Ciulama de ciuperci cu smantana,...
Postat de: Elena_Daria in Mancaruri de legumeCum se prepara Ciulama de ciuperci cu smantana, gust autentic al bucatariei romanesti reinterpretat cu succes: Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in uleiul incins. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Curry de cartofi cu orez si tofu la...
Postat de: ralu_river in Aperitive / GarnituriOrezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet, in apa cu sare. Cartofii se curata, se taie cubulete si se fierb la aburi/normal 20 de minute. Dupa ce au fiert cartofii, se taie ceapa...Citeste continuarea
Ciorba ardeleneasca de porc
Postat de: nico15 in CiorbeCarnea se spala si se va portiona, dupa care se vor spala din nou bucatile de carne, pentru a indeparta oasele care s-au spart. Legumele se curata, spala si taie marunt. Tarhonul verde(proaspat)...Citeste continuarea
Clatite cu urda si crema de whisky
Postat de: Poliana in DulciuriPuteti sa folositi ce reteta de clatite va place, eu am folosit reteta mea preferata pe care am folosit-o si aici , si cu care nu dau gres niciodata (aproape niciodata, ca sa sune mai...Citeste continuarea
Chiftelute....rapide si mai sanatoase!
Postat de: doralinda72 in VitaAmestecam toate ingredientele in afara de unt si sucul de lamaie. Lasam putin la frigider, apoi intr-o cratita (tefal de preferinta ca sa nu se lipeasca), formati cheftelute mici ca niste mingiute...Citeste continuarea
Cartofi taranesti la cuptor
Postat de: MotanLaOale in Aperitive / GarnituriCartofii se curata, se taie in bucati potrivite si se fierb in apa cu sare 15 minute de cand incepe sa fiarba. Se scurg si se lasa intr-o sita. Costita se taie in felii subtiri. Branza si...Citeste continuarea
Cosulete din piept de pui cu...
Postat de: merisor67 in PuiAm pregatit intai cosuletele din piept de pui. Am taiat carnea frumos astfel incat sa o pot aseza in formele de briose. Ceapa si usturoiul le-am tocat si le-am inabusit cu putin ulei si zeama de...Citeste continuarea
Conopida murata
Postat de: carla27carla in MuraturiSe pune la fiert otetul cu apa, la o parte otet 2 parti apa. Se adauga 3 linguri sare si 3 linguri zahar. Cand clocoteste se adauga continutul plicului de condimente. Conopida se rupe in buchetele...Citeste continuarea
Conopida pane
Postat de: carla27carla in Aperitive / GarnituriSe desface conopida in buchetele si se spala. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe apa se pune conopida. Se fierbe 10 minute. Se scoate si se lasa sa se scurga. Pregatim...Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci cu piept de pui
Postat de: AnyCostescu in PuiCiupercile se spala si se taie bucatele mai mici. Se curata ceapa si morcovul, se taie si se pun la calit impreuna cu ciupercile. Se calesc bine de tot apoi se pune pieptul de pui taiat bucatele...Citeste continuarea
Chiftele in sos de legume
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri cu carneChiftelutele: Cartoful il curatam de coaja si il fierbem. Il scoatem la racorit cand este gata, apoi il dam pe razatoarea mica. Mararul si patrunjelul verde il spalam si il tocam marunt....Citeste continuarea
Chec oriental cu aroma de ciocolata...
Postat de: susu in DulciuriOuale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se...Citeste continuarea
Cuib de viespi
Postat de: simo_brkic in DulciuriMai intai amestecam faina cu galbenusurile, zaharul, sarea si uleiul. Apoi adaugam laptele caldut cu drojdia (amestecate) si incepem sa framantam. Odata ce compozitia nu mai lipeste si este...Citeste continuarea
Cel mai BUN sandvis cald
Postat de: Zamfira in SandvisuriTaiem capacelul chiflei si o scobim. Umplem chifla cu bucati mici de sunca, rondele ardei iute, feliute de castravete murat, cascaval Delaco De Familie razuit iar deasupra cu mare grija spargem un...Citeste continuarea
Cordon Bleu crocant
Postat de: Sidy in PorcPregatim feliile de carne exact ca pentru snitele, adica le batem pentru a se fragezi , dupa care le condimentam cu sare si piper . Feliem cascavalul si sunca cu o latime de 2 cm. Suprapunem...Citeste continuarea
Ciocolatina
Postat de: RuxyRux in PrajituriCiocolata se topeste in 50 ml lapte fierbinte. Se da deoparte sa se raceasca si se amesteca bine. La mixer punem untul cubulete( la temperatura camerei) si-l mixam cu ciocolata, apoi zaharul...Citeste continuarea
Cheesecake cu zmeura
Postat de: adriana65 in PrajituriSe începe cu prepararea toppingului . Într-un vas cu fundul dublu punem la fiert zmeura cu zahărul . Lăsăm aproximativ 30 minute, timp în care supraveghem atent şi...Citeste continuarea
Ciorba de usturoi
Postat de: Zamfira in CiorbeSpalam si portionam carnea de pui, o punem la fiert in vasul Zepter si indepartam spuma formata. Curatam, spalam legumele, le taiem marunt (un morcov il dam pe razatoarea mare). Adaugam legumele,...Citeste continuarea
Chec(guguluf) din albusuri, cu de...
Postat de: Sidy in PrajituriAlbusurile cu un varf de cutit cu sare le batem bine cu mixerul pina se intaresc bine.Treptat adaugam zaharul, lingura cu lingura si mixam pina se intaresc albusurile din nou. Adaugam apoi...Citeste continuarea
Cupcakes cu ciocolata (reteta...
Postat de: Alinutza80 in PrajituriSe incalzeste cuptorul la 200 grade. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, zaharul, cacaoa, un praf de sare si 100 gr bucatele de ciocolata. Laptele se amesteca cu untul topit...Citeste continuarea
Cartofi cu kaizer la cuptor
Postat de: Ina in Aperitive / GarnituriSe curăță cartofii de coajă și se spală, apoi se taie in 6-8 bucati. Spalam usturoiul si-l taiem rondele. Taiem si kaizerul in bucati potrivite. Intr-un vas de yena...Citeste continuarea
Ciorba de burta
Postat de: panacris in CiorbeBurta se curata, se spala cu apa rece si se pune la fiert intreaga, in apa rece, alaturi de rasol, morcov, ceapa, telina, foi de dafin, piperul boabe siputina sare in oala minune, cca. 75 de...Citeste continuarea
Conopidă cu legume la cuptor
Postat de: elucubratiiculinare in Mancaruri de postSe spală conopida sub jet puternic de apă. Se pune în apă rece cu un praf de sare și se fierbe pentru 5 minute. Se strecoară apa, se clătește cu apă rece conopida și se lasă la...Citeste continuarea
Ciulama de pui de casa
Postat de: carla27carla in PuiSe prind puii si se taie, se curata de pene si se portioneaza. Se curata ceapa, morcovul si se spala. Ceapa se toaca, ardeiul se toaca marunt si morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari....Citeste continuarea
Chec cu Nutella
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriPunem nutella intr-un vas si o topim pe baie de aburi ( sau la miscounde). Separam ouale. Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul pana devine o spuma tare. Incorporam galbenusurile unul cate...Citeste continuarea
Cozonac moldovenesc
Postat de: carla27carla in PrajituriAluatul se prepara astfel: se cerne faina intr-un vas adanc. Facem loc la mijloc unde punem drojdia inmuiata cu 2 linguri de zahar si 100 ml din laptele caldut, dupa care lasam o jumatate de ora...Citeste continuarea
Chec cu menta şi cacao
Postat de: madi_marin in DulciuriSe separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea. Gălbenuşurile se...Citeste continuarea
Covrigi polonezi in 2 culori
Postat de: deyutzky in DulciuriAluat: Topim untul peste care adaugam laptele si zaharul si amestecam bine pana ce se dizolva zaharul,impartim aceasta compozitie in 2. Intr-un bol punem faina amestecata cu sarea si drojdia...Citeste continuarea
Cinnamon Rolls
Postat de: Elena_Daria in DulciuriAluatul: Pentru maia punem intr-un bol drojdia, o lingurita zahar, o lingurita faina si putin lapte caldut. Lasam sa creasca 10 minute la loc cald. Dupa ce au trecut cele 10...Citeste continuarea
Ciulama de pui cu ciuperci
Postat de: Mimi_miss_u in PuiTocam ceapa marunt. Ciupercile le taiem felii. Pieptul de pui se pune la fiert, eventual cu tot cu piele daca e intreg. Dupa ce s-a fiert pe jumatate il taiem fasii sau cubulete. Punem ceapa...Citeste continuarea
Curcan cu mazare
Postat de: DanMonica in CurcanCepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua. Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se...Citeste continuarea
Cheesecake cu piersici - fara coacere
Postat de: alinutzika in TorturiBiscuitii se macina la robot. Se amesteca cu untul moale si laptele. Se framanta putin cu mana si se tapeteaza cu" aluatul" obtinut o tava cu inel detasabil, acoperita cu hartie de...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu masline (reteta...
Postat de: JamilaCuisine in Aperitive / GarnituriBati bine ouale cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina in ploaie si praful de copt si apoi uleiul mixand in continuare. Mixati doar cat sa incorporati uleiul. Adaugati apoi...Citeste continuarea
Ciorba de pui a la grec
Postat de: corina241 in CiorbeCarnea spalata si potionata in cubulete o punem la fiert in oala la foc potrivit.Dupa primul clocot dam spuma la o parte,punem 1 lingurita de delikat si sare dupa gust. Ceapa am pus-o intreaba...Citeste continuarea
Cartofi cu miez de lapte
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriCartofii se spala si se pun la fiert necuratati in apa rece cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se taie rondele, se aseaza intr/o tava termorezistenta, se stropesc cu ulei de masline, se aduag...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel cu lapte batut
Postat de: Sim0naWorld in CiorbeDovleacul l-am curatat si l-am taiat cubulete. Ceapa si morcovul le-am curatat, spalat si tocat marunt. Ardeiul l-am taiat cubulete. In putin ulei am pus la calit legumele. Cand acestea s-au...Citeste continuarea
Chec cu aromă de lamâie
Postat de: diaconta in PrajituriOuale se mixeaza cu zaharul,apoi se adauga alternativ uleiul si laptele.Punem si aromele,iar la final faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt. Daca este cazul mai adaugati o...Citeste continuarea
Ciuperci mixte in tigaie
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriSe pun ciupercile intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu usturoiul feliat subtire si se lasa la calit cateva minute. Se adauga putin lapte, se inabusa, adaugam sare si un strop de vin (rosu sau...Citeste continuarea
Crema de lamaie - Lemon curd
Postat de: Corina33 in DulciuriSe mixeaza ouale cu zaharul, se adauga coaja rasa de la lamai si semintele din batonul de vanilie. Zeama de la lamai se amesteca cu amidonul, apoi se toarna peste oua si se mai mixeaza putin....Citeste continuarea
Ciulama de ciuperci
Postat de: Toamna07 in Mancaruri de legumeSe spala ciupercile si se taie in felii subtiri.Se calesc intr-un vas cu 100 g ulei(sau unt) aprox. 5 minute,dupa care se acopera vasul si se lasa la inabusit,adaugand din cand in cand apa,pana se...Citeste continuarea
Clatite cu banane si cacao
Postat de: miha in DulciuriOuale se mixeaza cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana compozitia devine cremoasa. Adaugam apoi, pe rand, ciocolata topita, laptele,...Citeste continuarea
Ciorba de fasole uscata
Postat de: corina241 in CiorbeFasolea spalata foarte bine se tine in apa rece cateva ore sau cu o seara inainte de a fi gatita. Pregatim o oala pentru ciorba in care punem fasolea in apa la fiert. Eu arunc prima apa in care...Citeste continuarea
Chec marmorat cu afine si stafide
Postat de: diaconta in PrajituriAm separat ouale. Galbenusurile le-am amestecat cu cele 3 linguri de ulei Am bautut albusurile cu un praf de sare. Am amestecat zaharul cu cele cinci linguri de apa si zeama de...Citeste continuarea
Compot de mere, pere si gutui
Postat de: rocsi_1612 in Sirop / CompotMerele, perele le spalam si le curatam de coaja. Le taiem bucatele nu foarte mari, ci potrivite. Gutuile le spalam bine, le taiem feliute cu tot cu coaja, apoi cubulete mici. Spalam borcanele...Citeste continuarea
Cotlete de porc si cartofi trasi in...
Postat de: AnyCostescu in PorcCotletele de porc se condimenteaza din belsug si se pun la frigider pt cel putin 1 ora. Dupa ce se marineaza se frig intr-o tigaie pe o parte si pe alta pana se rumenesc putin, apoi se pune ceapa...Citeste continuarea
Carnati cu piure si gravy de ceapa...
Postat de: gatiticuspor in Mancaruri cu carnePuneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie. Taiati...Citeste continuarea
Cocorada ardeleneasca
Postat de: CramaHaiducilor in Aperitive / GarnituriSe pune drojdia la dospit cu apa calaie, o lingura de faina si un praf de sare. Se adauga apoi cate un pic de faina si apa pana se amesteca si devine un aluat ca de pita de casa, nici prea moale...Citeste continuarea
Chec
Postat de: DanMonica in PrajituriZaharul si apa le punem intr-un ibric pe foc pana se topeste zaharul si devine un sirou consistent. Peste albusurile batute spuma tare turnam siropul fierbinte si mai amestecam putin cu mixerul....Citeste continuarea
Ciorba de gaina si cartofi
Postat de: AnyCostescu in CiorbeSpeli gaina, o pui la fiert in apa si o lasi sa dea un clocot. Arunci apa, speli din nou gaina si o pui din nou in apa. Cand este aproape fiarta, scoti gaina intr-un castron, o bucatesti si o faci...Citeste continuarea
Crema de branza de casa
Postat de: alinutzika in Aperitive / GarnituriBranza de vaci se mixeaza bine la robot, sau se da prin masina de tocat, apoi se adauga smantana si untul moale. Se mixeaza iar, pana devine ca o crema mai groasa, dar fina. Daca o vreti mai moale...Citeste continuarea















