nadea68

1

Bucataras
incepator

Com Carcaliu judetul Tulcea

Bucataras din 06.02.2013

RETETE202
PRIETENI213
Retete

Mancarica de varza murata cu orez

In Mancaruri de post la 3 Mar 2014

De post mama pregatea  des mancarica asta ... Varza se spala si se taie fasii subtiri dupa care se pune intr-o tigaie. In altatigaie punem ulei. Ceapa si morcovul taiem marunt si  punem la calit in ulei,cand s-a prajit un pic adaugam orezul. Lasam cateva minute pe...

Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta

In Dulciuri la 28 Feb 2014

Foarte usor de preparat... Intr-un castron punem ricotta la care adaugam zaharul.Amestecam.Adaugam ouala,praf de sare,coaja de lamaie. Faina o amestecam cu praf de copt.Unim faina la ricotta si amestecam .Trebuie sa rezulte un aluat elastic.Daca e prea tare,adaugam 1-2 linguri de lapte....

Icre de crap

In Peste la 26 Feb 2014

Secretul de a prepara icrele e multa rabdare  :)....Ca sa se bata bine,icrele trebuie sa fie sarat si nu proaspat. Punem icrele intr-un bol.Incepem sa adaugam ulei cate un pic,foarte putin si des la inceput.De data asta am folosit  batatorul electric. Continuam sa batem si sa...

Mini-tarte cu mere

In Dulciuri la 25 Feb 2014

Eu am avut foaia de tarta proaspata. Daca o aveti congelata o tineti la temperatura camerei inainte de folosire :) Merele le spalam si le taiem bucatele mici,le pune intr-un castron si adaugam zeama de lamaie, zaharul si scortisoara. Amestecam. Aluatul il intindem si decupam cercuri de...

Vol-au-vent umplute-aperitiv cald

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2014

Luam o tava si asezam in ea vol-au-vent. Taiem bucatele mici bacon sau prosciutto si umplem pe jumatate vol-au-vent. Taiem bucatele si cascavalul si punem deasupra,mai cu varf. Incalzim cuptorul si introducem vol-au -vent cam 10 minute la temperatura de 180° sau pana cand vedem ca...

Coltunasi cu mere

In Dulciuri la 21 Feb 2014

Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei. Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara. Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au...

Pui cu cartofi la cuptor

In Pui la 20 Feb 2014

Preparam puiul:il taiem in doua si-l spalam bine. Curatam cartofii,morcovul si zucchina.Spalam si taiem bucati mai mari.Curatam ceapa si usturoiul.Taiem marunt . Luam o tava ,punem ulei si asezam puiul in mijloc si legumele pe alaturi.Adaugam si ceapa cu usturoiul. Potrivim de sare ,piper si...

Salata cu piept de pui

In Salate la 19 Feb 2014

Salata o spalam si o taiem marunt.Eu am folosit mai multe tipuri de salata sa iasa mai colorata. Curatam morcovul, il spalam si il taiem sau il razuim.De data asta eu am ales sa-l tai marunt. Curatam ceapa si o taiem solzisori.Pune totul in salatiera.Pieptul de pui il taiem cubulete si adaugam la...

Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba

In Dulciuri la 15 Feb 2014

Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba Incepem cu biscuitii, aici se ofera baiatul meu sa-i sfarame :) Deci biscuiti se sfarama si se pun intr-un castron incapator. Adauga nucile taiate bucatele mici. Adaugam si untul taiat cubulete. Amestecam si 1/3 din biscuiti punem in alt...

Garnitura de orez milanez

In Aperitive / Garnituri la 11 Feb 2014

Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt cu putin ulei.Adaugam frunze de dafin si usturoiul. Cand ceapa e transparenta adaugam orezul spalat si scurs bine si amestecam. Intr-un litru de apa calda diluam sofranul. Adaugam la orez treptat si lasam la fiert pana e gata. Inainte sa...

Varza murata cu jumari

In Porc la 10 Feb 2014

Incepem cu varza:daca e prea sarata o lasam la desarat in apa rece.dupa ce se desareaza o scurgem si o taiem feliute .O lasam deoparte. Intr-o tigaie punem jumarile sa se topeasca.Amestecam si daca e prea multa untura o scurgem .Cand jumarile incep sa se prajeasca,adaugam varza, usturoiul si...

Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!

In Dulciuri la 8 Feb 2014

Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia. Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam. Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare. Incorporam albusurile la mascarpone si...

Cartofi ,,duchesse''

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2014

Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron. Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite ii pisam bine. Adaugam restul de ingrediente:untul,parmezanul,ouale,sarea,piperul si 1/2 lingurita de...

Piept de pui cu curry si susan

In Pui la 24 Ian 2014

Eu am avut un piept intreg de pui.Il spalam si-l taiem bucatele,nu prea marunte. Intr-o tigaie punem la incins ulei.Cand e cald,adaugam bucatelele de pui.Lasam sa se rumeneasca si adaugam sare,amestecam.Adaugam si curry.Daca e nevoie varsam putina apa.Cand e aproape gata,adaugam semintele de...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2014

Deci eu avem in frigider,niste ricotta ramasa ,albusuri si piept de pui. Intr-un castron batem ouale si cele 2 galbenusuri.Adaugam ricotta si pieptul de pui taiat bucatele.Amestecam. Adaugam sare si piper. Intr-o tigaie punem la incalzit un pic de ulei.Cand e cald,varsam amestecul de oua...

Peperonata-Ardei in sos de rosii

In Mancaruri de legume la 21 Ian 2014

Spalam ardeii si-i taiem fasii. Intr-o tigaie punem ulei sa se incalzeasca. Adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul.Lasam la calit cateva minute,dupa care adaugam ardeii si 1/2 pahar de apa.Acoperim si lasam la fert. Cand ardeiul s-a inmuiat ,adaugam rosiile taiate marunt sau sucul de...

Spanac in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 18 Ian 2014

Eu am folosit spanac congelat, deci intr-o oala punem la fiert apa (nu prea multa), cand da in clocot adaugam un pic de sare si spanacul. Cand incepe din nou sa fiarba, lasam pe foc 10 minute. Scoatem spanacul, il scurgem si-l punem intr-un castron. Cand s-a racit un pic adaugam ricotta si...

Pshovnik - budinca de orez

In Dulciuri la 16 Ian 2014

Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam  pastele si un pic de sare .Lasam pe foc pana da in clocot,si lasam la fiert cateva minute (10) Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Dupa...

Cozonac Trandafir

In Dulciuri la 12 Ian 2014

Intr-un bol diluam drojdia cu o lingura zahar si putin lapte. Intr-un castron punem faina si untul pe care l-am tinut la temperatura camerei. Adaugam drojdia, ouale batute cu zaharul, vanilia, un pic de sare si laptele. Amestecam bine, framantam un pic si lasam la crescut intr-un loc cald cam 30...

Rulouri de curcan pe pat de ciuperci

In Curcan la 9 Ian 2014

Pieptul de curcan il intindem pe masa de lucru.Daca nu-i destul de subtire il batem un pic. Pe o margine scurta a carnii asezam sunca si cascavalul taiate bastonase.Adaugam patrunjelul. Facem ruloul si-l prindem cu o scobitoare.Procedam asa cu toate bucatile. Intr-o tigaie punem la...

Tort "Braduti de ciocolata"

In Torturi la 5 Ian 2014

Intr-un castron punem zaharul,vanilia,ouale,si un pic de sare.Le batem la mana(nu electric) pana obtinem o crema spumoasa. Faina cernita o amestecam cu cacao si adaugam la oua.Adaugam si untul topit. Amestecam. Pregatim o forma de tort cu peretii detasabili.Taiem o bucata de hartie de...

Tort de portocale si ciocolata

In Torturi la 3 Ian 2014

Separam galbenusurile de albusuri.Batem bine galbenusurile cu zaharul.Adaugam coaja de portocale si zeama lor.amestecam faina cu cacao si praful de copt. Adaugam la galbenusuri impreuna cu untul topit si ciocolata. Amestecam si la urma adaugam albusurile batute spuma.Amestecam de jos in sus...

Somon la gratar cu sos roz

In Somon la 2 Ian 2014

Incepem cu marinatul pestelui:Intr-o farfurie punem ingredientele :vinul,zeama de lamaie,dafin,sare piper,usturoi taiat marunt.Asezam pestele si lasam la marinat cam 30/40 minute. Intre timp preparam sosul roz. Intr-u bol punem maioneza si ketchup si amestecam,adaugam dupa gust zeama de lamaie....

Salata Boeuf

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2014

Incepem cu curatatul si spalatul legumelor. Intr-o oala incapatoare punem la fiert legumele si carnea. Dupa cam 30 minute adaugam sare. Lasam la fiert pana sunt gata legumele pe care le scoatem .Carnea o mai lasam sa fiarba pana e gata. Dupa ce avem totul fiert,lasam sa se raceasca....

Sarmale

In Porc la 29 Dec 2013

Scoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte. Preparam umplutura Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2 minute adaugam si orezul.Lasam la calit cateva minute.Adaugam sucul de rosi si mai lasam 2-3 minute....

Prajiturici cu migdale si nuca de cocos

In Prajituri la 27 Dec 2013

Macinam 200 g de ciocolata. Untul moale il amestecam cu zaharul si ciocolata.Batem cu batatorul pana devine spuma. Adaugam ouale una cate unul pe rand. Adaugam si faina amestecata cu scortisoara,esenta de rom si migdalele macinate.Amestecam totul bine. Luam o tava 30cmx25 cm,punem...

Tiramisu cu biscuti cu miere si fructe de padure

In Prajituri la 25 Dec 2013

Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma. Batem bine si frisca.Punem la frigider pentru 10 minute frisca si albusurile. Galbenusurile le frecam cu zaharul.adaugam mascarpone.Amestecam bine dupa care adaugam frisca si la urma albusurile spuma.Amestecam de jos in sus incet...

Biscuiti pentru cei dragi

In Dulciuri la 23 Dec 2013

Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt,intr-un castron incapator. Adaugam ouale,galbenusurile,untul tinut la temperatura camerei,zaharul pudra si laptele.Framantam pana obtinem un aluat elastic si moale. Facem o mingiuta,acoperim cu foaie de alimente(nailon) si punem in frigider...

Pizza Calzone

In Pizza la 22 Dec 2013

Intindem aluatul cat mai subtire.Noi l-am intins cat a avut rabdare baiatul meu :). Taiem marunt mozzarella,prosciutto,ciupercile. Deci aluatul a fost intins sub forma dreptunghiulara. Punem cate o lingura de suc de rosii,busuioc si gramajoare de alte ingrediente amestecate in partea de...

Biscuiti pentru Mos Craciun

In Dulciuri la 20 Dec 2013

Foaia de tarta o tinem la temperatura camerei,dupa care o intindem. Cu ajutorul formelor pentru biscuiti decupam ce dorim. Eu am ales stelute si braduleti. Dupa ce le-am decupat le bagam la cuptor pentru 15 minute,pe o tava de cuptor acoperita cu hartie. Intr-un bol mic punem zaharul pudra si...

Afisate 61 - 90 din 202 retete    

Postari recente

publicat la 17.04.2017

Aperitiv torta Pasqualina

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]