A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Biscuiti pentru cafea cu coaja de...

Postat de: jolygina in Dulciuri

Se freaca untul cu zaharul ,adaugam ouale intregi si amestecam bine pana totul devin ca o spuma ,adaugam scortisoara ,coaja de portocala si esenta de vanilie dupa ce s-au incorporat toate...Citeste continuarea

Bruschetti cu roşii

Postat de: ionix in Aperitive / Garnituri

Feliile de paine le ungem cu putin ulei de masline si le prajim. Nu trebuie sa le ardem, ci sa prinda o culoare aurie. Intre timp, tocam rosia cubulete si 2 catei de usturoi feliute subtiri....Citeste continuarea

Budinca de zmeura

Postat de: meosiris in Prajituri

-Se bate frisca cu zaharul si mierea. Zmeura (eu am avut congelata) se lasa la dezghetat, se pune apoi cateva minute pe foc pana se incalzeste putin, se paseaza apoi cu blenderul, se amesteca cu...Citeste continuarea

Bouyourdi-aperitiv grecesc

Postat de: meosiris in Aperitive / Garnituri

-Se oparesc rosiile 1 min in apa fierbinte, apoi se decojesc si se taie felii. -Ardeiul se taie fasii mici iar branza cubulete. -Asezati in forma cate jumatate din fiecare ingredient, apoi...Citeste continuarea

Bascute cu dulceata

Postat de: meosiris in Prajituri

-Amestecam 100ml lapte cald cu drojdia, 1 lingurita de zahar, apoi acest amestec se toarna in mijlocul fainii. -In restul de lapte cald, dizolvam zaharul si zaharul vanilat. -Mixam...Citeste continuarea

Bors de pui

Postat de: meosiris in Ciorbe

-Spalam pulpele de pui, le taiem in cate doua bucati si le punem la fiert. Cand se aduna spuma, o adunam cu ajutorul unei linguri. -Adaugam ceapa taiata marunt si radacinoasele date pe...Citeste continuarea

Brioşe de cacao cu branza

Postat de: ionix in Dulciuri

  Preparare umplutura: Branza se freaca cu untul si zaharul pana devine ca o crema. Se adauga zaharul vanilat si coaja de lamaie. Preparare aluat: Albusurile se bat spuma cu...Citeste continuarea

Bulz cu afumatura

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Pregatim intr-un ceaun mamaliga:punem apa , putina sare  si cand apa incepe sa fiarba turnam in ploaie malaiul, amestecand incontinuu pana se obtine o mamaliga bine legata. Separat...Citeste continuarea

Bors de peste cu orez cu legume si...

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Preparare Bors de peste cu orez cu legume si leustean Ceapa, morcovul,ardeiul gras, pastarnacul se curata , se taie ca pentru ciorba si se pune in apa rece cu sare intr-o oala.Cand apa...Citeste continuarea

Budinca cu paste si branza

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Punem intr-o oala apa la fiert cu un praf de sare. cand incepe sa fiarba punem melcisorii in oala si ii fierbem maxim 15 min. intr-un bol pregatim compozitia de branza. branza o framantam...Citeste continuarea

Briose vesele

Postat de: alinutza1983 in Prajituri

Amestecam ingredientele uscate, adica: faina, praful de copt, cacaua si ciocolata. Separat batem oul, zaharul, vanilia, uleiul si laptele. Adaugam amestecul lichid peste partea uscata,...Citeste continuarea

Borş de cartofi

Postat de: ionix in Supe/Ciorbe

Ceapa de taie cubulete si se caleste pana se inmoaie putin, in uleiul incins cu putina apa. Turnam apa peste ceapa si adaugam restul legumelor si verdeturilor:   ...Citeste continuarea

Blinii - placinte cu diverse umpluturi

Postat de: Cristina_Vivi in Aperitive / Garnituri

Se  curata, se taie marunt o ceapa si se caleste in putin ulei. Apoi am adaugat sunca. Cand s-a prajit putin, punem ciupercile scurse de apa. Amestecam si lasam inca 10 min. La final am...Citeste continuarea

Budincuta Paula la pahar

Postat de: epurasha2bb in Mancare copii

Am frecat galbenusul crud cu zaharul si praful de budinca, am adaugat putin lapte. Restul de lapte l-am pus la fiert si cand a clocotit am dat focul mic, am adaugat esenta de vanilie si...Citeste continuarea

Briose maronii cu fulgi de...

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul.Incorporeaza...Citeste continuarea

Briose cu mere acrisoare

Postat de: laylalala in Mancare copii

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-o cratita pe foc potrivit pune merele cu 150 ml apa si lasa-le sa fiarba acoperite 5 minute pana cand incep sa se...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca ingredientele uscate.Intr-un bol bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul apoi...Citeste continuarea

Budinca

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Simplu ca buna ziua: Am pus branza intr-un castron mai maricel impreuna cu smantana, sarea  si am blenduit bine. Am adaugat zaharul, coaja de lamaie, grisul, faina, laptele  si...Citeste continuarea

Branzoaica spirala

Postat de: diaconta in Dulciuri

200 ml lapte se amesteca cu 100 gr zahar si se aromatizeaza cu vanilie si coaja de lamaie. Se face o maia din drojdie,o lingurita de zahar si 1 lingurita de faina. Ouale se amesteca cu...Citeste continuarea

Borş moldovenesc de găină

Postat de: ionix in Ciorbe

Dupa ce gaina a fost decapitata, i s-au smuls penele, am parlit-o, i-am taiat unghiile si alte alea, o spalam bine bine si o transam. Intr-un ceaun mare punem niste apa si oparim gaina,...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: nadina73 in Ciorbe

Preparare bors de peste. Se curata morcovul si se toaca sau se taie cubulete,la fel si ardeiul rosu si verde si rosiile. Se pun toate sa se caleasca in ulei 3 minute dupa care se pune...Citeste continuarea

Briose rapide

Postat de: luminita20_2006 in Prajituri

Se bat albusurile bine, apoi se adauga zaharul. Cand s-a legat bine si nu mai cade din vas spuma de albus se pune faina (sa iasa un aluat ca la tort) si esenta si uleiul. Se toarna in forme...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si fructe de...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Punem la inmuiat fructele de merisor intr-un vas cu apa calduta in care am pus o lingurita de brandy. Rupem ciocolata bucati, o punem intr-o craticioara si lasam sa se topeasca.Lasam apoi sa se...Citeste continuarea

Budinca de conopida

Postat de: jolygina in Mancaruri de legume

se pune conopida la fiert cu putina sare (daca doriti ca  sa fie conopida mai alba puteti pune 100ml lapte in apa in care fierbe ) intre timp pregatim crema pentru budinca astfel: batem...Citeste continuarea

Briose cu bombite de branza si cocos

Postat de: pusikmea in Prajituri

Separam albusurile de galbenusuri, le mixam cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie. Amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta, dupa care le punem peste...Citeste continuarea

Bastonase de peste

Postat de: Adinacarla in Pangasius

Fileul de peste l-am spalat bine apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am taiat carnea de peste fasiute subtiri de aproximativ un cm si le-am condimentat cu sare si piper. Ouale le-am batut ca...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza si...

Postat de: maria_claudia in Dulciuri

Branza cu ouale si zaharul se amesteca, se pune faina, margarina, mirodeniile si iaurtul.Se amesteca usor, apoi se toarna pastele pe care le asezam intr-o tava unsa cu margarina.Se introduce in...Citeste continuarea

Boccelute cu ciuperci

Postat de: diaconta in Aperitive / Garnituri

Se face compozitia de clatite din lapte,oua,faina,unt topit,sare. Pentru ca umplutura este de ciuperci,am pus si marar in compozitia de clatite. Se coc clatite foarte subtiri. Pentru...Citeste continuarea

Budinca de gris

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma. Se pun 6 linguri de zahar si se mai bate dupa care se pun galbenusurile ,grisul si 1 esenta vanilie. Se amesteca usor cu o paleta. Se...Citeste continuarea

Betty cea Urata da' Desteapta Foc

Postat de: dentistutza in Dulciuri

Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana devin albe si pufoase. Se adauga untul foarte moale si se continua mixarea. Cand s-a incorporat se toarna laptele la temp. camerei si...Citeste continuarea

Budinca din carne tocata

Postat de: medioto59 in Aperitive / Garnituri

Sotam ceapa taiata marunt si ardeiul gras taiat cubulete  in putin unt.Carnaciorii ii taiem bucati mici si ii adaugam si pe ei si mai tinem pe foc cateva minute. Se toaca carnea ,se pune...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata fructata

Postat de: adasev12 in Prajituri

mai intai se prepara budinca dupa reteta...eu nu pun niciodata 500 ml lapte fiindca nu se intareste suficient. in timpul fierberii budincii se adauga si fulgii de cocos. se lasa sa stea vreo 5 min...Citeste continuarea

Budinca de paine

Postat de: mimmi in Prajituri

50 ml lapte se incalzeste putin si se indulceste cu zahar vaniliat.Se pune cate un strat de felii de paine inmuiate in lapte si stoarse,si peste cateva stafide,care trebuie tinute cca 5 minute...Citeste continuarea

Bomboloni

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se incalzeste laptele putin dupa care se dizolva drojdia in lapte.Se pun toate ingrediantele in masina de paine .Untul se topeste si se pune peste ingrediente. Va rezulta un aluat mai moale, dar...Citeste continuarea

Briose de carne

Postat de: rivka in Vita

Se amesteca carnea tocata impreuna cu condimentele enumerate , mustarul, ketchup-ul,sosul de soia,ceapa tocata, ardeii rosii tocati, ouale, pesmetul si cartofii dati pe razatoare. Se aseaza in...Citeste continuarea

Budinca de orez cu mere

Postat de: postavaru in Dulciuri

Se alege si se spala orezul. Se pune la fiert in apa 2-3 minute. Se scurge si se pune mai departe la fiert in laptele fierbinte, in care am adaugat zaharul, vanilia si un praf de sare. Se...Citeste continuarea

Briose cu mere

Postat de: postavaru in Prajituri

Se curata merele si se taie bucatele mici. Se amesteca faina, praful de copt, scortisoara si nucile taiate. In alt castron se bate oul si se amesteca cu vanilia, zaharul, uleiul si laptele. Se...Citeste continuarea

Bruschette cu oua de prepelita

Postat de: stefania in Mancare copii

Se pun feliile de paine gaurite cu un pahar mic intr-o tava unsa cu ulei masline.  In fiecare orificiu se sparg 2-3 oua de prepelita, se rade cascaval pe deasupra si se mai stropesc cu putin...Citeste continuarea

Budinca de mamaliga cu vinete

Postat de: epurasha2bb in Porc

Se da vanata curatata de coaja pe razatoare si se caleste impreuna cu ceapa taiata solzisori si grauntii de usturoi taiatai feliute.Se adauga carnea intai si dupa aceea rosia tocata fara coaja,...Citeste continuarea

Biscuiti cu dulceata(fursecuri)

Postat de: lilik in Dulciuri

se pune faina intr-un vas si in mijloc se pune untul moale. Se amesteca cu mana pana se desface tot untul,apoi se adauga praful de sare,zaharul,oul,si praful de copt. Se amesteca toate...Citeste continuarea

Baclava

Postat de: nadina73 in Dulciuri

Se ung bine foile cu untul topit, (din cate am numarat eu erau cred 11-12  foi si le-am imartit in 3). Am uns bine tava cu unt, apoi am pus un rand de foi unse bine cu o pensula cu unt topit....Citeste continuarea

Biscuiti crocanti

Postat de: jolygina in Prajituri

se amesteca zaharul cu  ouale si untul pana se face ca o crema si untul s-a incorporat foarte bine si arata totul ca o spuma. Se adauga mirodeniile dupa care la sfarsit adaugam faina treptat...Citeste continuarea

Briose cu fulgi de ciocolata

Postat de: lia in Prajituri

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate, inafara de zahar si jumatate din cantitatea de fulgi. In alt bol batem ouale cu zaharul, adaugam uleiul, apoi laptele si fulgii ramasi....Citeste continuarea

Borş moldovenesc cu bureţi uscaţi

Postat de: ionix in Ciorbe

Pui buretii la inmuiat in apa fiarta. Morcovii, ceapa si ardeii se taie cubulete iar apoi se pun la calit, in ulei incins si stins cu putina apa. Pui apa si lasi sa fiarba legumele. Adaugi...Citeste continuarea

Brioşe moţate cu dulceaţă de...

Postat de: ionix in Prajituri

Ouăle, untul topit şi laptele trebuie să fie la temperatura camerei. Batem ouăle spumă,   împreună cu zahărul şi zahărul vanilat. Turnăm untul uşor şi batem bine. ...Citeste continuarea

Briose cu visine si glazura roz

Postat de: laylalala in Prajituri

Incinge cuptorul la 190° Intr-un vas bate ouale cu cele doau tipuri de zahar pana cand si-au dublat volumul.Incorporeaza Caribbean Twist with Watermelon, esenta de cocos si untul...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Am pus ingredientele in cuva masinii de paine si am selectat programul de framantare si dospire. Se prepara intre timp umplutura : branza se sfarama cu o furculita, se adauga ouale batute,...Citeste continuarea

Brownies delicioase

Postat de: Corina33 in Prajituri

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade celsius. Se toaca miezul de nuca. Intr-o craticioara se topesc la foc mic untul impreuna cu ciocolata. Se ia de pe foc si se adauga zaharul si zaharul...Citeste continuarea

Briose cu morcovi pt copii

Postat de: lilik in Prajituri

Intr-un vas se bat oul cu mierea, adaugati faina si morcovii rasi pe razatoatrea cu ochiuri mici, apoi uleiul, sarea, scortisoara si la sfarsit praful de copt. Amestecati bine. Pregatiti...Citeste continuarea

Buzunare cu ciuperci la gratar

Postat de: lia in Aperitive / Garnituri

Spalam si taiem in felii ciupercile si separat si ardeiul iute. Rupem cate o bucata de folie, cam de 1m, o impachetam in doua, asezam pe o jumatate o mana de ciuperci, le stropim cu sos de soia,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]