A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Ciuperci in vas Zepter

Postat de: Irina in Mancaruri de post

Am spalat bine ciupercile, am indepartat coditele si am curatat pielita. Am taiat ciupercile felii, ceapa pestisor, iar usturoiul si verdeata le-am tocat marunt. Am pus vasul Zepter la...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor

Postat de: botcrina in Mancaruri de post

Curăţăm şi spălăm cartofii, apoi îi tăiem în patru. De asemenea procedăm la fel şi cu morcovii şi ceapa, doar că pe acestea le tăiem cubuleţe. Într-o cratiţă...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Costita afumata se taie in bucati,se pune intr-o oala mare la fiert. Ceapa se taie marunt,morcovul si pastarnacul rondele,rosile cuburi,telina se da pe razatoarea mare,ciuperciile se curata...Citeste continuarea

Cremsnit

Postat de: Criss in Dulciuri

Foi: Mai intai se amesteca intr-un castron 7 linguri faina cu 2 linguri untura. Se poate amesteca si cu mana sau mai bine cu o lingura. Din faina, ou+galbenus, smantana se face un aluat...Citeste continuarea

Clatite cu menta, ciocolata si caramel

Postat de: Larisel in Dulciuri

Pentru clatite amestecam toate ingredientele si la sfarsit punem menta, eu am avut uscata dar verde ar fi si mai buna(taiata marunt).  Ciocolata o tinem la temperatura camerei sa fie usor...Citeste continuarea

Coronite cu gem si nuca

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Amestecam apa minerala cu uleiul si zaharul vanilat. Dizolvam drojdia cu zaharul si o adaugam peste lichid. Intr-un vas cernem faina, o amestecam cu sarea. Incorporam treptat...Citeste continuarea

Cosulete cu salata de ton

Postat de: sufletista in Aperitive / Garnituri

Pe masa de lucru presaram putina faina si asezam aluatul (dezghetat la temperatura camerei) Il intindem cu sucitorul putin si cu o forma rotunda (cana,pahar) decupam 20 de cerculete,...Citeste continuarea

Ciocolata de casa in foi de napolitana

Postat de: andaoana in Prajituri

Punem pe foc intr-o  oala apa cu zaharul  si lasam sa fiarba pana cand se topeste tot zaharul  si rezulta un sirop care seaman cu mierea de albine , adaugam si coaja de portocala ....Citeste continuarea

Carnaciori de bere in foietaj

Postat de: rena in Aperitive / Garnituri

Taiem fisii lungi aluatul. Luam cite un cirnacior si il rulam. Punem in tava si le ungem cu unt. Se coc la cuptor incins pina se rumenesc. Pofta buna!! Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de: Valclaudia in Ciorbe

Curatam legumele,le spalam si le taiem dupa preferinta. Calim mai intai ceapa si ardeiul in 2 linguri de ulei. Adaugam rosiile taiate,morcovul taiat cubulete, boabele de piper si foaia de...Citeste continuarea

Cheesecake cu zmeura (fara coacere)

Postat de: Alina26 in Prajituri

1.Am dat pe robot biscuiti.Apoi am adaugat untul topit si am mestecat bine.Am pus compozitia intr-o tava de 24cm diametru,si cu ajutorul unei lingure am presat bine.Am dat la rece pentru 30...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu costita

Postat de: ianculubita in Porc

Costita portionata,o punem in tigaie cu partea grasa in jos sa se topeasca apoi intoarcem;dupa ce s-a rumenit si s-a racit,o condimentam cu sare,piper si boia. Usturoiul bine pisat,il punem...Citeste continuarea

Coronite cu scortisoara (de post)

Postat de: rhapsody in Mancaruri de post

1. Intr-un vas preparam o maia dizolvand drojdia in 300 ml apa calduta. Adaugam peste aceasta 1 lgt zahar si 3 lg faina de grau si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie stretch si o lasam la...Citeste continuarea

Crema mascarpone cu cafea

Postat de: Bucataras in Prajituri

Am pregatit un bol in care am pus crema mascarpone, mierea de albine, smantana si le-am amestecat pana s-au omogenizat bine. Am pregatit o cafea espresso si dupa ce s-a racit putin am turnat-o...Citeste continuarea

Cornuri cu ciocolata

Postat de: petruta_ionela84 in Dulciuri

Cernem faina si ii facem o micuta gaura in mijloc ,adaugam  drojdia si peste ea laptele caldut, amestecam pana aceasta se dizolva ,adaugam ouale batute cu zaharul mierea si sarea apoi...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu pui la cuptor

Postat de: ralu_ca in Pui

Puiul l-am transat si l-am condimentat. Cartofii i-am curatat si i-am taiat bucati mari., asezandu-i intr-o tava, pe deasupra am asezat usturoiul tocat si ceapa taiata julien. Am adaugat sare,...Citeste continuarea

Chiftelute de vitel cu sos de ghebe...

Postat de: simona72 in Vita

Carnea de vitel se curata de pielite, se taie cuburi si se da prin masina de tocat sau robot de bucatarie. Se adauga peste carne sare si piper dupa gust, ouale, pesmetul, cimbrul, patrunjelul...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare

Postat de: aalliinnaa07 in Supe/Ciorbe

Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi adaugam 2-3 L de apa peste legume. Ardeiul il punem intreg si il lasam pana se fierb celelalte...Citeste continuarea

Cartofi taranesti

Postat de: mihaelam90 in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii si se taie felii (eu i-am taiat in 6) si se pun la fiert cu sare si putin ulei. Separat, se caleste ceapa impreuna cu sunculita. Cand sunt gata se adauga catofii fierti si se...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu susan, orez cu...

Postat de: papabundetot in Pui

Puiul l-am taiat cuburi foarte mici si apoi l-am tocat in blender,apoi am adaugat si celelalte ingrediente,am amestecat bine si apoi am format bilute pe care le-am dat prin susan si apoi le-am...Citeste continuarea

Chiftelute pufoase ca la bunica acasa

Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carne

Cum se prepara Chiftelute pufoase ca la bunica acasa Stropim feliile de franzela cu apa, lasam sa absoarba putina apa si apoi stoarcem bine. Curatam ceapa si usturoiul, le tocam...Citeste continuarea

Crap portughez

Postat de: Ina in Peste

Crapul se curata, se spala si se taie rondele, pe care le condimentam cu sare, le trecem prin amestec de malai si faina si le prajim in ulei incins. Scoatem pestele prajit pe un prosop de hartie....Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: mon in Dulciuri

Batem ouale cu zaharul pana devin spuma albicioasa,adaugam iaurtul amestecam bine ,apoi punem margarina topita,esenta de portocale si bicarbonatul stins. Amestecam totul bine ,adaugam...Citeste continuarea

Creveti picanti in sos de portocale

Postat de: RoXx in Peste

Crevetii se spala si se verifica daca sunt curatati bine.Ceapa verde se toaca rondele.Usturoiul se toaca marunt.Intr-o tigaie incinsa se pune uleiul ,ceapa verde,usturoiul ,pudra de ghimbir,si...Citeste continuarea

Cozonac cu crema de nuca - Reteta...

Postat de: Ina in Dulciuri

Cum se prepara Cozonac cu crema de nuca - Reteta unui aluat grozav Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am...Citeste continuarea

Chec cu măr şi scorţişoară...

Postat de: diaconta in Prajituri

Merele le-am curatat de coaja si le-am razuit. Uleiul l-am mixat cu zaharul,apoi am adaugat nectarul si apa minerala. Faina am amestecat-o cu un praf de sare ,praful de copt si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole taraneasca cu gusa...

Postat de: krysty in Ciorbe

Prima data se alege fasolea,apoi se spala si se pune in apa la fiert. Dupa ce incepe apa sa fiarba, aruncam apa si repetam operatia asta  tot asa de 5 ori. Apoi punem fasolea si o lasam...Citeste continuarea

Cheescake Tiramisu reteta

Postat de: iuliandu in Torturi

Tiramisu reţetă originală Blatul: Se sfarama biscuitii bine,se topeste untul la bain-marie apoi se adauga intr-un vas alaturi de biscuiti si amestecam bine.Ungem cu putin unt tava de...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: Criss in Ciorbe

Intr-o oala adaugam ceapa taiata marunt, ardeiul taiat cubulete , morcovii, radacina de patrunjel tot cubulete si le calim in putin ulei. Adaugam apa si lasam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba,...Citeste continuarea

Clatite cu nuca si sos de ciocolata

Postat de: ralu_ca in Dulciuri

Toate ingredientele se amesteca foarte bine si apoi incep sa prepar clatitele. Intr-o tigaie incingem uleiul, cateva picaturi si prajim clatitele pe ambele parti. Am obtinut aprox 20 buc....Citeste continuarea

Cremsnit(ciocolatos)

Postat de: comanligia in Prajituri

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi...Citeste continuarea

Cotlet de porc in sos barbecue -...

Postat de: gaby_d in Porc

Taie cotletul de porc cubulete. Conecteaza aparatul Philips Multicooker la sursa de curent. Selecteaza din MENIU programul FRY. Pune uleiul in vasul aparatului , dupa 2 minute adauga...Citeste continuarea

Conopida la aburi cu oua si branza

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Conopida se spala si se desface buchetele. Eu am fiert-o la aburi, voi o puteti fierbe in apa daca nu aveti un steamer. Se fierbe 15-20 minute pana devine moale. Se scoate din steamer, se pune...Citeste continuarea

Cuscus/cous-cous cu legume in stil...

Postat de: Sylvia in Mancaruri de post

       Preparare : se spala, curata si taie toate legume si se respecta o ordine precisa de preparare a lor pentru a le respecta timpii de gatire si structura. Am inceput...Citeste continuarea

Chec cu fructe si nuci de post

Postat de: Creatsa in Prajituri

Intr-un bol incapator mixeaza bananele cu zaharul pudra si vanilia pana devin un piure fin si spumos. Adauga uleiul in fir subtire(ca la maioneza) si mixeaza bine pana ce incorporezi tot...Citeste continuarea

Chec cu mar si nuci

Postat de: Bunica in Prajituri

Intr-un bol pentru mixer se pune zaharul,uleiul,apa minerala,sucul si coaja de portocala,praful de copt ,bicarbomatul stins cu zeama de lamaie(circa o lingura), zaharul vanilat, marul ras pe...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carne

Am curatat ciupercile de pielita, coditele le-am tocat marunt. Ceapa verde taiata marunt, impreuna cu carnea tocata si coditele de ciuperci le-am calit in tuciulet, pana au inceput sa se inmoaie....Citeste continuarea

Carne de purcel in sos de ceapa cu...

Postat de: krysty in Porc

Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si apoi ii asezam intr-o cratita si punem apa, atat cat sa-i acopere putin. Punem cartofii la fiert si adaugam sarea. Dupa 15-20 minute ii...Citeste continuarea

Cornuri fragede cu mere (de post)

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Mai intai pregatim umplutura: Spalam merele, le decojim si le dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem uleiul, merele stoarse de suc (iar sucul il bem noi ca doar este sanatos), zaharul...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu afumatura

Postat de: Ina in Ciorbe

Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras  si le calim usor in 3-4 linguri cu ulei. Kaizerul il taiem bucatele si-l adaugam peste ceapa pentru a se praji si el usor.  Adaugam doua cani cu...Citeste continuarea

Ciuperci pleutorus cu sos de...

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Ceapa și ardeiul se curăță, apoi se feliază și se pune la dinstuit, în puțin ulei și apă, cca. 10 minute la foc mic, neacoperit. Între timp se curăță ciupercile, se...Citeste continuarea

Cremă de zahăr ars cu mere şi...

Postat de: madi_marin in Prajituri

Se caramelizează la foc mic cele 4 linguri de zahăr, apoi se toarnă într-un vas de cuptor. Merele se curăţă de coaja, se spală, se ususcă şi se taie feliuţe. Se toarnă peste...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Apa se pune pe foc si se incalzeste usor, se adauga zaharul si se lasa la fiert in jur de 12 minute. Cu cat siropul este mai gros si mai legat. cu atat ciocolata va fi mai sfaramicioasa. Puteti...Citeste continuarea

Cod cu ghimbir și susan

Postat de: elucubratiiculinare in Peste

Încingem cuptorul la 180 grade C. Într-un castronel amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu susanul, mierea și ghimbirul proaspăt decojit și dat pe răzătoarea cu găuri mici....Citeste continuarea

Creveti in sos de ceapa cu lamaie

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Ceapa se taie feliute subtiri,se pune la calit in ulei de masline,se pune putin busuioc si piper si se stinge cu vinul rose. Crevetii se clatesc sub jet de apa si se adauga peste ceapa inmuiata...Citeste continuarea

Cartofi gratinati

Postat de: rena in Mancaruri cu carne

Punem cartofii la fiert cu sare. Intr-o tigaie la foc mediu punem uleiul si gatim usor ceapa ,usturoiul si baconul. Ungem un vas termorezistent cu putin unt,punem un strat de cartofi taiati...Citeste continuarea

Cremă de unt cu bezea elveţiană

Postat de: diaconta in Dulciuri

Eu am folosit zmeura congelata.Am lasat-o sa se decongeleze,am amestecat-o cu o lingura de zahar,am pasat-o si am trecut-o prin sita ca sa obtin un piure fin de zmeura. Este important ca...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata de afine si...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mixam ouale cu zaharul, adaugam smantana si iaurtul, apoi zaharul bourbon, faina si uleiul de masline. Mixam energic sa nu se formeze cocoloase si apoi diluam cu apa minerala. Incingem tigaia bine...Citeste continuarea

Chec de post, cu morcovi si mere

Postat de: Ina in Prajituri

Curatam  morcovii  si merele , apoi le dam pe razatoarea mica. Zaharul , vanilia si  cu uleiul se mixeaza  1- 2 minute , dupa care  adaugam sucul de portocale si apa...Citeste continuarea

Cornulete cu rahat

Postat de: AndreaPiti in Dulciuri

Untul (la temperatura camerei) se freaca cu ouale, se  adauga smantana, sarea , zaharul vanilat si otetul , si se amesteca cu mixerul. Se amesteca separat drojdia cu zaharul si apa minerala ,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]