A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chec cu portocale si nuci

Postat de: aalliinnaa07 in Prajituri

Untul si galbenusurile le frecam cu zaharul. Separat batem albusurile spuna tare.. Peste galbenusuri adaugam treptat albusurile amestecand cu o lingura de lemn, apoi adaugam coaja zasa fin de la o...Citeste continuarea

Cupcakes cu ciocolata si ghimbir

Postat de: susu in Prajituri

Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe foc sau la microunde iar dupa ce s-a racit se amesteca cu romul si coniacul. Ghimbirul se rade prin razatoarea mica la fel si coaja de portocala si...Citeste continuarea

Clatite cu mere si caramel

Postat de: postavaru in Dulciuri

Pentru aluat mixam ouale impreuna cu zaharul si praful de sare iar apoi adaugam treptat laptele, apa minerala si uleiul. Faina o amestecam cu praful de copt si le incorporam usor in aluat. La...Citeste continuarea

Clatite cu crema de avocado şi...

Postat de: kukibella in Aperitive / Garnituri

Clatite: Se bate oul se adauga laptele, faina, apa minerala, condimentele şi lingura de ulei. Se lasa sa se odihneasca aluatul, iar dupa aceea se fac clatitele; Crema:...Citeste continuarea

Ciorba de fasole cu conopida murata

Postat de: madalinanicoleta in Ciorbe

Fasolea se alege si se spala bine, dupa care se pune la umflat in apa calda. Cand e gata umflata, se pune apa intr-o oala mare, se adauga sare si un strop de ulei. Cand apa incepe se fiarba se...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata si dulceata de...

Postat de: privatelaura in Prajituri

Intr-un castron, punem cacaoa si zaharul si turnam apa clocotita. Amestecam energic, apoi adaugam untul taiat cubulete. Eu il tai cubulete pt ca se incorporeaza mai usor. Amestecam in continuare...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu carne de purcel

Postat de: krysty in Ciorbe

Carnea de porc se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se...Citeste continuarea

Chec cu nuca (din albusuri)

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Mixam albusurile cu praful de sare si zaharul. Adaugam uleiul (in fir subtire),zaharul vanilat, praful de copt, sucul si coaja de lamaie mixand in continuare. Dupa ce am ajuns in faza asta...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz (de post)

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Amestecam toate ingredientele mentionate la aluat. La mine ordinea a fost urmatoarea: drojdie, sare, vanilie, coaja de lamaie, apa calduta iar la final faina. Framantam un aluat elastic, cand...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat (de post)

Postat de: xana in Dulciuri

Zaharul se dizolva in apa si se amesteca impreuna cu margarina topita, uleiul si vanilia, apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu drojdia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si destul...Citeste continuarea

Chec cu dovleac si nuca de cocos

Postat de: nilgun in Prajituri

Dovleacul il curatam si il taiem bucatale. Intr-o tava de cuptor, punem foile de copt, punem dovleacu si dam la cuptor pana cand acesta e copt. Il blenduim  pentru a face un piure de dovleac....Citeste continuarea

Chifle cu ceapa si masline

Postat de: Bunica in Piine

Intr-un vas pentru framantat se pune faina cernuta. In mijloc se face o adancitura in care se pun:apa,uleiul,sare,zahar.drojdia si se framanta. Se lasa la dospit circa o ora. Intre timp...Citeste continuarea

Ciorba picanta de cartofi cu bacon

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Baconul se taie bucatele si se prajeste in 3 linguri de ulei pana devine rumen. Tocam marunt  morcovul,ceapa si ardeiul (inclusiv cel iute), le adaugam peste bacon in oala, lasam sa se...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu gem

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Eu am redus cantitatile ingredientelor la jumatate :) Am dizolvat drojdia impreuna cu zaharul si laptele, desi in general eu procedez asa numai cu drojdia proaspata( insa am vrut sa respect...Citeste continuarea

Cartofi copti cu usturoi si parmezan

Postat de: Irina in Mancaruri de legume

Am spalat bine cartofii, fara sa ii curat de coaja.  I-am taiat rondele si i-am pus intr-o tava. I-am condimentat cu sare, am stropit cu putin ulei de masline extravirgin, am turnat o...Citeste continuarea

Coronite rasucite din aluat de paine

Postat de: iulianatanase in Piine

Intr-un castron incapator se pune faina cernuta ,sarea,zaharul,drojdia inmuiata in putina apa calduta...Se adauga restul de apa si uleiul si se framanta pana aluatul se desprinde de pe mana ,sau...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: krysty in Sirop / Compot

Se fierbe apa, pana incepe sa clocoteasca.Adaugam zaharul,mai lasam inca 5 minute si apoi punem  boabele de struguri.Le lasam 5 minute sa fiarba,si apoi punem cratita cu compot deoparte si...Citeste continuarea

Clatite cu mere

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Ouale intregi se bat cu laptele si putina sare. Compozitia se bate pana cand se formeaza putina spuma deasupra. Adaugam treptat faina. Amestecam energic compozitia pentru a se dilua cocoloasele....Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: comanligia in Prajituri

Se incinge cuptorul la 170°C. Se topeste untul la microunde. Se pun intr-un bol zaharul,untul si coaja de lamaie. Se amesteca toate,fara ca sa se albeasca,nu e necesar. Se adauga...Citeste continuarea

Cornuri colorate

Postat de: andaoana in Prajituri

Laptele caldut il punem intr-un castron cu 2 linguri zahar, 3 linguri faina si drojdia .  Amestecam bine pana cand se dizolva drojdia si lasam la caldura sa dospeasca 20 minute ....Citeste continuarea

Chifle cu masline

Postat de: medioto59 in Piine

  Punem faina intr-un vas  si o amestecam cu zaharul si sarea. Facem o gaura in mijloc si adaugam  uleiul si drojdia pe care o faramitam usor cu mana. Turnam usor apa...Citeste continuarea

Crema de zahar ars, desertul cremos...

Postat de: raisha in Prajituri

Cum se prepara Crema de zahar ars, desertul cremos si fin care te cucereste prin savoare Intr-o cratita se caramelizeaza cele 200 g de zahar pana cand se topeste si capata o culoare aramie....Citeste continuarea

Clatita spirala

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Clatitele: Amestecam,ouale,zaharul,zaharul vanilat si iaurtul,pana devine un amestec omogen.Apoi adaugam faina si subtiem aluatul cu laptele,adaugam si-o lingura de ulei de masline.Din...Citeste continuarea

Ciuperci cu usturoi si mamaliguta

Postat de: susu in Mancaruri de post

Ciupercile taiate felii sunt calite in putin ulei de masline dupa care se lasa sa mai scada din zeama dar nu de tot. Pe parcurs se adauga sos sarat de soia. Cand sunt gata se potrivesc de sare...Citeste continuarea

Cremsnit cu blat de albusuri

Postat de: iri_love in Prajituri

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare pana ce se vor intari. Dupa care adaugam pe rand cate o lingura de zahar si apoi zaharul vanilat. La final se adauga grisul si apoi faina in ploaie...Citeste continuarea

Crumble sarat, cu varza

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1. Spalam legumele, le uscam cu un servet de hartie. 2. Preincalzim cuptorul la 190°C. 3. Tocam ceapa si o punem la calit in uleiul incins. Punem apoi sosul de rosii, lasam 2 minute apoi...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu legume

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Legumele, se curata, spala si se taie cuburi .Ceapa trebuie tocata mai marunt. Caliti radacinoasele ceapa , ardeiul in ulei  4-5 minute intr-o oala incapatoare. Adugati carnea taiata...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentru inceput pregatim aluatul astfel: drojdia o sfaramam si o amestecam cu borsul. Separat amestecam margarina si cu untura care au fost lasate la temperatura camerei pentru a se inmuia....Citeste continuarea

Conopidă rumenită la cuptor

Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de post

Încălzim cuptorul la 200 grade C. Conopida se taie în bucățele mici. Tapetăm o tavă cu hârtie pergament. Aranjăm bucățelele de conopidă în tavă. Într-un...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: stratulatgeorgiana in Aperitive / Garnituri

Conopida se spala, se decupeaza in buchetele mai marisoare. Separat intr-o oala se pun la fiert apa, sare si piper. Cand clocoteste se pun buchetele de conopida in apa si se lasa circa 4 minute....Citeste continuarea

Chiftelute de varza

Postat de: mioritica in Aperitive / Garnituri

Se taie varza nu prea marunta si se pune la fiert in apa cu sare. Se fierbe cam 10 minute ,se  scoate din apa si se lasa la racit. Intre timp se bat oualele, se pune sarea,condimentele,...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu galuste

Postat de: raisha in Ciorbe

Spalam legumele si apoi le taiem marunt... Intr-o oala adanca punem intai legumele la fiert in putina apa si ulei pentru a se cali si acoperim cu un capac. Cand sunt aproape fierte adaugam...Citeste continuarea

Cozonac Rosenkrantz - de post

Postat de: ana77 in Dulciuri

ALUATUL: - facem maiaua amestecand drojdia cu 2 linguri de zahar si putina apa calda si lasam la dospit 10-15 min - intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, esenta si...Citeste continuarea

Clatite cu miere si migdale -de post

Postat de: nadea68 in Dulciuri

Intr-un castron punem apa,uleiul,un pic de sare,zaharul vanilat.Amestecam un pic si punem faina.N-am pus cantitatea ca depinde de cat lichid v-a iesit,in functie de ce cana folositi :).Oricum...Citeste continuarea

Crema de branza condimentata

Postat de: ianculubita in Aperitive / Garnituri

Tocam marunt frunzele de ceapa, ardeiul gras si cel iute cubulete mici, ceapa uscata tocata foarte marunt sau data pe razatoare, pulpa fructului de avocado stropita imediat cu zeama de lamaie si...Citeste continuarea

Chiftele din ghebe cu carne

Postat de: rena in Aperitive / Garnituri

Am avut la congelator ghebe fierte,le-am dezghetat  si le-am tocat la blender,am pus in castron si am adaugat o mina de carne tocata,painea inmuiata, ceapa data pe razatoare,usturoiul...Citeste continuarea

Chiftele din piept de curcan

Postat de: gabriela_aysondu in Curcan

Spalam pieptul si il tocam. Intr-un castron punem carnea,oualele,ceapa si cartoful pe care le-am dat prin razatoarea mica si le-am scurs de zeama,usturoiul dat prin razatoarea...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu antricot aromat

Postat de: krysty in Porc

Antricoatele se spala cu apa rece,se condimenteaza cu oregano si rozmarin si se adauga sare . Ustutoiul se curata de coaja ,se spala cu apa si apoi se zbrobeste cu aparatul . Cartofii se...Citeste continuarea

Crema de lapte si oua

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Ouale se freaca cu zaharul  , se pune coaja de lamaie si se toarna laptele. Se omogenizeaza,se toarna in forme unse cu unt si se dau la cuptor la foc potrivit 40 min. Citeste continuarea

Chec cu mandarine

Postat de: rena in Dulciuri

Batem untul cu zaharul pina devine pufos,adaugam ouale unul cite unul si batem in continoare.Punem in sucul de mandarine praful de copt si amestecam bine,adaugam coaja rasa,afinele,esenta de rom....Citeste continuarea

Coaste de porc dulci picante

Postat de: timea in Porc

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru marinat, ceapa, usturoiul si cimbrul tocandu-le mai intai marunt. Punem coastele intr-o punga de friptura peste carne turnam amestecul de mai...Citeste continuarea

Clatite pufoase reteta cu nuca si...

Postat de: madalinanicoleta in Dulciuri

Clatite pufoase reteta Se bate oul spuma, se adauga laptele batut si se amesteca bine. Se pune si uleiul, apoi se toarna continutul plicului si se omogenizeaza bine compozitia. Se presara nuca...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare la Philips...

Postat de: Doinavar in Ciorbe

Curatati, spalati si tocati marunt legumele si verdeata (in blender). O bucata din patrunjel si morcov taiati-le feliute subtiri, pentru aspectul ciorbei. Puneti in vasul de gatit, in ulei,...Citeste continuarea

Cremsnit cu crema de vanilie

Postat de: krysty in Prajituri

Preparam intai crema : Punem laptele sa fiarba,adaugam zaharul ,untul si zaharul vanilat.Dupa ce zaharul si untul s-au topit adaugam faina si amestecam continuu pentru a nu se forma cocoloase....Citeste continuarea

Ciocanele la cuptor

Postat de: gabriela_aysondu in Mancaruri cu carne

Spalam ciocanelele si intr-un castron le amestecam cu ingredientele. Le asezam in tava,punem foi de dafin,cateii de usturoi si deasupra bucatele de unt. Intr-un castronel diluam bulionul cu...Citeste continuarea

Clatite aperitiv cu cascaval si...

Postat de: krysty in Aperitive / Garnituri

Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi iaurtul de baut,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa . Se unge o tigaie  cu ulei 1-2...Citeste continuarea

Cornuri pufoase

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Am pus toate ingredientele pe masa de gatit. Am luat un castron mai mare in care pus: -faina,zaharul,branza de vaci,oul,coaja rasa de la o portocala,zaharul vanilat,drojdia,sarea,smantana si...Citeste continuarea

Conopida cu carne

Postat de: camelia75 in Vita

1.Curatati conopida, o desfaceti in buchetele,apoi o fierbiti in apa cu sare timp de 4 minute.O scurgeti bine de apa,o condimentati cu sare si piper, apoi o prajiti in ulei de masline(sau de...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu paste spirale

Postat de: krysty in Ciorbe

Tacamul de pui se curata,se parleste si apoi se spala cu apa rece si se pune intr-o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca apa,luam cu spumiera spuma de deasupra. Curatam...Citeste continuarea

Ciorba de varza

Postat de: Bunica in Supe/Ciorbe

Se curata toate radacinoasele,se spala si se toaca marunt. Punem la fiert apa intr-o oala incapatoare,am folosit o oala de 5 l. Cand apa clocoteste adaugam legumele. Cand morcovul este...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]