A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Copanele in crusta de iaurt

Postat de: rhapsody in Pui

1. Spalam ciocanelele, scoatem pielea si  stergem cu un prosop de hartie. 2. Amestecam ciocanelele cu ingredientele de la marinata si dam la frigider vreo 4 h. (Daca nu aveti timp...Citeste continuarea

Compot de struguri

Postat de: lilik in Sirop / Compot

Spalam strugurii,ii lasam sa scurga apa si desfacem boabele de pe ciorchine. Punem in borcane(spalate si sterilizate) boabe de struguri  (circa trei sferturi de borcan),apoi punem...Citeste continuarea

Creveti a la Stroganov

Postat de: panacris in Fructe de mare

Crevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate,...Citeste continuarea

Cremwursti in bacon si aluat de...

Postat de: mamaieelena in Aperitive / Garnituri

Cremwurstii se invelesc in bacon si apoi se taie in 4 bucati fiecare. Aluatul de foietaj se portioneaza in dreptunghiuri ca sa ramana o portiune din cremwursti in afara. Se pun in tava pe care se...Citeste continuarea

Cheesecake "Sunshine"

Postat de: Mimi_miss_u in Prajituri

Zdrobim biscuitii cu mana intr-un bol, rezultatul sa fie ca un nisip mai grunjos. Adaugam untul topit peste biscuitii zdrobiti si amestecam pana cand compozitia pare ca se poate aseza in forma...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii condimentat

Postat de: RuxyRux in Bulion

Cum se face sucul de rosii . Rosiile le-am spalat si le-am pus la blender( cu tot cu coaja), avem nevoie de un blender bun puternic care transforma rosiile intr-o pasta fina. Am pus totul in 3...Citeste continuarea

Conopida gratinata

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Conopida se desface buchetele, se spala si se fierbe in apa cu sare 15 minute. Se scurge de apa. Se bat ouale cu smantana, laptele si o parte din marar. Se unge un vas cu unt si se pune...Citeste continuarea

Castraveti in otet

Postat de: gurita_ta2005 in Muraturi

Se clatesc castravetii sub jet de apa rece. Pe fundul borcanului se pun 2-3 foi de dafin, se aseaza castravetii, punem rondele de ceapa si morcov, adaugam boabe de mustar si piper, deasupra punem...Citeste continuarea

Ceapa conservata in otet de vin alb

Postat de: Sim0naWorld in Conserve

Am pus cca 2 litri apa la fier, lasand-o sa clocoteasca, apoi am pus ceapa cu tot cu foi si am lasat-o cca 1 minut sa se opareasca. Am rasturnat cu totul intr-o strecuratoare, si am lasat-o sa se...Citeste continuarea

Cartofi cu cimbru

Postat de: elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se feliază. Se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru doar 10 minute ( nu vrem să fiarbă de tot). Se scurg de apă și se lasă...Citeste continuarea

Ciorba de legume cu zdrente

Postat de: kukibella in Ciorbe

Zarzavaturile se spala, curata şi se taie dupa preferinta;se calesc ın ulei ptr.cateva minute;se adauga sare dupa gust Se adauga apa fierbinte şi se lasa la fiert Roşiile se oparesc se...Citeste continuarea

Ciorba de porc cu rosii cherry

Postat de: alina_paula in Ciorbe

Se pun bucatele de carne la fiert in apa cu sare. Se spumeaza. Se adauga legumele tocate si cand acestea au devenit moi se pun si cartofii taiati cubulete. Si dupa 5 minute rosiile. Cand rosiile...Citeste continuarea

Cascaval pane cu piure de cartofi

Postat de: alina_paula in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare  .Cand intra furculita usor in ei, se scurg de apa si  se paseaza, adaugandu-se untul si laptele. Cascavalul se...Citeste continuarea

Cartofi taranesti cu carnita

Postat de: Trombotik in Porc

Se pune uleiul la incins in care se picura putina apa. Cand este incins se adauga carnea de porc tocata cubulete potrivite si se amesteca. Dupa cateva minute in care se inabuse carnea, se adauga...Citeste continuarea

Cotlet de vita la tava

Postat de: Ela68 in Vita

Se spala carnea, apoi se sterge cu servete de bucatarie. Se ung cotletele cu ulei si se presara sare, piper si cimbru Alta metoda pentru a obtine o carne frageda, inafara de...Citeste continuarea

Chec din albusuri cu prune

Postat de: angyb in Prajituri

Batem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul ,cand devine o bezea adaugam faina alba si drojdia amestecand de sus in jos cu o lingura de lemn. 2/3 din compozitia obtinuta se toarna intr-o tava...Citeste continuarea

Conopida pane

Postat de: timea in Mancaruri de legume

Spalam conopida si o desfacem in buchetele. Punem apa la fiert intr-un vas de 3 l in care adaugam putina sare. In momentul fierberii adaugam conopida si lasam la fiert pana se inmoaie. (intepam cu...Citeste continuarea

Clatite cu pui si ciuperci

Postat de: Sorinutza in Pui

Incepem prin a face clatitele : * Luam un castron de plastic, adaugam laptele, uleiul, ouale, faina, sarea si ii dam bice :) . Amestecam bine pana se omogenizeaza. * Ungem tigaia cu putin...Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei cu cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Dovleceii ii curatam de coaja si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Luam cate putin intre maini si ii stoarcem cat putem de bine de zeama lasata. Usturoiul il curatam, il pisam si il punem...Citeste continuarea

Ciorba de burta "falsa"

Postat de: dobrezaira in Ciorbe

Fierbem ciolanele in 4 litri apa cu sare . Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa, morcovul si ardeiul taiate pe jumatate. Cand se desprine soriciul de pe os strecuram zeama si o punem la fiert...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: dobrezaira in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Rosiile le trecem prin separator si pulpa rezultata o punem la fiert la foc mare ca sa isi pastreze culoarea. Cand a scazut cam 1/4 din cantitatea initiala este gata....Citeste continuarea

Crap la punga Maggi

Postat de: medioto59 in Peste

Se face un sos din sare, piper, usturoi zdrobit, ulei de masline, zeama de lamaie si sos de soia. Cu aceast sos  se unge bine fiecare bucata de peste. In fiecare punga punem cate 3 bucati de...Citeste continuarea

Clene

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

Cartofii se maruntesc cu furculita. Se pune oul, zaharul, esenta si faina si se framanta un aluat potrivit de moale, dar nelipicios. Se pune o oala cu apa la fiert. In acest timp facem clenele....Citeste continuarea

Chec cu prune

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul treptat si se bate in continuare pana se obtine o compozitie omogena ca de bezea.Separat se freaca galbenusurile cu uleiul si se amesteca delicat cu...Citeste continuarea

Ciorba taraneasca de porc

Postat de: gurita_ta2005 in Ciorbe

Ceapa o dam pe razatoarea mica,la fel si varza si telina.Morcovul,impreuna cu pastarnacul se taie rondele,fasolea pastai se rupe in bucatele mai mici.Carnea de porc(eu am folosit gulas) se taie in...Citeste continuarea

Clatite night and day

Postat de: AnyCostescu in Dulciuri

branza de vaci se da prin sita si  se amesteca cu esenta de vanilie si zaharul. se ia fiecare clatita se unge intr-o margine cu crema de ciocolata. se ruleaza partea unsa.. apoi se...Citeste continuarea

Ciorba de sfecla cu ciolan afumat

Postat de: AnyCostescu in Ciorbe

ciolanul se pune la fiert. cand e fiert se adauga legumele taiate cum dorim. se lasa pana fierb legumele. se condimenteaza cu sare, piper, se pune smantana si verdeata si se mai lasa sa...Citeste continuarea

Ciorba de mazare cu galuste

Postat de: Sidy in Ciorbe

Curatam morcovii de coaja , ii spalam si apoi ii taiem rondele.Punem 2 linguri de ulei la incins in care vom sota feliile de morcov ,pentru a obtine o culoare placuta galbena, a ciorbei. Intr-o...Citeste continuarea

Clatite cu gem de macese

Postat de: Zamfira in Dulciuri

Omogenizam toate ingredientele pana cand obtinem o compoziti moale (smantana mai subtire). Strecuram compozitia si mai adaugam o lingurita de otet. Prajim foile de clatite pe ambele parti...Citeste continuarea

Ceafa de porc Santana a la Sidy

Postat de: panacris in Porc

Bucatile de ceafa se presara freaca cu lei de masline, se preasara condimentele, apoi se prajesc pe gratarul incins. Eu recunosc ca am folosit tigaia Doubleta;). Dupa ce fripturile, s-a rumenit pe...Citeste continuarea

Ciorba alba de perisoare

Postat de: Zamfira in Ciorbe

Curatam, spalam legumele si le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Punem legumele la fiert (ceapa si cateii de usturoi ii lasam intregi). Pana cand legumele vor incepe sa fiarba...Citeste continuarea

Casuta cu mancarica

Postat de: alexa_oct in Aperitive / Garnituri

Toate ingredientele se aseaza pe casuta su scobitori.... Sper sa va placa....:) Citeste continuarea

Cotlet Santana

Postat de: Sidy in Porc

Cotletul de porc se feliaza cam de un cm grosime, se taie jos partea alba cu grasimea.Feliile obtinute le batem pe rand ,ca pe snitele ,dar nu foarte tare, pentru ca daca sunt prea subtiri, se...Citeste continuarea

Chec cu ciocolata alba si afine

Postat de: postavaru in Dulciuri

Topim ciocolata impreuna cu untul si dam deoparte. Separat mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi smantana si laptele si omogenizam. Adaugam ciocolata topita, in fir...Citeste continuarea

Cheesecake cu levantica

Postat de: Poliana in Prajituri

Pentru baza macinam fin nuca, adaugam biscuitii si-i mai lasma putin la robot, pana cand sunt bine maruntiti. Adaugam, scortisoara si untul topit si omogenizam. Daca mai este nevoie se mai pot...Citeste continuarea

Cocktail cu morcovi si rozmarin

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Vegan / Raw vegan

Se pun in blender: bulionul, morcovii taiati marunt sau razuiti, pastarnacul razuit, rozmarinul si busuiocul uscat, sare, piper, amestecul de condimente Indian Masala. Porniti blenderul si...Citeste continuarea

Cartofi taranesti ca la bunica :)

Postat de: AnyCostescu in Aperitive / Garnituri

Cartofii se fierb in coaja si se lasa la racit. Ceapa se curata, se taie marunt si se pune la calit. Ardeiul, rosia si morcovul se curata si se taie tot marunt si se pun la calit cu ceapa....Citeste continuarea

Cum se fierbe porumbul

Postat de: corina241 in Aperitive / Garnituri

Cum se fierbe porumbul. Porumbul trebuie sa fie in lapte pentru ca acesta este cel mai bun pentru fiert. Se curata porumbul de panusele si mustati,apoi se captuseste fundul unei oale cu...Citeste continuarea

Chiftelute de cartofi cu salata

Postat de: iuliandu in Aperitive / Garnituri

Curatam cartofii,ii dam pe razatoarea mica apoi stroarcem zeama si adaugam oul,piperul alb,sare si marar.Incingem un pic de ulei si  le formam dupa cum ne place,eu le fac subtiri pt ca raman...Citeste continuarea

Chec din albusuri

Postat de: LadyCrs in Prajituri

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care turnam din zahar putin cate putin mixand in continuare. Punem faina, amestecam, coaja de lamaie si celelalte ingrediente. Ungem vasul cu unt si...Citeste continuarea

Chifle cu branza

Postat de: eduard_09 in Piine

Amestecam faina cu sarea, zaharul, branza (o dam prin razatoare) si semintele Facem o gaura in mijloc adaugam ouale batute si drojdia, untul topit si racit. Amestecam si incepem sa framantam...Citeste continuarea

Chec economic in trei culori

Postat de: Elena_Daria in Prajituri

Mixam timp de cateva minute zaharul si zaharul vanilat cu ouale. Adaugam apoi uleiul, un praf de sare, laptele si mixam in continuare. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de...Citeste continuarea

Couscous cu legume

Postat de: sisterskitchen in Mancaruri de post

1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se...Citeste continuarea

Chec simplu

Postat de: AnyCostescu in Prajituri

Ouale se bat bine cu zaharul, se pune laptele, esenta, uleiul. Se adauga faina cernuta impreuna cu cacaoa. Se amesteca bine. Se ung doua forme cu ulei si se toarna compozitia in ele. Se da la...Citeste continuarea

Ciorba de burta

Postat de: LadyCrs in Ciorbe

Se pune burta la fiert impreuna cu morocovul si ceapa intregi. In oala sub presiune se fierbe cca 40 de minute. Se scoate burta, se taie cubulete sau fasii, se strecoara zeama si se pune la foc...Citeste continuarea

Ciorba cu perisoare

Postat de: mihasara in Ciorbe

1.      Curatam si spalam legumele. 2.      Le taiem cubulete si le punem la fiert intr-o oala cu 6 litri de apa, mai putin rosiile....Citeste continuarea

Chifle

Postat de: rhapsody in Piine

1. Intr-un vas amestecam fainurile. 2. Din apa calduta, drojdie, zahar si 4 linguri de faina preparam o maia (lasam la dospit 10-15 min). 3. Turnam maiaua, sarea si uleiul in bolul cu faina....Citeste continuarea

Ciorba de linte cu afumatura

Postat de: alinutzika in Ciorbe

Ceapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la f oc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi  se umple oala cu apa....Citeste continuarea

Covrigi

Postat de: angyb in Piine

Drojdia o punem intr-un vas cu un pic de faina ,zahar si un pic de apa calduta .Amestecam putin si lasam la loc cald 10-15 minute. Intr-un castron punem faina alba ,facem  gropita si punem...Citeste continuarea

Chocolate pancakes

Postat de: bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri

Intr-o craticioara se toarna laptele si ciocolata amaruie si se lasa la bain-marie cam 15 minute pana cand ciocolata de topeste, amestecand din cand in cand la inceput, dupa care continuu pana s-a...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]