Aperitiv biscuiti cu branza si unt

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2018 | 3443 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 175 g branza proaspata;
  • 175 g unt rece;
  • 175 g faina;
  • 1 ou;
  • susan.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv biscuiti cu branza si unt:

Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina.

Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen.

Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider, cel putin o ora.

Cand se scoate din frigider, trebuie sa se lucreze foarte repede cu aluatul, pentru ca se incalzeste.

Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul intr-un strat subtire, apoi se decupeaza in diferite forme.

Pe deasupra se unge cu ou si se presara susan sau alte seminte.

Se pun formele intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 10-15 min prima data, apoi 7-10 min, pana devin aurii.

TIPS-URI

1

Din compozitia de mai sus au iesit 5 tavi.

2

Biscuitii se pot pastra in cutii pentru 2-3 zile, dar la noi nu rezista nici macar o zi ;) :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti cu branza si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti umpluti cu branza