Ciorba a la grec cu conopida

de Sidy in Ciorbe, 11 Oct 2012 | 7959 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cateva oase cu carne
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mica
  • 1/2 gulie
  • 1 cartof
  • 2-300 g conopida
  • 1 ceapa
  • ardei rosu si verde
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml smantana
  • zeama de lamaie
  • un pumn orez
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba a la grec cu conopida:

Carnea (cu oasele) se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce da in clocot se aduna spuma de deasupra si se indeparteaza.

Zarzavatul de taie fideluta ,mai putin ceapa care se lasa intreaga( la sfarsit se scoate din ciorba si se arunca).

Dupa ce s-a spumuit ciorba, adaugam tot zarzavatul , apa daca mai este cazul, sare , piper si lasam sa fiarba bine carnea si legumele.

Cand sunt aproape fierte toate,adaugam conopida desfacuta in buchetele, orezul spalat iar galbenusurile se bat bine, se adauga smanatana si un polonic cu ciorba fierbinte.Stingem focul sub ciorba, scoatem ceapa si adaugam  zeama de lamaie.Amestecam bine galbenusurile cu smantana si cu ciorba apoi rasturnam compozitia peste ciorba , invartim bine si presaram deasupra patrunjelul verde tocat.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Se serveste cu ardei iute linga ciorba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba a la grec cu conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mâncare de spanac cu ouă - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:47

Friptură de miel la tavă - Rețeta tradițională savuroasă pentru Paști

pe 15.04 la 09:28

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de conopida (Reteta Video)