publicat la 24.04.2017
publicat la 17.04.2017
publicat la 01.04.2017
În sfârşit, talentele tale vor fi recunoscute de către un mare cineast. Rolul este destul de ciudat, filmările sunt în întregime la munte, personajul tău locuieşte într-o scorbură şi nu ai de spus nici o replică. Nu contează prea mult, orice debut e dificil şi, oricum, ratingul Animal Planet este din ce în ce mai rdicat.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancarica de varza murata cu orez
De post mama pregatea des mancarica asta ... Varza se spala si se taie fasii subtiri dupa care se pune intr-o tigaie. In altatigaie punem ulei. Ceapa si morcovul taiem marunt si punem la calit in ulei,cand s-a prajit un pic adaugam orezul. Lasam cateva minute pe...
Frittelle con ricotta -Gogosele cu ricotta
Foarte usor de preparat... Intr-un castron punem ricotta la care adaugam zaharul.Amestecam.Adaugam ouala,praf de sare,coaja de lamaie. Faina o amestecam cu praf de copt.Unim faina la ricotta si amestecam .Trebuie sa rezulte un aluat elastic.Daca e prea tare,adaugam 1-2 linguri de lapte....
Icre de crap
Secretul de a prepara icrele e multa rabdare :)....Ca sa se bata bine,icrele trebuie sa fie sarat si nu proaspat. Punem icrele intr-un bol.Incepem sa adaugam ulei cate un pic,foarte putin si des la inceput.De data asta am folosit batatorul electric. Continuam sa batem si sa...
Mini-tarte cu mere
Eu am avut foaia de tarta proaspata. Daca o aveti congelata o tineti la temperatura camerei inainte de folosire :) Merele le spalam si le taiem bucatele mici,le pune intr-un castron si adaugam zeama de lamaie, zaharul si scortisoara. Amestecam. Aluatul il intindem si decupam cercuri de...
Vol-au-vent umplute-aperitiv cald
Luam o tava si asezam in ea vol-au-vent. Taiem bucatele mici bacon sau prosciutto si umplem pe jumatate vol-au-vent. Taiem bucatele si cascavalul si punem deasupra,mai cu varf. Incalzim cuptorul si introducem vol-au -vent cam 10 minute la temperatura de 180° sau pana cand vedem ca...
Coltunasi cu mere
Scoatem foietajul din frigider si-l tinem la temperatura camerei. Intre timp marul, il spalam,il taiem in doua,scoatem cotorul si taiem ambele jumatati in felii potrivite.Dam merele cu zeama de lamaie si un praf de scortisoara. Intindem aluatul de foietaj si decupam forme rotunde.Mie mi-au...
Pui cu cartofi la cuptor
Preparam puiul:il taiem in doua si-l spalam bine. Curatam cartofii,morcovul si zucchina.Spalam si taiem bucati mai mari.Curatam ceapa si usturoiul.Taiem marunt . Luam o tava ,punem ulei si asezam puiul in mijloc si legumele pe alaturi.Adaugam si ceapa cu usturoiul. Potrivim de sare ,piper si...
Salata cu piept de pui
Salata o spalam si o taiem marunt.Eu am folosit mai multe tipuri de salata sa iasa mai colorata. Curatam morcovul, il spalam si il taiem sau il razuim.De data asta eu am ales sa-l tai marunt. Curatam ceapa si o taiem solzisori.Pune totul in salatiera.Pieptul de pui il taiem cubulete si adaugam la...
Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba
Salam de biscuiţi, reţetă cu cacao si ciocolata alba Incepem cu biscuitii, aici se ofera baiatul meu sa-i sfarame :) Deci biscuiti se sfarama si se pun intr-un castron incapator. Adauga nucile taiate bucatele mici. Adaugam si untul taiat cubulete. Amestecam si 1/3 din biscuiti punem in alt...
Garnitura de orez milanez
Intr-o cratita punem la calit ceapa taiata marunt cu putin ulei.Adaugam frunze de dafin si usturoiul. Cand ceapa e transparenta adaugam orezul spalat si scurs bine si amestecam. Intr-un litru de apa calda diluam sofranul. Adaugam la orez treptat si lasam la fiert pana e gata. Inainte sa...
Varza murata cu jumari
Incepem cu varza:daca e prea sarata o lasam la desarat in apa rece.dupa ce se desareaza o scurgem si o taiem feliute .O lasam deoparte. Intr-o tigaie punem jumarile sa se topeasca.Amestecam si daca e prea multa untura o scurgem .Cand jumarile incep sa se prajeasca,adaugam varza, usturoiul si...
Semifreddo cu mascarpone si ciocolata - 1 an alaturi de bucatarasi!
Separam galbenusurile de albusuri. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana se topeste zaharul.Adaugam vanilia. Adaugam mascarpone pe care l-am tinut la temperatura camerei.Amestecam. Batem albusurile spuma la care am adaugat un praf de sare. Incorporam albusurile la mascarpone si...
Cartofi ,,duchesse''
Spalam si cojim cartofii dupa care ii punem la fiert .Dupa ce s-au fiert bine,ii scoatem si-i punem intr-un castron. Trebuie lucrati cand sunt inca destul de calzi.Cu ajutorul unei furculite ii pisam bine. Adaugam restul de ingrediente:untul,parmezanul,ouale,sarea,piperul si 1/2 lingurita de...
Piept de pui cu curry si susan
Eu am avut un piept intreg de pui.Il spalam si-l taiem bucatele,nu prea marunte. Intr-o tigaie punem la incins ulei.Cand e cald,adaugam bucatelele de pui.Lasam sa se rumeneasca si adaugam sare,amestecam.Adaugam si curry.Daca e nevoie varsam putina apa.Cand e aproape gata,adaugam semintele de...
Omleta
Deci eu avem in frigider,niste ricotta ramasa ,albusuri si piept de pui. Intr-un castron batem ouale si cele 2 galbenusuri.Adaugam ricotta si pieptul de pui taiat bucatele.Amestecam. Adaugam sare si piper. Intr-o tigaie punem la incalzit un pic de ulei.Cand e cald,varsam amestecul de oua...
Peperonata-Ardei in sos de rosii
Spalam ardeii si-i taiem fasii. Intr-o tigaie punem ulei sa se incalzeasca. Adaugam ceapa taiata marunt si usturoiul.Lasam la calit cateva minute,dupa care adaugam ardeii si 1/2 pahar de apa.Acoperim si lasam la fert. Cand ardeiul s-a inmuiat ,adaugam rosiile taiate marunt sau sucul de...
Spanac in foietaj
Eu am folosit spanac congelat, deci intr-o oala punem la fiert apa (nu prea multa), cand da in clocot adaugam un pic de sare si spanacul. Cand incepe din nou sa fiarba, lasam pe foc 10 minute. Scoatem spanacul, il scurgem si-l punem intr-un castron. Cand s-a racit un pic adaugam ricotta si...
Pshovnik - budinca de orez
Mai intai punem la fiert orezul.O cana de orez cu 2 cani de apa.Cand apa a scazut, scurgem orezul si-l punem sa fiarba incontinuare in lapte.Adaugam pastele si un pic de sare .Lasam pe foc pana da in clocot,si lasam la fiert cateva minute (10) Luam de pe foc si lasam sa se raceasca.Dupa...
Cozonac Trandafir
Intr-un bol diluam drojdia cu o lingura zahar si putin lapte. Intr-un castron punem faina si untul pe care l-am tinut la temperatura camerei. Adaugam drojdia, ouale batute cu zaharul, vanilia, un pic de sare si laptele. Amestecam bine, framantam un pic si lasam la crescut intr-un loc cald cam 30...
Rulouri de curcan pe pat de ciuperci
Pieptul de curcan il intindem pe masa de lucru.Daca nu-i destul de subtire il batem un pic. Pe o margine scurta a carnii asezam sunca si cascavalul taiate bastonase.Adaugam patrunjelul. Facem ruloul si-l prindem cu o scobitoare.Procedam asa cu toate bucatile. Intr-o tigaie punem la...
Tort "Braduti de ciocolata"
Intr-un castron punem zaharul,vanilia,ouale,si un pic de sare.Le batem la mana(nu electric) pana obtinem o crema spumoasa. Faina cernita o amestecam cu cacao si adaugam la oua.Adaugam si untul topit. Amestecam. Pregatim o forma de tort cu peretii detasabili.Taiem o bucata de hartie de...
Tort de portocale si ciocolata
Separam galbenusurile de albusuri.Batem bine galbenusurile cu zaharul.Adaugam coaja de portocale si zeama lor.amestecam faina cu cacao si praful de copt. Adaugam la galbenusuri impreuna cu untul topit si ciocolata. Amestecam si la urma adaugam albusurile batute spuma.Amestecam de jos in sus...
Somon la gratar cu sos roz
Incepem cu marinatul pestelui:Intr-o farfurie punem ingredientele :vinul,zeama de lamaie,dafin,sare piper,usturoi taiat marunt.Asezam pestele si lasam la marinat cam 30/40 minute. Intre timp preparam sosul roz. Intr-u bol punem maioneza si ketchup si amestecam,adaugam dupa gust zeama de lamaie....
Salata Boeuf
Incepem cu curatatul si spalatul legumelor. Intr-o oala incapatoare punem la fiert legumele si carnea. Dupa cam 30 minute adaugam sare. Lasam la fiert pana sunt gata legumele pe care le scoatem .Carnea o mai lasam sa fiarba pana e gata. Dupa ce avem totul fiert,lasam sa se raceasca....
Sarmale
Scoatem varza murata si alegem frunzele .Le potrivim de marime,le trecem sub un jet de apa si le punem deoparte. Preparam umplutura Taiem marunt ceapa si o punem la calit in ulei.Dupa 2 minute adaugam si orezul.Lasam la calit cateva minute.Adaugam sucul de rosi si mai lasam 2-3 minute....
Prajiturici cu migdale si nuca de cocos
Macinam 200 g de ciocolata. Untul moale il amestecam cu zaharul si ciocolata.Batem cu batatorul pana devine spuma. Adaugam ouale una cate unul pe rand. Adaugam si faina amestecata cu scortisoara,esenta de rom si migdalele macinate.Amestecam totul bine. Luam o tava 30cmx25 cm,punem...
Tiramisu cu biscuti cu miere si fructe de padure
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile spuma. Batem bine si frisca.Punem la frigider pentru 10 minute frisca si albusurile. Galbenusurile le frecam cu zaharul.adaugam mascarpone.Amestecam bine dupa care adaugam frisca si la urma albusurile spuma.Amestecam de jos in sus incet...
Biscuiti pentru cei dragi
Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt,intr-un castron incapator. Adaugam ouale,galbenusurile,untul tinut la temperatura camerei,zaharul pudra si laptele.Framantam pana obtinem un aluat elastic si moale. Facem o mingiuta,acoperim cu foaie de alimente(nailon) si punem in frigider...
Pizza Calzone
Intindem aluatul cat mai subtire.Noi l-am intins cat a avut rabdare baiatul meu :). Taiem marunt mozzarella,prosciutto,ciupercile. Deci aluatul a fost intins sub forma dreptunghiulara. Punem cate o lingura de suc de rosii,busuioc si gramajoare de alte ingrediente amestecate in partea de...
Biscuiti pentru Mos Craciun
Foaia de tarta o tinem la temperatura camerei,dupa care o intindem. Cu ajutorul formelor pentru biscuiti decupam ce dorim. Eu am ales stelute si braduleti. Dupa ce le-am decupat le bagam la cuptor pentru 15 minute,pe o tava de cuptor acoperita cu hartie. Intr-un bol mic punem zaharul pudra si...