Ciorba taraneasca de legume
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata ,se spala si se taie marunt toate legumele. Se pune apa necesara intr-o oala si se adauga legumele, sare si piper.Punem cimbrul si leusteanul si lasam sa fiarba bine toate legumele....Citeste continuarea
Chifteluţe cu sos de roşii
Postat de: diaconta in PorcAm pregatit mai întâi chiftelutele. Am amestecat carnea tocata cu cartofii dati pe razatoarea cu ochiuri mici,dupa ce i-am stors putin de zeama.Am pus si painea înmuiata si...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: mimmi in Sirop / CompotPurcedem la munca si in prima faza alegem fructele nu foarte coapte si mai tarisoare. Spalam bine piersicile,atat cat sa le indepartam si pufuletul de pe ele. Pregatim o cratita incapatoare,o...Citeste continuarea
Cornuri matinale
Postat de: mamaieelena in DulciuriFaina cernuta se pune intr-un lighean in care se face o adancitura.O parte din laptele caldut se pune peste drojdie ca sa se lichefieze si peste restul de lapte se pune zaharul,mierea,zaharul...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: JamilaCuisine in Mancaruri cu carneCaliti ceapa cu putina sare cat sa nu se arda, adaugati cele doua feluri de carne si caliti bine totul pana ce carnea isi schimba culoare si adaugati condimentele. Rumeniti bine totul apoi...Citeste continuarea
Ciorba de conopida cu macris
Postat de: Sidy in CiorbeOasele se pun la fiert in apa cu sare si se spumeaza. Se curata zarzavatul si ceapa si se calesc in putin ulei, morcovul si ceapa. Se adauga apoi celelalte legume, se potriveste de...Citeste continuarea
Cartofi aromaţi la cuptor
Postat de: diaconta in Mancaruri de legumeCartofii i-am curatat si i-am fiert asa întregi în apa cu sare.Când au fost aproape fierti ,i-am luat de pe foc si i-am scurs de apa. Intr-o tava am pus putin ulei si am pus...Citeste continuarea
Chec pufos - Reteta simpla si usoara
Postat de: cristeena20 in PrajituriCum se prepara Chec pufos - Reteta simpla si usoara Separam ouale Se bat albusurile impreuna cu zaharul , apoi adaugam 1 galbenus +1 lingura apa + 1 lingura ulei + 1 galbesnus. Repetam...Citeste continuarea
Clatite cu dulceata de piersici
Postat de: Elena_Daria in DulciuriOuale se mixeaza cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se adauga apoi praful de sare si laptele si se omogenizeaza. Faina cernuta se incorporeaza usor in compozitia lichida, avand grija sa...Citeste continuarea
Ciulama de inimi si pipote de pui
Postat de: Ela68 in PuiMai intai spalam si curatam pipotele si inimile si le punem la fiert. Tocam ceapa si o punem la calit impreuna cu uleiul si Mirodenia ( sau vegeta de casa, eu n-am facut pana acum ). Multa...Citeste continuarea
Ciorba de zarzavat
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata legumele iar radacinoasele se taie rondele. Pentru culoare, morcovii impreuna cu ceapa taiata marunt se calesc in putin ulei. Se adauga si celelalte legume si se adauga apa, sare,...Citeste continuarea
Clatite banatene
Postat de: lilik in DulciuriPunem stafidele la inmoi in 3-4 linguri de brandy. Mixam ricotta cu 50 gr zahar si 1 ou,apoi adaugam stafidele si putina coaja de lime. Cu aceasta crema de branza umplem clatitele si le...Citeste continuarea
Cornuri pufoase (Reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in DulciuriPrima data ne ocupam de drojdie pe care o amestecam cu puin lapte caldut cat s-o activam. Punem apoi faina intr-un bol, adaugam drojia, ouale zaharul mierea, praful de sare si turnam lapte putin...Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer si legume la...
Postat de: merisor67 in Mancaruri cu carneCuratam legumele, le spalam si le lasam la scurs..Cartofii ii taiem cuburi mai mari, ardeii se taie julien, morcovii rondele, kaizerul felii subtiri, rosiile rondele iar cascavalul il radem...Citeste continuarea
Ciupercute incarcate si in pizza...
Postat de: mosuletulene in Aperitive / GarnituriSimpul, repede, si bun, E reteta ce vi-o spun, Ce de mult ea m-a tentat, Si iata ca am testat. Mmmmmm!!! ce buna a iesit, E simplu de...Citeste continuarea
Ciorba a la grec cu conopida
Postat de: Sidy in CiorbeCarnea (cu oasele) se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza. Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la...Citeste continuarea
Cus cus cu legume caramelizate
Postat de: RuxyRux in Mancaruri de legumeSe curata legumele se taie cubulete si se aseaza intr-o tava intr-un singur strat. se stropesc cu ulei de masline si sirop de artar se pune praful de turmeric, sarea si piperul si se coc pentru 30...Citeste continuarea
Crispy Strips Picante
Postat de: RoXx in Aperitive / GarnituriPieptul de pui se spala si se taie fasii subtiri. Faina se amesteca cu 2 lingurite de chilli si se pune pe o farfurie. Fulgii de porumb se pun si ei pe o alta farfurie. Intr-un castron batem cele...Citeste continuarea
Chec de ciocolata glazurat
Postat de: timea in PrajituriMai intai punem pe foc intr-un vas laptele si ciocolata rupta bucatele. Lasam pe foc pana in momentul in care laptele incepe sa fiarba. Luam de pe foc si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecei
Postat de: Sidy in CiorbeSe curata dovleceii, se taie pe lungime si se scot samburii.Dam pe razatoarea cu gauri mari, pulpa dovleceilor. Curatam ceapa si o taiem felii oblice, rosia o taiem cubulete, la fel...Citeste continuarea
Coconut Pear Cupcakes
Postat de: Poliana in PrajituriUntul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema, apoi se adauga ouale pe rand mixand bine dupa fiecare. Separat amestecam faina cu nuca de cocos, sarea si praful de copt ajutandu-ne de un...Citeste continuarea
Crochete de pui si cartofi cu cascaval
Postat de: lilik in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii cu tot cu coaja,apoi ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Carnea de pui o tocam marunt si o punem intr-un vas cu cartofii rasi,parmezanul ras,2 galbenusuri si...Citeste continuarea
Compot de prune
Postat de: gurita_ta2005 in Sirop / CompotSpalam bine prunele si le rupem codita. Intr-o oala mare punem 5 borcane de apa impreuna cu zaharul si zeama de lamaie. La un borcan de apa se pun 4 linguri de zahar. Dupa ce a dat un clocot...Citeste continuarea
Ciorba de rosii cu galuste
Postat de: Zamfira in CiorbeSpalam, curatam legumele si le taiem marunt(ceapa ramane intreaga). Punem apa la fiert si cand da in clocot, adaugam legumele, frunzele intregi de telina si sare. Cand legumele au fiert adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare din carne de...
Postat de: merisor67 in CiorbeAm trecut carnea prin masina de tocat, am trecut si 2 cepe si le-am amestecat. Am asezonat cu putin cimbru, sare si piper si am lasat la odihnit pana am fiert zarzavatul. Am pus o oala cu apa...Citeste continuarea
Creier de porc pane
Postat de: RoXx in PorcCreierul se spala bine. Intr-o oala se pune apa cu sare si se lasa creierul la fiert timp de 10 minute din momentul in care fierbe apa. Daca se formeaza spuma , se indeparteaza cu o spumiera....Citeste continuarea
Chiftele cu sos de rosii
Postat de: postavaru in Mancaruri cu carnePentru inceput pregatim chiftelele. Inmuiem felia de paine in putin lapte iar cartoful il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Amestecam carnea tocata cu oul, cartoful ras si painea...Citeste continuarea
Conopida pane cu sos de branza
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legumeMod de preparare conopida pane: Se desface o conopida in buchetele mici.Se spala,se fierbe in apa clocotita cu sare si se lasa la scurs. Separam ouale pentru pane.Amestecam cu o lingura de...Citeste continuarea
Ciorba radauteana
Postat de: Mimi_miss_u in CiorbeSe toaca ceapa, morcovul, telina si se pun la calit in putin ulei. Adaugam apa pana acoperim legumele. Punem carnea peste si lasam sa fiarba 15 minute. Adaugam ardeiul gras tocat cubulete...Citeste continuarea
Cotlete de porc cu praz
Postat de: panacris in PorcCeapa, prazul si morcovii se curata, se toaca marunt, apoi se calesc, cca. 5 minute, la foc mediu, neacoperit in putin ulei si apa. Intre timp, cotletele se asezoneaza de mirodenii si se prajesc...Citeste continuarea
Corabioare cu piept de pui si...
Postat de: medioto59 in PuiFileurile de piept de pui se condimenteaza cu rozmarin, sare si piper. Peste fiecare bucata de file asezam cate o felie subtire de slaninuta afumata, apoi rulam si prindem in scobitori. Ardeiul...Citeste continuarea
Clafoutis cu caise
Postat de: Maria68 in PrajituriSe unge si se tapeteaza o forma de tarta ( 2o cm ) . Caisele se taie pe jumatate si se scot samburii. Amestecam faina cu sarea, adaugam o cana de lapte si mixam pana se omogenizeaza, apoi...Citeste continuarea
Compot de piersici
Postat de: lilik in Sirop / CompotPrima data punem pe foc apa cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote,pana se topeste zaharul,apoi lasam sa se raceasca complet.Eu cu 2 litri apa si 600 gr zahar am facut 7 borcane de 600 gr....Citeste continuarea
Creamy chicken&bacon rolls
Postat de: AndreeaLipo in PuiAm filetat pieptul de pui( din fiecare bucata ies cam 2-3 fileuri). Baconul afumat l-am cumparat gata feliat! Ardeiul rosu l-am taiat pe jumate si apoi "betisoare". Pe...Citeste continuarea
Cartofi copti acordeon
Postat de: corina241 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja,bine spalati in apa rece se cresteaza din loc in loc de-a lungul cartofului crestand cu grija pana aproape de parte de jos a cartofului. Forma fiind data,de ung cu...Citeste continuarea
Copanele de pui cu miere la cuptor
Postat de: gurita_ta2005 in PuiSe cresteaza copanelele de pui ,se clatesc in apa rece,si se pun la marinat timp de 1 ora in ulei de masline,vin rosu si adaugam condimente(condiment pentru paella,piper alb,sare,ierburi...Citeste continuarea
Cartofi cu usturoi si marar
Postat de: Zamfira in Mancaruri de postFierbem cartofii in coaja, ii curatam si-i taiem bucatele. Amestecam uleiul cu usturoiul pisat si o turnam peste cartofii asezati intr-o tava. Dam totul la cuptor pentru 15 minute. Tocam mararul...Citeste continuarea
Chiftelute marinate
Postat de: Zamfira in Mancaruri cu carneAmestecam carnea tocata cu ceapa, usturoiul si patrunjelul verde tocate marunt, 1-2 oua, pesmet, sare si piper dupa gust. Formam chiftelutele (plate), le dam prin pesmet si le prajim in ulei pe...Citeste continuarea
Ciorba de somn
Postat de: corina241 in CiorbePestele se portioneaza in bucati potrivite,apoi se spala cu apa rece,se lasa la scurs si se presara un praf de sare. In aproximativ 2 l de apa se pune la fiert zarzavatul taiat marunt,cu un...Citeste continuarea
Chiftelute de porc cu salata de...
Postat de: iri_love in Porcpentru inceput pregatim chiftelutele amestecand ingrendientele si formam chiftelute pe care le prajim in ulei incins pe ambele parti. chiftelutele gata prajite le scoatem pe o...Citeste continuarea
Cannelloni din sunca presata
Postat de: rodicamaria in Aperitive / GarnituriCeapa se curata ,se taie fin si se caleste usor in ulei.Morcovul se curata,se spala,se da pe razatoarea mare si apoi se pune peste ceapa impreuna cu doua linguri de apa si se caleste in continuare...Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: ioana_malia in CiorbePunem spinarile la fiert 15 minute, adunam spuma formata dupa care aruncam radacinoasele in apa si lasam sa fiarba inca 5 minute apoi adaugam ceapa, ardeiul si cartoful (20 min) ....Citeste continuarea
Chec cu piersici
Postat de: alba_zori in DulciuriCel mai simplu si rezultat garantat: 1.Batem bine albusurile cu un strop de zeama de lamaie si cele 4 sau 5 linguri de zahar adaugat in ploaie pana se face o compozitie ca de bezea foarte...Citeste continuarea
Chec cu cacao
Postat de: adela1981 in DulciuriDupa cum spuneam este foarte usor de facut si incepem prin a mixa untul moale cu zaharul. Adaugam pe rand cate un ou, mixand dupa fiecare. Apoi turnam laptele si amestecam usor si adaugam...Citeste continuarea
Chifle cu branza
Postat de: alexa_elena in PiineCantitatile nu pot sa le spun exact. Nu masor niciodata cand fac aluat , pun "cat cuprinde". Se cerne faina intr.un vas, se face o gaura in mijloc unde se pune drojdia dizolvata...Citeste continuarea
Coronite la cuptor
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriPentru ca ai mei copii sunt vegetarieni convinsi, am facut una pentru ei si una pentru noi, cei necertati cu carnea. Asadar, aluatul se prepara din ingredientele enumerate mai sus. Ajunge...Citeste continuarea
Ciuperci in straturi
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumeSpalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute. Cand sunt fierti ii luam de pe aragaz, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca,...Citeste continuarea
Calamari prajiti (reteta video)
Postat de: JamilaCuisine in PesteSpalati foarte bine calamarii si amestecatii cu patrinjelul tocat. Aveti gjija cand cumparati calamari. Acestia au un miros secific fructelor de mare dar fara a fi puternic, trebuie sa aiba...Citeste continuarea
Corabioare de vinete
Postat de: Mirela_Tilvescu in Mancaruri de legumeSe taie vinetele pe jumatate si se scoate miezul cu o lingura.Intr-o cratita se prajeste pieptul de pui taiat cubulete ,dupa care se scoate pe o farfurie si se da deoparte.Se caleste...Citeste continuarea
Clatite cu ricotta si mere
Postat de: bucataria_cu_mirodenii in DulciuriMerele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si se dau prin razatoare. Stoarceti lamaia si adaugati merele in zeama de la lamaie, lasati putin deoparte pentru ca intre timp aveti...Citeste continuarea















