Nu am pus sare la apa deoarece celelalte ingrediente sunt sarate. Intr-o tigaie punem costita taiata cubulete la prajit.Dupa cateva minute adaugam si branza cremoasa.Adaugam cateva linguri de apa in care se fierbe pasta. Cand...