Budinca de peste
Postat de: divainbucatarie in PesteStiuca curatata de piele si oase o tocam si o dam prin masina impreuna cu felia de paine muiata in lapte. Adaugam smantana, uleiul, sare, piper si mararul tocat marunt. Amestecam bine. Peste...Citeste continuarea
Baba Ghanouj( salata de vinete...
Postat de: Mihaela11_jo in Mancaruri de postVinetele coapte pe plita se curata de coaja si se lasa sa se scurga de apa . Dupa ce s-au racit se toaca marunt. Se adauga usturoiul trecut prin presa de usturoi , ceapa verde taiata marunt si...Citeste continuarea
Baigli cu nuca
Postat de: lacrimioara in PrajituriPunem drojdia in putin lapte caldut amestecat cu o lingura zahar si lasam sa dospeasca 10 minute.Punem faina intr-un bol adaugam untu la temperatura camerei , galbenusurile,restu de zahar, maiaua...Citeste continuarea
Bors de iepure
Postat de: Sylvia in CiorbePreparare : se decupeaza iepurele si se lasa la frigider intr-un bait facut din ulei de masline, sare si verdeata maruntita ( il puteti lasa si de pe o zi pe lata in frigider ) . Se...Citeste continuarea
Bruschete cu rosii cherry
Postat de: RuxyRux in Aperitive / GarnituriPainica se taie felii, se stropeste cu ulei de masline, se rade usturoi deasupra si se aseaza feliile de rosii. Se sareaza dupa gustul personal si se dau la cuptor 20 de minute...yammmyyyy delicios! Citeste continuarea
Bors de legume
Postat de: bitza in CiorbeCeapa se toaca marunt,prajul rondele,morcovul si ardeii cubulete si se pun in 2-3 linguri de ulei la calit. Cand se inmoaie putin legumele se pune fasolea si varza taiata julien,se mai calesc...Citeste continuarea
Banana Nuggets
Postat de: mitinita in Mancare copiiSe taie bananele in felii rotunde de 1-2 cm Se dau prin miere sau unt de arahide. Se tavalesc prin nuca de cocos,ciocolata sau bilutele colorate. Se servesc cu scobitori. Citeste continuarea
Baba Ganoush my way
Postat de: LeBlogPiquant in Mancaruri de postCoaceti vinetele, curatati-le. Dupa ce se racesc, se mixeaza impreuna cu 3 linguri de pasta Tahini, 2 catei de usturoi, sucul de 1/2 lamaie, 2- linguri de ulei de masline, un praf de chimen si...Citeste continuarea
Borek cu branza sarata
Postat de: LeBlogPiquant in Aperitive / GarnituriAm amestecat branza cu ceapa taiata marunt, marunt, cu patrunjelul tocat si cu 2 oua, si am amestecat bine. Am topit untul in uleiul de masline. Am uns cate 3 foi de placinta cu unt si...Citeste continuarea
Briose cu fructe si nuci
Postat de: lia in PrajituriIntr-un bol amestecam toate ingredientele uscate. In alt bol zdrobim cu furculita fructele, adaugam esenta, oule batute si untul topit si racit. Amestecam totul, incorporam ingredientele uscate si...Citeste continuarea
Briose cu mar si morcov
Postat de: divainbucatarie in PrajituriIntr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, nuca, sare, praf de copt, bicarbonat de sodiu si scortisoara. In alt vas amestecam oul si zaharul pana isi dubleza volumul si devin spumoase....Citeste continuarea
Basboussa
Postat de: Mihaela11_jo in PrajituriSe amesteca grisul, fulgii de cocos,zaharul si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Separat se freaca spuma untul cu smantana, apoi se adauga la ingredientele uscate si se amesteca bine. Se...Citeste continuarea
Briose simple cu ciocolata
Postat de: MIUTA in DulciuriAlbusul se bate separat cu putina sare,jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat.Galbenusele se mixeaza cu cealalta jumatate de zahar pana se topeste apoi se adauga uleiul ca la maioneza...Citeste continuarea
Biscuiti cu cacao
Postat de: laylalala in PrajituriIncinge cuptorul la 190˚C. Intr-un vas bate untul cu zaharul. Incorporeaza oul apoi smantana. In alt vas amesteca restul ingredientelor apoi inglobeaza-le in compozitia cu ou.Pe o tava...Citeste continuarea
Budinca de orez cu ciocolata si branza
Postat de: nadina73 in DulciuriSe pune laptele la fiert cu putina sare. Orezul se spala bine dupa care se pune la fiert in laptele fierbinte se amesteca la foc mic ,dupa care se pune zaharul si vaniliile, cand orezul e...Citeste continuarea
Baigli unguresc (cononacei cu mac)
Postat de: nadina73 in PrajituriSe pregateste maiaua: Se dizolva drojdia in laptele caldut si 2 linguri de zahar,se pune si putina faina dupa care se lasa 10 minute sa creasca Dupa ce drojdia a crescut ,se amesteca cu...Citeste continuarea
Brownies a la Ruxy
Postat de: RuxyRux in PrajituriOuale, zaharul, vanilia, faina, praful de copt merg la mixer in ordinea indicata. Se mixeaza indelung in jur de zece minute. Pe foc se pune un ibric, se topeste untul, apoi in el ciocolata si...Citeste continuarea
Bors de praz
Postat de: bitza in Supe/CiorbePrazul se taie rondele(partea alba),legumele cubulete sau cum doriri si se pun la fiert.Dupa cateva clocote se adauga si orezul si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand au fiert legumele si...Citeste continuarea
Bors din coada de vita
Postat de: adriana_bobu in CiorbeSe pune la fiert in apa, coada de vita portionata,spumuind-o sau aruncand prima apa. Dupa ce a fiert cca o ora, se adauga radacinoasele (morcov, patrunjel)date prin razatoare, ceapa, prazul...Citeste continuarea
Broscuta placinta
Postat de: raluxas in DulciuriSe framanta aluatul pana nu se mai lipeste de maini si se lasa la crescut, sau se pun toate ingredientele la masina de facut paine pe programul de framantare si crestere. Se imparte aluatul in...Citeste continuarea
Bors de legume
Postat de: RuxyRux in CiorbeSe spala zarzavatul, se toaca marunt. Se pune o oala de ciorba pe foc( eu folosesc una de 5 l), se pune o cescuta mica de apa, apoi uleiul ( astfel incat sa nu calim) si se adauga legumele tocate,...Citeste continuarea
Barcute"oua umplute cu pateu si...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe fierb ouale tarI Se curata de coaja, se taie in doua si se scoate galbenusul Galbenusul se amesteca bine cu pateu(am pus pateu de casa ,reteta lui gaby)untul ,sare ,ciupercile scurse si...Citeste continuarea
Banana cu nuca de cocos
Postat de: mitinita in DulciuriCurata banana de coaja si taie-o in bucati de 2 cm. Tavaleste fiecare bucata prin suc de lamaie si apoi prin nuca de cocos. Citeste continuarea
Budinca de orez cu ricotta
Postat de: divainbucatarie in DulciuriFierbem orezul cu lapte. Cand orezul este fiert si aproape rece, adaugam restul ingredientelor si amestecam bine, pana se omogenizeaza compozitia. Sfaram biscuitii si ii punem pe fundul vasului...Citeste continuarea
Budinca de conopida
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriConopida se desface in buchetele. Se spala sub jet de apa rece. Se pune la fiert un vas cu apa si sare si cand apa clocoteste se adauga buchetelele de conopida. Se fierb cam 15 minute. Se scot...Citeste continuarea
Budinca a la Kamy
Postat de: kamy in DulciuriMerele le-am spalat,le-am curatat de coaja si de samburi,le-am taiat marunt,le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 2 lg.de zahar sa fiarba pana le-am putut zdrobi cu o furculita si le-am...Citeste continuarea
Boccelute de clatite cu piept de pui
Postat de: Julie in Aperitive / GarnituriSe face aluatul amestecand toate ingredientele si se prajesc clatitele. Se lasa deoparte pana se pregateste umplutura. Intr-o tigaie cu 1 lingura ulei se pun: pieptul de pui taiat in bucati...Citeste continuarea
Buñuelos al estilo...
Postat de: nadina73 in Aperitive / GarnituriSe cerne faina si se incorporeaza usor cate putin din lapte ,dupa care se pune frisca lichida,sa nu se faca cocoloasese amesteca foarte bine Ouale se bat cu zaharul si se mesteca cu...Citeste continuarea
Bulete de cascaval la cuptor
Postat de: postavaru in Aperitive / GarnituriSe fierbe apa cu untul si sare, pana se topeste untul. Cand clocoteste se da deoparte si se adauga toata faina. Se amesteca bine apoi se adauga cascavalul ras si ouale pe rand. Se amesteca bine,...Citeste continuarea
Bulz a la Nicoleta
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe pune apa la fiert se adauga sarea si cand apa clocoteste se adauga malaiul tot, se amesteca mamaliga pana se omogenizeaza, se lasa la fiert iar cand incepe sa fie vartoasa inseamna ca este...Citeste continuarea
Blinii dulci&ciocolatoase
Postat de: Corina33 in DulciuriSe bat sau se mixeaza bine ouale cu iaurtul, zaharul si zaharul vanilat. Cand s-a topit zaharul se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza in continuare. Fulgii de ciocolata...Citeste continuarea
Batoane alb-negru
Postat de: divainbucatarie in PrajituriSe amesteca untul cu zaharul. Se adauga ouale intregi si se amesteca bine, pana la omogenizare. Adaugam si faina si amestecam bine. Compozitia obtinuta o impartim in doua jumatati. In una din...Citeste continuarea
Baby Corn si andive cu somon pe pat...
Postat de: nico15 in SomonReteta se executa in doua etape, prima etapa se iau aproximatic 500 gr de somon si se taie foarte fin, se iau castraveti acri si se taie in cubulete mici si se adauga peste somon, separat se taie...Citeste continuarea
Bors de Sfecla
Postat de: nico15 in CiorbeSe spala si se curata legumele: ceapa(cubulete mici), ardei(cubulete), morcovi, telina si pastarnacul(se curata si se da pe razatoarea mare), prazul se taie normal. Legumele se pun in...Citeste continuarea
Breakfast * brunch
Postat de: jurnalulanei in PizzaPizza: Pentru blat am folosit aluatul de pizza de la Bella ( de cand l-am descoperit,am scapat de grija aluatului,este minunat,trebuie sa il incercati- daca nu ati facut-o deja). ...Citeste continuarea
Banana La cuptor
Postat de: nico15 in Aperitive / GarnituriSe ia o banana potrivita(galbena), se taie pe lung dar nu de tot, se scoate din banana o mica portiune si se face un santulet in care se vor introduce feliile de branza. Se unge o tava cu putin...Citeste continuarea
Brownie cu nuci si mere rase
Postat de: divainbucatarie in PrajituriSe topeste ciocolata la bain-marie. Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un...Citeste continuarea
Black Soup
Postat de: nico15 in SupeFasolea dupa ce s-a pus la inmuiat cu o seara inainte, se pune la fiert, se adauga ½ de capatana de ustoroi, o ceapa si un ardei taiat julien, se sareaza si se pun 2-3 lingurite de zahar se...Citeste continuarea
Briose cu Finetti si ness
Postat de: bitza in PrajituriSe mixeaza zaharul,untul partial topit si ouale.Se adauga lapte si se omogenizeaza,apoi finetti.La sfarsit se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt,ness-ul si nuca tocata si se...Citeste continuarea
Biryani cu pui
Postat de: Sidy in PuiCeapa curatata si taiata solzisori si usturoiul presat se calesc in putin ulei pina se inabusa bine.Se adauga foaia de dafin, scortisoara, cardamomul si cuisoarele si se prajesc 1 minut. Se...Citeste continuarea
Briose cu budinca si capsuni
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriIntai de toate preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce o luam de pe foc,o lasam sa se racoreasca bine. invartim din cand in cand in ea sa nu prinda pojghita deasupra....Citeste continuarea
Bavareza cu mar
Postat de: luminita20_2006 in DulciuriMerele se curata de seminte si coaja apoi se taie bucati mai mici. Se pun intr-o cratita se toarna apa cat sa le acopere si se lasa sa fiarba pana cand se imoaie bine, cand sunt aproape gata...Citeste continuarea
Bombonele cu cacao
Postat de: aziz in Dulciurise topeste untul la microunde,se adauga ciocolata obtinem un sirop ;incalzim smintina pentru frisca pe aragaz dar nu o fierbem adaugam peste untul cu ciocolata amestecam bine se i-a de pe foc se...Citeste continuarea
Budinca cu ciuperci si masline
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriCuratam ciupercile si le feliem, apoi le oparim in cateva ape si le scurgem bine. Taiem ceapa si o calim in foarte putin ulei de palmier. Batem albusurile spuma tare, adaugam...Citeste continuarea
Branza de burduf cu ou si mamaliguta
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriMai intai preparam mamaliguta si fierbem ouale. Cand mamaliga este inca fierbinte, ungem un vas de yena cu unt, apoi asezam straturi alternative de mamaliga, branza de burduf, rondele de...Citeste continuarea
Bors de peste
Postat de: Julie in CiorbeVa povesteam in reţeta - ceapa umpluta cu icre de crap despre Conul Costache Labusca- om al Deltei si mare amator de mancaruri pescaresti. Iată ce ştia ...Citeste continuarea
Bomboane Raffaello
Postat de: elena1988 in DulciuriUntul care a fost lasat la temperatura camerei ca sa fie mai moale, se amesteca cu zaharul, nuca de cocos, si laptele praf se face o compozitie care sa fie buna de facut bilute, se introduce cate...Citeste continuarea
Bomboane cu Cocos si Ciocolata Alba
Postat de: dentistutza in DulciuriCiocolata si untul se topesc la bain-marie cu atentie ca untul sa nu se lichefieze. Nuca de cocos,zaharul,laptele praf, praful de biscuiti si sarea se amesteca intr-un bol si apoi se toarna crema...Citeste continuarea
Branzoici
Postat de: nico_nico in DulciuriPentru aluat se pune prima data intr-o cana drojdia cu putin zahar si 1 lingura faina si 100 ml lapte caldut, se lasa sa dospeasca.Separat se incalzeste restul de lapte si se adauga margarina ca...Citeste continuarea
Budinca cu ciuperci
Postat de: divainbucatarie in Aperitive / GarnituriPentru inceput taiem si calim ceapa. Apoi batem albusurile spuma tare. Adaugam galbenusurile, unul cate unul si amestecam usor. Incorporam si ceapa calita, painea rupta in bucatele mici,...Citeste continuarea