Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală

de Panacris in Mancaruri de post, 26 Noi 2013 | 8547 vizualizari

 

Un fel principal ce se poate consuma ca atare sau ca și garnitură!

 

INGREDIENTE

  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • ardei kapia verde 1 buactă,
  • ciuperci pleutorus cca. 500g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • ulei de rapiță,
  • smântână vegetală 500 ml.
  • amidon 2-3 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală:

Ceapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se feliază și se adaugă la amestecul de ceapă și ardei, lăsându-se la gătit cca. 10  minute, neacoperit la foc mediu. Smântâna și amidonul, se desfac cu puțină apă rece, apoi se adaugă la amestecul de ciuperci, și se lasă la fiert, cca. 5 minute amestecându-se contiuu, cca. 5 minute. La final se asezonează de sare și piper. Se servește ca atare sau alături de alte preparate din carne sau legume. Spor și poftă bună! 

TIPS-URI

1

în zilele de dulce, smântâna vegetală se poate înlocui cu cea normală;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]