Alcazare

de Miha in Prajituri, 7 Apr 2011 | 26204 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri batute
  • 200 g zahar
  • 250 g nuca macinata
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 50 g cacao neagra
  • 100 ml lapte
  • 100 g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alcazare:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Adaugam esenta de vanilie si zaharul putin cate putin. Mixam pana spuma devine tare si lucioasa. Adaugam nuca macinata fin si amestecam usor cu o spatula, cu miscari circulare de jos in sus.

Compozitia o punem intr-un posh (sau intr-o punga taiata la un capat) si formam rondele mici intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da tava la cuptor la foc mediu, pana prajiturelele incep sa-si schimbe culoarea. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Prajiturelele se fac mici, de cca 2-3 cm, cat sa poata fi mancata dintr-o singura miscare. :))) Eu nu am tava mare de aragaz si le-am facut mai mari, altfel riscam sa se lase bezeaua. Ca sunt mari, ca sunt mici, sunt la fel de delicioase, nu va faceti probleme ca nu se vor manca. :)))

Galbenusurile se freaca pana se albesc cu zaharul. Adaugam cacaoa. Turnam laptele putin cate putin pana se omogenizeaza compozitia. Punem la fiert pe aragaz la foc mic sau pe baine-marine, pana se ingroasa. Se lasa la racit, dupa care se ia cate 1 lingura de "budinca" si se incorporeaza in untul frecat spuma. La sfarsit punem si esenta de rom dupa gust. Dam putin la rece sa se intareasca.

Prajiturelele se lipesc 2 cate 2 cu crema obtinuta, iar marginile se tavalesc prin nuca macinata. Etapa peste care eu am sarit cu nonsalanta. :)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Alcazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Miha 1

18.04.2011, 16:45

Pricomigdalele pe care le stiu eu de la cofetarie erau tari ca niste biscuiti. Astea au cam acelasi gust, doar ca sunt mai moi, nu sunt crocante.

adry88 1

01.06.2011, 21:17

bune

Valclaudia 1

10.12.2013, 21:15

mamaaaaaaa, ce-i aici!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]